Home  |  Sitemap  |  Contact


Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Stretching - fese - exercitii set 1
MERSUL PE JOS, UN EXERCITIU FIZIC EFICIENT
CE NE FACE GRASI?
CSID - Dietele disociate nu reprezinta o solutie buna
PLEDOARIE PENTRU EXERCITII IN AER LIBER
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Programul de slabire Superfit START2020 Fierbinte
Vrem să ai un început de an memorabil şi să treci printr-o transformare care să îţi aducă sănătate...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?
FOLOSESTE TONING BALLS
GIMNASTICA SEXUALA
CAPCANE LA ALEGEREA SUPLIMENTELOR NUTRITIVE
CU CAT FACI IMPINS DE LA PIEPT CU HALTERA?
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 254.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 6 din 26

Un ou pe zi de alergii te va feri ?

10 Noiembrie 2012

Daca aveti un copil care este alergic la ouale de gaina, de la American College of Allergy, Asthma and Immunology primiti o veste buna - in acest an de sarbatori s-ar putea sa nu mai fie necesar sa interziceti copilului vostru prajiturile care contin oua.

Grupul condus de Rushani Saltzman,M.D., a descoperit ca mai mult de jumatate dintre copiii alergici la oua de gaina le pot tolera daca sunt gatite la 350 de grade in mancaruri precum prajiturile sau painea.

"Introducerea oualelor coapte in acest fel largeste dieta copilului, imbunatateste calitatea vietii si poate accelera dezvoltarea tolerantei acestuia la oua."

Doza medie tolerata a fost de 2/5 de ou de gaina copt la 350 de grade pentru minimum 30 de minute.

Intr-un studiu separat, dar pe aceeasi tema, echipa de cercetatori condusa de Dr.Ruchi Gupta a pus in evidenta faptul ca dintre dintre cele mai comune opt alergii, copiii o depasesc cel mai repede pe cea la oua.

"Dezvoltarea tolerantei la oua este cea mai comuna pentru copil, urmata de cea pentru lapte," spune Dr.Gupta.

"Desi aceste studii reprezinta pasi importanti pentru intelegerea mecanismului de dezvoltare a torelantei la oua, parintii trebuie sa fie deosebit de atenti," spune Richard Weber, presedintele ACCAI.

"Introducerea unui alergen in dieta copilului poate avea consecinte serioase si ar trebui facuta doar sub supravegherea unui medic specialist."


Plantele reduc riscul de cancer agresiv de prostata

27 Octombrie 2012

Un studiu realizat de Susan Steck, de la Arnold School of Public Health, araa cum introducerea in alimentatie a fructelor, legumelor, ierburilor aromatice si ceaiuluii, poate reduce riscul de cancer agresiv de prostata.

Ingredientele principale care sunt raspunzatoare de aceste beneficii par sa fie o clasa de compusi numita flavonoide.

"Umplerea farfuriei cu alimente bogate in flavoniode reprezinta un obicei care poate avea un impact benefic asupra sanatatii noastre," spune Susan Steck.

Studiul a fost realizat pe 1900 de barbati din Carolina de Nord, care fusesera in prealabil diagnosticati cu cancer de prostata. Participantii au completat un chestionar in care au trecut aportul zinic de alimente bogate in flavonoide.

Barbatii cu cel mai mare aport de flavonoide au prezentat un risc de cancer agresiv cu 25% mai scazut decat ceilalti.

"Am descoperit ca un consum ridicat de alimente bogate in flavoniozi este responsabil de reducerea riscului de cancer agresiv de prostata, insa nu am putut evidentia nici o suclasa a flavonoidelor care poate duce la astfel de rezultate in mod independent, de aceea este important sa se consume o varietate cat mai mare de legume, fructe, cereale, ierburi aromatice si ceaiuri, si nu sa ne focalizam doar pe o un anumit tip de plante," a mai spus Steck.

Vitamina C si osteoporoza

11 Octombrie 2012

Cercetatorii de la Mount Sinai School of Medicine au aratat pentru prima data cum vitamina C protejeaza in mod activ impotriva osteoporozei, o boala care afecteaza un mare numar de persoane in varsta, de ambele sexe, in care care oasele isi pierd duritatea si se pot fractura mult mai usor.

"In lumea medicala era cunoscut de ceva timp faptul ca o carenta de vitamina C poate duce la scorbut sau la pierderea masei osoase, iar aportul crescut de vitamina C era asociat cu cresterea masei osoase la oameni," spune Dr. Mone Zaidi, directorul programului Mount Sinai Bone.

"Ceea ce am descoperit acum, pe animale de laborator, este cum vitamina C stimuleaza formarea de os pentru protejarea scheletului. Ea face acest lucru prin ajutarea osteoblastelor - care sunt protocelule osoase - sa se transforme in celule osoase mature."

"Cercetari ulterioare vor descoperi cum suplimentele alimentare pot preveni osteoporoza la oameni," spune Dr.Zaidi.

Acest lucru va fi de o utilitate insemnata in abordarea probelmei osteoporozei, mai ales ca in mai toate tarile medicatia standard este atat rara cat si scumpa.


Atelierul de nutritie KinderMiniChef

29 Septembrie 2012

KinderAlegria, sau bucuria de a invata, creator de programe educationale non formale pentru copiii intre 5 si 14 ani, a organizat primul atelier de nutritie, KinderMiniChef. In cadrul acestui eveniment, copiii prezenti au aflat, intr-un mod atractiv si distractiv in cadrul unei povesti cu parfum de toamna, cum si ce sa manance sanatos si au pus in practica ceea ce au invatat pregatind niste biscuiti bio pe care i-au degustat la final. Mentorul programului este dr. Serban Damian, nutritionist sportiv specializat in nutritie in cadrul unui program international organizat de catre Comitetul Olimpic International.

"Ca parinte, m-am bucurat sa vad copiii ascultand cu interes informatii si sfaturi despre o nutritie sanatoasa, apoi realizand cu manutele lor dibace biscuiti integrali - folosind produse bio - ulterior prezentand cu mandrie parintilor rezultatele muncii lor si la final, gustand din ce au pregatit", a declarat Mirela Dragnea, Coordonatorul programelor KinderAlegria. "Prin intermediul KinderAlegria ne-am dorit sa le oferim copiilor accesul la programe educationale adaptate vremurilor si varstei lor care sa ii ajute sa isi dezvolte diverse aptitudini si abilitati practice menite sa-i pregateasca pentru viata. Gama variata a cursurilor include ateliere de dezvoltare a inteligentei emotionale si sociale, educatie financiara, comunicare, nutritie, bricolaj, toate adaptate pentru a raspunde nevoilor celor mici si a-i ajuta in dezvoltarea lor."

Din oferta KinderAlegria fac parte programele:

- KinderCreativ - un training care ii ajuta pe cei mici sa comunice eficient, corect si sa se exprime intr-un mod creativ;
- KinderLeader - un atelier axat pe educatia financiara a copiilor;
- KinderMiniChef - un program la care copiii afla cum si ce sa manance si sa gateasca sanatos si fara mare efort si multe alte lucruri importante despre o alimentatie sanatoasa;
- KinderBricolaj - de unde cei mici afla cum sa graveze in lemn sau sticla, sa decupeze, sa lucreze cu diverse materiale, dand frau liber imaginatiei;
- KinderLogik si KinderSah - prin care copiii isi dezvolta inteligenta emotionala si sociala, atitudinea activa si gandirea riguroasa;
- Kinderterapie - un program care cuprinde 2 tipuri de psihoterapii - analiza tranzactionala si Sandplay Terapy.

Copiii sunt impartiti pe grupe de varsta - 5-9 ani si 10-14 ani -, iar toate programele au fost dezvoltate de persoane cu experienta in domeniul respectiv si pasiune pentru copii. Puteti gasi la adresa http://kinderalegria.ro/cine-suntem/ detalii despre echipa KinderAlegria si la http://kinderalegria.ro/galerie/ articole si poze despre cursurile lansate cu succes de echipa KinderAlegria.
Programul KinderMiniChef are loc in fiecare duminica intre orele 11-13 sau 15-17 la restaurantul Malagamba din Centrul Istoric al Bucurestiului. Va invitam sa aflati mai multe detalii despre agenda cursurilor, oferte promotionale, locatii pe pagina noastra de internet sau ne puteti gasi la adresa office@kinderalegria.ro, sau la numarul de telefon 0721 268 009, Mirela Dragnea, coordonator programe KinderAlegria.
Va asteptam cu drag!

KinderAlegria
http://kinderalegria.ro/galerie/
0721268009
office@kinderalegria.ro
https://www.facebook.com/ProgrameKinderAlegria

_


Gingko Biloba si radiatiile

25 Septembrie 2012

Extractul de Gingko Biloba, cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante ar putea proteja celulele efectele negative ale radiatiilor, spune un studiu publicat in revista "International Journal of Low Radiation".

Echipa profesorului Chang-Mo Kang de la Korea Institute of Radiological and Medical Sciences (Taegu) a studiat efectele extractului de Gingko Biloba si a ajuns la cateva concluzii surprinzatoare.

Gingko Biloba este o specie unica, foarte veche, iar extractele obtinute din frunzele sale au o mare concentratie de antioxidanti.

Experimentul echipei Prof.Kang a constat in supunerea unor celule albe provenite de la donatori sanatosi, cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani la o doza de radiatii gamma.

La grupul de celule tratat cu extracte de Gingko Biloba s-a observat o rata a apoptozei mult mai mica decat la grupul-martor. Apoptoza reprezinta moartea programata a uneia sau mai multor celule, pentru supravietuirea pluricelulara. Este un raspuns fiziologic al unui organism pus in fata unei situatii-limita.

Rezultatele obtinute sugereaza ca extractul de Ginkgo Biloba poate neutraliza radicalii liberi si agentii oxidanti produsi de celule de catre radiatii si in acest fel poate preveni apoptoza acestora.


Bisfenolul si creierul

17 Septembrie 2012

Noi cercetari realizate la North Carolina State University arata cum expunerea la biosfenol A (BPA) la varste mici genereaza nivele crescute de anxietate prin actiunea la nivel genetic asupra unei parti a creierului numita amigdala.

Cercetatorii au mai aflat ca o alimentatie bogata in soia pate reduce aceste efecte.

"Cunosteam faptul ca BPA poate cauza anxietate diferitelor specii si ne-am dorit sa intelegem de ce si cum se intampla acest lucru", spune Dr.Heather Patisaul, profesor asociat de biologie la NC State.

BPA este o substanta chimica ce intra in componenta materialelor plastice si care se foloseste intens la ambalajele alimentare.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator, dupa cum urmeaza : grupul A a fost hranit numai cu soia; grupul B nu a primit soia deloc; grupul C a fost hranit numai cu soia si espus la BPA, iar grupul D nu a primit soia deloc si a fost expus la BPA.

Testele de sange au evidentiat nivele de BPA similare celor umane pentru grupul D. De asemenea testele efectuate pe grupul c a prezentat similaritati cu rezulatele obtinute de la vegetarieni si consumatori de soia.

La animalele din grupul D s-au observat nivele ridicate de anxietate. Studiul a aratat in mos specific pentru prima data schimbarile in expresia genetica de la nivelul amigdalei cerebrale, zona care joaca un rol important in medierea raspunsului la frica si stress si care este asociata cu schimbarile comportamentale.

Grupul C s-a comportat destul de bine, reusind sa mentina nivelul de BPA in limite normale, insa o alimentatie doar pe baza de soia ridica propriile sale probleme.

"Soia contine fitoestogeni care pot afecta si ei sistemul endocrin, care regleaza hormonii," spune Dr.Patisaul.

"Inca nu este foarte clar daca actiunea acestora limiteaza efectele BPA sau avem de-a face cu un mecanism diferit. Aceasta problema speram sa o rezolvam intr-un studiu viitor."


Prevenirea cancerului de prostata

29 August 2012

Vorbind despre cancerul de prostata, exista destula confuzie in ceea ce priveste prevenirea sau tratarea lui. O echipa de specialisti de la Fred Hutchinson Cancer Research Center, condusa de Alan Kristal, Dr.Ph, a identificat si analizat cateva mituri in aceasta privinta.

Mitul nr.1 - Consumul de produse bazate pe tomate (ketchup sau sosuri pentru paste pe baza de tomate) previne cancerul de prostata

"Marea majoritate a studiilor nu prezinta nici o asociatie de acest fel," spune Alan Kristal.

Anul trecut echipa Dr.Kristal a publicat o serie de studii cu privire la actiunea alimentelor care contin licopen - substanta care da culoarea rosie tomatelor - asupra prostatei. Dupa examinarea nivelelor de licopen a 3500 de subiecti nu s-au gasit nici un fel de dovezi care sa confirme ipoteza.

Mitul nr.2 - Nivelul ridicat de testosteron creste riscul cancerului de prostata.
"Este o ipoteza draguta bazata pe o intelegere simplista a metabolismului testosteronului. Doar ca e gresita," mai spune Dr.Kristal

Mitul nr.3 - Uleiul de peste scade riscul de cancer la prostata

"Acest lucru suna destul de rezonabil, daca ne bazam pe efectele antiinflamatorii ale acizilor grasi Omega-3 continuti in uleiul de peste. [...] Din pacate, intelegrea efectelor acizilor grasi Omaga-3 este incompleta, si uneori doze mari din acesti acizi pot avea efecte nocive"

Mitul nr. 4 - Suplimentele nutritive previn cancerul de prostata
Cateva studii cu privire la impactul suplimentelor alimentare asupra diferitelor tipuri de cancer a scos la iveala faptul ca de cele mai multe ori nu existau efecte notabile.

"Cu cat analizam mai mult efectele aportului de suplimente alimentare, cu atat aceasta practica ne apare mai riscanta," spune dr.Kristal

Clarificarile date de echipa Dr.Kristal sunt bine venite deoarece cancerul de prostata reprezinta una dintre cele mai mari probleme actuale - pana la varsta de 80 de ani aproximativ 80% dintre barbati sunt diagnosticati cu aceasta forma de cancer.


Sarea si Calciul

2 August 2012

Comunitatea stiintifica a dorit dintotdeauna sa afle de ce persoanele care consuma sare din abundenta sunt predispuse la dezvoltarea pietrelor la rinichi si a osteoporozei.

Cercetatorii de la Universitatea din Alberta s-ar putea sa fi rezolvat acest puzzle. Echipa condusa de Todd Alexander a descoperit de curand o legatura importanta intre sodiu si calciu. Se pare ca ambele sunt reglate de aceeasi molecula. Atunci cand nivelul sodiului devine prea ridicat acesta este eliminat prin urina, insa ia si calciul cu el, ceea ce duce la dezvoltarea de pietre la rinichi si osteoporoza.

"Acest lucru este important deoarece prezenta sodiului in dieta noastra se face simtita din ce in ce mai mult, ceea ce inseamna ca pierdem din ce in ce mai mult calciu. Cercetarile noastre arata de ce este important sa avem o dieta saraca in sodiu si de ce trebuie sa mentinem un nivel de sodiu al alimentelor procesate."

"Ne-am pus o intrebare simpla - ar putea fi legate intre ele absorbtia de sodiu si cea de calciu ? Si am descoperit ca, intr-adevar, sunt legate", spune Alexander

"Am descoperit o molecula - sodium-hydrogen exchanger 3 (NHE3) - care pare sa faca o munca dubla, regland atat nivelul calciului cat si pe cel al sodiului in organism. Cercetarile noastre au adus probe biologice evidente ca aceasta relatie intre sodiu si calciu este reala."   

Aceste cercetari deschid drumul unor medicamente care intr-o buna zi vor putea sa trateze atat pietrele la rinichi cat si osteoporoza.


Extract de alge care regleaza colesterolul

14 Iulie 2012

Intr-un studiu realizat de catre Smiti Gupta, Ph.D., profesor in cadrul Departamentului de Nutritie al Health Enhancement Products of Bloomfield Hills, Michigan, se arata cum suplimentarea dietei animalelor de laborator cu o infuzie de alge verzi numita ProAlgaZyme a crescut nivelul colesterolului "bun" - HDL.

In timp ce toate medicamentele care actioneaza asupra colesterolului se concentreaza asupra scaderii LDL, sau "colesterol rau", abordarea prof.Gupta este una revolutionara, deoarece cresterea cantitatii de HDL conduce la diminuarea efectelor negative ale LDL si intr-un final chiar la reglarea problemelor cardiovasculare.

"Mecanismul legat de colesterol este de o importanta majora in bolile de inima," spune prof.Gupta. "Foarte putine substante imbunatatesc HDL si din fericire am descoperit acest extract de alge care face exact acest lucru. Daca am avea aceleasi rezultate si la oameni, acest lucru s-ar traduce prin scaderea riscului de boli cardiovasculare."

Extractul de alge a fost administrat timp de patru saptamani. La sfarsitul perioade s-a constatat nu numai cresterea nivelelor de HDL ci si o modificare in comportamentul genelor raspunzatoare de transportul colesterolului. Mecanismul nu a fost elucidat pe deplin si ramane in sarcina unor studii ulterioare descifrarea lui totala.

"Efectele biologice pe termen lung si cele colaterale, daca exista, vor trebui studiate in continuare pe animale de experienta inainte de a incepe testarea pe subiecti umani. Insa aceasta este directia cea buna, deoarece HDL este considerat o tinta terapeutica importanta pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare."


Ce mancam pentru a preveni incarcarea cu arsenic

2 Iulie 2012

Milioane de oameni din intreaga lume sunt expusi zilnic la arsenic, datorita calitatii scazute a apei sau alimentelor consumate.

Un studiu recent realizat de cercetatorii de la Dartmouth College condusi de Prof.Kathy Cottingam si publicat in Nutrition Journal demonstraza ca cei care adauga la dieta lor vitamina B12 au nivele scazute de arsenic in organism.

Echipa prof.Cottingam a masurat nivelul de arsenic la nivelul unghiilor de la picioare. Concluzia a fost ca nivelele ridicate de arsenic se asociaza cu consumul de alcool si acizi grasi Omega-3, iar nivelele scazute in principal cu consumul de legume.

Prof.Kathy Cottingam a spus : "Desi pare sa fie o interactiune directa intre grasimi si nivelul de arsenic masurat la nivelul unghiilor, rezultatele pot sa reflecte doar o preferinta alimentara - de exemplu anumite persoane pot sa aiba o dieta care sa includa grasimi, dar nu si alimente cu continut mai ridicat de arsenic"

Echipa Prof.Kathy Cottingam lucreaza acum la un studiu al carui subiecti sunt copii, la Centrul Dartmouth de Prevenire a bolilor Infantile.


Afisare 10 din 254.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 6 din 26






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii