Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Dietele
CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR
CSID - Copiii crescuti de bunici au sanse mai mari sa devina obezi
CONCURS!
Ridicarea alternativa a bratelor in fata, cu gantere


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Dietele
Campania Aripi Deschise
ACTIUNI DISTRUCTIVE ALE RADICALILOR LIBERI IN ORGANISM
ANTRENAMENT IN 9 MINUTE
Ridicarea genunchilor la piept din atarnat la bara
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 441.
Pagina 44 din 45

Statistici care ne pun pe ganduri

8 Iulie 2009

Rezultatele unui recent studiu desfasurat pe populatia cu varste intre 18-80 de ani din 63 de tari de pe 5 continente, publicate in Circulation, arata ca la nivel mondial:

  • 40% dintre barbati sunt supraponderali si 24% obezi
  • 30% dintre femei sunt supraponderale si 27% obeze
  • 56% dintre barbati si 71% dintre femei au grasime abdominala in exces, fapt ce duce la o crestere a riscului cardio-vascular si diabetului
  • 16% dintre barbati si 13% dintre femei au probleme cardiace (in Europa de est procentele fiind aproape duble!)
  • 13% dintre barbati si 11% dintre femei au diabet
Concluzia?
Este nevoie de o schimbare urgenta a stilului de viata, obezitatea si consecintele ei devenind o problema majora de sanatate publica la nivel mondial!

Daca ai probleme cu greutatea, apeleaza la specialist.

Ne bronzam, dar cat si cum ?

6 Iulie 2009

Fara soare nu putem trai. Mai intai, ne tine de cald. Apoi, sta la baza fotosintezei, fara de care n-am avea spanac in farfurie, si nici vitamina D. N-am putea nici macar sa vedem peste strada fara soare.

Din pacate, exista si o parte intunecata a problemei. Daca stam prea mult in soare, la plaja, la piscine sau pe terenul de tenis, ultravioletele B patrund prin epiderm si provoaca arsuri. Cat despre ultravioletele A, ele merg si mai adanc, in derm si chiar dincolo de el. Rezultatul ? Riduri, aparitia petelor de piele odata cu inainterea in varsta, si prea adesea, cancer.

 

Mai putem indrazni san e bronzam in aceste conditii ? Sa vedem ce spun specialistii.

 

I: Crema de soare ma protejeaza ?

R: Crema ajuta, insa nu va bizuiti in totalitate pe ea. Comisiile de specialitate duc o lupta cu producatorii de creme inca din 1999, pentru a-i determina pe acestia din urma sa nu mai foloseasca expresii sau termeni care pot duce la confuzii cu efecte nedorite.

Unul dintre acesti termeni este "rezistent la apa". De exemplu, exista creme care anunta pe eticheta din fata ca sunt rezistente la apa, iar pe cea din spate ne sfatuiesc "sa spalam cu apa pentru a indeparta crema."

Asa ca e bine sa nu contam in totalitate pe crema pentru blocarea radiatiilor solare sau pentru impermeabilizare. Ideal este sa le aplicam destul de des.

 

I: Ce factor de protectie trebuie sa folosesc ?

R: Conform Fundatiei pentru Prevenirea Cancerului de Piele, ar trebui folosite creme cu factor de protectie minim 15.Unii dermatologi recomanda chiar 30, pentru plaja, piscina sau terenul de tenis.

 

I: Cand trebuie aplicata crema ?

R: Cu aproximatix 30 de minute inainte de expunerea la soare, pentru a da posibilitate pielii sa o absoarba in mod correct. Aplicarea cremei se va repeta la fiecare 90 de minute sau mai repede, in cazul in care intrati in apa, transpirati puternic sau va stergeti cu prosopul.

sursa : Google News


Urgent : 20 de lei

2 Iulie 2009

Pacientii care nu reprezinta urgente medicale, dar sunt consultati in structurile de urgenta din spitale, vor fi nevoiti sa plateasca o contributie personala de 20 de lei, potrivit Pachetului General de Servicii Medicale, aprobat, miercuri, de Guvern.

De asemenea, in spital se vor mai plati si eventuale investigatii de inalta performanta, cum ar fi examenul RMN, insa nu mai mult de 200 de lei. Conform pachetului de servicii medicale, pacientii vor plati prin tichetul pentru sanatate si internarea, care poate ajunge la cel mult 50 de lei pe episodul de internare, indiferent de numarul de zile.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a subliniat ca pacientii care reprezinta urgente medicale reale, la ambulanta, la unitatile de primiri urgente si la spitale, nu platesc pentru tichetele de sanatate.

In ceea ce priveste o vizita la medicul de familie, pacientii vor fi nevoiti sa plateasca 5 lei pentru o consultatie, iar daca medicul se va deplasa la domiciliu, dupa cele sapte ore de program, consultatia va costa 15 de lei.

Pachetul General de Servicii Medicale a fost aprobat, miercuri, in sedinta de Guvern. Ion Bazac a precizat ca acest pachet reprezinta o necesitate si estimeaza ca, pe parcursul unui an, introducerea tichetelor de sanatate va genera in sistemul sanitar aproximativ 700 milioane de li, fonduri care vor ramane la furnizorii de servicii medicale si care vor fi utilizate pentru plata salariilor, investitiilor sau alte serv

Semnal de alarma pentru adolescenti

27 Iunie 2009

La inceputul lunii iunie a acestui an cercetatorii britanici au anunţat ca adolescentii au sanse mai mari sa se imbolnaveasca de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul cervical, testicular şi de piele, decat adulţii. Specialiştii au ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu realizat in Anglia, in perioada 1979 - 2003.
Numarul imbolnavirilor de cancer cervical a scazut in perioada amintita pentru toate categoriile de persoane, cu excepţia adolescentilor.
Mai mult decat atat, in randul adolescentilor cu varste cuprinse intre 15 şi 19 ani s-a inregistrat chiar o creştere a acestei rate cu aproximativ 7 procente pe an. Totodata, rata imbolnavirilor de cancer de piele a crescut, in Anglia, pentru toate categoriile de varsta, dar aceasta tendinţa a fost mai accentuata la adolescenţi.
Astfel, potrivit studiului citat, finanţat de Institutul pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie, numarul persoanelor cu varste intre 20 şi 24 de ani bolnave de cancer de piele a crescut cu 4 la suta, in timp ce imbolnavirile in randul pacienţilor cu varste intre 35 şi 40 de ani au inregistrat o creştere de doar 2,5 procente.
Cele mai comune tipuri de cancer intalnite la adolescenţi sunt cancerul testicular, boala lui Hodgkin şi tunmorile cervicale. Specialiştii britanici au descoperit, de asemenea, ca adolescentii care se imbolnavesc de cancer provin mai ales din familii cu situaţii materiale bune. Cu toate acestea, nu se poate stabili, pentru moment, o legatura intre situaţia materiala şi riscul de imbolnavire la adolescenţi. De asemenea, pana in prezent nu s-a stabilit daca diferentele inregistrate in ceea ce priveste riscul imbolnavirilor se datoreaza unei cauze genetice sau hormonale, sau stilului de viaţ al tinerilor.

sursa : YahooNews


La noi, ca la nimeni...

23 Iunie 2009

O asistenta medicala cu studii medii va castiga mai mult decat un medic stagiar, salariul de incadrare al acestora fiind de 1.740 lei (echivalentul a 2,9 salarii minime brute), respectiv 1.290 lei (2,15 salarii), potrivit grilei de salarizare convenite de Ministerul Sanatatii cu Ministerul Muncii. Un medic primar va castiga intre 4.950 lei si 5.400 lei, in functie de vechime, avand coeficienti in grila unica de salarizare cuprinsi intre 8,25 si 9, iar un medic specialist intre 3.600 lei si 4.050 lei, cu coeficienti in grila cuprinsi intre 6 si 6,75 salarii minime brute pe economie, de 600 lei.

Salariul de incadrare al unui medic rezident anul I va fi de 2.010 lei (coeficient 3,35 in grila), al unui medic rezident anul II de 2.400 lei (coeficient 4 in grila), al unui medic rezident anul III de 2.550, al unui medic rezident anul IV-V va fi de 2.880 lei (coeficient 4,8 in grila), iar al unui medic rezident anul VI-VII de 3.090 lei (coeficient 5,15), potrivit grilei de salarizare pentru personalul de specialitate medico-sanitar.


O asistenta medicala cu studii superioare si o asistenta medicala cu scoala postliceala ar putea castiga doar din salariu, fara sporuri, intre 2.100 lei si 2.550 lei, in timp ce salariul de baza al unei asistente medicale cu studii medii s-ar putea situa intre 1.740 lei si 2.190 lei, in functie de vechime. Reprezentantii Ministerului Sanatatii au convenit cu Ministerul Muncii sa introduca in salariul de baza al angajatilor din sistemul medical sporul de vechime, prima de stabilitate, sporul de preventie si salariul de merit.

Sursa: MedicalNews


Depresia te ingrasa mai rau decat dulciurile

17 Iunie 2009

Depresiile sunt mai periculoase decat dulciurile, cand vine vorba de silueta. Persoanele varstnice din societatea occidentala sunt cele mai predispuse ingrasarii pe fondul depresiilor tot mai des asociate cu singuratatea.

Este concluzia finala la care a ajuns o echipa de cercetatori din cadrul Centrului Medical Universitar din Amsterdam, in urma unui studiu de anvergura in care au fost monitorizate 2 088 persoane, relateaza Science Daily.

Aproximativ 15% din numarul persoanelor studiate au prezentat simptomele unor depresii aparute initial pe fondul unor forme de diabet si afectiuni cardiovascuare, amplificate, apoi, de singuratatea cu care se confrunta persoanele varstnice din tarile dezvoltate.

Nivelul de stres al participantilor la studiu a fost testat inainte de inceperea masuratorilor care au vizat indicele masei corporale si procentul de grasime.

Spre surpriza medicilor, acestia au descoperit ca persoanele depresive, care tineau regimuri alimentare, se ingrasau mai mult decat cele care aveau o stare psihica pozitiva, dar care continuau sa manance dulciuri, alimente prajite sau sucuri acidulate.

"Pe langa acest aspect surpinzator, am descoperit ca persoanele depresive acumuleaza in special grasime viscerala, care se adauga in interiorul abdomenului, inconjurand intestinele, stomacul si rinichii. Astfel se explica de ce depresiile declanseaza diabetul si bolile cardiovasculare ", a concluzionat Dr. Nicole Vogelzangs, sefa corpului de cercetatori care au efectuat acest studiu.

Sursa: Ziare.com


In lupta cu sindromul intestinului iritabil

16 Iunie 2009

Organizatia Mondiala de Gastroenterologie - World Gastroenterology Organization (WGO) si Danone au incheiat un parteneriat, in 2008, pentru informarea consumatorilor si profesionistilor din domeniul sanatatii, cu privire la importanta mentinerii sanatatii digestive.

Parteneriatul s-a concentrat pe alimentatia optima pentru sanatate si pentru ameliorarea tulburarilor digestive. In acest an, in centrul atentiei va fi Sindromul Intestinului Iritabil (SII).

Sindromul Intestinului Iritabil este definit ca o afectiune digestiva functionala si episodica, care se caracterizeaza prin urmatoarele simptome: dureri abdominale, balonare sau tulburari ale tranzitului digestiv (constipatie si/sau diaree). Factorii care favorizeaza aparitia SII pot fi: o alimentatie dezechilibrata, stresul cotidian, calatorii, stil de viata nesanatos (fumatul, consumul excesiv de alcool sau activitate fizica redusa).

Desi SII are un potential evolutiv limitat, este de multe ori mai suparator decat alte maladii cronice, deoarece viata profesionala, scoala, timpul liber, viata sociala si cea personala sunt afectate, iar productivitatea la locul de munca poate fi redusa cu circa 30% (1,5 zile lucratoare pierdute pe saptamana), a explicat prof. dr. Mircea Diculescu, directorul Centrului de Gastroeneterologie si Hepatologie al Institutului Fundeni, joi, intr-o conferinta de presa cu prilejul marcarii Zilei Mondiale a Sanatatii Digestive pe 29 mai.

Pe langa afectarea calitatii vietii, SII are impact asupra sistemului sanitar in ceea ce priveste costurile medicale si in utilizarea resurselor. 25% dintre pacientii care se prezinta la specialistii gastroenterologi, sunt pacienti cu SII. Investigatiile pentru excluderea suspiciunii altor boli organice sunt costisitoare, iar tratamentul este de lunga durata, a spus prof. dr. Mircea Diculescu.

SII afecteaza 11% din populatia lumii si pana la 10% din populatia Romaniei. In ultimii 50 de ani, frecventa SII a crescut mai ales in tarile in care dieta zilnica se bazeaza pe mancaruri procesate. SII se intalneste de doua-trei ori mai des la femei decat la barbati si se manifesta predominant la varste cuprinse intre 20 si 40 ani, a mentionat prof. dr. Mircea Diculescu.

Anual, pe 29 mai, WGO sarbatoreste Ziua Mondiala a Sanatatii Digestive, initiind diverse campanii cu scopul de a imbunatati nivelul de sanatate al populatiei prin intermediul societatilor nationale afiliate si a celor 50.000 de membri, a spus, la randul sau, dr. Bogdan Ioachim, director de Comunicare, Nutritie si Stiinta Danone Romania. El a explicat ca misiunea WGO este de a explica diferite afectiuni digestive si de a ajuta profesionistii din domeniul sanitar prin furnizarea de date.

Anul acesta, cu suportul Danone, WGO a creat un ghid de evaluare si tratament, o sinteza a tuturor studiilor clinice efectuate privind SII si un chestionar pentru a ajuta medicii in diagnosticarea acestui sindrom. SII este dificil de diagnosticat, deoarece nu exista cauze organice clare.

"Parteneriatul companiei Danone cu WGO confirma implicarea noastra in promovarea sanatatii si colaborarea pe care o avem cu expertii din domeniu. O alimentatie dezechilibrata poate cauza multe tulburari digestive. De aceea, recomandarile WGO pentru imbunatatirea sanatatii digestive includ si consumul de probiotice cu beneficii dovedite in cadrul unui stil de viata activ si a unei alimentatii echilibrate si diversificate", a subliniat dr. Bogdan Ioachim.

Medicul Mircea Diculescu a evidentiat manifestarile in cazul acestei afectiuni, vorbind de balonari, dureri, diaree sau constipatie si a atras atentia asupra obiceiurilor alimentare. El spune ca nu este vorba de o boala organica, ci de o tulburare functionala.

Dieta este recunoscuta in studii internationale in proportie de 82% ca fiind eficienta, a subliniat specialistul. Potrivit acestuia, se recomanda lichidele, evitarea bauturilor carbogazoase, a cofeinei, a alcoolului, a proteinelor grase.

Prof. dr. Mircea Diculescu sustine ca este important consumul de lactate si al produselor probiotice, cum este de pilda Activia.

sursa: Agerpres


Tratament anticonceptional pentru barbati

15 Iunie 2009

Un grup de cercetatori chinezi de la Centrul National de Cercetare pentru planning familial a pus la punct o injectie pe baza de testosteron, care se administreaza lunar la barbatii fertili si care are o rata de succes in prevenirea sarcinilor nedorite de 99%. Eficacitatea injectiei anticonceptionale pentru barbati se apropie astfel de eficacitatea pilulelor contraceptive pentru femei sau cu cea a prezervativului.

Studiul chinez a inclus 1000 barbati sanatosi si fertili cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 ani, carora li s-a administrat lunar cate 500 mg de testosteron undecanoat dizolvat in ulei, timp de 30 luni. Preparatul blocheaza temporar productia de spermatozoizi si previne conceptia nedorita. Doar 1% dintre participantii la studiu au conceput in timp ce se aflau sub tratament. Nu au fost semnalate efecte advese majore. La 6 luni de la incetarea administrarii preparatului, numarul de spermatozoizi al barbatilor inclusi in studiu a revenit la normal.

Inaintea lansarii pe piata, produsul trebuie sa mai fie supus unor teste de verificare a sigurantei. Companiile de planning familial din China spera ca injectia anticonceptionala sa reprezinte o alternativa a cuplului la pilulele contraceptive sau prezervativ si sa ii determine pe barbati sa fie mai responsabili in ceea ce priveste contraceptia.

Vino sa alergi la aniversarea Ro Club Maraton!

7 Iunie 2009

In urma cu 1 an ideea noastra s-a transformat in realitate - am infiintat Ro Club Maraton, primul club al maratonistilor amatori din Romania!

In acest an numarul de membri a crescut constant. Am participat la toate competitiile importante din tara si la unele din strainatate, am tocit zeci de perechi de pantofi de alergare, am marcat mii de kilometri la antrenamente si ne-am bucurat de fiecare clipa petrecuta impreuna la alergarile de grup.

Sambata, 13 iunie 2009, membrii Ro Club Maraton, alaturi de partenerii sai, revista Ce se intampla, doctore? si reteaua de farmacii HelpNet, te asteapta in Parcul Herastrau, pentru a alerga impreuna, sarbatorind astfel bucuria miscarii si 1 an de existenta a clubului.

Nu este o competitie, ci un indemn la miscare pentru sanatate, buna-dispozitie si o ocazie de a cunoaste alti pasionati de alergare.

Chiar daca nu ai mai alergat de mult timp si nu esti in cea mai buna forma, vino alaturi de noi. Vom marca impreuna inceputul sezonului de vara cu antrenamente si concursuri pentru amatori, iar Ro Club Maraton te va incuraja si sustine sa reiei un stil de viata activ.

Vom alerga o prima tura prin parcul Herastrau, pe un traseu marcat de aprox. 2 km, intr-un ritm confortabil pentru toata lumea. Cei care nu sunt obisnuiti cu alergarea vor fi indrumati de catre membrii Ro Club Maraton sa alterneze perioadele de alergare cu mersul lejer. Te poti opri dupa aceasta tura sau poti continua sa alergi alaturi de noi inca 2 ture. Dupa cele 3 ture, va avea loc premierea tuturor participantilor si tombola.

Aceasta actiune este destinata in primul rand amatorilor, indiferent de nivelul lor de pregatire fizica.

La final, fiecare alergator va primi o diploma de participare, reviste CSID si alte premii, materiale informative din partea Ro Club Maraton. De asemenea, va avea loc o tombola la care poti castiga premii surpriza oferite de HelpNet.

Asadar, sambata 13.06.2009, incepind cu ora 9,30 dimineata, te asteptam la intrarea principala in Parcul Herastrau (Piata Charles de Gaulle). Toti participantii sunt rugati sa se inscrie pe listele oferite de organizatori, pentru a primi la final diplome de participare.

Alergarea va incepe la ora 10.

Actiunea va avea loc indiferent de conditiile meteo din ziua respectiva. Vino in echipament adecvat pentru alergare.


Gripa porcina se extinde si in Europa

4 Mai 2009

Gripa porcina este o maladie respiratorie, specifica porcilor din crescatorii, un virus gripal de tip A. Boala se poate raspandi rapid.

Afla mai multe despre aceasta boala din acest interviu.

Afisare 10 din 441.
Pagina 44 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii