Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Impins cu haltera de la piept pe plan declinat
TIROIDA IN CULTURISM
SUCUL NATURAL DE PORTOCALE REDUCE TENSIUNEA ARTERIALA
MARGARINELE DE GENERATIE NOUA
MENTINE-TE IN FORMA PRIN ALIMENTATIE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CREATINA + CAFEINA - O COMBINATIE DE EVITAT?
CUM SA-TI AJUTI COPILUL SA ISI MENTINA O GREUTATE NORMALA
STEROIZII ANABOLIZANTI - INGER SAU DEMON?
Concurs Petrom
CAND PIELEA STRIGA "AJUTOR!"
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum te refaci rapid dupa efort? Fierbinte
Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 440.
Pagina 35 din 44

Ceai sau cafea ?

25 Iunie 2010

Oricare din ele, consumat cu moderatie reduce posibilitatea aparitiei bolilor de inima, aflam dintr-un studiu publicat in Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology: Journal of the American Heart Association.

O echipa de cercetatori condusa de Yvonne T. van der Schouw, Ph.D., a reluat un studiu mai vechi, ale carui rezultate se dovedisera neconcludente. De data aceasta, insa, echipa a reusit sa ajunga la un rezultat remarcabil.

La studiu au participat 37.514 persoane, care au fost urmarite pe o perioada de 13 ani.

Concluziile studiului au fost urmatoarele :

 - un consum mai mare de 6 cesti de ceai pe zi a fost corelat cu o reducere de 36% a riscului de boli cardiovasculare, comparativ cu persoanele care consumau mai putin de o ceasca de ceai zilnic.

 - un consum de 3 pana la 6 cesti de ceai pe zi a fost corelat cu o reducere de 45% a riscului de boli cardiovasculare

Cat despre bautorii de cafea, s-a consatat ca cei care consumau ceafea cu moderatie, 2-4 cesti pe zi, aveau un risc de boli cardiovasculare scazut cu 20% fata de persoanele care consumau mai mult de 2 cesti ori mai putin de 2 cesti.

Cercetatorii sugereaza ca beneficiile consumului de ceai asupra aparatului cardiocascular se poate explica prin actiunea antioxidantilor. Flavonoizii din ceai se considera ca au un rol important in reducerea riscului de aparitie a problemelor aparatului cardiovascular, insa mecanismele exacte prin care se produce acest lucru raman inca necunoscute.


Orezul si diabetul

18 Iunie 2010

Cercetatorii de la Harvard School of Public Health au descoperit ca un consum de patru sau cinci portii de orez alb pe saptamana era asociat cu un risc crescut de diabet 2.

Acestia au estimat ca inlocuirea a 50 de grame de orez alb cu orez brun, scade riscul de diabet 2 cu 16%.

Acesta este primul studiu de acest tip, si a fost realizat deoarece consumul de orez alb a crescut foarte mult in ultimul timp.Studiul a aparut online pe 14 iunie anul acesta, pe situl revistei Archives of Internal Medicine.

Orezul brun se dovedeste a fi o alegere mai buna pentru consum, deoarece este superior in ceea ce priveste continutul de fibre, minerale si vitamine. De asemenea, el nu declanseaza o crestere prea mare a nivelului de zahar in sange dupa ingerare.

Macinarea si decorticarea scad mult capacitatile bobului de orez, deoarece il fac pe acesta din urma sa-si piarda majoritatea vitaminelor si mineralelor. De asemenea, in timpul macinarii, sunt inlaturate majoritatea fibrelor, deosebit de necesare, deoarece se opun cresterii prea mari a nivelului de zahar in sange.

Cerealele integrale au acelasi efect benefic asupra sanatatii, din care cauza autorii studiului le recomanda cu caldura. Acestia militeaza, in acelasi timp, pentru inlocuirea oriunde este posibil a orezului alb cu orez brun sau cu alte cereale integrale.

 


Violenta domestica si obezitatea

10 Iunie 2010

Copiii care sunt martorii scenelor de violenta domestica au mari sanse de a ajunge obezi in jurul varstei de 5 ani.

Studiul, efectuat de o echipa condusa de Renée Boynton-Jarrett, M.D., Sc.D., la Boston University School of Medicine, a aparut in luna iunie in Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

Expunerea la scenele de violenta domestica in copilarie este asociata cu dereglari ale sistemului neuroendocrin, dezvoltare socioemotionala defectuoasa, atasamente puternice si anormale, precum si carente atat in ceea ce priveste sanatatea fizica cat si cea mentala.

La studiu au participat 1595 de copii nascuti intre 1998 si 2000. Mamele acestora au fost intervievate la intervale atent alese de catre cercetatori. Aproape jumatate dintre femei au raportat o forma sau alta de violenta domestica, iar procentul de copii obezi la varsta de 5 ani a fost de 16.5%. Asociatia a fost mai puternica la fete, in comparatie cu baietii, si de asemenea la copiii care locuiau in cartiere rau-famate.

Acest studiu arunca o lumina noua asupra cauzelor obezitatii si ajuta personalul medical si asistentii sociali in munca lor de zi cu zi.


Ardeiul iute si obezitatea

5 Iunie 2010

Oamenii de stiinta au descoperit ca ingredientul care da iuteala ardeiului, capsaicina, poate fi folosit cu succes in lupta impotriva obezitatii, deoarece impiedica formarea de depozite adipoase si declanseaza un raspuns proteic benefic pentru organism.

Studiul, condus de prof.Jong Won Yun a aparut in Journal of Proteome Research.

Prof.Jong Won Yun si colegii sai au tras un semnal de alarma asupra legaturii care exista intre obezitate si alte boli, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arteriala, precum si probleme de inima. Cercetarile de laborator au aratat cum capsaicina poate lupta impotriva obezitatii prin micsorarea aportului caloric, ceea ce are ca rezultat direct atat restrangerea tesutului adipos cat si micsorarea nivelului de grasime din sange.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator care au primit o dieta bogata in grasimi, cu sau fara capsaicina. s-a observat ca animalele care au primit capsaicina au pierdut in jur de 8 procente in greutate si au prezentat modificari ale proteinelor-cheie prezente in stratul adipos. Aceste proteine modificate au contribuit la descompunerea grasimilor.

Aceste cercetari dovedesc efectele anti-obezitate ale capsaicinei si deschid noi orizonturi de cercetare in lupta impotriva obezitatii.


Condimentele reduc riscul de cancer

28 Mai 2010

Condimentele fac mai mult decat sa dea gust mancarii. Ele ar putea sa scada si riscul de cancer.

Prof. J. Scott Smith, de la Kansas State University, a condus in ultimii ani diferite proiecte legate de caile de a reduce aminele heterociclice. Acestea sunt produse carcinogene si iau nastere atunci cand carnea este prajita, fripta sau fiarta. Consumul de amine heterociclice creste riscul de cancer colorectal, de stomac, plamani, pancreas, san sau prostata.

Prof. Smith a descoperit ca anumite condimente contin antioxidanti naturali ce pot reduce nivelele de amine heterociclice cu pana la 40%.

Acesta a mai descoperit ca spre deosebire de carnea de porc sau cea de pui, carnea de vita are tendinta sa dezvolte mai multe amine heterociclice.

Ecipa prof. Smith a cercetat mai multe condimente - chimion, seminte de coriandru, diferite tipuri de ghimbir si rozmarin - si a constatat ca ghimbirul si rozmarinul au cea mai importanta activitate antioxidanta. Cel mai activ dintre toate condimentele studiate s-a dovedit a fi rozmarinul.


Campionii sanatatii, 29 mai

25 Mai 2010

Vino pe 29 mai in Parcul IOR pentru a alerga alaturi de noi!

Incepand cu ora 10, Ro Club Maraton organizeaza concursul "Campionii sanatatii - crosuri pentru parinti si copii", in parteneriat cu Asociatia Emovere, cu sprijinul Primariei Sectorului 3 Bucuresti, Sindalimenta, Inspectoratul Scolar al Mun. Bucuresti, Asociatia Bucharest Running Club si Danone (sponsor principal).

Acest concurs se adreseaza in egala masura copiilor si parintilor. Se va alerga pe categorii de varsta de la 6 luni la 10 ani, in perechi copil + parinte, legati printr-o panglica (de mana).

Loc de intalnire: intrarea in Parcul IOR (Al.I. Cuza) de la intersectia Baba Novac cu Campia Libertatii, pe aleea din spatele statuii lui Cuza, ora 10.

Intrecerile au loc pe categorii de virsta (dupa virsta copilului) avind starturi separate:

- copii 6 luni- 2 ani (in carucioare)
- copii 3-4 ani (fete; baieti)
- copii 5-6 ani (fete; baieti)
- copii clasa I-II (fete; baieti)
- copii clasa III-IV (fete; baieti)

Se acorda diplome si premii primelor trei cupluri parinte-copil care trec linia de sosire (de la fiecare categorie de virsta), precum si tricou pentru parinte.

Toti copiii care participa la cros vor primi cadouri din partea partenerilor si diplome.

Citeste aici regulamentul concursului.

Va asteptam!


Singuratatea si obezitatea

21 Mai 2010

In ciuda faptului ca majoritaea oamenilor au telefoane mobile, acces la internet precum si alte mijloace de comunicare, multi se confrunta zilnic cu singuratatea. Pentru unii dintre acestia tulburarile emotionale pot conduce la supraalimentatie, ceea se se soldeaza cu serioase cresteri in greutate.

Mary Jo Rapini, psihoterapeut la Methodist Weight Management Center din Houston, spune ca oamenii au tendinta de a da iama prin camara deoarece acest lucru le aduce alinare. Din aceasta cauza, unii incep sa ia serios in greutate, sa aiba tulburari de schema corporala si in cele din urma sa cada intr-o depresie serioasa.

Rapini adauga faptul ca este important ca in cazul unei depresii sa nu refulam sentimentele. Exprimarea acestora estre primul pas catre obtinerea echilibrului pierdut. Chiar daca nu avem pe cineva apropiat cu care sa impartasim durerile, necazurile, temerile si frustrarile noastre, ne putem exterioriza tinand un jurnal, desenand autoportrete care sa ne reprezinte in situatiile limita, ori putem scrie scurte povestioare sau poezii care sa reflecte situatia care ne creeaza discomfort.

Toate aceste acte se manifesta ca niste supape care fac sa scada "presiunea interna", lasand loc ratiunii sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a iesi din impas.


Calciul si obezitatea

14 Mai 2010

Este un fapt bine cunoscut ca avem nevoie de calciu pentru oase puternice si sanatoase. Dar un studiu recent de la North Carolina State University arata ca deficitul de calciu in primele zile de viata poate avea un impact mult mai profund decat am crezut pana acum.

Studiul, efectuat timp de 18 zile pe animale de laborator, a aratat importanta calciului in primele zile de viata - la sfarsitul perioadei de studiu multe celule stem din maduva osoasa erau deja programate sa devina tesut gras, in loc de celule formatoare de os, asa cum ar fi fost normal.

Deoarece aceste celule sunt baza tuturor celor de mai tarziu, organismul aflat in aceasta situatie va avea oase cu un continut crescut de grasime si scazut de minerale - ceea ce duce la osteoporoza si obezitate mai tarziu, in cursul vietii.

Urmatorul studiu, programat sa inceapa luna viitoare, va fi unul de durata si va incerca sa determine daca temerile cercetatorilor se vor adeveri.

Pana atunci, insa, este bine sa luam in calcul o alimentatie adecvata a copiilor, chiar si in primele zile de viata - ar putea sa-i scuteasca de multe neplaceri mai tarziu.


Mama si copilul - oferta speciala pentru voi

10 Mai 2010

Noua editie, a VI-a, revizuita, a binecunoscutei de-acum "Mama si copilul" poarta girul celor doi autori, a caror experienta in domeniu este de necontestat, bucurandu-se totodata de conditii grafice deosebite, care confera atractivitate si sistematizare simplei lecturari sau consultarii mai aprofundate.


Numai prin trecerea in revista a sumarului, constatam cu usurinta ca problematica abordata acopera o mai lunga perioada din viata copilului - de la nastere pana la adolescenta.


Fata de editiile anterioare, s-a adaugat un nou capitol, care urmareste evolutia nou-nascutului, sugarului si apoi a copilului de 3 ani, din punct de vedere al motricitatii, limbajului si al contactului social.

Mama si copilul este cea mai apreciata carte romaneasca despre dezvoltarea, ingrijirea, alimentatia si educatia copilului.


Adresabilitate: Medici pediatri, asistente de familie, asistente de pediatrie, educatoare de gradinite, nurse, psihologi, parinti, publicul larg.


CUPRINS


Capitolul 1 Sarcina si nasterea

Capitolul 2 Nou - nascutul

Capitolul 3 Sugarul (de la 1 luna la 12 luni)

Capitolul 4 Copilul (de la 1 la 6 ani)

Capitolul 5 Retete culinare

Capitolul 6 Scolarul mic. Adolescentul

Capitolul 7 Copilul bolnav

Capitolul 8 Sa se previna! Este cel mai bine

Capitolul 9 Bibliografie selectiva

Capitolul 10 Index

Cititorii siteului www.doctor.info.ro au posibilitatea sa cumpere aceasta lucrare cu o reducere de 10% introducand codul PROB-ROTR-IHOP-HOTO in formularul de comanda.


Invata sa ai un copil sanatos cu Asociatia Secretul Evolutiei

10 Mai 2010

Duminica, 23 mai, Asociatia Secretul Evolutiei va invita la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt.


Dragi parinti si bunici, rezervati-va prima parte a zilei pentru o intalnire cu specialisti de renume in domeniul neonatologiei, pediatriei si psihologiei infantile.


Invitatii sunt dr. Ana Culcer, sef sectie Nou Nascuti de la Spitalul Universitar Bucuresti, dr. Sorana Iftimie, sef sectie Nou Nascuti Spitalul Judetean Neamt, si dr. Romeo Panaitescu, psiholog clinician specialist.

Cum ne ingrijim copiii, cum ii hranim corect, cum ne comportam atunci cand au probleme si cum construim o relatie armonioasa - parinte copil? Sunt multe intrebari cu care parintii se confrunta si care au nevoie de raspunsuri avizate, de aceea noi venim in intampinarea dvs. Evenimentul va fi unul interactiv, care permite dialogul intre public si specialistii invitati, ca atare cei prezenti vor primi sfaturi si ajutor pentru problemele cu care se pot confrunta cei mici.

Evenimentul este sustinut de companiile Hipp si Milupa, care sunt alaturi de noi in demersul de a educa parintii, pentru ca acestia sa se poata bucura de copii sanatosi si fericiti.

Mesajul nostru ajunge la dvs multumita partenerilor media: Radio Romania Actualitati, Neamt TV, Radio Flash FM, Gura Targului, Baby, copilul.ro, nou-nascuti.ro, magicbebe.ro, prichindelulmeu.ro, infobebe.ro, babyonline.ro, ifamilia.ro, doctor.info.ro, medipedia.ro, listagradinite.ro, lyla.ro, gradinite.com, cautabona.ro, babycomfort.ro etc.

Biletele costa 10 lei si sunt disponibile pe site-ul Asociatiei, http://www.ingrijireacopilului.ro/, la sectiunea Magazin.

Intrati pe site si puteti castiga o invitatie pentru doua persoane la eveniment!

Nu vor lipsi cadourile si surprizele, asa ca va asteptam cu drag!

 

Mai multe informatii gasiti pe site-ul nostru, http://www.ingrijireacopilului.ro/, sau la telefon 0788 20 14 23.

Alina Calatean

PR Executive

Asociatia Secretul Evolutiei


Afisare 10 din 440.
Pagina 35 din 44






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii