Stretching - coapse - exercitii set 5
Pozitia initiala - in picioare, cu talpile paralele, picioarele lipite unul de celalalt
Pregatire - din pozitia in picioare, aplecati-va mentinand genunchii in extensie.
Executie si postura finala - incercati sa atingeti degetele picioarelor sau podeaua, fara a balansa corpul. Daca apar dureri in coapse sau in spate, nu fortati. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupe musculare vizate - biceps femural, semitendinos, semimembranos ( + erectori spinali)Pozitia initiala - in genunchi, cu corpul paralel cu solul, sprijinit in maini, cu palmele paralele, varfurile degetelor orientate inainte
Pregatire - ridicati un picior, pana cand coapsa este paralela cu podeaua. Tineti spatele drept.
Executie si postura finala - trageti usor de coapsa in sus, contractand muschii fesieri. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori pentru fiecare picior.
Extensia laterala a piciorului nu este indicata deoarece suprasolicita regiunea lombara, umerii si gatul. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupele musculare vizate - cvadricepsPozitia initiala - culcat cu fata in jos, picioarele intinse, bratele pe langa corp, barbia pe podea
Pregatire - indoiti unul dintre picioare si prindeti glezna sau calcaiul cu ambele maini.
Executie si postura finala - trageti de glezna sau calcai apropiind talpa de fesa. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori pentru fiecare picior. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupele musculare vizate - cvadriceps
Â
Pozitia initiala - culcat pe spate, cu picioarele lipite unul de celalalt, bratele perpendiculare pe corp
Pregatire - indoiti picioarele aducand calcaiele cat mai aproape de bazin.
Executie si postura finala� - ridicati bazinul cat puteti de mult, sprijinidu-va in umeri si calcaie. Mentineti pozitia 20 de secunde. Repetati miscarea de 5 ori. Relaxati-va cateva secunde intre repetari.
Grupele musculare vizate - cvadriceps ( + muschii abdominali)
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 23921 ori.
Micul dejun - e important sau nu?
20 Iunie 2022Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! Dar... oare chiar este?
Aceasta este una dintre afirmatiile pe care le auzi frecvent cand vine vorba de regulile alimentare pentru o viata sanatoasa, inclusiv daca vrei sa slabesti.
In acest video vei afla daca masa de dimineata este cu adevarat importanta sau putem sa sarim peste ea!
Cum scapi de balonare?
13 Iunie 2022Vrei sa stii ce trebuie sa faci ca sa scapi de BALONARE? Pana la urma, cine nu a fost balonat macar o data in viata lui?
Realitatea este ca balonarea e o problema digestiva frecvent intalnita, care produce disconfort. Senzatia de stomac plin si abdomenul umflat nu sunt deloc placute. Pentru a reduce balonarea sau a scapa de ea, este important mai intai sa stii ce o provoaca.
In acest clip iti voi vorbi despre principalele cauze ale balonarii, dar si despre ce trebuie sa faci ca sa previi sau sa scapi de balonare!
Cat inseamna prea multa sare?
6 Iunie 2022Cata sare e bine sa mananci? Iti voi spune in acest clip!
Cuvintele sare si sodiu sunt adesea folosite ca sinonime, insa ele nu semnifica acelasi lucru. Sodiul este un mineral necesar organismului pentru mentinerea echilibrului hidroelectrolitic, conducerea impulsurilor nervoase si contractia musculara. Pe de alta parte, sarea de masa sau clorura de sodiu este un compus chimic format din 40% sodiu si 60% clor. Exista mai multe tipuri de sare alimentara, insa toate sunt cloruri de sodiu, iar nutrientii variaza foarte putin.
Mana reprezinta incontestabil cel mai complex segment al corpului sub ...

Pozitia initiala = in picioare, cu talpile paralele, departate la ...

Pozitia initiala = asezat pe podea, cu picioarele intinse, lipite ...
Majoritatea activitatilor umane implica miscari repetate de flexie-extensie in articulatia ...