Sunteti aici :: Psihologie » TIMPUL, DUSMANUL MARILOR IUBIRI
TIMPUL, DUSMANUL MARILOR IUBIRI
Exista cinism sau poate doar luciditate, ambele parind sa nu se aiba bine cu romantismul si idealizarea. Ma refer la acest raport atunci cind iau in considerare una dintre dilemele prezentului: sa pastram o relatie - cum o fi ea - pe toata viata sau cit mai mult, asa cum se spune la biserica, sau sa tinem la calitatea relatiei, la satisfactia pe care ne-o aduce ea?! Aplicam ideea de durabilitate - "sa tina o viata" - , ca la obiecte, sau de perisabilitate, "orice se degradeaza in timp"?
"Pina moartea ne va desparti" sau "pina relatia va muri si bunurile se vor separa"
Aceste vorbe par sa exprime alternativele pe care, vrind-nevrind, realist, le gindim, uitindu-ne in jurul nostru si vazind tot felul de situatii, de suferinte sau, dimpotriva, de "inimi usoare" si entuziasm erotic. Unii cercetatori aduc doua argumente: trebuie sa gindim totul in termeni de "angajare" si de "iubire". Daca angajarea inseamna profunzime, seriozitate si implicare, dar se intimpla sa ne dorim mai mult de atit si sa ne consideram nesatisfacuti, iubirea nu e intotdeauna solutia. Ea, dimpotriva, poate aduce si mai mare nemultumire si confuzie daca vrem s-o definim astazi, cu emotiile si ideile din prezent. Pentru ca trebuie s-o recunoastem: lumea se schimba, oamenii se iubesc acum altfel, intr-un mod care tine de spiritual si de valorile epocii.
Mituri despre vesnicie
Unii cercetatori reclama sinceritatea, amendind ipocrizia si tabu-urile adultilor. Indragostitilor incipienti, la prima lor iubire, sau chiar celor care, avind un trecut, vor sa se aseze in iubire, nu li se spune ce-i asteapta sau ce le rezerva timpul. Acest timp care erodeaza totul, chiar si dragostea, oricit ar fi ea de "stinca". Apa este dusmanul pietrei, asa cum timpul este dusmanul marilor iubiri. Acestia sint priviti cu indulgenta, nostalgie sau chiar cu umor sau invidie. Si, de aceea, acesti cercetatori vorbesc despre mituri, vrind sa le de-construiasca cu argumentele celor care se uita atent la lumea relatiilor.
Mitul 1: Cuplurile care ramin impreuna se iubesc cu adevarat. Iubirea face ca o relatie sa fie longeviva.
Fals: Este imposibil sa ramii intr-o stare permanenta de iubire, nefiind posibil, de altfel, sa ramii incremenit in nici o stare. Exista cupluri care functioneaza, rezista, dar care nu arata deloc a trai ceea ce noi numim iubire romantica. Timpul trece si aceste cupluri gasesc, de-a lungul anilor, avantaje si satisfactii ale casatoriei care nu au nimic de-a face cu iubirea. Un terapeut in probleme de familie, Michael Sporakowski, sustine cu indirjire ca durata relatiei depinde, in cea mai mare masura, de asocierea relatiei cu ideea de beneficii si nu cu prezenta sau absenta iubirii. Cu alte cuvinte, sa nu incurcam lucrurile.
Citeste restul articolului aici

Acest articol a fost vizualizat de 17814 ori.
Goji - consuma acest fruct!
9 Mai 2022Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.
Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!
10 obiceiuri pentru o viata sanatoasa
3 Mai 2022Îți propunem 10 obiceiuri pe care le poți integra în activitatea ta de zi cu zi, astfel încât să ai un stil de viață mai echilibrat. Deși sunt destul de simple, îți recomandăm ca pentru început să alegi doar 2-3 și să le pui în practică, pentru a-ți fi mai ușor să te acomodezi cu ele.
Dă-ți timp să le implementezi, nu porni de la premisa că va fi totul perfect de la început și îți vor ieși din prima. Ulterior, după ce acestea ți-au intrat în reflex, poți continua cu altele.
Ce este testarea cardiometabolica
1 Mai 2022Testarea cardiometabolică măsoară parametrii respiratori și parametrii cardiaci în repaus și în efort având ca intenție să verifice două aspecte importante: starea de sănătate a persoanei testate și nivelul de performanțe fizice, pentru că testul poate da niște informații foarte coerente și foarte utile, nu doar să știi cât de performant ești, ci și ce ar trebui să faci să devii mai performant.
Pe scurt, se măsoară gazele respiratorii la diverse trepte de efort după care putem să îl generăm în mod controlat în diverse feluri: fie pe o bandă de alergare, fie pe o bicicletă, fie pe un aparat de ramat și măsurăm acești parametri împreună cu pulsul.
Multumesc CSID.ro pentru realizarea acestui material!
Daca vrei mai multe informatii despre acest test de efort si apoi sa faci o programare, click aici https://www.superfit.ro/testari-performanta/testarea-cardiometabolica/

Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...

Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii