Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Anca Irimia
Ioana Simian
ANTRENAMENTELE IN TIMPUL SARCINII
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Consumul de fructe in curele de slabire


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole RISCUL HIPONATREMIEI LA SPORTIVI
FRUCTOZA POATE STIMULA SUPRAALIMENTAREA
IUBIRE CU FUNDA
SEXY-FLEXI PENTRU VARA
ANTRENAMENT IN 9 MINUTE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » NU TREBUIE SA TRAIESC CU TINE, DEPRESIE!

NU TREBUIE SA TRAIESC CU TINE, DEPRESIE!


NUTREBUIE_SA_TRAIESC_94810.jpgStarea noastra afectiva poate cunoaste frecvent coborasuri sau urcusuri. Tristetea este o reactie normala la infrangeri, dezamagiri, nereusite. Multi oameni folosesc termenul de depresie pentru a-si caracteriza aceste trairi. Numai ca depresia inseamna mult mai mult decat atat. Persoanele care trec prin asa ceva nu sunt triste, ci lipsite de viata, goale pe dinauntru, fara un scop anume, apatice. Oricare i-ar fi simptomatologia, depresia difera de tristetea curenta prin faptul ca impiedica desfasurarea vietii de zi cu zi, capacitatea de munca, studiul, alimentatia, somnul, distractia.


Depresia este o afectiune psihica, intilnita din ce in ce mai des in rindul persoanelor de toate virstele. Se manifesta printr-o perturbare serioasa a echilibrului emotional, aparitia unei stari de tristete pe o perioada mai lunga de timp.


Putem spune ca depresia este maladia secolului in care traim. Un barbat din 10 este afectat de depresie si o femeie din 5 sufera de stari de angoasa si tristete.


O problema majora cu care se confrunta societatea actuala este criza economica. Aceasta a dus, conform statisticilor, la inmultirea alarmanta a cazurilor de depresie, mai ales in rindul barbatilor. Acestia sunt descurajati in privinta sigurantei locului de munca si a lipsei banilor. Nu stiu cum sa iasa din impas- sunt plini de datorii, nu isi gasesc loc de munca si cad in depresie.


De cele mai multe ori, profilul este acelasi- omul cu virsta cuprinsa intre 40-50 de ani ce s-a trezit concediat dupa ce a lucrat ani de-a rindul. Majoritatea oamenilor care sufera de depresie sunt saraci, depindeau de salariul lor.

In ultimele 6 luni, in conditii de recesiune mondiala, unul din 6 barbati au suferit de crize de depresie dupa ce si-au pierdut locul de munca. Acesta, se pare, este motivul ce a dus la cresterea vanzarii de medicamente antidepresive cu peste 25% in ultima jumatate de an.


Cum ne recunoastem depresia?

Sunt cateva puncte sensibile, care adunate pun cu precizie diagnosticul.

Pe scurt esti o persoana afectata de depresie daca suferi de insomnii sau hipersomnii, nu te poti concentra la activitati usoare, esti lipsit de speranta si incredere in tine si ceilalti, nu iti poti controla gandurile negative oricat te-ai stradui, mananci fie prea mult sau prea putin, esti iritabil si ai ganduri negre in care viata nu mai conteaza, conturand intentii suicidare.


Depresia variaza functie de persoana afectata, dar sunt cateva semne si simptome comune. Este bine de stiut ca unele sunt parte din viata noastra de zi cu zi, dar cu cat devin mai intense, cu cat sunt mai multe si par ca nu se mai sfarsesc, cu atat este mai probabil sa se traduca prin depresie:


• Simti ca ti-ai pierdut speranta si ca nimic nu te poate ajuta; pur si simplu te auzi spunand ca nimic bun nu ti se poate intampla ca sa iti imbunatatesti starea.

• Pierzi interesul pentru activitatile cotidiene, pentru hobby-uri, viata sociala, sex.

• Ai schimbari de apetit cu pierdere sau castig in greutate de minim 5% din greutatea corporala pe luna.

• Somnul ti-e afectat, acuzi adesea insomnii, mai ales spre orele diminetii sau dormi mult prea mult.

• Esti iritabil sau agitat, cu un prag al tolerantei scazut, toti te enerveaza.

• Te simti golit de energie, nu ai putere sa iti incepi ziua, corpul pare greu si activitatile marunte te obosesc prea mult.

• Ai sentimente de vinovatie si inutilitate.

• Ai probleme de concentrare, nu poti lua usor decizii sau nu iti poti aminti usor anumite situatii, evenimente, lucruri.

• Acuzi dureri inexplicabile, difuzee, musculare, articulare, digestive sau cefalee.


Depresia pe cat de complicata e, pe atat de variata poate fi de la persoana la persoana; femeile o traiesc altfel decat barbatii, tinerii altfel decat varstnicii.


Tinerii pot fi pe rand tristi sau nu. De fapt iritabilitatea este simptomul predominant la acestia. Un adolescent depresiv are o atitudine ostila, isi pierde usor autocontrolul. Durerile fara cauza precisa se intalnesc adesea in acest segment de populatie. Lasata netratata, depresia poate avea urmari in activitatea scolara a tanarului, in comportamentul din societate, poate impinge la consumul de droguri, la violenta sau suicid. Cu ajutor specializat, tratarea depresiei la adolescenti are cele mai multe sanse de reusita.


La adulti, toate schimbarile negative din viata ca pierderea independentei, problemele de sanatate pot duce la depresie. Nu trebuie sa vedem depresia ca parte a procesului de inaintare in varsta. Adultii tind sa se planga mai ales de efectele fizice si mai putin de semnele emotionale ale depresiei ceea ce o face mai greu de recunoscut. Ei asociaza o stare precara de sanatate, o rata a mortalitatii crescuta, un risc ridicat de suicid, incat diagosticul si tratarea imediata sunt cruciale.


Depresia la barbati este gresit asociata cu slabiciunea si cu emotivitatea excesiva. Nu este tocmai asa, pentru ca depresia imbraca cel mai frecvent forma fizica a manifestarilor. Barbatii se simt obositi, cu o stare de iritabilitate crescuta, au probleme cu somnul, isi pierd interesul pentru munca. Unii devin agresivi, violenti si abuzeaza de alcool si de alte substante psihotrope. Desi depresia la femei este de doua ori mai frecventa decat la barbati, riscul de suicid al barbatilor este mult mai crescut, mai ales la cei inaintati in varsta.


Cum am spus, la femei depresia este de doua ori mai frecventa decat in cazul barbatilor. Aceasta este cauzata de factorii hormonali, mai ales in cazul sindromului premenstrual, depresiei postpartum, depresiei perimenopauza. Femeile sunt mai predispuse sa experimenteze sentimente de vina, dorm excesiv, au apetit alimentar crescut.


In recapitulare

Cele mai semnificative 2 simptome sunt :

- tristetea sau lipsa de speranta

- pierderea interesului sau a placerii in efectuarea majoritatii activitatilor din viata de zi cu zi


Alte simptome ce apar:

- nopti albe, ginduri negre (insomnii)

- sentiment de neliniste si incapacitatea de a putea sta linistit

- senzatia de oboseala permanenta

- sentimente de vinovatie sau de devalorizare fara un motiv aparent

- ginduri recurente de moarte sau de suicid

- autoacuzarea

- pierderea interesului in activitatea sexuala

- plins facil, minie, stare generala proasta, impreuna cu anxietate si stare de tensiune interioara


Psihologul Mugur Ciumageanu afirma: "Starile de proasta dispozitie sunt accentuate dimineata. Depresivii isi fac tot felul de reprosuri, nu se mai pot concentra, nu pot dormi sau se trezesc peste noapte si nu mai pot adormi".

Potrivit estimarilor realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, depresia va deveni, in urmatorii 10 ani, una dintre cele mai grave afectiuni, iar numarul persoanelor care sufera de aceasta boala va fi mai mare decat cel al pacientilor afectati de diabet sau boli cardiovasculare.


Depresia poate imbraca variate forme dupa cum am spus si variate grade. Depresia majora se caracterizeaza prin incapacitatea de a te bucura de viata si a experimenta placerea. Tipic are o durata de circa sase luni. Unele persoane trec printr-un singura perioada de depresie majora de-a lungul vietii, dar frecvent acesta apare ca o afectiune recurenta.


Distimia este tipul de depresie cronica usoara. Sunt zile in care esti depresiv, zile in care nu, asta pe parcursul mai multor ani. Se ajunge la incapacitatea de a trai viata din plin si a-ti aminti evenimente placute. Peste distimie se pot supraadauga perioade de depresie majora, cand se vorbeste de dupla depresie. Cand esti distimic, ai impresia ca starea pe care o ai este dintotdeauna, asa esti tu facut si nimic nu se poate schimba.


Depresia atipica este contrastanta. Din caderea in care te zbati, ai momente de fericire, de atitudine pozitiva dupa care revii la initial. Te simti bine cand primesti o veste buna sau te intalnesti cu prietenii.

Tulburarea emotionala sezoniera caracterizeaza depresia de anotimp, in special toamna si iarna, cand expunerea la soare este redusa. Este mai frecventa la populatia nordica si la tineri. Se trateaza relativ usor, baile de lumina artificiala fiind curative. Sinteza scazuta de vitamina D pe acesta perioada contribuie la starea afectiva si suplimentarea cu ei este benefica.


Tulburarea bipolara, maniaco-depresiva se caracterizeaza prin schimbari ciclice de comportament. Depresia alterneaza cu mania cand esti hiperactiv, vorbesti mult, dormi putin. Trecera de la o faza la alta este lenta, iar fiecare episod se intinde pe mai multe luni. Tratamentul in acest caz este diferit , antidepresivele clasice, utile in celelalte cazuri fac mai mult rau.


Se crede ca depresia este cauzata de un cumul de factori biologici, psihologici si sociali. Sunt cativa factori de risc care te fac mai vulnerabil la depresie : singuratatea, lipsa suportului social, istoricul familial de depresie, problemele de cuplu, crizele financiare, traumele si abuzurile din copilarie, abuzul de alcool, somajul, problemele cronice de sanatate.


Cum se trateaza?

Cu specialisti. Terapia nu-i totul. Daca ti-ai pierdut jobul, intai cauti altul si apoi treci la medicatie. Daca esti depresiv si nu ai prieteni, te straduiesti sa ii faci si dupa ceri suport psihologic. Nu ignorati tulburarile de comportament ale celor apropiati, ele pot trada boli majore. Nu ii credeti prefacuti si frivoli pentru ca poate nu este asa. Iar daca va recunoasteti printre depresivi, anuntati familia sau faceti un drum la medic. Riscurile bolii nu sunt de neglijat. Incercati tehnici de relaxare, mancati sanatos, faceti exercitiu fizic si cultivati relatiile interpersonale. Si nu in ultimul rand cautati ajutor de specialitate pentru ca exista numeroase cai de tratament incepand de la medicatia clasica pana la terapiile alternative.

Teama de a nu fi considerat "nebun" ii determina pe cei care sufera de astfel de probleme sa amine consultarea unui specialist.

Depresia poate fi tratata cu ajutorul:

- Tratamenului medicamentos: antidepresive de genul proxelina, sertalina, citalopramul, desipramina.

- Activitatii fizice: o activitate fizica intensa pe parcursul zilei si in special dimineata devreme ajuta la cresterea nivelului de energie si evita aparitia episoadelor depresive. Exercitiile usoare fizice, precum mersul pe jos, ciclismul sau inotul reprezinta activitati numai bune pentru a incepe o noua zi.

- Unei diete sanatoase: consuma cat mai des sunatoare si alimente ce contin melatonina.


Un studiu recent arata ca depresia poate fi combatuta prin regula celor 5 elemente dintr-o zi:

1. interactioneaza cu alti oameni

2. mergi pe jos

3. fii curajos

4. invata ceva nou

5. ajuta alti oameni.



Dr. Ioana Simian si Iuliana Moraru

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 103318 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 24 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii
1 2 3 »
Pagina 1 din 3


(18 Octombrie 2017 15:19) Zoicas Nelica a spus

Buna,m-ar intetesa un lucru fac terapie de 3saptamai,as vrea sa va spun ca de la varsta de 13-14ani ma automutilez si ma lovesc peste fata ,ma simt de multe ori suparata si cateodata happy, dar si atumci cand sunt happy parca ma simt obigata sa zambesc.As mai vrea sa spun ,de abice cand sunt nervoasa sunt impulsiva ,nu ma mai controlez,si lucrurile care le faceam de acus3luni nu mai sunt atat de importante,ma supar din orice fleac,cateodata imi spun ca mai bine sa nu fi fost pe lumea asta.

(24 Decembrie 2016 13:24) Alin Andrei a spus

Buna ma numesc Andrei-Alin,nu obisnuiesc sa intru pe fel si fel de site-uri si sa las comentarii,dar tinand cont de gravitatea lucrurilor mai bine zis de gravitatea bolii,mi-am facut curaj sa pot transmite si eu cateva propozitii,practic si eu am trecut printr-o perioada cumplita,care a tinut in jur d4 luni au fost groaznice,totul a inceput cu ratarea m-ai multor obiective personale,eu sunt plecat in strainatate ,practic fotbal de mic ,aflandu-ma la o echipa de nivel scazut,mi-a aparut dintr-o data 2 oferte de a pleca la alte echipe care imi puteau cu siguranta schimba iviata,ratandu-le pe amandoua ,la inceput am zis o dezamagire ,dupa care lucrurile in viata mea au devenit cumplite,de la pierderea locului de munca,a ma muta intr-un apartament ,practic exact cand imi pierdusem locul de munca intr-o tara straina.SImptomele sunt devastatoare ,de la oboseala pshiica ,fizica,pur si simplu nu reuseam sa duc o discutie pana la capat,neincredere in oameni,familie,prieteni,dureri de spate ,abdominale,goliciune totala,absolut toate sentimentele,bucuriile au disparut.am reusit sa depasesc perioada asta urmand un tratament puternic 2 luni de zile,dupa care intr-o zi m-am trezit si mi-am zis ca pot trece de asta si fara continuarea tratamentului.PRactic cu vointa si cu muulta putere poti depasii momentele groaznice si am ajuns la parerea ca nu te poate intelege absolut nimeni ceea ce simti tu in momentele in care aceasta boala a pus stapanire pe tine.sper ca va pot ajuta intr-un fel sau altu pe cei care din pacate trec prin asa ceva!!

(20 Iulie 2016 05:06) anda a spus

Buna ziua!ma ingrijoreaza fratele meu mult deoarece tocmai am aflat ca m-a mintit.Suntem plecati din Tara de mai bine de 8 ani avem locuri de munca foarte bune SI fratele meu sa mutat de cu prietena Lui intrun timp!sau despartit SI apoi Sa mutat cu mine pana Sa gasesa ceva,iam gasit o garsoniera SI acum cateva zile ma sunat ca toti trebuie Sa paraseasca casa ,era ceva in neclar SI mam dus Sa verific.Ma mintit deoarece a fost dat afara din casa ca nu facea curat SI traia in conditi oribile .Venim dintro famile Buna unde mama cu Tata beau facut toate poftele curatenia era la ordinea zilei!nu mai are prietena de 2 ani ,imi spunea ca o data vine SI face tot timpul curat unde din noi ma mintit!Nu stiu CE Sa fac cum Sa Il abordez?cum Sa Il ajut?VA multumesc

(15 Aprilie 2016 19:45) elena a spus

As dori sa vorbesc cu neacsu eugen cum pot lúa legatura cu tiñe pentru a afla cum ai reusit sa invingi aceasta boala!

(19 Octombrie 2015 15:31) Mihaela a spus

La Centrul Medical Laura Catana puteti apela pentru orice fel de afectiuni psihice si veti primi toata atentia si devotamentul unei echipe de specialisti

(11 Ianuarie 2015 19:12) Alexandru Barca a spus

Psiholog, ofer sedinte de consiliere gratuite in Oradea.
Contactati-ma la: 0746 519 020
Lasa-ti un mesaj si va resun indata.

(28 Octombrie 2014 10:09) Iova Simona a spus

Recunosc ca nu sunt tocmai o persoana optimista, dar de cand mi-am pierdut locul de munca am simtit pur si simplu ca toate lucrurile din jurul meu se destrama. Prietenul meu s-a despartit de mine dupa 5 ani de relatie, prietenii mei deveneau tot mai distanti, practic necazurile se tineau scai. Aveam zile cand nu reuseam sa ma dau jos din pat nici macar pentru un pahar de apa. Intr-o zi m-am hotarat sa-mi pun ordine in viata si am intrat pe internet in speranta ca voi gasi ceva care sa ma ajute sa ies din starea asta. Banuiam oricum ca sufar de depresie si asa am dat peste depresiv.ro. Am citit pe site mai multe informatii si m-am convins intr-un final ca trebuie sa ma duc la medic. Acum urmez e doua luni un tratament si ma simt mult mai bine.

(30 August 2014 21:31) ionut adrian a spus

Depresia Este o tristete,o incetinire a gandirii,o pierdere a placerii pentru activitatile considerate,in mod obisnuit,atractive,o lipsa de interes pt. sexualitate,un sentiment de devalorizare si culpabilizare.Are repercusiuni de ordin fizic,ca oboseala,pierderea poftei de mancare,tulburari de somn,dureri de spate,migrene,dureri abdominale. Este posibil ca femeile care sufera de depresie sa nu aiba suficient estrogen sau sa nu secrete suficienta serotonina. Tratamentul unei stari depresive este complex si de cele mai multe ori implica consiliere psihologica,care sprijina descoperirea de sine,identificarea aspectelor pozitive ale situatiei percepute ca fiind lipsita de speranta.De ajutor sunt activitatea fizica si sportul,plimbarile in aer liber,meloterapia etc. Exista multe cauze nutritionale legate de aparitia depresiei,care duc la scaderea energiei fizice si mentale.Alte cauze pot fi nivelul scazut al glicemiei,nivelul scazut de serotonina,epuizarea glandelor suprarenale datorita stresului,folosirea in exces a stimulentelor Recomandari terapeutice: -petrecerea timpului in factorii naturali (aer,apa,soare,pamant):inspirarea aerului proaspat de munte sau dintr-o padure,inotul,expunerea la soare,mersul descult prin iarba. -petrecerea timpului in preajma persoanelor pozitive,pline de energie,evitand mediile negative -urmarirea unor emisiuni cu tematica umoristica,evitand emisiunile care promoveaza scandalurile. Din punct de vedere nutritional se folosesc: - plante cu efect tonic asupra fizicului si psihicului,cum sunt gemoderivatul de porumbar. -produse care cresc nivelul de serotonina:carbohidratii complecsi -produse care cresc voiciunea:omega 3 -daca aveti probleme cu glandele suprarenale (nivel scazut de cortizol):vit B complex,Cordiceps. Pentru intocmirea unei retete terapeutice adecvate,scrieti-mi pe adresa *** Adrian-fitoterapeut,nutritionist,Timisoara

(29 August 2014 12:13) Andreea a spus

Puteti vizualiza oferte diversificate precum si prezentarea tuturor serviciilor/produselor cabinetelor de medicina neconventionala din Romania, intrand pe http://www.medicina-neconventionala.ro

(28 August 2014 16:04) Iulia a spus

Cine sufera de depresie trebuie sa tina cont de anumite lucruri pentru a se vindeca. Se stie ca viata nu este deloc usoara. Tot timpul apar situatii neprevazute care ne scot din ritm. In mintea si sufletul nostru se acumuleaza griji si frustrari, la fel cum se asaza praful pe o noptiera. La fel cum faceti curat in locuintele voastre, trebuie sa faceti curat in mintea si sufletul vostru. Nimeni nu va poate ajuta mai mult decat voi insiva. Frica poate fi topita la fel cum se topeste un cub de gheata la cald, infruntand-o. Nimic rau nu vi se poate intampla daca incercati acest lucru. Din contra. Nu veti mai fi prizonierii fricii. Tristetea apare atunci cand soarele dispare pentru o clipa de pe cerul vietii voastre si lasa loc norilor de ploaie. De ce sa va pierdeti increderea in voi in acele momente? De ce sa nu invatati sa acceptati ca soarele mai si dispare uneori, dar reapare in cel mai putin asteptat moment. Trebuie sa semanati acest gand in gradina sufletului vostru si sa asteptati. Asteptarea este o mina de aur. Sa nu va simtiti vinovati de nimic. Imaginativa-ca ca sunteti puri ca o floare in asteptarea razei de soare, ca sunteti apa limpede din paharul de pe masa, etc. Ganditi-va ca sunteti in viata inainte de toate. A deschide ochii si a vedea si maine lumina zilei este o motivare buna pentru a trece peste toate. Nu va pierdeti pe voi si veti descoperi ca nu ati pierdut niciodata nimic. Mult succes!


Articole din aceeasi categorie

Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...
METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE
Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...


CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE
Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA 6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...


Alte articole despre Sanatate






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii