Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam IMPERFECTIUNEA PERFECTIUNII
CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE
Stretching - coapse - exercitii set 5
CELE MAI EFICIENTE EXERCITII PENTRU A TE MENTINE IN FORMA
Aura Apostolescu


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Diana Andreea Acumurloae
URZICA
TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013
Voicu Doina
POSTUL ALIMENTAR - STIINTA SI TRADITIE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 443.
Pagina 43 din 45

Despre beneficiile consumului de vin rosu

18 August 2009

Unul dintre ultimele studii publicate in The Faseb Journal (Federation of the American Societies for Experimental Biology) arata ca resverastrolul - un puternic antioxidant care se gaseste in vinul rosu - are un efect benefic asupra organismului. Principala sa actiune pare sa fie controlul asupra proceselor inflamatorii ale corpului.

Studiul echipei de cercetatori de la Universitatea din Glasgow, condusa de Dr.Alirio Melendez, explica impactul resveratrolului asupra imflamatiilor, precum si eventualele tratamente in care acesta - sau derivatiii lui - poate fi inclus.

"Bolile inflamatorii acute sunt dificil de tratat dsi exista multe victime cauzate de un tratament inadecvat", arata Dr.Melendez.

"Mai mult chiar, multi dintre cei care supravietuiesc prezinta leziuni importante la nivelul organelor interne, astfel incat calitatea vietii se deterioreaza mult."

Studiul arata ca resveratrolul poate fi folosit cu succes in lupta contra inflamatiilor si poate reduce impactul unui soc anafilactic.


Dieta mediteraneeana si miscarea scad riscul de Alzheimer

12 August 2009

Dieta mediteraneeana, care consista in principal in introducerea in alimentatie a fructelor, legumelor si cerealelor, combinata cu o activitate fizica regulata, scade mult riscul de a dezvolta Alzheimer, arata un studiu publicat in The Journal of the American Medical Association.

Studiul a fost realizat intre 1992 si 2006, pe un lot de 1880 subiecti, barbati si femei, cu varsta medie de 77 de ani. La fiecare 1,5 ani subiectii au fost supusi la diferite teste, pentru a evidentia obiceiurile alimentare ale acestora, precum si participarea la programele fizice saptamanale.

Studiul a aratat ca exista o legatura directa intre dieta, miscare si scaderea riscului de Alzheimer. Mai exact, la cei care au mancat sanatos si au avut o viata activa riscul de Alzheimer a scazut cu aproximativ 60%.

Deocamdata nu se cunosc exact care dintre componentele dietei sunt responsabile pentru efectele benefice. "S-ar putea ca fie importante cateva dintre elemente, luate individual", spun autorii studiului. "Dupa cum s-ar putea sa fie importanta interactiunea dintre ele".

Studiile ulterioare vor evidentia mult mai bine rolul jucat de componentele individuale.

sursa : Yahoo News


Cancerul de colon poate fi prevenit prin miscare

10 August 2009

Cancerul de colon reprezinta una dintre cauzele cele mai frecvente de deces in ultima suta de ani. Toate statisticile medicale realizate in acest sens indica faptul ca de vina pentru aceasta explozie fara precedent a numarului celor care sufera de maladii ale digestiei si implicit colonului este alimentatia tot mai deficitara din punct de vedere calitativ.

Insa ce nu s-a popularizat si retinut suficient, avand o la fel de mare importanta ca dieta pentru mentinerea unui organism sanatos, este miscarea! Viata sedentara pe care foarte multi am adoptat-o treptat este unul dintre cei mai mari inamici ai sanatatii noastre. Ne-am obisnuit sa credem ca drumul pana la serviciu si inapoi acasa, sau mersul la cumparaturi fara masina sunt deja semnul unei zile in care am facut miscare. Si totusi, nu este suficient pentru ca miscarea sa fie aportul optim pentru echilibrul nostru fizic si fiziologic.

Efortul in plus necesar pentru a ajuta un tranzit normal al alimentelor pe care le mancam (din stomac si implicit pana in colon) este unul minim, dar are beneficii mari. Astfel, daca acordam chiar si numai 10-15 minute zilnic, unor miscari sustinute care sa angreneze muschii abdominali, fie si numai prin urcarea unor trepte, sau prin genuflexiuni simple, deja marim sansele obtinerii unei digestii mai sanatoase si implicit ale unui colon in care nu au timp sa se contureze boli ce se pot agrava in timp.

Degeaba ne laudam ca am adoptat beneficiile suplimentelor alimentare sanatoase, ori a vitaminelor, sau alimentelor tip eco, daca nu ajtam ca ele sa se si metabolizeze corect. De altfel, aceleasi statistici au aratat ca, chiar si cei cu predispozitie genetica pentru afectiuni ale colonului, dar care au facut miscare sustinuta pe parcursul anilor, au fost cu 15% mai putini afectati de suferinte colonice decat cei cu obiceiuri predominant sedentare. Asadar, toti ar trebui sa reluam bunul obicei de a considera miscarea ca parte a bunei noastre dispozitii, a unei vieti sanatoase pe termen lung, fara a mai considera ca timpul pentru miscare este un lux, un privilegiu, sau un moft occidental. Cu atat mai mult cu cat, afectiunile colonului sunt de multe ori tacute la inceput si greu de eliminat in stadii avansate.


Sfecla rosie poate vindeca hipertensiunea arteriala

7 August 2009

Consumul a 500 ml suc de sfecla rosie pe zi poate reduce semnificativ tensiunea arteriala, sugereaza un studiu britanic.

Studiul a fost efectuat de catre London School of Medicine in colaborare cu Peninsula Medical School.

Principalii ingredienti par sa fie derivatii azotului, care se gasesc din belsug in vegetale.

Cercetatorii au descoperit ca valorile tensiunii arteriale a subiectilor sanatosi, alesi pentru experiment, s-au redus in mai putin de 1 ora de la consumarea sucului de sfecla rosie. Dupa 3-4 ore efectul era si mai pronuntat si s-a mentinut pana la 24 de ore.

Aceasta descoperire epocala deschide drumul unor cai mult mai avantajoase din punct de vedere financiar, pentru tratamentul hipertensiunii arteriale.

Inainte de acest experiment in cercurile stiintifice se considera ca efectele benefice ale dietelor pe baza de vegetale se datorau continutului de vitamine cu rol antioxidant.

sursa : BBC News


Miscarea bratelor in timpul mersului

5 August 2009

Expertii obisnuiau sa explice miscarea bratelor in timpul mersului ca atavism, relicva e evolutiei de la patrupede.

Recent, Proceedings of the Royal Society a publicat un articol al unui grup de specialisti din SUA si Olanda condusi de Steven Collins de la University of Michigan at Ann Arbor. Acestia au testat riguros atit un model mecanic pentru dinamica miscarii bratelor in mers, cit si voluntari care au mers fie normal, fie cu bratele indoite sau imobilizate pe linga corp. Costul metabolic al acestei activitati, derivate din consumul de oxigen si productia de dioxid de carbon, a dovedit ca miscarea bratelor in mers este un aspect pozitiv care contribuie la economia de energie. Imobilizarea bratelor in mers necesita cu 12% mai multa energie metabolica decit miscarea rotationala cu ajutorul muschilor umarului. Pendularea bratelor reduce de asemenea miscarea sus-jos din timpul mersului, care solicita muschii picioarelor, mai ales din jumatatea inferioara, cheltuind energie. Imobilizarea bratelor creste cu 63% miscarea sus-jos din timpul mersului. Coordonarea miscarii bratelor si a picioarelor pe stinga si, respectiv, dreapta, reduce consumul de energie a muschilor umarului in comparatie cu coordonarea opusa (brat drept-picior sting si viceversa), dar creste cu 1/4 rata metabolica.


Miscarea din copilarie valoreaza mult mai tarziu

31 Iulie 2009

Copiii care fac miscare in jurul varstei de 5 ani au mai multe sanse sa nu devina supraponderali mai tarziu, chiar daca ulterior nu mai sunt atat de activi, arata un studiu efectuat la Iowa University.

"Numim asta 'capitalizare', pentru ca pustii beneficiaza mai tarziu, asa cum ar beneficia de un cont intr-o banca. Efectul de protectie actioneaza indiferent de ceea ce se intampla intre timp", spun autorii studiului. "Stiind aceasta putem incuraja copiii mici sa fie cat mai activi posibil, deoarece mai tarziu le va prinde bine."

Studiul a fost realizat pe 333 de copii cu varste de 5, 8 si respectiv 11 ani, folosind tehnologie de ultima ora. Mai precis s-a folosit un scanner special cu care s-au evaluat tesuturile osos, muscular si adipos.

In urma acestui studiu, autorii recomanda cel putin 60 de minute de miscare adecvata varstei in fiecare zi.

Dr. Janz sustine ca este nevoie de investigatii aprofundate pentru a afla ce se intampla cu adevarat in corpurile copiilor la varste atat de fragede. Este posibil ca miscarea sa regleze numarul de celule adipoase, si sa imbunatateasca raspunsul corpului la insulina astfel incat metabolismul ramane protejat mult mai mult timp.

sursa: Yahoo News


Cercetari asupra legaturii dintre obezitate si diabet

28 Iulie 2009

Oamenii de stiinta sunt aproape de a rezolva un mister medical cu uriase implicatii pentru sanatatea publica : de ce supraponderalii sunt predispusi la diabetul de tip II.

Un studiu aparut pe 26 iulie in revista Nature Medicine considera ca inflamatia aparuta la nivelul hipodermului poate declansa diabetul.

Autorii considera ca in cazul in care se poate schimba raspunsul la inflamatie, se poate ajunge la mecanismele de declansare ale diabertului si acesta poate fi vindecat.

In tipul II de diabet corpul devine adesea rezistent la insulina si nu o mai foloseste corect.

In urma studiilor efectuate in ultimii 10 ani, s-a constatat ca reducerea sau suprimarea inflamatiei la animalele de laborator duce la o folosire mai buna a insulinei de catre corp, ceea ce are o influenta covarsitoare asupra tuturoe bolilor metabolice.

La ora actuala se considera ca inflamatia este implicata in multe boli ale metabolismului, boli care afecteaza persoanele supraponderale.

sursa : Healthday.com


Sablonul comportamentului alimentar

23 Iulie 2009

Atunci cand vine vorba despre controlul greutatii, American Journal of Clinical Nutrition ne spune ca s-ar putea sa conteze mai mult cine mananca un anumit aliment si nu alimentul in sine.

Jennifer Temple, coordonatoarea echipei de cercetatori declara pentru revista mai sus amintita : "Persoanele suferind de obezitate raspund la alimentele foarte bogate in calorii intr-un mod diferit fata de cei care nu au probleme de greutate".

Conform studiului, doar 10% dintre cei care au tinut o cura de slabire prin diete si exercitii reusesc sa-si mentina greutatea dupa 5 ani. Se pare ca unul dintre motivele pentru care atat de multi oameni renunta este sentimentul ca sunt privati de alimentele lor favorite.

Autorii studiului au constatat la majoritea persoanelor supraponderale o neconcordanta intre senzatia de foame si mesele propriu-zise. "Sablonul comportamental", spune studiul, "este similar cu acela al dependentilor de droguri". Cu cat cantitatea de mancare creste, cu atat legatura cu senzatia de foame se diminueaza. Persoana isi face un obicei din a manca, fara sa mai fie foarte atenta le nevoile reale ale corpului.

Marianne Grant, dietetician in cadrul centrului Coastal Bend ne spune ca "fiecare om este diferit si vede alimentatia in felul sau. Ceea ce se potriveste unei persoane s-ar putea sa nu mearga in acazul alteia. Supraalimentatia ar putea avea si o alta cauza decat foamea. Subiectul merita a fi cercetat in profunzime."


Sursa : Yahoo News


Obezitatea prevenita cu extract de citrice

20 Iulie 2009

Un flavonoid derivat din sucul de citrice se arata a fi o promisiune pentru prevenirea obezitatii. A cesta micsoreaza de asemenea riscurile de a face diabet, precum si complicatiile cardiobvasculare. Studiul, condus de Dr. Murray Huff, de la Robarts Research Institute al Universitatii din Ontario, s-a concentrat in jurul unui flavonoid numit naringerin.

Naringenin-ul, un antioxidant raspunzator de gustul citricelor, arde grasimile si ajuta la echilibrarea nivelului de glucoza si al insulinei din organism. Cercetatorii au declarat ca vor crea un supliment cu naringenin-ul extras din citrice, pentru ca acest antioxidant se gaseste in cantitati reduse in alte fructe. Aceste suplimente vor fi recomandate celor care sufera de diabet de tip doi, boala care provoaca uneori si probleme cardiace.
Echipa Dr. Murray Huff a facut teste pe soareci diagnosticati cu diabet. Unii dintre ei au fost hraniti cu naringenin-ul extras din citrice, pe langa alte alimente si au avut rezultate excelente, conform specialistilor. Grupul de soareci carora nu le-au fost date suplimente cu antioxidanti au avut probleme de sanatate, printre care obezitatea, colesterolul ridicat si glicemia mare. Soarecii care au fost hraniti si cu naringenin nu au avut astfel de probleme, desi au consumat acelasi numar de calorii ca celalalt grup de rozatoare.

Rezultatele promitatoare i-au determinat pe cercetatori sa investigheze posibilitatea tratarii obezitatii, precum si a altor probleme legate de meatbolism.

"Studiiile arata", spune Dr.Huff, "ca naringerinul are proprietati similare insulinei, corectand multe dintre problemele metabolice si reprezinta o promisiune certa pentru viitor."

sursa : sciencedaily.com

Alergarea te mentine tanar

16 Iulie 2009

Cercetatorii americani afirma ca exercitiile fizice pastreaza mobilitatea si sanatatea corpului indiferent de varsta

Studiul arata ca degradarea fizica se instaleaza cu 16 ani mai tarziu la persoanele care practica un program regulat de alergare.

Studiul realizat de cercetatori a fost facut pe o perioada mai mare de 20 de ani si a tinut sub observatie un grup de 500 de persoane care alergau in mod regulat si un grup similar de oameni care nu faceau sport. La inceputul studiului, toti subiectii se aflau in primii lor 50 de ani de viata.

Cercetatorii au observat ca, in timp, capacitatile fizice ale ambelor categorii de subiecti au scazut, multi dintre acestia devenind intr-o mai mare sau mai mica masura handicapati. Numai ca, in cazul alergatorilor, degradarea fizica a inceput cu 16 ani mai tarziu decat in cazul subiectilor care nu faceau sport.

Bolile de inima apar mai greu

Cercetarea a relevat ca, pe o perioada de 19 ani, au murit 34% dintre subiectii sedentari, in timp ce, in cazul alergatorilor, ponderea mortalitatii a fost de numai 15%. Medicii sustin ca studiul demonstreaza ca joggingul nu incetineste numai aparitia bolilor de inima, dar si pe cea a cancerului si a bolilor neurologice. La inceputul studiului, subiectii alergau in medie aproape patru ore pe saptamana. Dupa 21 de ani, timpul alocat sportului ajunsese la aproximativ 76 de minute.

'Studiul are un mesaj clar pentru ca oamenii sa faca exercitii fizice. Daca exista ceva care sa-i faca pe oameni mai sanatosi la orice varsta, atunci acest lucru il reprezinta exercitiile fizice', a declarat profesorul James Fries, unul dintre autorii cercetarii. Acesta a adaugat ca beneficiile joggingului pentru sanatate sunt mai mari decat credeau oamenii de stiinta. in plus, indivizii isi pot prelungi viata practicand regulat exercitii fizice.

'Faceti exercitii fizice!'

Datele statistice arata ca mai mult de 90% dintre englezii cu varste de peste 75 de ani au esuat in incercarea de a se tine de un program saptamanal de exercitii fizice.

'Exercitiile fizice pot sa ajute oamenii in varsta sa-si mentina mobilitatea si independenta, in acest fel asigurandu-si o inima sanatoasa si un somn linistit', a spus Gordon Lishman, directorul general al centrului medical de la Standford. Acesta a mai spus ca cercetarea facuta reconfirma, de fapt, beneficiile pe care le are sportul asupra oamenilor.

Sursa: ziarul Gandul

Daca esti pasionat de alergare, intra pe www.maraton.info.ro , cea mai importanta sursa de informare despre alergare din Romania.


Afisare 10 din 443.
Pagina 43 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii