Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Cum sa eviti ingrasarea prin alegerea inteligenta a alimentelor
AnaMaria Palade
Dr. Serban Damian, sports nutritonist
ABORDAREA PSIHOLOGICA A ACCIDENTARILOR
DE CE NU RENUNTI LA FUMAT?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DE CE DOAR UNII OAMENI AJUNG OBEZI
POFTITI LA SLABIT! ELENA
ANTRENAMENTUL SECVENTIAL SI SCADEREA IN GREUTATE
Stretching - abdomen - exercitii set 2
CSID - Dietele disociate nu reprezinta o solutie buna
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Servicii » Concursul DA JOS BURTA! » DA JOS BURTA! editia 2008
Concursul DA JOS BURTA!

DA JOS BURTA! editia 2008


Spre deosebire de anii trecuti, concurentii celei de-a 4-a editie a concursului Da jos burta! sint ceva mai suplii -greutatea lor medie este in jurul valorii de 95 kg, iar indicele de masa corporala ii incadreaza pe cinci dintre ei la obezitate de gradul 1, iar pe trei la nivelul de supraponderal (insa doar la un pas de obezitate).

Concurentii sint tineri, in medie 30 de ani, in DA_JOS_BURTA_editia__46790.jpgstare buna de sanatate, bineinteles exceptind excesul ponderal. Analizele medicale care au fost efectuate inainte de inceperea programului au aratat in unele cazuri un profil lipidic dereglat, insa fara alte modificari semnificative. Aceste constatari ne-au bucurat, pentru ca am plecat cu increderea ca toti sint recuperabili si nu exisa contraindicatii in ceea ce priveste antrenamentul fizic. In mod evident, aproape toti concurentii erau sedentari, cu joburi statice... iar sportul era doar o amintire din copilarie. In concluzie, o echipa numai buna pentru ca antrenorul Mihai Dragomir sa-i reinvete sa se miste, cu ajutorul programului sau CardioMix.

Din punct de vedere al alimentatiei, am regasit profilul clasic al omului modern, care a uitat sa aiba grija de el: dezorganizare, excese... Tocmai de aceea, la primele intilniri au primit instructajul necesar pentru a reincepe o viata sanatoasa si din punct de vedere al alimentatiei. Primele modificari au fost simple, dar de mare efect:

Aportul caloric corespunzator unei zile trebuie impartit in 5-6 mese (3 principale si 2 gustari), cu evitarea altor gustarilor neprevazute (asa zisa rontaiala) - mic dejun 25-30%, prinz 40%, cina 25-30% (gustari de 5%)

Valoarea energetica a alimentelor e bine sa fie cunoscuta - folosirea tabelelor si deprinderea de a studia etichetele de pe produsele cumparate

Introducerea in alimentatie a fructelor si legumelor proaspete, precum si a cerealelor. Acestea sint sarace in calorii, bogate in fibre si induc rapid senzatia de satietate. Fructele proaspete contin mai multe zaharuri si in acest fel pot satisface nevoia de dulce. Cresterea consumul de alimente bogate in fibre solubile si insolubile.

Cresterea consumului de peste, in special oceanic, care este bogat in acizi grasi omega-3.

Dintre tipurile de carne, au fost instruiti sa optezte pentru carne de pui - este bogata in proteine si saraca in grasime.

Acordarea unei perioade de 15-30 minute pentru fiecare masa in care sa nu se desfasoare nici un alt fel de activitate.

Renuntarea la produsele de tip fast-food, prajeli, sosuri cu maioneza, tocaturi si, in general, la orice mincare al carei continut si mod de preparare nu sint cunoscute

Renuntarea la bauturi racoritoare cu zahar si alcool.

In plus, fiecare concurent a primit un regim alimentar alcatuit pe masura sa, in care s-a tinut cont de necesitatile lor, fara a se scoate complet din alimentatie nicio grupa principala de alimente. La o saptamina de la inceperea programului concurentii deja se laudau ca citiva centimetri in minus la circumferinta abdomenului. Atit regimul alimentar, cit si programul de antrenament au fost bine primite de catre cei 8 concurenti, fara sa existe niciun fel de probleme de adaptare.

Iata ce ne scria unul dintre concurenti, in chestionarul de evaluare primit de la specialisti:

Imi doresc sa slabesc si in acelasi timp ma intereseaza foarte mult sa o fac intr-un mod sanatos. Am constientizat ca am o problema si am gasit puterea sa o recunosc cu voce tare: am implinit o virsta, am atins o anume greutate, traiesc foarte dezordonat, nu ma alimentez sanatos, consum cafea, alcool si tutun, nu fac sport!

Inscrierea la programul initiat de revista Men's Health a reprezentat strigatul meu de ajutor. Am avut sansa ca niste profesionisti sa-l auda si sa accepte sa ma invete sa pun bazele unui regim de viata echilibrat, care sa-mi asigure o existenta sanatoasa pentru tot restul vietii. Cred ca acesta este adevaratul premiu al concursului. Acum nu mai depinde decit de mine sa-l obtin. Alerg de unul singur si nu am voie sa ajung al doilea.

 

Inca 8 barbati fara burta!

AU DAT JOS, IN TOTAL, 73 KILOGRAME. E CA SI CUM AR FI PLECAT OPT LA LUPTA SI S-AU INTORS NOUA.

CONCURENTII DE LA DA JOS BURTA! SI-AU TRANSFORMAT RADICAL ASPECTUL, DAR MAI IMPORTANT, AU DEVENIT MAI SANATOSI

 

Fara nicio indoiala, editia din acest an a concursului Da jos burta! a fost cea mai reusita, cel putin din perspectiva rezultatelor finale. In nicio editie de pina acum, si bineinteles nici in cea care tocmai s-a incheiat, nu ne-am propus sa raportam - depasirea planului de productie astfel incit sa iesim fruntasi in intrecerea socialista de dat burti jos. Ce vreau sa spun de fapt? Ca indiferent care au fost rezultatele, nu ne-am ferit sa vi le prezentam si nu am incercat sa prezentam cifre trucate sau mai rau, sa ii fortam pe concurenti sa slabeasca altfel decit natural.

Stiu, sintem obisnuiti cu recomandarile medicale, care spun ca un ritm al scaderii in greutate de 0,5-1 kg pe saptamina este rezonabil. Atunci cum ramine cu faptul ca 5 dintre cei 8 concurenti au dat jos mai mult de 10 kilograme fiecare? Se mai pot tine pe picioare? Sigur ca mai pot, ba mai mult decit atit sint intr-o forma fizica excelenta, asa cum unii nu au mai fost niciodata in viata lor pina acum, analizele lor s-au normalizat, iar perspectiva lor asupra unei vieti sanatoase - in toate aspectele ei, alimentatie, activitate fizica - s-a schimbat cu 180 de grade. Ritmul lor de scadere in greutate a fost unul normal pentru un adult tinar, sanatos (exceptind obezitatea), care trece de la sedentarism la activitate fizica sustinuta, dar bine dozata, precum si de la o alimentatie dezordonata si bogata in excese, la una caracterizata prin echilibru si moderatie.

Peste toate acestea, a contat foarte mult faptul ca s-au aflat sub supravegerea specialistilor, a redactiei MH si a voastra, a cititorilor, ceea ce i-a obligat sa fie constiinciosi si perseverenti - poftim, v-am divulgat marele secret al scaderii in greutate!

Dupa cum spuneam, rezultatele au fost extraordinare. Ne-a fost destul de greu sa luam o decizie in privinta cistigatorilor, pentru ca aproape toti au avut o evolutie remarcabila. In cele din urma, analizind atent toate detaliile, am hotarit sa ii acordam premiul cel mare lui Alexandru Tatu. El a slabit doar 12,9 kg, valoare care il plaseaza in fruntea clasamentului. Am apreciat in mod deosebit implicarea lui in program si faptul ca s-a straduit sa faca fata cit mai bine antrenamentelor. In acest an am acordat si un premiu special, de care s-a bucurat Iulian Voicu, care a scapat de 11,9 kg - o performanta remarcabila, tinind cont de greutatea de la care a plecat. Fotografiile comparative ale celor 2 finalisti spun mai mult decit toate masuratorile si mai dovedesc, fara loc de dubii, un alt aspect: denumirea acestui program nu este doar un slogan de marketing. Chiar poti sa dai jos burta in 4 saptamini!

CUVINTE DE LA CONCURENTI

Alexandru Tatu, 37 ani , cistigatorul editiei 2008. A slabit 12,9 kg

Ce poti face intre ziua ta de nastere si cea a copilului tau?... Ceva imi spune ca nu v-ati pus niciodata o astfel de intrebare. Sincer sa fiu, nici eu. Si atunci de ce aceasta intrebare? Pentru ca mi-a fost inspirata de raspuns: Participa la Da jos burta! Cel putin eu asa am facut. Am inceput concursul la o zi dupa ce implinisem 37 ani si l-am terminat cu 4 zile inainte ca fetita mea sa implineasca un an.

Revenind la lucrurile serioase, trebuie sa marturisesc ca nu plictiseala m-a indemnat sa ma inscriu la concurs, ci constientizarea problemei grave cu care ma confruntam: stilul de viata nesanatos, care in ultimii 5 ani m-a ajutat sa cistig aproape 20 de kilograme. Am uitat sa acord atentie lucrurilor simple, dar care conteaza cu adevarat (modul de alimentatie si miscarea), gasind diferite motive: tineretea (lasa ca mai am timp....), activitatile cotidiene (am o afacere de pus pe picioare, cind sa mai fac si sport?), neincrederea in tot felul de retete-minune (fierbi 3 boabe de .... si bei zeama stind intr-un picior cind e luna plina... hai sa fim seriosi!) si multe altele. Intr-un cuvint: IGNORANTA!

Meseria de tata atrage dupa sine, pe linga sentimentul de implinire, obligatia de a nu face plici inainte ca puiul sa poata sa zboare (antecedentele ereditare, stressul cotidian, consumul de cafea, tutun si alimentatia dezordonata faceau din mine un candidat serios la sporirea numarului de decese prin infarct miocardic sau accident vascular cerebral la o virsta frageda) precum si responsabilitatea de a-mi educa si creste copilul cit mai sanatos. Cum sa-i explic ca nu e bine sa consume tot ceea ce se poate numi junk food, daca vede ca tati asta maninca? Cum sa-i explic ca e bine sa faci sport, daca vede ca tati nu face? Cum sa-i explic ce inseamna respectul de sine, daca eu l-am pierdut de mult? Cind dorinta de a face ceva izvoraste din dragostea cu care te inconjoara cei dragi, nimic nu-ti sta in cale. Motivatia exista. Apoi a aparut sansa de a fi selectionat printre participantii la editia a IV-a Da jos burta!, concursul initiat de Men's Health, primul - si singurul program de antrenament profesionist lansat de o revista in folosul cititorilor sai. Pina acum nici o alta revista nu a oferit cititorilor un premiu de nepretuit: SANATATE! Astfel am cunoscut niste adevarati profesionisti, care m-au sustinut in ceea ce-mi propusesem: schimbarea regimului de viata.

Specialist in nutritie, doctorul Serban Damian a reusit in primul rind sa-mi inoculeze principiile unei alimentatii sanatoase si echilibrate, care sa-mi permita modificarea stilului de viata la nivel atitudinal pe termen lung. Cu ajutorul sfaturilor lui, regimul personalizat pe care mi l-a pregatit, desi total diferit calitativ si cantitativ de cel cu care eram obisnuit, nu numai ca a fost usor de suportat, dar a intrat rapid in rutina zilnica. Multumesc, Serban!

Antrenorul specialist in fitness Mihai Dragomir, creatorul Cardio-Mix singurul program original de fitness antiagging existent la ora actuala in Rominia mi-a reamintit ce placut este sa faci sport. Cresterea gradata a intensitatii antrenamentelor m-a ferit de febra musculara si de accidentari, miscarile simple m-au facut sa simt cum lucreaza muschi despre existenta carora nici nu stiam, iar rabdarea pe care a acordat-o articulatiilor mele anchilozate si incurajarile venite exact cind eram gata sa clachez (Hai, doctore, ca poti...) m-au ajutat sa execut numarul de repetari impuse. Multumesc, Mihai!

Adrian, Aurel, Claudiu, Iulian, Leonard, Razvan si profesorul Octavian, colegii mei de suferinta in aceasta perioada, au creat o atmosfera de echipa in vestiar si in afara lui, dar in acelasi timp, prin modul serios in care s-au prezentat la fiecare antrenament, au mentinut spiritul de competitie. Si asta s-a vazut si in rezultatele obtinute de ei... Ca echipa am reusit sa slabim peste 70 kg, deci am inceput opt si am terminat noua... Multumesc, baieti si felicitari. Si nu uitati: ati pierdut o batalie, dar razboiul de-abia a inceput!... Pentru ca sper sa continuam impreuna si prin intermediul revistei sa putem prezenta cititorilor realizarile, reusind sa-i convingem sa-si schimbe atitudinea fata de singurele lucruri care conteaza: familia, alimentatia sanatoasa si miscarea.

Iulian Voicu, 29 ani , premiu special. A slabit 11,9 kg

Sint Iulian Voicu, unul dintre cei opt grasi care au participat la cea de-a IV-a editie a concursului Da jos burta!, si, din fericire cistigatorul premiului special locul II, ce sa mai!

M-am bucurat foarte mult cind am aflat ca sint printre cei opt participanti, pentru ca imi doream foarte tare sa slabesc, insa corect si sanatos - modul propus de revista Men's Health - revista care mi-a schimbat complet modul de viata, inca de la aparitia primului numar din editia romina.

Am muncit mult si am obtinut rezultate remarcabile - 5 din cei 8 participanti au pierdut peste 10 kilograme ceea ce a fost incredibil, dupa spusele doctorului Serban Damian, nutritionistul care ne-a particularizat fiecaruia dieta si care ne-a invatat cum sa ne hranim corect si eficient pentru ca organismul nostru sa dea rezultatul asteptat si caruia vreau sa-i multumesc foarte mult pe aceasta cale.

Foarte mult vreau sa-i multumesc si lui Mihai Dragomir, antrenorul care ne-a invatat sa ne miscam corect si cu rezultate maxime. Experienta lui a fost hotaritoare, cunostintele sale ne-au aratat cum sa ne dozam efortul astfel incit organismul nostru sa reinvete miscarea.

S-au intimplat si bune si rele pe perioada acestui concurs: extraordinare au fost rezultatele pe care le-am obtinut - ce-i drept si noi am fost baieti ascultatori si muncitori - nu degeaba ne-a laudat Serban si ne-a spus ca sintem cea mai buna generatie de Da jos burta! de pina acum; ce sa mai spun de regimul alimentar - la inceput simteam ca pic de foame, dar pe parcurs m-am obisnuit, pentru ca la final sa devina placere.

Au fost unele probleme organizatorice astfel ca aproape jumatate din perioada concursului am fost nevoiti sa facem antrenamente intr-o sala neincapatoare si prost aerisita (lunea si vinerea se intimpla situatia asta), ceea ce a fost foarte incomod.

Desi sint cistigatorul locului II, cel mai important cistig ramine faptul ca am fost mai puternic decit propriul meu organism si am reusit sa slabesc 11,9 kilograme in 4 saptamini de antrenament si dieta. Este o performanta, nu?

Vreau sa amintesc si de faptul ca tot in aceste 4 saptamini, analizele medicale efectuate la finalul concursului au revenit la normal, plecind de la valori ale profilullui lipidic destul de mult ridicate peste limitele admise.

Sint convins ca voi continua pe aceasta linie, a modului de viata sanatos si echilibrat propus de revista Men's Health si am convingerea ca din ce in ce mai multi oameni vor beneficia de bunele invataturi date de revista.

 

Leonard Moruzi, 39 ani , a slabit 10,6 kg

Dragi prieteni,

Daca cineva imi spunea la inceputul concursului ca voi slabi 10 kg, ii raspundeam ca este imposibil in 4 saptamini sa dai jos atitea kilograme. Si totusi imposibilul s-a realizat. Mai mult decit atit am reusit sa imi schimb modul de viata care are la baza acum o alimentatie sanatoasa si multa miscare.

Vreti sa aflati cum am reusit sa slabesc sanatos? Imi face placere sa va prezint care este reteta ideala. Se procura un mare antrenor de fitness, asa cum este Mihai Dragomir la care se adauga un nutritionist de exceptie in persoana doctorului Serban Damian. Se pregateste un meniu cu continut scazut de calorii, dar echilibrat, o locatie pentru antrenament si se presara un pic de vointa. Va spun sincer, aveti ocazia sa slabiti 10 Kg in 4 saptamini. Este incredibil nu-i asa, dar se poate. Eu am incercat si AM REUSIT.

Multumesc pe aceasta cale revistei Men's Health pentru organizarea acestui concurs, multumesc tuturor concurentilor pentru clipele petrecute impreuna si felicit invingatorii.

 

Ionascu Razvan, 21 ani , a slabit 11,1 kg

02 Mai - am primit mail de la revista Men's Health ca am fost selectat printre cei 8 care urmau sa dea burta jos. Nu stiam cum sa rectionez, auzisem tot felul de zvonuri ca e foarte greu, ca vei deveni dublu dupa concurs, dar am raspuns la provocare si am trimis mail de confirmare. Pe 5 mai mi-am cunoscut adversarii - toti aveau burtile pregatite pentru lupta. Eram cel mai tanar dintre ei, dar printre cei mai grei.

Si am inceput lupta. La inceput mai usor, dar de fiecare data antrenamentul crestea in dificultate. Regimul... destul de greu de acomodat cu el, dar ne saturam in vestiar unde vorbeam numai de mincare. A fost o luna foarte frumoasa, in care am descoperit ca e foarte important sa maninc sanatos, sa fac sport si acum am alt tonus, am pofta de viata.

Pe 12 iunie la cintar am fost foarte fercit am reusit sa dau 11 kg jos. Sint mindru de mine si le multumesc celor de la revista, precum si celorlalti concurenti.

 



Dr. Serban Damian

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit
Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii