Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Taurina
DE CE SA BEI CEAI VARA?
FITOESTROGENII
Extensia picioarelor la aparat
CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole MERSUL PE JOS, UN EXERCITIU FIZIC EFICIENT
Exercitii pentru muschii feselor
Extensia spre posterior a bratului cu gantera
CE NE FACE GRASI?
PIEPT PUTERNIC, SPATE SOLID
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 438.
Pagina 30 din 44

Ce bem dupa antrenament ?

1 Iunie 2011

Un studiu aparut in FASEB Journal, si condus de Benjamin F. Miller, Ph.D., un cercetator de la Department of Health and Exercise Science al Colorado State University din Fort Collins, Colorado, arata cum anumite bauturi administrate dupa efortul fizic joaca un rol critic in maximizarea efectelor exercitiilor.

Mai precis raportul arata cum ingerarea de bauturi pe baza de proteine dupa efortul fizic reuseste sa creasca dupa sase saptamani capacitatea de efort aerobic.

Rezultatele sunt deosebit de importante si utile pentru toata lumea, cercetatorii aratand ca aceasta crestere se poate observa si la ingerarea unor cantitati scazute de proteine - ex.20 de grame.

"Nu este un mister faptul ca exercitiile si nutritia pot incetini procesul de imbatranire," spune Miller. "Multe studii, printre care si al nostru, arata cum putem combina exercitiile cu nutritia pentru a ne folosi la maxim de avantajele acestor mecanisme care ne ajuta sa incetinim procesele de imbatranire."

La studiu au participat 16 subiecti cu varste mai mari de 37 de ani, care au efectuat cate 45 de minute de exercitii, de trei ori pe saptamana, timp de sase saptamani,impartiti in doua grupe. Dupa fiecare runda de exercitii, primul grup a primit o bautura pe baza de proteine, iar celalat o bautura pe baza de carbohidrati.

La sfarsitul perioadei subiectii au fost supusi unor investigatii complexe, in urma carora s-a stabilit ca ingerarea de bauturi pe baza de proteine era net superioara celei de bauturi pe baza de carbohidrati.

Dieta lupta cu preeclampsia

24 Mai 2011

Un supliment alimentar continand un aminoacid si vitamine cu rol antoxidant care au fost administrate gravidelor cu risc ridicat de preeclampsie, pot reduce aparitia acestei boli, sustine un studiu publicat in British Medical Journal.

Preeclampsia este o problema serioasa, care afecteaza aproximativ 5% dintre femeile care nasc pentru prima data si este periculoasa atat pentru mama cat si pentru fat.

Se considera ca preeclampsia este legata de o deficienta de L-arginian, un aminoacid care ajuta la mentinerea fluxului sanguin al gravidei in limite fiziologice.

Studiul a avut loc la un spital din Mexico City ,unde gravidele cu risc ridicat de preeclampsie au fost impartite in trei grupuri : primul grup (228 de gravide) a primit zilnic batoane alimentare continand L-arginina si vitamine antioxidante, al doilea grup (222 de gravide) a primit doar vitamine iar cel de-al treilea grup (222 de gravide) a primit batoane placebo. Studiul a inceput cand gravidele se aflau in saptamana 20 si a continuat pana la nastere.

Preeclampsia a aparut in 30% din cazuri la grupul martor, 22% la grupul care primise doar vitamine si in doar 12% din cazurile primului grup, caruia ii fusesera administrate atat vitamine cat si L-arginina.

Autorii au concluzionat ca putem actiona cu mijloace simple pentru a preintampina complicatii nedorite ale graviditatii.

Studii ulterioare sunt asteptate pentru a intelege in detaliu cum lucreaza impreuna L-arginina si vitaminele.

Noi dovezi privind efectele cafeinei

16 Mai 2011

Un raport aparut in Journal of Physical Chemistry si semnat de Annia Galano si Jorge Rafael Leon-Carmona descrie cafeaua ca fiind una dintre sursele cele mai importante de de antioxidanti din cadrul dietei unei persoane.

Cele mai noi studii arata cum cafeina (prezenta de asemenea in ceai, cacao si alte alimente) este o sursa de antioxidanti cu efecte deosebit de puternice in protectia impotriva bolii Alzheimer si a altor maladii, in special cele coronariene.

Mecanismul exact ce sta la baza acestor efecte nu este cunoscut in totalitate, desi exista diverse studii privind implicatia antioxidantilor naturali in lupta impotriva radicalilor liberi.

Legatura benefica pare sa fie la nivelul stimularii sistemului nervos central pe care o realizeaza cafeina, ceea ce determina starea de vioiciune caracteristica dupa ingerarea unei cesti de cafea.

Desi nu este stocata in corp, efectele cafeinei pot fi resimtite si dupa 6 ore de la ingerare. Doza moderata de cafeina este considerata de unii experti a fi de 200-300 mg/zi, in timp ce altii limiteaza doza sigura la sub 100mg/zi.

Noile cercetari privind implicarea cafeinei in prevenirea unora dintre cele mai cumplite maladii ale vremurilor noastre arunca o noua lumina asupra unui aliment consumat inca din cele mai vechi timpuri.

Grasimi bune, grasimi rele

10 Mai 2011

Un studiu realizat la Universitatea John Hopkins din Baltimore, USA, aduce o raza de speranta pentru cele peste 750 de milioane de persoane supraponderale aflate in prezent in intreaga lume.

Este vorba despre un studiu realizat pe animale de laborator, in care au fost inactivate neuropeptidele Y, cele care sunt raspunzatoare de stimularea apetitului.

Desi hranite cu grasimi saturate, animalele din grupul care avea neuropeptida Y inhibata, au luat mult mai putin in greutate decat grupul martor, care a ajuns obez.

Exista doua tipuri de celule adipoase - albe si brune. Cele albe sunt considerate grasimile "rele" - ele continand o singura picatura de grasime in componenta lor, care este greu de convertit in energie.

Celulele brune contin mai multe picaturi de grasime in aceeasi molecula, fapt pentru care pot fi scindate mai usor si de aceea sunt considerate "bune".

Inhibarea neuropeptidei Y duce la inclinarea balantei in favoarea celulelor brune, ceea ce este un mare pas inainte pe drumul catre recastigarea greutatii corporale optime.



Despre superfructe - coacazele tropicale

28 Aprilie 2011

O prima analiza a continutului de antioxidanti al coacazelor tropicale salbatice care cresc in Mexic, America Centrala si de Sud a dus la concluzia ca acestea contin mai multi antioxidanti decat coacazele deja aflate comert si recunoscute pentru valorile antioxidante ridicate.

Aceste adevarate superfructe ofera o protectie sporita impotriva problemelor cardiovasculare, cancere sau alte boli, asa cum se arata intr-un studiu realizat de echipa de cercetatori condusa de Edward Kennelly si publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Kennelly si colegii au identificat mai mult de 600 de specii de coacaze care cresc in zonele mai sus amintite.

In urma studiului s-a demonstrat valoarea crescuta de antioxidanti prezenti in speciile salbatice, fata de cele aflate deja in comert si in continuare autorii fac demersuri pentru introducerea noilor specii in alimentatie.

Amintim ca antioxidantii joaca un rol-cheie in prevenirea imbolnavirilor prin neutralizarea radicalilor liberi aparuti in organism in urma proceselor metabolice.

V-ati ingrasat de sarbatori? Iesiti la alergare!

26 Aprilie 2011

Vremea frumoasa e timpul perfect pentru alergare, sportul cel mai accesibil. Si la fel ca ciupercile dupa ploaie, tot mai multi pasionati de alergare invadeaza parcurile bucurestene. Alergarea presupune doar o incaltaminte potrivita si un strop de vointa. Astfel, de la sedentarismul desavirsit, putem ajunge, pas cu pas, la adevarate performante.

Cine se plimba des in parcurile din Romania, observa ca de la an la an se contureaza un adevarat fenomen. Apar tot mai multi alergatori pe alei, mai ales in zilele calduroase.

Unii dintre acesti pasionati de jogging ne-au dezvaluit momentul in care au trecut de la sedentarism desavirsit la dependentza de miscare.

Afla mai multe despre acest subiect din acest material video difuzat la ProTV!



Valoarea oualor

21 Aprilie 2011

Toate studiile privind consumul de oua ajung la aceeasi concluzie: acest aliment este deosebit de valoros prin proteinele pe care le contine. Acestea contribuie la mentinerea masei musculare si dezvoltarea fortei, dau senzatie de satietate si pot reprezenta si o sursa de energie. Valoarea proteinelor continute in oua este data si de prezenta aminoacidului esential, leucina, care joaca un rol important in reglarea metabolismului glucozei la nivel muscular, ceea ce face ca ouale sa fie alimente valoroase si pentru cei care fac antrenamente de anduranta.

>> Se stie ca ouale nu produc variatii bruste ale nivelului glicemiei si insulinemiei, reprezentand astfel o sursa de energie cu eliberare lenta.

>> Ouale sunt bogate in nutrienti precum tiamina, riboflavina, acidul folic, vitaminele B12 si B6 (absolut necesare pentru producerea de energie).

>> Un ou asigura mai mult de 6 grame de proteine de inalta calitate (adica aproape 15% din necesarul zilnic), ceea ce ajuta la mentinerea masei musculare si prevenirea hipotrofiei musculate la varstnici.

>> Continutul crescut de leucina contribuie la refacerea mai rapida dupa eforturi intense.

>> Ouale contin profilul complet de aminoacizi, fiind astfel folosite ca "standard de aur" pentru a se face comparatie cu proteinele din alte alimente.


Riscurile sedentarismului

18 Aprilie 2011

Un studiu recent evidentiaza ceea ce se stia de multa vreme - sedentarismul poate afecta destul de mult starea de sanatate.

Len Kravitz, Ph.D. si colegii sai de la Universitea din Albuquerque, New Mexico, si-au prezentat rezultatele studiului la American College of Sports Medicine's 15th-annual Health & Fitness Summit & Exposition.

"Sedentarismul duce la o scadere dramatica a lipazei, o lipoproteina responsabila cu folosirea grasimii din sange ca si combustibil," spune Kravitz. "Acest lucru duce la cresterea nivelului de trigliceride, cresterea riscului de boli cardiovasculare si scaderea nivelului de colesterol benefic."


Adultii si copiii care isi petrec mai mult de 70% din timp lucrand la birou, privind la televizor sau lucrand la computer sunt cei carora studiul li se adreseaza direct.

Pentru acestia Kravitz propune cateva moduri simple prin care sa isi creasca nivelul de activitate fizica, dupa cum urmeaza :

SOLUTII PENTRU BIROU
- Ridicare de la birou si mers pentru 30 de minute
- Folosirea celei mai indepartate toalete
- Transformarea fiecarei pauze de cafea in pauza de mers
- Folosirea scarilor in locul liftului acolo unde este cazul
- Discutii cu colegii de birou fata in fata, in loc de email or telefon

SOLUTII PENTRU ACASA
- In timpul privitului la TV, ridicat si plimbare in timpul fiecarei pauze publicitare
- o scurta plimbare dupa masa
- Duminica mers pe jos in loc de plimbare cu masina
- Parcare in locuri mai indepartate



Grasimile si inima

11 Aprilie 2011

O echipa de cercetatori de la Lerner Research Institute's Department of Cell Biology, condusa de Stanley Hazen, M.D., Ph.D, a descoperit o noua legatura intre dieta obisnuita bazata pe grasimi si dezvoltarea microflorei intestinale care creste riscul bolilor cardiovasculare.

Studiul arata cum persoanele care au o dieta bazata pe produse animale (oua, carne si organe, lapte si produse lactate) nu sunt predispuse la boli cardiovasculare numai datorita actiunii directe a acestora, ci si datorita actiunii microorganismelor din interiorul tubului digestiv asupra lecitinei si derivatilor acesteia - colina si betaina. Acestia trebuie mentinuti la un anumit nivel in organism. In caz contrar creste riscul de boli cardiovasculare.

Ei se gasesc in multe produse existente la ora actuala pe piata, inclusiv in suplimentele alimentare si vitaminele pentru copii.

Studiul a fost realizat pe un lot de 1875 de pacienti si coroborat cu analize prelevate de la animale de laborator.

"Atunci cand doua persoane au o dieta similara, si una dezvolta complicatii cardiovasculare, iar cealalta nu, obisnuim sa implicam diferentele genetice, insa acestea pot fi doar o parte a ecuatiei," spune Stanley Hazen.

O importanta asemanatoare are si flora intestinala, care poate genera metaboliti pro-aterosclerotici.

In general, legumele, fructele, cerealele si pestele contin doze de lecitina si derivati ai acesteia care sunt benefice pentru noi. O atentie sporita trebuie acordata aditivilor, care maresc uneori dozele.

Studiul Dr.Hazen este foarte important deoarece deschide noi orizonturi in cercetarea cauzelor care duc la cele mai teribile boli ale timpurilor noastre - bolile cardiovasculare.

Fastfood si cafea - o combinatie ucigatoare

3 Aprilie 2011

Cunoastem de mult timp studiile privind riscurile la care ne expunem consumand alimente de tip fast-food. Un studiu al universitatii din Guelph, Ontario duce lucrurile putin mai departe. Introducand si cafeaua in ecuatie - deoarece cafeaua este aproape nelipsita de la o masa tip fast food - cercetatorii condusi de Marie-Soleil Beaudoin au demonstrat ca lucrurile se inrautatesc considerabil.

Dupa o masa bogata in grasimi saturate, nivelul de zahar in sange al unei persoane sanatoase creste considerabil. In cazul in care se adauga si cafeaua, acest nivel se dubleaza, ajungandu-se la valori similare cu cele ale persoanelor cu risc de diabet.

"Rezultatele ne arata ca grasimile saturate interfera cu abilitatea corpului de a regla nivelul de zahar din sange, iar in combinatie cu cafeaua situatia se inrautateste," spune Beaudoin

Pentru acest studiu oameni sanatosi au ingerat bauturi in care se afla grasime intr-o concentratie de 1 gram pentru fiecare kilogram pe care il cantareau. Sase ore mai tarziu au primit o a doua masa, constand intr-o bautura pe baza de zahar.

Testele au aratat ca nivelul de zahar din sange crescuse cu 35%

In faza a doua a experimentului, la prima masa s-au adaugat si doua cesti de cafea. Dupa cea de-a doua masa, la masurarea cantitatii de zahar din sange, s-a descoperit o crestere cu 65% a nivelului de zahar din sange.

Rezultatele studiului sunt importante pentru toti, insa exista o categorie de oameni pentru care acestea sunt esentiale - cei care prezinta risc de diabet.

Afisare 10 din 438.
Pagina 30 din 44






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii