Sunteti aici :: Bucatarie » HAMBURGERI DIN CARNE TOCATA
HAMBURGERI DIN CARNE TOCATA
Reteta oferita de Laura Sava - http://savalaura.blogspot.com
Ingrediente:
Pentru "chiflele" din carne:
- 1 kg. carne tocata amestec
- 1 ou + 1 galbenus
- sare, piper, boia, praf de usturoi
- 1 lingura ulei
Pentru umplutura:
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 2 linguri unt/ulei de masline
- 1 lingura otet de vin/de mere
- 50 g. telemea de bivolita/Feta
- 100 g. branza Gouda/cascaval
- 1 ardei galben pentru ornat sau felii de rosii
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit). Se amesteca bine carnea tocata (ar fi ideal sa o cumparati de la o macelarie, nu din supermarketuri) cu oul intreg si galbenusul si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper boia dulce si usturoi. Compozitia se intinde in strat subtire (dar nici foarte subtire :P) intr-o tava unsa cu ulei.
Se coace cca. 15 minute, si dupa ce s-a racit, se taie in cercuri sau patrate
Se spala si se taie cubulete ardeii. Se calesc in unt incins, sau ulei de masline, si otet, aproximativ 1, 2 minute. Se lasa apoi sa se raceasca
Se taie cubulete branza Feta sau de bivolita. Se amesteca apoi cu ardeii caliti.
Se aseaza "tartele" din carne tocata pe platoul de servit.
Se aseaza pe fiecare cate o frunza, bine spalata, de salata verde. Se umple fiecare "tarta" cu amestecul de branza si ardei
Se orneaza "hamburgerii" cu branza Gouda (sau cascaval) data pe razatoare si cu felii subtiri de ardei galben ori cu felii de rosii.
Analiza nutritionala pentru 100 g preparat:

Acest articol a fost vizualizat de 14627 ori.
Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.
Arata delicios!
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii