Sunteti aici :: Slabire » 4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de calorii consumate, faci multa miscare, dar ti se pare ca rezultatele nu sunt atat de rapide pe cat ti-ai dori? Inainte sa apelezi la tratamente riscante testeaza cateva remedii naturale, care iti transforma dieta si te ajuta sa ai o greutate ideala intr-un timp mai scurt, fara sa te infometezi.
Pentru a observa rapid efectele antrenamentelor este important sa consumi alimente care iti dau multa energie. Daca iti este foame inainte de a incepe exercitiile va fi mult mai dificil sa rezisti pana la finalul antrenamentului. Iata ce trebuie sa includa meniul tau pentru a fi mereu in forma:
1. Lactatele degresate
Daca vrei sa castigi rapid lupta impotriva kilogramelor in plus nutritionistii iti recomanda sa consumi cel putin 3 portii de lactate degresate in fiecare zi. Lactatele furnizeaza organismului tau o combinatie eficienta de calciu si vitamina D, care fortifica sistemul osos si stimuleaza arderea grasimilor. In urma unui studiu realizat de Scoala Medicala John Hopkins Bloomberg s-a constatat ca studentii care consumau zilnic 3 portii de lactate, fara sa calculeze strict numarul de calorii consumate pe parcursul zilei au eliminat mult mai repede kilogramele in plus si grasimea abdominala, fata de colegii lor care evitau lactatele. Vitamina D este un aliat esential pentru persoanele supraponderale. Daca aportul zilnic este insuficient vitamina D va fi retinuta in stratul adipos, fara sa fie metabolizata. Acest proces opreste actiunea hormonului numit leptina, care regleaza sentimentul de satietate si te ajuta sa te opresti din mancat atunci cand esti satul. In aceste conditii este foarte usor sa mananci in exces si sa acumulezi kilograme in plus. Astfel, in loc de gogosi, chips-uri sau pizza alege iaurtul simplu sau laptele degresat, combinat cu fructe proaspete, fulgi de cereale integrale, nuci sau seminte crude. De asemenea, poti inlocui sosurile cu iaurt mixat cu frunze de menta sau 2-3 catei de usturoi. Poti incerca si kefir, lapte batut sau sana pentru a avea o dieta variata, care nu adauga centimetri in plus.
2. Nucile
Grasimile sanatoase previn afectiunile cardiovasculare, mentin colesterolul in limite normale si te ajuta sa reduci numarul gustarilor dintre mese. Acizii grasi de tip Omega 3 dau consistenta fiecarei mese si diminueaza apetitul. Potrivit studiilor de specialitate realizate in Australia nucile, o sursa importanta de grasimi mononesaturate, favorizeaza "topirea" kilogramelor in exces si mentinerea unei greutati ideale pe termen lung. Nucile crocante pot fi incluse in micul dejun, amestecate cu fulgi de ovaz, o lingurita de sirop de artar, 200g de ananas taiat cubulete, 1 kiwi, cateva frunze de menta si 300 ml suc de portocale. De asemenea, nucile tocate pot fi adaugate la salatele de cruditati sau la legumele fierte la aburi. Pentru un desert gustos, presara nuci maruntite peste jumatati de mar copt si adauga putina miere si scortisoara. Daca esti foarte ocupat poti pregati o gustare rapida mixand 300ml iaurt simplu, 30g nuci crude, un varf de lingurita de cacao, 4 curmale si 3 felii de mango. Indiferent de momentul zilei in care alegi sa le consumi trebuie sa fii atent la marimea portiei. 30g de nuci crude sunt suficiente pentru a obtine beneficiile dorite, fara a-ti pune in pericol dieta.
3. Ceaiul verde
Catechinele, antioxidantii din componenta ceaiului verde au un rol important in eliminarea kilogramelor in plus si a celulitei. Nutritionistii iti recomada sa bei minim 3 cesti de ceai verde in fiecare zi. Pentru a evita excesul de cafeina poti alege ceaiul decafeinizat, dar va trebui sa consumi o ceasca in plus pentru ca acest proces diminueza continutul de antioxidanti ai ceaiului verde. Daca iti plac citricele avem vesti bune pentru tine! Adauga 100 ml de suc de lamaie, portocala, lime sau grepfrut la ceaiul verde si vei accelera arderea grasimilor. Aceasta combinatie stimuleaza metabolismul, previne "rotunjimile inestetice" si elimina oboseala sau stresul. Poti bea ceaiul verde fierbinte sau poti pregati o varianta originala de ice tea cu ceai verde, suc de lamaie, putin rozmarin, menta si anason.
4. Nu uita de fibre!
Fructele si legumele sunt componente de baza ale meniului sanatos, iar atunci cand esti la dieta trebuie consumi minim 20 g de fibre in fiecare zi. Cercetarile de specialitate au demonstrat ca o cantitate insemnata de fibre are un efect direct asupra obezitatii. Pe termen lung, fibrele te ajuta sa scazi numarul de calorii consumate fara sa iti impui restrictii si reduc tentatia de a ceda in fata prajiturilor, chips-rilor sau a meniurilor fast food. Foloseste rozmarin, oregano si chimen pentru a da o savoare speciala salatelor de cruditati sau legumelor fierte la aburi. Fructele pot inlocui deserturile cu multe calorii. Daca nu vrei sa le consumi simple le poti combina cu scortisoara, cardamom, nucsoara, ghimbir sau cacao. Evita gemurile si compoturile si alege fructele proaspete, cu multe vitamine, care vor transforma celulita si kilogramele in plus intr-o amintire neplacuta.
Amalia Scurt

Acest articol a fost vizualizat de 64883 ori.
Dieta PALEO - adevar sau mit?
28 Martie 2023Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.
Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Adauga un comentariu Acest articol are 5 comentarii.
Noi avem solutia ! Arzatoare de grasimi de la Nutriline Romania : http://nutriline.ro/arzatoare-grasimi
Indiferent ce ar spune oricine, daca se doreste o slabire sanatoasa atunci trebuie facut mult sport si tinut o dieta.
Eu as merge mai mult pe mana unor produse cu cafea verde. Cafeaua verde e destul de puternica si cred ca rezultatele obtinute sunt mai mari si apar mai repede.
Mie mi se pare ca ai slabit ok. Eu ma chinui de 2 luni si de abia am dat jos 3 kg. E drept ca iau altfel de pastile.
Pentru slabit se pot folosi diverse suplimente care sa ajute la arderea grasimilor intr-un ritm accelerat. Un astfel de produs am folosit si eu. Am folosit 3 luni suplimentul Thermacuts si am slabit aproape 10 kg. Sincer nu stiu daca e mult sau putin, dar ceea ce ma bucura e ca am mai dat jos din kilogramele acumulate!

1. Este intr-adevar determinata genetic Cind cercetatorii au descoperit-o pentru ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii