Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam COLITA DE FERMENTATIE
GHID PENTRU RECUNOASTEREA CAUZELOR DE ACCIDENTARE
CSID - Alimentele functionale, recomandate in dieta zilnica
ACTIVITATEA FIZICA LA PERSOANELE CU DIZABILITATI
SOMN USOR, FARA MEDICAMENTE


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Metabolismul, motorul biochimic al organismului
CSID - Obiceiuri nasanatoase care iti mananca ani din viata
FRUCTOZA POATE STIMULA SUPRAALIMENTAREA
INSTRUCTORII DE AMOR
Chirurgia limitativa
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Psihologie » CE TE DEPRIMA?

CE TE DEPRIMA?


CE_TE_DEPRIMA_89494.jpgLispa banilor, lipsa unui partener stabil, bolile, teama de imbolnavire, criza financiara mondiala, poluarea, razboaiele...cate si mai cate pot sa iti ofere un raspuns plauzibil la intrebarea anterioara! Daca stai si privesti in jur o clipa, ai putea sa ramai suprins sa decoperi ca o groaza de lume pare sa se planga ca sufera de o forma sau alta de depresie. Viata e complicata asa cum e ea, fara sa mai tinem seama de amenintarile care par sa ne pandeasca la fiecare colt. Cum facem fata tuturor acestor amenintari si cum ne "gospodarim" sanatatea mentala sunt intrebari care cu greu isi gasesc un raspuns de ordin general. Secretul e ca fiecare din noi trebuie sa caute inauntrul finite sale si sa gaseasca resursele necesare pe care sa le foloseasca pe post de arme.

Totusi, articolul de fata doreste sa aduca in prim-plan tema mancarii de tip fast food in relatie cu depresia. Da, ai citit bine, saorma sau hamburgerii si gogosile infuriate aburinde si imbibate in zahar pot sa te aduca in pragul depresiei. Cu toate ca multa lume pare sa isi inece amarul intr-o farfurie plina de prajituri care de care mai cremoase ca si o masura disperata de a scapa de gandurile amare, s-ar parea ca efectul este exact cel opus. Mancarea de tip fast food este un subiect care a fost si continua sa fie indelung dezbatut in mass media zilelor noastre. Noi informatii vin sa ne spuna ca exista o relatie directa intre mancarea de tip fast food si produsele de patiserie in particular si depresie. Mancaruri cum ar fi gogosile, prajiturile si croissantele ce par sa isi faca din ce in ce mai mult loc si in viata romanilor par sa creasca riscul aparitiei deeresiilor, potrivit unui studiu recent realizat de catre cercetatorii de la Universitatea Las Palmas de Gran Canaria si Universitatea din Granada.

Descoperirile au aratat ca persoanele care consuma adesea mancare de tip fast food isi cresc cu circa 51 la suta riscul de a dezvolta depresii, comparativ cu acei consumatori care sunt considerati a fi consumatori minimali sau in comparatie cu non-consumatorii. Relatia dintre cele doua s-a dovedit a fi atat de puternica incat"cu cat cineva consuma mai multa mancare de tip fast food, cu atat creste riscul dezvoltarii depresiilor", potrivit autorului principal al acestui studiu. In plus, cei care au mancat cea mai mare cantitate de mancare de tip fast food si produse de patiserie in cadrul acestui studiu aveau sanse mai mari sa fie personae fara partener, mai putin active si sa aiba de asemenea obiceiuri dietetice sarace (mancau doar cantitati mici de fructe, peste, legume, ulei de masline). Este de asemenea obisnuit ca acei indivizi din acest grup sa fumeze si sa lucreze peste 45 de ore pe saptamana.

Rezultatele au fost de asemenea consistente in ceea ce priveste consumul de bunuri de patiserie. Consumul unor cantitati dintre cele mai mici de produse de patiserie este legat de o sansa semnificativ mai mare de a dezvolta depresii. Aproape 9000 de participanti au luat parte la acest studiu, parte a proiectului SUN al Universitatii Navarra si a Programului de Urmarire a Dietei si a Stilului de Viata. Subiectii nu au fost niciodata diagnosticati cu depresie si nu au luat niciodata antidepresive. Au fost evaluate circa 6 luni, in medie, iar in timpul acestei perioade, aproape 500 dintre ei au fost diagnosticati cu depresie si au inceput sa consume antidepresive.

Noile date vin sa sustina rezultatele proiectului SUN derulat in anul 2011, ce a inregistrat peste 650 de noi cazuri de depresie din cei peste 12,000 de oameni analizati pe parcursul a mai mult de 6 luni. Acest studiu a aratat o crestere cu 42 la suta a procentului legat de riscul de depresie asociata cu mancarea de tip fast food, reprezentand un procent mai scazut in comparatie cu cel nou obtinut in cadrul studiului de fata.

Desi este nevoie de mai multe studii pentru a intari noile descoperiri, consumul de mancare de tip fast food trebuie sa fie controlat indeaproape, deoarece implicatiile acesteia asupra sanatatii fizice si a celei mentale par sa fie mai grave decat s-a crezut initial. Totusi, studii anterioare au aratat ca anumiti nutrienti joaca un rol preventiv in cazul depresiei. Acestia includ vitaminele din grupa B, acizii grasi omega-3 si uleiul de masline. Asadar, ai grija sa incluzi alimente care contin acesti nutrienti in dieta ta zilnica. Mai mult, o dieta in general sanatoasa a fost legata de un risc scazut de a dezvolta depresii. Poate ca ar fi momentul sa incepi sa pui cat de putina incredere in astfel de studii realizatepesteOceansi sa le pui recomandarile in practica, daca esti un imaptimit al fast food-ului.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 20501 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL? MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL?
Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...
DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM
Conform Scalei de Stress a lui Holmes si Rahe, divortul ...


AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
Sunt multi cei care decid sa se trateze singuri, fara ...
FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI
Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...


Alte articole despre Psihologie






1 2 3 4 »
Pagina 1 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii