Sunteti aici :: Slabire » 5 MITURI DESPRE DIETA
5 MITURI DESPRE DIETA
Mit: Poftele sint de neevitat si sint parte a vietii, nu se poate scapa de ele.
Fapt: Poftele pot fi o indicatie a deshidratarii!
Asta pentru ca creierul tau trimite aceleasi semnale daca iti este sete sau foame, asa ca trebuie mai intii sa afli daca ai nevoie intr-adevar de ceva de baut sau de mincare. Cel mai bine e sa optezi intii pentru un pahar cu apa, si sa-i lasi timp corpului sa se simta plin. Poate ca iti dai seama ca iti este intr-adevar foame si simti ca poftele tale sint de necontrolat sau apetitul este prea mare. In acest caz poate vrei sa incerci Dieta Cubului de Gheata, care este alcatuita din cuburi de gheata compuse din planta Hoodia combinata cu arome de lamiie/lamiie verde/rodie, functioneaza ca un supresant natural al apetitului. Cind ingredientul activ, P57, este consumat, este eliberat in singe si lucreaza cu propriul tau metabolism pentru a diminua foamea si a scadea "gindirea obsesiva la mincare" prin semnalarea creierului ca esti satisfacut. Hoodia ii spune corpului tau ca nu iti este foame, si apoi iti permite sa maninci mai putin, dindu-ti timp sa faci alegeri mai sanatoase.
Mit: Odata ce ai stabilit ca urmezi o dieta, alcoolul este complet interzis.
Fapt: Nu este nevoie sa-ti schimbi planurile pentru cina pentru ca ficatul nostru este un organ foarte puternic care are capacitatea sa proceseze si sa indeparteze pina la 2 pahare de bere sau vin, sau 1 cocktail pe zi.
O bautura ocazionala cu mincarea este complet acceptabila, dar tine sub control portiile (120 ml de vin, 45 ml vodca inseamna o portie). Alcoolul este metabolizat in corpul tau asemanator zaharului si grasimii, asa ca daca ai de gind sa te lupti cu o bautura, limiteaza continutul de carbohidrati ai mincarii pentru a face loc bauturii. Cu alte cuvinte, sari peste piinea de la masa daca optezi pentru un pahar de vin.
Mit: Carbohidratii sint dusmanul... ei te impiedica sa intri in micuta rochie neagra.
Fapt: Pastele, cartofii si piinea nu te fac grasa; portiile in care vin afecteaza greutatea ta pe cintar.
Portia corecta de paste este aproximativ ½ de cana fierte, dar la restaurante esti hranit cu de 3 ori cantitatea asta! O foarte buna regula empirica este sa te gindesti la o portie de carbohidrati ca la "un pumn nu foarte strins", asta iti va da o perspectiva mai buna asupra cantitatii pe care sa o ai pe farfurie. Morala povestii este ca, alegind carbohidratii, incearca sa optezi pentru cereale integrale. Acesti carbohidrati complecsi sint mai bogati in fibre, iau mai mult timp pentru a fi digerati si te mentin satul. Este de asemenea critic sa echilibrezi cu vegetale si proteina slaba (de exemplu pui sau creveti).
Mit: Atita timp cit fac exercitii, pot minca orice vreau si nu ma ingras cu nici o jumatate de kg.
Fapt: Exercitiul este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru corpul tau; ajuta la imbunatatirea starii generale, te mentine sanatos si iti da acel avint de energie de care ai nevoie pentru a face fata unei zile.
Dar, exercitiul singur nu duce la slabire! Scaderea in greutate este obtinuta si mentinuta printr-un deficit sanatos de calorii- trebuie sa arzi mai multe calorii decit maninci, fara a mentiona ca exercitiul creste pofta de mincare. Alegind proteine slabe si verdeturi cu fibre te va face sa te simti satisfacut si va preveni cintarul sa urce! Si cind exersezi pastreaza in minte ca este combinatia de antrenament cardio si de rezistenta cea care iti va da cele mai bune rezultate. Cardio, ca si alergatul sau mersul cu bicicleta, va arde grasimea depusa, in timp ce antrenamentul de rezistenta, cum ar fi ridicarea greutatilor, iti va permite sa cladesti masa musculara si sa-ti cresti metabolismul. Rezultatul final al rutinei potrivite de exercitii impreuna cu dieta potrivita te vor face sa te simti si sa arati in forma!
Mit: Nucile sint pline de grasimi ce duc la cresterea in greutate, evita-le cu orice pret!
Fapt: Arahidele de fapt alunga foamea cu doua ore mai mult decit orice alta mincare si in cantitatea adecvata vor spori pierderea in greutate!
Adevarul este ca nucile sint o optiune sanatoasa continind grasimi mononesaturate, pot ajuta reducerea nivelurilor de LDL colesterol si sint incarcate de fibre, proteine, vitamina E, acid folic, magneziu, cupru, si antioxidanti. Proteinele, ca si nucile, pastreaza glucidele din singe la acelasi nivel, asa incit devii satul si foamea scade. Este important totusi sa controlezi portiile pentru ca sint bogate in calorii si grasimi, dar in cantitatea potrivita sint o aditie grozava la orice dieta.

Acest articol a fost vizualizat de 37849 ori.
Goji - consuma acest fruct!
9 Mai 2022Goji este un fruct care a facut senzatie in ultimii ani, fiind parte din categoria asa-ziselor super-alimente, alaturi de kale, acai, chia, spirulina sau alge. Originar din China, acest fruct rosu-aprins a fost promovat insistent pentru proprietatile sale benefice pentru sanatate.
Sunt insa justificate aceste calitati sau nu? Urmareste acest clip ca sa afli raspunsul!
10 obiceiuri pentru o viata sanatoasa
3 Mai 2022Îți propunem 10 obiceiuri pe care le poți integra în activitatea ta de zi cu zi, astfel încât să ai un stil de viață mai echilibrat. Deși sunt destul de simple, îți recomandăm ca pentru început să alegi doar 2-3 și să le pui în practică, pentru a-ți fi mai ușor să te acomodezi cu ele.
Dă-ți timp să le implementezi, nu porni de la premisa că va fi totul perfect de la început și îți vor ieși din prima. Ulterior, după ce acestea ți-au intrat în reflex, poți continua cu altele.
Ce este testarea cardiometabolica
1 Mai 2022Testarea cardiometabolică măsoară parametrii respiratori și parametrii cardiaci în repaus și în efort având ca intenție să verifice două aspecte importante: starea de sănătate a persoanei testate și nivelul de performanțe fizice, pentru că testul poate da niște informații foarte coerente și foarte utile, nu doar să știi cât de performant ești, ci și ce ar trebui să faci să devii mai performant.
Pe scurt, se măsoară gazele respiratorii la diverse trepte de efort după care putem să îl generăm în mod controlat în diverse feluri: fie pe o bandă de alergare, fie pe o bicicletă, fie pe un aparat de ramat și măsurăm acești parametri împreună cu pulsul.
Multumesc CSID.ro pentru realizarea acestui material!
Daca vrei mai multe informatii despre acest test de efort si apoi sa faci o programare, click aici https://www.superfit.ro/testari-performanta/testarea-cardiometabolica/

Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...

Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...

Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii