Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Alte surse de grasimi bune
DE CE PARALIZAM DE FRICA?
Ridicarea picioarelor la aparat
Adductia piciorului la aparat (din pozitia stand in picioare)
CAT DE SINCERI SUNTEM?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ANTRENAMENTELE SI FRIGUL
DESPRE TENTATII SI SABOTAJ IN CURA DE SLABIRE
EFECTELE TOXICE ALE PRODUSILOR DE METABOLIZARE AI ALCOOLULUI
SANGELE VINDECATOR
Tractiuni cu priza ingusta
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » ALEGE MISCAREA!

ALEGE MISCAREA!


ALEGE_MISCAREA_4649.jpgDe maine ma apuc de sport! Va suna familiar acest angajament? Nu o data ne-am promis noua insine, manati de un discomfort fizic, de cele cateva kilograme in plus, ca vom schimba ceva in atitudinea noastra si ne vom apuca de alergat sau poate vom merge la sala, acolo unde prieteni de-ai nostri se duc de ceva vreme si parca le invidiem buna dispozitie si forma atletica tot mai vizibila. Ne dorim si noi sa avem un corp de invidiat, dar ritmul vietii cotidiene, placerile gastronomice, comoditatea si lipsa de vointa ne infraneaza pasul de la dorinta la putinta. Uitam, de fapt, ca sportul nu doar ne ajuta sa aratam mai bine, ci ne face sa ne simtim mai bine, muult mai bine, mai... sanatosi.


Stresul, oboseala si lipsa de miscare favorizeaza aparitia disfunctiilor in organism. Stilul de viata sedentar, modul de hrana si alimentatia bogata in grasimi genereaza inevitabil aparitia bolilor cardiovasculare. Un prieten cardiolog mi-a spus ca principala cauza de deces o reprezinta bolile de inima. Chiar si atunci cand pacientul sufera de o alta afectiune care impune o interventie chirurgicala majora. Caci inima te face sau nu un candidat pentru acea interventie...


Miscarea in aer liber


Accesibila, cum s-ar spune, "pentru buzunarul oricui", miscarea sub forma plimbarilor prin parc sau pe aleile din cartier, chiar si pe vreme rea, e, asadar, la indemana fiecaruia dintre noi, fie ca suntem tineri sau batrani. Practicata zilnic, imbunatateste circulatia sangelui, oxigenand celulele. Specialistii afirma ca trebuie sa ne miscam cat mai mult, pentru a impiedica imbatranirea prematura a creierului. Plimbarile in pas sustinut, facute in mod consecvent, intaresc muschii mintii, ajuta la inmultirea neuronilor si asigura o mai buna concentrare, imbunatatind performantele intelectuale. In plus, se inlatura starile nervoase si anxietatea. Miscarea optimizeaza, de asemenea, starea bolnavilor de osteoartrita, redand functionalitatea articulatiilor, ducand la cresterea densitatii osoase si asigurand elasticitatea cartilajelor genunchilor. Exercitiul fizic regulat, chiar si sub forma plimbarilor, mareste volumul plamanilor, imbunatatindu-se functia respiratorie. Activitatile in aer liber ajuta, de asemenea, la prevenirea diabetului si, coroborate cu actvitatile intelectuale, reduc riscul aparitiei dementei senile (Alzheimer).


Asadar, fa miscare in aer liber! Ia-ti catelul cu tine. Sigur acesta va aprecia gestul celui mai bun prieten al sau. Daca nu ai un animal de companie, suna-ti un amic pe care nu l-ai mai revazut de ceva vreme si sigur iti va placea sa afli tot ce a mai facut... asta in timp ce va plimbati in parcul unde altadata va jucati ore-n sir.


Miscarea nu trebuie sa insemne sport de performanta. Dupa cum spuneam, alergatul cu prietenii sau simpla joaca in aer liber cu copilul tau sunt de ajuns pentru a-ti intari imunitatea si a preveni starea de obezitate ori alte imbolnaviri. Mergi cat mai des pe jos, in pas vioi si misca-ti ritmic bratele. Caraghioasa, copilareasca si aparent banala, aceasta miscare a bratelor sincronizeaza activitatile celor doua emisfere cerebrale, inducand creierului o stare de relaxare. Te vei simti imediat bine dispus, echilibrat in plan psihic, cu mintea libera. Daca nu stiai sau ai uitat, miscarea stimuleaza aportul de sange si catre piele, redandu-i tonicitatea si astfel vei arata mai tanar(a). De asemenea, se elibereaza serotonina, "hormonul fericirii", care este unul din hormonii ce asigura imunitatea organismului. Vei inlatura orice forma de depresie, iar corpul tau se va simti mai bine. Plimbarile in aer liber slujesc in lupta impotriva surplusului de greutate. Cu o miscare de 30 de minute vei arde 120 de calorii.


Dansul, o alternativa a plimbarilor in aer liber


Iti place muzica? Danseaza! Dansul este o forma de activitate aerobica dinamica. "Putine activitati stimuleaza creierul asa de bine ca dansul", spune doctorul Daniela Amen, autorul cartii "O minte minunata la orice varsta". Dansul necesita totul, de la coordonare si organizare, la planificare si judecata, a explicat acesta. Dansul solicita pozitionarea simultana si in sincron a diferitelor parti ale corpului si antreneaza toate grupele de muschi. Atunci cand frigul si melancolia sezoniera te tine mai degraba in casa, da drumul la radio si misca-te in ritm de dans dupa placul inimii!


Fa sport cu greutati


Universitatea din Michigan a demonstrat ca barbatii care fac antrenament de forta in mod regulat si-au scazut cu 8 puncte presiunea arteriala. Suficient pentru a reduce cu 40% riscul de atac cerebral si cu 15% pe cel de infarct.

Sportul creeaza celule noi intr-o zona vitala memoriei. Concluzia le apartine unor cercetatori de la Universitatea Columbia care au masurat volumul sangelui din creierul unor adulti care au mers la sala de fitness de 4 ori pe saptamana timp de 4 luni.


Nu mai amana!


Miscarea este esentiala pentru buna functionare a creierului si a corpului tau. Misca-te, danseaza, fa exercitii de aerobic, joaca fotbal sau tenis, inoata, mergi cu bicicleta ori pe role sau incearca un sport nou, precum cardio kickboxing, strength cardio sau calarie. Se apropie iarna si se vor deschide patinoarele. Organizeaza-ti intalniri pe gheata. Profita de orice posibilitate de a face miscare. Nu este decat in beneficiul sanatatii tale.


Uita de lift! Urca scarile imaginandu-ti ca fiecare treapta te duce tot mai aproape de ceea ce iti doresti: un corp in forma, o minte vesela si o sanatate de invidiat.


Apeleaza la gimnastica in doi. Cateva exercitii de stretching iti vor asigura un plus de energie si te vor incarca cu erotism, apropiindu-te mai mult de partenerul de viata.


Practica exercitiul fizic incercand sa progresezi in ritmul propriu, personal. Sustinut, dar nu intens. Nu trebuie sa simti ca ti se taie rasuflarea si vei cadea lat(a) in secunda urmatoare. Descopera placerea din sport. Schimba-ti stilul de viata cu unul mai bun. De-acum!


De azi m-apuc de sport!



Suzana Kudor

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 50937 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii