INSTRUCTORII DE AMOR
A fi destept sau desteapta apare, fie direct, fie indirect, legat de performanta. Adica, desteptul sau desteapta este performant sau are rezultate bune in ceea ce intreprinde. Performanta se refera la ceva pozitiv, fiind de la sine inteles ca o persoana cu performanta face bine ceea ce face. Dar aceasta calitate nu este atribuita doar fiintelor, obiectele putind fi si ele performante, adesea chiar inteligente, asa cum vedem in reclamele de masini de spalat.
In epoca retetelor
In vremurile pe care le traim, prostia este sanctionata. Nu trebuie sa faci prostii, adica sa ai esecuri, sa nu fii performant. De aceea, revistele sint pline de retete. Pentru a evita esecurile, pentru a te asigura de succes. Totusi, in orice domeniu al vietii ne paste prostia. De cite ori nu spunem cuiva sau chiar noua insene "Ah, ce proasta am fost!"?!
Consecintele neghiobiilor facute sint regretele, nemultumirea de propria persoana. Unii chiar spun, desi n-o fac, ca si-ar trage palme la oglinda, gindindu-se la gogomaniile comise.
Evident, insa, ca intensitatea parerilor de rau depinde de importanta gestului si, mai ales, de efectele pe care propria prostia le produce.
In amor, prostia inseamna de obicei naivitate sau credulitate. Multe femei regreta ca au pierdut un timp, uneori toata viata, alaturi de un barbat. Adesea, ele pun acest lucru pe seama lipsei de noroc, a ghinionului pe care l-au avut in viata.
Spuneam ca traim in epoca retetelor. Mai mult decit atit, ni se sugereaza ca un ajutor ne scapa de prostii, ne faciliteaza evitarea lor si ne asigura reusita. Sau cel putin ne garanteaza o mai mare probabilitate de a face ceva bine si a nu regreta, acest lucru fiind valabil in multe domenii ale vietii, chiar si in amor. "Instructorii de amor" ne arata calea care duce la o iubire asa cum ne-o dorim. Si oricit am fi de diferiti, cam toti ne dorim, in linii mari, aceleasi lucruri. In viata sentimentala, ghidul - nu este o carte, desi exista si carti, ci un specialist - ne recomanda sa pornim de la regulile de bun simt. Ce inseamna bunul simt? Vom recunoaste ca nu este altceva decit un set de reguli care ne protejeaza, ne feresc sa intram intr-o relatie neconvenabila, indiferent daca intentia noastra este de a ne instala intr-o legatura de scurta sau lunga durata sau daca dorim chiar si o casatorie. Primele trei reguli de bun simt sint: cautarea unui barbat disponibil, economic stabil sau avantajos si necertat cu legea. Alte reguli sint, insa, nerealiste sau bazate pe mituri romantice, unde prostia isi gaseste loc rapid. Si aceasta prostie, compusa din alegerile si deciziile neinspirate pe care le-am luat, costa mult, mai ales psihologic.
Citeste restul articolului AICI.

Acest articol a fost vizualizat de 12495 ori.

Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...

Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii