Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PE SCURT DESPRE PILATES
DIETA CU APA
Dietele bogate in proteine si cu putini carbohidrati
REGIMURILE DE INFOMETARE
DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
CRESTETI TIMPUL IN CARE MUSCHIUL ESTE MENTINUT SUB TENSIUNE
MANANCA PE INDELETE!
GIMNASTICA ACVATICA
CAT DE SINCERI SUNTEM?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » ALEGE ALERGAREA!

ALEGE ALERGAREA!


ALEGE_ALERGAREA_86359.jpgUn exercitiu la indemana tuturor si care nu necesita eforturi considerabile sau echipamente si aparate speciale este alergarea sau joggingul. Beneficiile alergarii asupra sanatatii sunt arhicunoscute din cele mai vechi timpuri, si multa cerneala a curs pe seama acestui subiect de-a lungul timpului. Multe teme legate de alergare au fost intoarse pe toate partile, si idei precum aceea conform careia alergarea subrezeste articulatiile in timp sau chiar imbatraneste au starnit suficiente controverse la timpul lor.

Totusi, nimeni nu poate sa conteste cu adevarat beneficiile unor reprize de alergat; combinate cu beneficiile asupra sanatatii, cele legate de forma fizica reusesc sa cantareasca la fel de greu, daca nu chiar mai greu pentru multi dintre adeptii acesti forme de miscare. Fie ca vorbim de formele clasice de alergare lenta intr-un ritm constant, "jogging"-ul de peste Ocean, fie ca ne referim la sprinturi sau alergarea pe banda, toate acestea au o contributie majora asupra fiecarei "componente" a corpului nostru.

Alergarea pe banda

Aceasta forma de alergare implica utilizarea unor aparate dotate cu o banda de alergat si sunt preferate de cei mai comozi care nu doresc sa paraseasca incinta salii de sport sau a propriului camin pentru a alerga. In plus, avantajul evident al acestor aparate poate fi observat cel mai bine in lunile lungi de iarna, cand vantul viscolit, gheata, zapada si mercurul termometrelor ne impiedica sa iesim la alergat prin parc.

Alergarea pe banda este un exercitiu cardio foarte bun, dar trebuie tinut si aici cont de cateva reguli de baza pentru a executa toate miscarile in mod corect si cu acuratete. Daca esti incepator intr-ale alergatului pe banda, ar fi recomandat sa apelezi cel putin la primele sesiuni la un antrenor care sa te instruiasca si sa te introduca in cele mai mici detalii ale alergarii pe banda. El va fi cel care va stabili cat si cum sa alergi, adica durata alergarii si intensitatea acesteia. Evident ca treptat va trebui sa evoluezi, sa alergi mai mult si la o intensitate mai mare, dar pentru inceput e bine sa mentii un ritm moderat.

Nu uita de o hidratare corespunzatoare pe toata durata alergarii (o sticla de apa ar trebui sa-ti fie mereu la indemana) si de purtarea unui echipament adecvat, cat mai lejer si alcatuit din haine din bumbac care iti lasa pielea sa respire si, cel mai important, sa transpire in voie. Astfel, vei reusi sa elimini multe toxine si sa pierzi in greutate.

Acestea sunt sfaturi utile indiferent de tipul de alergare pe care intentionezi sa-l alegi. Bineinteles ca e nevoie si de o alimentatie cat mai echilibrata, bogata in fibre, cereale integrale si multe fructe si legume. Ai grija la respiratie; vei constata ca daca nu stii sa respiri corect, efortul ti se va parea mult mai mare si vei considera aceste sesiuni de alergare dificil de intreprins.

Pe o banda de alergare poti face destul de multe lucuri: pe langa o alergare la o viteza mica, poti sa te axezi si pe executarea unor exercitii de mers pe banda, necesare stabilirii ritmului de rezistenta, a unor exercitii de crestere a vitezei, alergari usoare cu pauze de 3 minute si treceri la viteze superioare cu alergare solicitanta. In continuare, poti sa revii la un mers ritmat pe parcursul caruia poti sa iti reglezi respiratia, si poti sa inchei cu o serie de alergari laterale pe banda. Iata asadar cat de multe poti face cu ajutorul unui astfel de aparat. Bineinteles ca iti vei lucra muschii la maximum, vei arde calorii si iti vei modela picioarele si abdomenul asa cum iti doresti.



Alergarea in parc

Jogging-ul este o forma de alergare intr-un ritm nu foarte alert, in timp ce sprintul se refera la o forma de alergare care presupune un ritm sporit. Indiferent de preferintele tale si orice ai alege, cu siguranta vei reusi sa iti creezi o forma fizica maxima si sa o mentii mult timp. Chiar daca exista multi oameni care folosesc sprintul sau joggingul ca si niste exercitii premergatoare unui antrenament propriu-zis, sau ca si o forma de miscare care sa incheie o sesiune de antrenament, nimic nu te impiedica sa alergi 30 de minute cel putin de 3 ori pe saptamana si sa iti modelezi corpul cum vrei.

Exista alergatori care se folosesc de jogging pe durata perioadelor active de recuperare, asadar e lesne de inteles cat de important este acest sport.

CE SPUN SPECIALISTII

Specialistii spun totusi ca cel mai bine ar fi sa nu alergi in fiecare zi a saptamanii, ci sa iei pauze destul de dese de cateva zile, pentru a-i permite corpului tau sa se refaca. Astfel, vei evita si eventualele accidentari. In plus, e bine sa stii ca accidentarile intervin de regula atunci cand alergi pe suprafete foarte dure. Evita asadar asfaltul si opteaza pentru iarba sau nisip, daca le ai la indemana. Vei atenua socurile asupra articulatiilor si iti vei imbunatati timpii de alergare considerabil. Explicatia este chiar simpla: atunci cand alergi pe iarba de exemplu, o mare parte din energia emanata de tine se va duce in pamant, si nu se va mai intoarce in propriile-ti talpi si picioare. In acest fel vei reusi sa iti pui muschii mult mai bine la lucru, iar inima va avea de asemena de castigat mai mult.

Prezenta unui monitor care inregistreaza bataile inimii ar trebui sa te ajute sa iti formezi o idee asupra eficientei alergarii, dar si a efortului depus. Acest aparat te va ajuta sa te motivezi si mai mult si sa-ti doresti in permanenta sa iti imbunatatesti alergarea.

Multi recomanda alternarea momentelor de jogging sau alergare usoara cu cele sprintate, dar nimic nu te impiedica sa recurgi doar la jogging daca sprinturile nu iti prea fac cu ochiul. Orice ai alege, poti sa pariezi ca te vei simti mult mai bine fizic si psihic, vei avea mult mai multa energie si pofta de viata si mushii iti vor fi mult mai fermi si tonifiati.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 61193 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(15 Mai 2011 21:01) Alexandra a spus

Felicitari tuturor participantilor!


Articole din aceeasi categorie

ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE
Vine un moment in viata fiecarui alergator pe distante lungi ...
ALEARGA PENTRU SANATATEA TA! ALEARGA PENTRU SANATATEA TA!
Atunci cand vine vorba despre alergare, cei mai multi oameni ...


FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
"Nu am timp sa ma antrenez..." Daca cineva ne-ar putea ...
CAUTI SCUZE CA SA NU ALERGI? CAUTI SCUZE CA SA NU ALERGI?
Fiecare dintre noi ne gasim motive sa nu facem o ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 10 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii