Home  |  Sitemap  |  Contact


Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Ciocolata - inger sau demon?
CUM SA NU REUSESTI SA TII O CURA DE SLABIRE
SEXUL, INTRE PLACERE SI SANATATE
EXERCITIUL FIZIC, CHEIA SANATATII
TOP 10 ALIMENTE CAPCANA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Programul de slabire Superfit START2020 Fierbinte
Vrem să ai un început de an memorabil şi să treci printr-o transformare care să îţi aducă sănătate...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam TIPURI DE MASAJ SI EFECTELE ACESTORA
AnaMaria Palade
Efectele aminoacizilor asupra eliberarii de hormon de crestere in timpul antrenamentelor
SOCIETATEA MODERNA SI ABUZUL DE STEROIZI
Energia si activitatea fizica
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 254.
Pagina 21 din 26

Seleniul si problemele de inima

20 Noiembrie 2009

Introducerea in dieta zilnica a suplimentelor cu seleniu poate creste nivelul colesterolului si poarte, de asemenea, sa declanseze probleme cardiovasculare.

Seleniul - un mineral esential cu proprietati antioxidante - se gaseste in mod natural in carne, vegetale su fructe de mare. Unii oameni obisnuiesc sa ia seleniu deoarece cred cain acest fel vor reduce riscul de cancer sau alte boli.

Cercetatorii de la Universitatea din Warwick au studiat posibilele legaturi intre nivelul de seleniu din sange si tesutul adipos pe 1042 de participanti, cu varste cuprinse intre 19 si 64 de ani.

Studiul a aratat ca participantii cu o concentratie de seleniu in sange mai mare de 1.20 umol/l aveau , in general, nivelul colesterolului  crescut cu 8 procente. Dintre participantii cu nivel crescut de seleniu, 48.2 % au declarat ca iau in mod regulat suplimente nutritive.

"Noi credem", declara autorii studiului, "ca tendinta actuala, de a creste consumul de suplimente nutritive in mod artificial, nu este binevenita."

Nutritie - Arma Secreta

15 Noiembrie 2009

Cercetatorii UCLA au descoperit un extract din boabele de fasole alba care ajuta corpul sa stopeze transformarea carbohidratilor complecsi in zaharuri simple.

Exista o enzima care actioneaza ca o foarfeca - ea "taie" pur si simplu amidonul, si il portioneaza in zaharuri mai mici. Extractul descoperit la UCLA si denumit "Phase 2" inhiba actiunea acestei enzime, astfel incat amidonul ramane in corp sub forma de "lanturi" lungi.

Pacientii carora li s-a administrat Phase 2 au pierdut in timpul dietei numai tesut adipos, nu si tesut muscular.

"Problema cu amidonul", spune Steven Rosenblatt, "este ca aproape imediat este scindat in zaharuri simple. Si cand se intampla acest lucru, zaharurile raman in sange si in cele din urma sunt depozitate, ceea ce face sa creasca riscul de boli grave cardiovasculare."

Singura solutie cunoscuta era limitarea consumului de carbohidrati. De acum inainte insa, nu vom mai renunta la alimentele noastre favorite - introducerea in alimentatie a suplimentelor alimentare pe baza de Phase 2 ne va ajuta sa slabim si in acelasi timp sa mentinem nivelul zaharului din sange la nivel normal.

Cercetatorii recomanda totusi moderatie. Phase 2, spune ei, nu este un ingredient miraculos. Oamenii vor trebui sa-si controleze, totusi, obiceiurile alimentare.

Sodiul, indulcitorii artificiali si rinichii femeilor

12 Noiembrie 2009

O dieta bogata in sare si indulcitori artificiali creste riscul declinului functiei rinichiului, conform unor studii realizate separat de Brigham si Women'n Hospital din Boston, si prezentate la intalnirea anuala a Societatii Americane de Nefrologie care s-a tinut anul acesta in Noiembrie, la San Diego.

Primul studiu s-a concentrat pe legatura dintre dieta si declinul functiilor rinichiului si a fost realizat pe mai mult de 3000 de femei, fara probleme de rinichi. S-au observat dereglari puternice ale functiei rinichiului in cazul consumului ridicat de sare.

Cel de-al doilea studiu a urmarit asocierea dintre consumul de zahar sau indulcitori artificiali si problemele de rinichi. A fost realizat pe acelasi grup de femei.

Concluzia a fost ca riscul declinului functiilor renale apare atunci cand creste consumul de bauturi carbogazoase indulcite artificial la mai mult de doua sticle pe zi.

Alergie sau Intoleranta

9 Noiembrie 2009

Nu poti sa bei lapte pentru ca incepe sa te doara stomacul. Nu mananci creveti pentru ca iti dau mancarimi de piele. Este vorba de alergie sau de intoleranta? Este vreo diferenta intre ele ?

Marea majoritate a populatiei n-are nici cea mai vaga idee. Un studiu publicat in Annals of Allergy, Asthma & Immunology arata ca desi cei mai multi oameni sunt in stare sa recunoasca simptomele unei alergii alimentare, majoritatea nu face diferenta intre alergie si intoleranta alimentara, si nu inteleg optiunile de tratament pe care le au.

Desi poate sa nu para asa de important, trebuie inteles ca, in timp ce o alergie este ceva extrem de serios, uneori fatal, intoleranta alimentara creeaza doar discomfort.

Diferentierea dintre ele poate fi deosebit de utila. Iata cateva explicatii:

Alergia apare atunci cand sistemul imunitar reactioneaza la o anumita proteina din alimente, considerand-o nociva pentru organism. El incepe sa produca anticorpi ce vor ataca substanta respectiva.

Alergenii cei mai intalniti sunt laptele, arahidele si ouale pentru copii, si scoicile pentru adulti.

Intoleranta apare datorita incapacitatii organismului de a digera anumite substante - ea nu are nici o legatura cu sistemul imunitar. Desi creaza discomfort, ea nu pune viata in pericol.

Aditivii alimentari declanseaza adesea intolerante alimentare care pot fi cu usurinta confundate cu alergiile.


Vesti bune pentru iubitorii de cafea

4 Noiembrie 2009

Contrar parerilor de pana acum, s-a dovedit intr-un studiu recent ca bautorii de cafea nu trebuie sa-si faca griji cu complicatiile vasculare - acestea nu vor apare din cauza consumului bauturii lor preferate.

Studiul, publicat in American Heart Journal, a fost realizat in Suedia, pe 37.000 de barbati de varsta adulta, clinic sanatosi, care consuma zilnic maximum doua cesti de cafea. Nu s-a putut dovedi ca acestia ar prezenta un risc crescut la accidente cardiovasculare.

Problemele incepeau sa apara la un consumul ceva mai ridicat de cafea - patru - cinci cesti pe zi. De asemenea, daca subiectii aveau antecedente cardiovasculare, chiar si consumul minim era riscant.

Acest studiu vine sa intareasca un altul, realizat de catre American Health Association, in care, de asemenea, nu s-au putut pune in evidenta regaturi directe intre consumul de cafea si afectiunile cardiovasculare.

Nu s-au realizat inca studii concludente pe femei. "La femei",spune Dr.Emily B. Levitan, coordonatoarea studiului, "rezultatele ar putea fi diferite."

"Nu cred", conchide Dr.Levitan, "ca exista o legatura stransa intre consumul de cafea si afectiunile cardiovasculare."

sursa : MedlinePlus

Broccoli si sanatatea arterelor

2 Noiembrie 2009

Cercetatorii de la New British Heart Foundation au aratat legatura dintre consumul de legume si sanatatea inimii. Rezultatele studiului lor arata cum broccoli, varza si conopida pot declansa un mecanism defensiv natural, care protejeaza arterele de imbolnavire.

Riscul de formarte a trombilor nu este acelasi pe toata lungimea unei artere. Cele mai expuse acestui risc sunt zonele unde sangele este impiedicat sa circule normal, in special la bifurcatii.

Cercetatorii au descoperit ca exista o gena care protejeaza celulele de toxine - gena NRF2. Aceasta este inactiva in zonele mai sus mentionate. Insa tratamentele cu sulforan, o substanta care se gaseste în mod natural in broccoli, reusesc sa activeze gena si in aceste zone cu grad ridicat de risc.

Prof. Peter Weissberg, Directorul Medical al New British Heart Foundation spune ca "deoarece sulforanul se gaseste in mod natural in broccoli, precum si in alte vegetale din aceeasi familie, urmatorul test va fi sa vedem daca simplul consum de vegetale are acelasi efect protector."

"Aceste descoperiri fascinante", mai spune profesorul, "prefigureaza un viitor in care simplul consum de legume ne protejeaza impotriva bolilor cardiace."

Consumul de proteine si masa musculara

29 Octombrie 2009

De mii de ani s-a crezut ca trebuie consumate mari cantitati de proteine la o masa pentru a crea muschi mai mari si mai puternici.Un exemplu in acest sens este Milon din Crotona, de cinci ori campion de lupte la jocurile olimpice, in secolul VI, BC. Daca ar fi sa credem marturiile despre el, Milon consuma in jur de 9(noua!) kilograme de carne pe zi.

Desi nici un atlet modern nu ar merge atat de departe, mostenirea lui Milon a supravietuit si astazi gasim diete cu continut ridicat de proteine la sportivii care depun eforturi mari.

Un studiu recent al Universitatii Texas Medical Branch din Galveston arunca in aer traditia. Autorii sugereaza de asemenea, cai practice pentru imbunatatirea obiceiurilor alimentarea si pentru reducerea pierderii de masa musculara la varstnici.

Rezultatele studiului au fost obtinute masurand ratele zilnice de sinteza musculara ale voluntarilor care au consumat diferite cantitati de carne slaba de vaca. Acestea au fost socante - numai primele 30 de grame de proteine produc de fapt muschiul.

"Stiam din studii anterioare ca 30 de grame de proteine (echivalentul a 120 de grame de carne consumata) cresteau rata de sinteza proteica musculara cu 50% la adulti", spune prof.Douglas Paddon-Jones, coordonatorul grupului de cercetatori. "Ne-am intrebat - daca 120 de grame aduc o crestere de 50%, ce se va intampla daca triplam cantitatea de proteine consumate ? Si am vazut ca 360 de grame de carne au condus la aceeasi rata a sintezei proteice ca si in primul caz."

"Nu este necesar sa consumam mari cantitati de proteine pentru a maximiza sinteza musculara", conclude prof.Paddon-Jones, "trebuie doar sa fim atenti cum portionam totul."


Lupta cu furculita impotriva cancerului

26 Octombrie 2009

Sarbatorile se apropie cu repeziciune. E timpul meselor festive. "Mesele de sarbatoare sunt intotdeauna delicioase", spune Stephanie Meyers, MS, RD/LDN, nutritionist la Dana-Farber Cancer Institute in Boston. "Dar mai mult decat atat, unele contin substante care previn cancerul".

Dovleacul, de exemplu, contine carotenoizi, substante care s-au dovedit eficace in prevenirea cancerului de colon, prostata, san, si plaman. Desi este consumat cel mai mult sub forma de placinta, multe alte posibilitati exista - dovleac copt, supa de dovleac si paine cu adaos de dovleac fiind doar cateva dintre posibilitati.

Marul contine quercitin, un antioxidant bioflavanoid care protejeaza in mod special celulele beta din pancreas de efectul devastator al radicalilor liberi. Efectele maxime apar atunci marul este consumat cu tot cu coaja si neprelucrat termic.

Afinele si coacazele negre contin acid benzoic, care este un inhibitor al cancerului de colon si plaman, precum si a unor forme de leucemie.

Dupa cum vedeti, nu trebuie neaparat sa incercam remedii scumpe, cu nume imposibil de pronuntat - natura insasi ne ofera tot ce avem nevoie pentru a ne pastra sanatosi.

8 beneficii ale ceaiului de musetel

21 Octombrie 2009

Musetelul este consumat de sute de ani, de obicei sub forma de infuzie, are urmatoarele efecte benefice asupra organismului :

1. Somn mai bun - este cel mai cunoscut efect al ceaiului de musetel. Relaxarea care urmeaza consumului de ceai este benefica unui somn linistit

2. Regleaza problemele tractului digestiv - alina durerile de stomac, ajuta la calmarea intestinului iritat sau iritabil, favorizeaza eliminarea si in general asista digestia in totalitate.

3. Calmeaza crampele menstruale - era folosit in acest scop inca din Egiptul Antic. Un studiu modern arata cum consumul de ceai de musetel creste nivelul de glicina in urina, un compus care calmeaza spasmele musculare.

4. Ajutor pentru suferinzii de hemoroizi - uleiul de musetel este folosit in tratamentul hemoroizilor

5. Lupta impotriva frigului - musetelul creste imunitatea organismului si ajuta in lupta contra racelilor

6. Vindeca ranile - Egiptenii, romanii si grecii foloseau cataplasme cu musetel pentru accelerarea procesului de vindecare a ranilor

7. Ajuta diabeticii - intr-un studiu recent se arata ca musetelul previne complicatiile legate de diabet, precum si hiperglicemia

8. Este un aliat in lupta contra cancerului - studii in-vitro arata posibilitatea ca musetelul sa ne protejeze de diferite tipuri de cancer


Psihobiologia, codul genetic si preferintele copiilor

17 Octombrie 2009

Da, ati citit bine. Aceste trei notiuni au ceva in comun. Un grup de psihobiologi de la Centrul Monell Chemical Senses din Philadelphia, care studiau de multa vreme comportamentul copiilor, au facut de curand o descoperire uimitoare - regiunile genetice raspunzatoare de senzitivitatea la gustul amar influenteaza puternic preferintele copiilor.

Testele ADN realizate pe 143 de copii au relevat ca alela pentru gustul amar poate fi prezenta sau nu, ori poate fi dublata. Genotipurile respective au fost numite PP, AP si AA - unde P reprezinta prezenta alelei pentru gustul amar.

Copiii apartinand genotipului PP fiind cei mai senzitivi dintre toti, aveau probleme cu mancarea catorva tipuri de vegetale.

Prin urmare, sfatul specialistilor este ca data viitoare cand copilul impinge deoparte farfuria cu spanac sa nu-l catalogam imediat drept mofturos. S-ar putea sa aiba o sensibilitate crescuta la anumite gusturi.

Afisare 10 din 254.
Pagina 21 din 26






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii