Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam IG MIC
PASI MICI, REUSITE MARI
REGIMUL DE SLABIRE - CATEVA PRINCIPII
Promotie Superfit decembrie
GRASIMEA BRUNA SI LUPTA CU OBEZITATEA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DIETA HCG ESTE O MODA RISCANTA
ANTRENAMENTELE IN APA
ANOREXIA NERVOASA
Exercitii pentru muschii cvadriceps 2
CSID - Solutia unui meniu echilibrat
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 441.
Pagina 32 din 45

Campanie umanitara cu final fericit

5 Februarie 2011

Daca in Bucuresti ar fi existat echipamentul medical OLYMPIC COOL-CAP SYSTEM, bebelusii care au decedat in urma tragediei de la Maternitatea Giulesti ar fi avut o sansa in plus.

Echipamentul este necesar pentru tratarea nou-nascutilor care sufera de encefalopatie hipoxic-ischemica (insuficienta respiratorie la nastere, asfixie, stop cardiorespirator, hipotermie) si poate ajuta la reducerea afectiunilor cerebrale, chiar la cresterea sanselor de supravietuire pentru cazurile grave.

Instalat in Sectia de Terapie Intensiva pentru nou-nascuti a Spitalului "M.S. Curie", echipamentul a fost achizitionat in premiera in Romania si se estimeaza ca, si in cazul unei utilizari neintrerupte, nu va putea face fata tuturor cerintelor si pacientilor care ar avea nevoie de el. Valoarea acestui echipament este de 37.000 euro.

Echipamentul a fost achizitionat in urma proiectului de caritate "42 pentru o sansa" initiat de Ro Club Maraton, cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania.

Proiectul "42 pentru o sansa" s-a desfasurat in perioada septembrie-noiembrie 2010, avand punctul culminant pe 17 octombrie, cand a avut loc Maratonul International Bucuresti. La aceasta competitie, 84 de sportivi amatori - romani, italieni si englezi, formand 42 de echipe au alergat la probele de maraton, semi-maraton si stafeta purtand tricouri sponsorizate de diverse companii, care au donat bani pentru achizitionarea echipamentui medical. Perechile de alergatori a parcurs impreuna primii 5 km din cursa in semn de solidaritate cu actiunea umanitara.

Citeste povestea acestei campanii umanitare AICI.


Broccoli impotriva cancerului

31 Ianuarie 2011

Broccoli poate reduce semnificativ riscul de aparitie al cancerului daca nu ii distrugem una dintre enzimele componente - myrosinaza.

Acest lucru poate fi realizat daca prelucram termic foarte putin broccoli. Atunci cand il gatim prea mult, beneficiile lui scad, afirma cercetatorii de la Universitatea din Illinois.

Adaugarea de muguri de broccoli la mancare poate dubla efectele benefice anticancer ale mancarii.

Cercetarile au dovedit ca exista un ingredient-cheie care are proprietati antiinflamatorii si anticancer : sulforanul. El se mai gaseste, in afara de broccoli, in varza, mustar, sau ridichi.

Cercetatorii atrag atentia, insa, ca suplimentele nutritive nu dau aceleasi rezultate, si nici prelucrarea termica indelungata a plantei.

Cu cat gatim mai mult broccoli, cu atat distrugem mai mult myrosinaza, care este un element important in formarea sulforanului.

Cercetatorii cred ca sulforanul ne protejeaza de atacurile bacteriene de la nivel intestinal care pot duce la ulcere si eventual cancer de stomac.

Ingredientele continute in broccoli scad de asemenea riscul de a dezvolta cancer de san, de plamani sau probleme coronariene.

Copiii stiu ce vor : sare, zahar si grasimi !

26 Ianuarie 2011

Preferintele culinare ale copiilor incep de acasa si de cele mai multe ori sunt legate de gusturile din titlu. Si de la gusturi pana la brandurile care livreaza aceste produse nu este decat un pas, pe care copiii il fac destul de repede.

Intr-un studiu realizat pe 108 prescolari cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani provenind de la cinci gradinite diferite, cercetatorii au descoperit ca sarea, zaharul si grasimile sunt preferintele copiilor si ca acestia puteau indica si companiile care le puteau "livra" aceste gusturi.

De asemenea, in cazul in care alimentele nu se potriveau cu gusturile lor, copiii stiau sa indice condimentele care trebuiau adaugate.

Fiecarui copil i s-au prezentat 36 de imagini aleatoare - 12 legate de lanturile populare de fast-food, 6 de companiile producatoare de bauturi carbogazoase si sase legate de produse irelevante.Toti copiii au fost in stare sa indice corect legatura dintre imagini si companiile producatoare.

Rezultatul, spun cercetatorii se explica prin legaturile emotionale pe care copiii le fac intre alimente si experientele traite.

Intr-o lume in care sarea, zaharul si grasimile sunt in mod repetat legate de obezitate, sa astepti inceperea scolii pentru educarea copilului in domeniul gusturilor alimentare este o decizie proasta, spune Bettina Cornwell, Marketing Professor La Universitatea din Oregon.

"Cercetarile noastre,"spune Cornwell, "reprezinta un mesaj direct. Si anume daca vrem sa avem succes, trebuie sa intervenim ceva mai devreme. Parintii vor trebui sa aiba grija la ce tip de mancaruri ii expun pe copii acasa sau la restaurant. Pentru ca expunerea repetata naste preferinte culinare de care este greu de scapat."

Stai sanatos pe net!

19 Ianuarie 2011

Site-urile PacientBun.ro si DoctorBun.ro, impreuna cu partenerii Superfit, Rock Fitness Club si Gerlinea, deruleaza in perioada 17 ianuarie-17 februarie o campanie de promovare a stilului de viata sanatos, cu sloganul: Stai sanatos pe net. In aceasta luna, sub indrumarea doctorului Serban Damian, nutritionist sportiv acreditat CIO de la Superfit, si a antrenorilor de fitness de la sala Rock Fitness Club, cinci bloggeri vor incerca sa adopte o alimentatie echilibrata si sa faca sport.

Cristina Bazavan, Anca Bundaru, Iyli, Adrian Ciubotaru
si Alexandru Negrea vor merge la nutritionist si la sala, vor primi o dieta personalizata si un program de antrenament si vor scrie despre experienta si rezultatele obtinute pe blogurile personale, Facebook si Twitter. In felul acesta, vor incerca sa ii influenteze si pe ceilalti sa aiba mai multa grija de organismul lor.

Obiectivul campaniei este sa induca un comportament alimentar si sportiv adecvat unui numar cat mai mare de oameni, in special celor care lucreaza 8-9 ore in fata calculatorului si se scuza ca nu au timp sa se ingrijeasca de sanatatea lor. Cei cinci bloggeri vor arata ca un stil de viata sanatos se poate obtine chiar si avand un program de lucru incarcat.

Canalele pe care se va desfasura campania sunt blogurile, reteaua de socializare Facebook si siteul de microblogging Twitter. Informatii despre desfasurarea campaniei se gasesc pe site-ul Pacient Bun, urmand linkul.


Micul dejun si dieta

17 Ianuarie 2011

Un mic-dejun copios ne ajuta cu scaderea in greutate sau este mai bine sa sarim peste micul dejun ? De-a lungul timpului au aparut diverse metode care includ una sau alta dintre optiunile de mai sus.

Dr Volker Schusdziarra, de la Else-Kröner-Fresenius Center of Nutritional Medicine, a condus un studiu la care au participat 300 de voluntari. Acestia au tinut un jurnal in care au notat detaliat obiceiurile lor alimentare. In cadrul grupului erau persoane care obisnuiau sa serveasca un mic-dejun bogat, altele care se multumeau cu un mic-dejun frugal si altele care nu mancau nimic dimineata.

Unul dintre rezultatele studiului a fost ca oamenii mananca asemanator la pranz si seara, indiferent de forma de mic-dejun preferata. Singura diferenta a fost ca cei care preferau un mic-dejun bogat nu aveau nevoie de nici o gustare inainte de masa de pranz.

In ceea ce priveste lupta cu kilogramele in plus, nu s-a consemnat nimic magic - un mic dejun copios trebuia contracarat cu ingerarea scazuta de alimente in cursul zilei.

Iar cei care sar peste micul dejun sau care prefera un mic-dejun frugal trebuie de asemena sa fie atenti la cantitatea de calorii consumata ulterior.





Rosiile - ultimele stiri

12 Ianuarie 2011

Daca ati mancat de curand o salata de rosii ati facut o alegere minunata - pe langa acel gust savuros, ati ajutat corpul sa mentina vasele de sange suple mai mult timp.

Cel putin asa sustin Dr.Teruo Kawada si echipa sa de la Universitatea din Tokyo, care au realizat un studiu in parteneriat cu "Research and Development Program for New Bio-industry Initiatives" din Japonia.

Savantii au facut descoperirea in timp ce studiau diferiti compusi cu care sa poata combate dislipidemia - reprezentata de cantitatea crescuta de lipide in sange.

Aceasta stare poate duce in timp la boli vasculare destul de grave, cum ar fi arterioscleroza sau chiar ciroza.

Echipa Dr.Teruo Kawada a descoperit un compus prezent in patlagelele rosii, numit acid 9-oxo-octadecadienoic, care are proprietati anti-dislipidemice.

"Descoperirea unui compus care ne ajuta sa prevenim obezitatea este un mare avantaj in lupta cu aceasta boala," spune Dr.Kawada.

"Inseamna ca oamenii pot avea dislipidemia sub control ajutandu-se de dieta zilnica."

Cine si ce ne ingrasa

4 Ianuarie 2011

Cunoastem cu totii ca excesul alimentar si lipsa de miscare sunt principalele cauze ale obezitatii, dar din pacate nu sunt singurele.

Ultimele studii arata ca exista factori la care nu ne-am fi asteptat, si care isi aduc si ei contributia la kilogramele in plus.

Iata cativa dintre acestia :

Expunerea la adenovirusul 36 - Conform Jurnalului de Pediatrie din Septembrie, anul trecut, copiii expusi acestui virus au sanse mai mari sa devina obezi. Din 124 de copii care au participat la studiu, aproape 80% dintre cei expusi virusului erau obezi. Ei cantareau cu 23 kilograme mai mult decat copiii neexpusi virusului.

Aerul conditionat - Atunci cand se afla intr-un mediu cu temperatura comfortabila constanta corpul nu mai trebuie sa munceasca pentru a-si regla temperatura, si in cele din urma rezultatul se vede pe abdomen - cel putin asa sustine Jurnalul International de Obezitate.

Munca...mamei - Copiii ale caror mame muncesc cantaresc mai mult decat cei cu mame casnice, se arata intr-un studiu publicat in mai anul trecut in Jurnalul American de Epidemiologie. Studiul a fost facut de University College London pe 8552 de copii, care au fost urmariti de-a lungul a zece ani.

Lipsa de somn - Toti cei care nu dorm destul se expun obezitatii, deoarece atunci cand corpul nu se odihneste suficient apar o serie de schimbari hormonale si o oboseala accentuata, care face sa scada activitatea fizica de persoana respectiva.

Lipsa amigdalelor - Datoram aceasta legatura cercetatorilor de la Universitatea St.Louis din Missouri. Acestia au revazut noua studii, publicate intre 1970 si 2009 si au ajuns la acesta concluzie dupa ce au coroborat datele din aceste rapoarte.


Algele verzi-albastre protejeaza creierul ?

27 Decembrie 2010

Un studiu realizat recent de cercetatorii in neurologie de la Universitatea South Florida si publicat in "The Open Tissue Engineering and Regenerative Medicine Journal," pune in lumina legatura dintre algele albastre-verzi si neuroni.

Mai precis, in urma administrarii de suplimente nutritive bogate in spirulina, s-a dovedit actiunea benefica asupra motoneuronilor, in special asupra acelora suferinzi in urma sclerozei laterale amiotrofice. Studiul a fost realizat anul acesta, timp de 10 saptamani, pe animale de laborator.

Scleroza laterala amiotrofica, desi destul de rara, este o boala deosebit de periculoasa. Cunoscuta ca si boala Lou Gehrig, este invalidanta si fatala, care consta in pierderea progresiva a motoneuronilor din maduva spinarii.

Suplimentele pe baza de spirulina au franat dezvoltarea bolii si au redus simptomele acesteia. Se pare ca spirulina si produsele nutritive pe baza de spirulina au un efect neuroprotector destul de pronuntat, in comparatie cu alte produse similare.

Spirulina este un aliment folosit din cele mai vechi timpuri de catre azteci, care se pare ca erau constienti de proprietatile antioxidante si antiinflamatorii ale acesteia.

Cercetarile continua, urmand ca in viitor sa se treaca la teste mai elaborate, care sa detalieze mecanismele prin care se petrec aceste fenomene benefice la nivelul celulei nervoase.

Usturoiul si osteoartrita

20 Decembrie 2010

Cercetatorii de la King's College London impreuna cu cei de la University of East Anglia au descoperit ca femeile care au o dieta bogata in usturoi si alte aliacee (ceapa, hasme, praz, arpagic sau ceapa chinezeasca) au probleme mai putine cu osteoartrita de sold.

Studiul a fost efectuat pe 2000 de pacienti, cea mai mare parte dintre acestia fiind femei, deoarece femeile sunt mai predispuse la osteoartrita decat barbatii.

Descoperirea, publicata in BMC Musculoskeletal Disorders Journal, scoate in evidenta posibilele efecte benefice ale dietei in protectia impotriva osteoartritei, si de asemenea deschide drumul cercetarilor pentru izolarea compusilor activi din aliacee care pot fi folositi pentru tratarea osteoartritei.

Legatura dintre greutatea corpului si osteoartrita este deja recunoscuta, insa nu este complet inteleasa. Acest studiu este primul care cerceteaza in profunzime sabloanele alimentare si influenta acestora asupra instalarii sau prevenirii osteoartritei.

Osteoartrita este forma cea mai raspandita de artrita, iar momentan nu exista tratament complet.

Dieta copiilor si jocurile video

14 Decembrie 2010

Obezitatea in randul copiilor a crescut dramatic in ultimii ani. Consumul de fructe si vegetale, precum si ingerarea de lichide - in special apa - pot scadea riscul de obezitate. exercitiile fizice sunt de asemenea bine venite, insa nu este asa de usor sa convingi copiii sa manance mai bine sau sa faca mai multa miscare.

Asa ca savantii s-au gandit la o solutie agreata de marea majoritate a copiilor : jocurile video.

"Evadare di Diab" si "Nanoswarm - Invazie din Spatiul Interior" sunt doua jocuri video special concepute sa scada riscul de diabet de tip 2 si obezitatea prin schimbarea dietei si prin comportamente in care miscarea sa aiba o pondere ceva mai mare decat de obicei.

Ele sunt create conform teoriilor de cunoastere sociala, auto-determinare si persuasiune.

Copiii care au jucat aceste jocuri si-au imbunatatit dieta vegetariana - pana la doua treimi din hrana zilnica erau fructe si legume.

Studiul a fost realizat pe 153 de copii cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani si a dus la concluzia ca atunci cand exista un efort sustinut intr-o directie, rezultatele nu intarzaie sa apara.

Afisare 10 din 441.
Pagina 32 din 45






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii