Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam MIT SAU ADEVAR?
Exercitii muschii fesieri 2
OSTROPEL DE PUI CU PASTE SI FASOLE
Ridicari pe varfuri (pe un picior)
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole SFATURI PENTRU CEI... LENESI
CSID - Mentine-te sanatos in timpul iernii
PLATOUL - UNA DIN PROBLEMELE CURELOR DE SLABIRE
MAESTRII BUCATARI ITI DEZVALUIE SECRETELE UNEI SILUETE DE VIS
Vanadiul
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali? Fierbinte
Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » LEGATURA DINTRE MANCAREA IEFTINA SI OBEZITATE

LEGATURA DINTRE MANCAREA IEFTINA SI OBEZITATE


LEGATURA_DINTRE_MANC_33755.jpgChiar daca momentan nu suferi de obezitate, ai sanse mari ca cineva din familie sau un apropiat de al tau sa lupte impotriva acestei probleme care pare sa afecteze din ce in ce mai multi indivizi; lupta impotriva inamicului al carui arme primare consta in mancare, genetica sau predispozitie spre ingrasare nu este deloc una usoara, in special atunci cand metabolismul se dovedeste a fi mult prea lenes pentru a iesi glorios din lupta cu dusmanul tacut. Obezitatea e una din cauzele primare ale decesului in intreaga lume si vestile triste par sa nu se opreasca aici; exista o sumedenie de boli cardiovasculare si de alta natura care lucreaza mana in mana cu obezitatea, iar studiile recente arata o predispozitie ingrijoratoare a copiilor de a dezvolta obezitate infantila, transformand astfel obezitatea intr-o problema de ordin mondial care aduce amenintari grave in sectorul sanatatii publice.

Daca ar fi sa privim toate aceste probleme la o scara mult mai mare si mai serioasa, ar trebui specificat faptul ca exista sanse mari ca aceasta reala pandemie a obezitatii sa necesite adoptarea unor schimbari esentiale in politica de ordin public. O serie de studii noi care au pus sub vizor creierul uman si care au fost publicate de Cell Press in jurnalul "Trenduri in endocrinologie si metabolism" sugereaza ca un motiv primordial pentru cresterea dramatica in numarul bolnavilor de obezitate poate fi o sensibilitate crescuta in fata mancarurilor foarte bogate in calorii si care sunt intens promovate in cadrul reclamelor audio-vizuale. Neuroimagistica functionala a creierului uman permite realizarea unei harti non-invazive a activitatii creierului atat in perioadele in care subiectii sunt sanatosi, cat si atunci cand acestia sufera de anumite boli. Potrivit dr. Alain Dagher din cadrul Institutului Neurologic din Montreal al Universitatii McGill, anumite tiparuri legate de obezitate si relatia acesteia cu activitatea creierului par sa fi aparut in cadrul acestor observatii si de asemenea in intelegerea controlului neurologic in relatia cu hranirea. Creierul a fost privit ca si o componenta sensibila care poate da nastere unei vulnerabilitati responsabile de supraalimentare; gandeste-te doar cate reclame care mai de care mai imbietoare si mai atragatoare te fac sa iesi din casa si sa mananci un pranz rapid, gustos, eventual imbibat in grasimi si E-uri si ieftin, pe deasupra. Daca nu te-ai gandit niciodata cam cat de usor influentabili sunt adultii, macar petrece cateva secunde imaginandu-ti cat de simplu de manipulat pot sa fie copiii atunci cand privesc deserturi si hamburgeri promovati de brand-uri internationale - diferentele dintre indiviii slabi si cei obezi par sa fie din ce in ce mai evidente ca urmare a rezultatelor obtinute in urma acestor studii importante.

Studiile de neuroimagistica au condus la identificarea unei retele in interiorul creierului care este responsabila pentru controlul apetitului, a semnalelor motivationale si a invatarii disimulate, toate legate de pofta de mancare; acestea au ajutat cercetatorii sa descifreze cum anume retelele "de recompensa" sunt legate de ingerarea de mancare. Studiile au aratat ca mecanismele legate de obezitate din creier sunt foarte complexe si ca acestea nu sunt doar legate de anormalitati in cazul semnalizarii recompenselor asociate cu mancarea, ci ca supralimentatia sau mancatul compulsiv isi au orginea acolo unde un individ este gata sa faca o alegere legata de ceea ce urmeaza sa manance; semnalele de anticipare joaca un rol esential in cadrul velnerabilitatii la obezitate. Si mai mult, s-ar parea ca indivizii care sufera de obezitate arata o activare si mai mare a anumitor zone ale creierului ca si raspunsuri la ingestia de dulciuri si grasimi, sugerandu-se astfel un rol-cheie pentru semnalele asociate cu motivatia de a manca.

Studiile mai aprofundate legate de imagistica si activitatea creierului arata ca desi nu exista o singura cale sigura ce conduce un individ la obezitate, acest rezultat final pare sa fie datorat unui anumit comportament neurologic. Cu alte cuvinte, obezitatea trebuie privita ca si o boala care rezulta dintr-o vulnerabilitate a creierului in cadrul unui mediu nesanatos. Dovada ca indivizii sunt sensibili la anumite tipuri de mancare, la publicitatea concentrata pe mancare si la acei factori declansatori care se bazeaza pe experientele din trecut care sunt legate de mancarurile bogate in calorii nu poate fi ignorata.

Asadar, acum ca stim cu atat mai mult ca obezitatea este profund legata de o serie de factori legati de publicitate agresiva la mancarea bogata in calorii, urmatorul pas logic care trebuie urmat la nivel mondial este legat de o mai buna informare publica si de luarea masurilor asemanatoare celor legate de tigari si pericolele fumatului. E nevoie de o mai buna educare a indivizilor si de o campanie mondiala menita sa tina indivizii departe de fast food si bombele calorice.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 36507 ori.



Acizii grasi Omega-3. De ce sunt esentiali?

23 Mai 2022

Un aport adecvat de acizi grasi omega-3 este extrem de important pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, atat la adulti, cat mai ales la copii, iar daca vine vorba de sportivi, cu atat mai mult.

Organismul mamiferelor nu este capabil sa produca acizi grasi omega-3, prin urmare, suntem dependenti de aportul alimentar.

Dar ce face acizii grasi omega-3 sa fie asa speciali?


De ce este important zincul

17 Mai 2022

Dupa fier, zincul este al doilea cel mai abundent oligomineral din corp, fiind prezent in toate celulele. Zincul este un mineral necesar organismului uman in cantitati mici, insa este implicat in numeroase procese ce tin de metabolismul celular.

El contribuie la activitatea enzimelor in reactii chimice esentiale, la sinteza proteinelor, cresterea celulelor, vindecarea ranilor, sanatatea pielii, sinteza ADN-ului si functionarea imunitatii.


Goji - consuma acest fruct!

9 Mai 2022

Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.

Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii