Home  |  Sitemap  |  Contact


Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CULTURISMUL IN CATEVA IDEI SIMPLE
Stretching - gat - teorie
CELE MAI ABSURDE DIETE DIN 2010
CSID - Alimente benefice pentru copilul tau, dar nu si pentru tine
SEMINAR DE NUTRITIE LA HP ROMANIA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum slabesc dupa sarbatori? Fierbinte
Sărbătorile vin cu relaxare, cadouri, dar și cu (prea) multă mâncare și, în consecință, kilograme...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam L-carnitina
CSID - Copiii crescuti de bunici au sanse mai mari sa devina obezi
Stretching - coapse - exercitii set 4
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
CRESTETI TIMPUL IN CARE MUSCHIUL ESTE MENTINUT SUB TENSIUNE
slabire cu nutritionist online gratis

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 268.
Pagina 11 din 27

Vom scapa de Diabet ?

11 Octombrie 2011

Cercetatorii de la Washington University School of Medicine din St.Louis au reusit ceva ce pana nu demult parea de domeniul fantasticului : folosind un compus pe care corpul il produce in mod natural au reusit sa restabileasca la animalele de experienta nivelul normal al zaharului din sange.

Shin-ichiro Imai, MD, PhD, Jun Yoshino, MD, PhD, si Kathryn Mills au ales un grup de animale de laborator care sufereau de diabet si dupa administrare de nicotinamide mononucleotidice (NMN)nivelul glicemic s-a restabilit.

Toate celulele corpului produc NMN intr-un lant de reactii care conduc in final la obtinerea unui compus numit NAD, care are o deosebita importanta pentru functionarea normala a organismului.

Acest studiu arata cum inaintarea in varsta si o dieta inadecvata scad productia de NAD si conduc in cele din urma la dereglari metabolice majore. Insa dupa administrarea de NMN, nivelul de NAD creste din nou, ceea ce face organismul sa regleze - uneori complet - mecanismele metabolice deficitare.

Aceasta descoperire aduce o speranta pentru toti cei suferinzi de diabet deoarece mecanismele metabolice influentate de NMN sunt la fel in toata lumea animala.

Genele si alimentatia

4 Octombrie 2011

Ce sa mai mancam ? Ce ne face bine si ce nu ? Subiectele de genul acesta abunda in media de astazi. Dar daca am putea raspunde la aceasta intrebare la nivel molecular - si anume sa intelegem cum raspund genele noastre la alimentele consumate ? Un studiu facut la Universitatea Norvegiana de Stiinta si Tehnologie incearca sa raspunda exact la aceasta intrebare.

Ingerid Arbo, Berit Johansen si echipa lor au studiat efectele diferitelor tipuri de alimentatie asupra expresiei genetice (procesul prin care informatia genetica da nastere unei anumite substante, care este folosita structural sau functional de catre celula).

"Am descoperit ca dieta bazata in proportie de 65% pe carbohidrati, care este cea mai raspandita, face ca un numar insemnat de gene sa lucreze sub stres," spune Berit Johansen.

"Acest lucru nu afecteaza numai genele raspunzatoare de inflamatii, dar si alte gene. asociate cu riscul de boli cardiovasculare, cancer sau diabet de tip II."

Datorita volumului foarte mare de informatii generat de studiu, concluziile finale se lasa asteptate. Tot ce se poate spune la acest moment este ca dieta joaca un rol important in raspunsul genetic al organismului.

Iaurtul Dietetic si Sarcina

27 Septembrie 2011

Un studiu condus de Ekaterina Maslova, de la Harvard School of Public Health si prezentat La Congresul European Respiratory Society, care s-a tinut in acest an la Amsterdam, pune intr-o noua lumina consumul de iaurt dirtetic.

Echipa condusa de Maslova a cercetat in primul rand relatia dintre acizii grasi prezenti in produsele lactate consumate in timpul sarcinii si posibilitatea dezvoltarii de alergii in copilarie.

Concluzia a fost ca acizii grasi nu numai ca nu cresc riscul de aparitie a astmului sau rinitelor alergice, dar chiar protejeaza corpul impotriva acestora.

Astfel, femeile care consumau iaurt dietetic odata pe zi aveau un risc crescut de 1.6 ori de a naste un copil care sa dezvolte astm inaintea varstei de 7 ani.

"Acesta este primul studiu referitor la legaturile dintre iaurtul dietetic si riscul dezvoltarii alergiilor. Motivele exacte ale acestui fapt nu le cunoastem inca in totalitate, de aceea sunt necesare investigatii suplimentare. Este posibil sa existe legaturi exterioare - de exemplu persoane care consuma iaurt in mod regulat sa aiba si stiluri de viata asemanatoare.Cercetarile viitoare vor tine seama si de aceste aspecte."

Broccoli intr-o noua lumina

19 Septembrie 2011

Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au descoperit o cale de a imbunatati si mai mult calitatile nutritive si curative ale celebrului deja broccoli. Este vorba despre asezonarea acestuia cu muguri de broccoli, mustar, hrean sau wasabi.

"Cu cat este mai condimentat cu atat este mai eficient," spune Elizabeth Jeffrey, profesor de nutritie la universitatea mai sus amintita.

In studiul realizat s-au amestecat bucati de broccoli proaspat cu pudra de broccoli dupa care au fost masurate componentele bioactive prezente in sange la 30 de minute dupa consum si apoi la trei ore dupa masa. S-a observat ca prezenta acestora era mai ridicata atunci cand alimentele erau consumate impreuna decat atunci cand erau consumate separat.

Alte legume ale caror ingrediente active se combina cu cele aflate in broccoli si imbunatatesc capacitatea organismului de a lupta impotriva cancerului sunt ridichile, varza, rucola, nasturelul sau varza de Bruxelles.

In urma studiului s-a stabilt ca un consum de broccoli de 3-5 ori pe saptamana ofera un beneficiu real impotriva cancerului.

Proiectul ALERG UN MARATON are nevoie de votul tau!

15 Septembrie 2011

"Alerg un maraton! Si sunt tare mandru de asta!", spera membrii Ro Club Maraton sa auda de la copiii pentru care au gandit un program special de antrenament de alergare, de instruire pe teme de nutritie sanatoasa dar si de implicare prin evenimente sportive in problemele din comunitatea lor care ii preocupa.

Proiectul se afla acum in competitia Raiffeisen de proiecte comunitare si are nevoie de sprijinul tau prin vot pentru a fi selectionat in vederea finantarii.

De ce? Pentru ca suntem alertati de aceea ca tot mai multi copii devin sedentari de la varste tot mai fragede, mananca tot mai multe ‘junkuri’ si traseul zilnic favorit este intre calculator, frigider si televizor. Si pentru ca suntem convinsi ca prin daruire, rabdare si pasiune, putem sa contribuim la o schimbare in aceasta privinta. De aceea in urmatoarele 3 luni vrem sa ne impartasim pasiunea pentru alergat si convingerea intr-un mod de viata sanatos cu grup de elevi din 2 scoli bucurestene, pe care vrem sa-i sustinem sa alerge fiecare, progresiv, distanta unui maraton si sa organizeze un cros de strangere de fonduri pentru o cauza umanitara. Vrem ca la sfarsitul programului elevii sa constientizeze ei insisi ca alergatul e distractiv, te face mai voios si sanatos, dar si mandru ca ii poti ajuta pe cei din jurul tau care au nevoie de ajutor . De aceea vom alerga impreuna, vom povesti despre ce inseamna sa mananci sanatos si ne vom sarbatori succesul prin a strange donatii la o cursa umanitara pentru o cauza care ne preocupa.

Poti ajuta ca acest proiect sa se intample, acordandu-i votul tau in competitia de proiecte la care participa. Pentru a putea vota, urmeaza pasii descrisi pe http://raiffeisencomunitati.ro/2011/09/12/start-pentru-votarea-proiectelor/, dupa care poti vedea proiectul afisat la sectiunea de proiecte ONG/Bucuresti/sport, sub denumirea de "Alerg un maraton!".

Iti multumim de pe-acum pentru vot si incredere!


 


Prune uscate contra osteoporoza

13 Septembrie 2011

Atunci cand vine vorba despre intarirea oaselor, in special la femeile aflate la menopauza, un cercetator din Florida a descoperit o cale foarte simpla si foarte naturala - consumul de prune uscate.

Prof. Bahram H. Arjmandi, de la Florida State University, impreuna cu echipa sa, au testat doua grupuri de femei aflate la menopauza, pe o perioada de un an.

Primul grup, din care faceau parte 55 de persoane, a inclus in alimentatia zilnica 100 de grame de prune uscate (aproximativ 10 prune), in timp ce al doilea aconsumat aceeasi cantitate de mere uscate. Participantele la studiu au mai primit, de asemenea, doze zilnice de 500 miligrame de calciu precum si 400 UI vitamina D.

La grupul consumator de prune s-a observat o densitate osoasa crescuta la nivelul ulnei, fata de grupul martor la sfarsitul perioadei de test.

"De-a lungul intregii mele cariere am testat numeroase fructe, inclusiv smochine, curmale, capsuni sau stafide, insa nici una dintre acestea nu a avut acelasi efect asupra densitatii osoase ca si prunele uscate," spune prof.Arjmandi.


Cartofii si hipertensiunea

5 Septembrie 2011

Imaginea clasica a cartofului - leguma care te ingrasa incepe sa paleasca datorita unui studiu relizat de echipa condusa de Joe Vinson, Ph.D., de la Universitatea Scranton din Pennsylvania.

La acest studiu au participat 18 pacienti supraponderali care sufereau de obezitate. Timp de o luna acestia au consumat zilnic doua portii a cate 6-8 cartofi rosii, copti in coaja, fiecare de marimea unei mingi de golf.

In tot acest timp tensiunea arteriala a pacientilor a fost monitorizata. Astfel, s-a constatat ca in medie tensiunea diastolica a scazut cu 4.3% iar cea sistolica cu 3.5%, in timp ce nici unul dintre participantii la studiu nu a luat in greutate.

Dr.Vinson spune ca rezulatele par sa se datoreze unor substante continute in cartof care au actiune similara inhibitorilor ACE - o gama de medicamente folosita pentru reducerea tensiunii articulare.

Din pacate pentru iubitorii de cartofi prajiti, se pare ca acestia nu pot beneficia de substantele-minune, acestea pierzandu-si proprietatile atunci cand sunt supuse la temperaturi mari.

Alearga pentru Padurea Copiilor!

31 August 2011

Sustine cauza Padurea Copiilor prin participarea la una dintre cursele Maratonului Bucuresti si prin strangerea de fonduri pentru aceasta cauza!
ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila isi propune ca prin proiectul "Padurea Copiilor", parte din programul "Adopta un copac!", sa planteze cate un puiet pentru fiecare nou-nascut. Pentru inceput, se strang fonduri necesare plantarii a 30.000 de puieti, cate unul pentru fiecare nou-nascut din Bucuresti.

Alearga pentru cauza ViitorPlus la RBIM in data de 9 octombrie, si impreuna vom creste Padurea Copiilor!

Detalii despre beneficiile alergatorilor sustinatori ai cauzei, despre inscrieri si sfaturi despre cum sa te antrenezi si sa strangi fonduri pe www.viitorplus.ro/maraton.

Pana acum, in programul "Adopta un copac!", au fost plantati si ingrijiti peste 155.000 de puieti, pe o suprafata de 24,5 hectare,  in 4 locatii diferite.
ViitorPlus este pentru al III-lea an consecutiv cauza de mediu a Maratonului Bucuresti (Raiffeisen Bucharest International Marathon), organizat de Asociatia Bucharest Running Club si partenerii sai.


Turmericul, scortisoara si grasimile

25 August 2011

Conform cercetatorilor de la Pennsylvania State University consumul de condimente precum turmericul si scortisoara reduce raspunsul negativ al corpului la ingerarea de grasimi.

"In mod normal,dupa o masa bogata in grasimi, in sange creste foarte mult nivelul de trigliceride," spune Sheila West, profesor la facultatea mai sus amintita.

"Daca acest lucru se intampla frecvent, sau daca nivelul de trigliceride creste prea mult, creste si riscul de boli cardiovasculare. Adaugarea de condimente la mancarurile grase reduce raspunsul trigliceridic cu pana la 30%."

West si colegii sai au pregatit masa pentru sase persoane cu varste intre 30 si 65 de ani care erau supraponderali insa nu aveau alte complicatii de sanatate. Grupul de test a primit mesele imbogatite cu doua lingurite de condimente (rozmarin, oregano, scortisoara, turmeric, piper, paprika). Iar in urmatoarele 3 ore, la fiecare 30 de minute acestora li s-au facut teste sanguine.

S-a descoperit ca mesele care contineau mixul de condimente declansau o activitate antioxidanta la nivelul sangelui crescuta cu pana la 13 procente, in timp ce raspunsul insulinei era scazut cu aproximativ 20 de procente.

"Antioxidantii, precum condimentele, pot fi o alegere buna in vederea reducerii riscului de boli cronice," a mai adaugat West.

In viitor se vor face cercetari asemenatoare cu doze din ce in ce mai reduse de condimente adaugate mancarurilor.

Carnea rosie creste riscul de diabet

18 August 2011

Cercetatorii de la Harvard School of Public Health au gasit o legatura puternica intre consumul de carne rosie - in special atunci cand aceasta este procesata - si riscul de diabet de tip II.

Studiul a fost realizat pe baza chestionarelor primite timp de 20 de ani de la 37.083 de barbati si 79.570 de femei si a fost publicat in editia din August, anul acesta, in American Journal of Clinical Nutrition.

Dupa ce au adaptat rezultatele in functie de varsta, Indicele de masa corporala, stil de viata si alti factori de risc prezenti in dieta, cercetatorii au descoperit ca un consum de 100 de grame de carne rosie neprocesata (aproximativ de dimensiunile unui pachet de carti de joc) este asociata cu un risc de diabet II crescut cu 19%.

Acestia au mai descoperit ca ingerarea zilnica a doar 50 de grame de carne rosie procesata (sub forma de hotdog, carnati sau bacon) este asociata unui risc de 51%.

"In mod clar acest studiu va trage un semnal de alarma, tinand cont de faptul ca se consuma carne rosie peste tot in lume," spune Frank Hu, seful echipei de cercetatori. "Vestea buna este ca toate acestea pot fi prevenite inlocuind carnea rosie cu alte proteine mai sanatoase."

Principalele alimente care pot substitui carnea sunt nucile de orice tip, produsele lactate sau cerealele integrale.

Afisare 10 din 268.
Pagina 11 din 27






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii