Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Impins de la ceafa cu haltera
CAT DE EFICIENT E SPORTUL IN TRATAREA DEPRESIEI?
CARNEA - VALOARE NUTRITIVA
ECHITATIA, SPORTUL MINTII SI AL SUFLETULUI
CE ITI DORESTI MAI MULT: SA FII SLABA SAU SUPLA?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CONCURSUL DA JOS BURTA, EDITIA 2010
CSID - Alte surse de grasimi bune
Stretching - coapse - exercitii set 3
IMPINS CU BARA DE LA CEAFA
ANTIOXIDANTI NATURALI ENZIMATICI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 438.
Pagina 29 din 44

De-a v-ati ascunselea cu legumele

10 August 2011

Un studiu realizat de cercetatorii de la Pennsylvania State University a pus in evidenta un fapt incurajator : copii pot consuma pana la de doua ori mai multe legume daca se adauga acestea, sub forma de piure la mancarurile lor favorite.

Studiul a fost realizat pe 39 de prescolari cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, carora li s-au servit trei mancaruri cu care acestia erau obisnuiti - prajitura cu zucchini la micul dejun, paste cu sos de rosii la pranz si taitei cu pui la cina. Cercetatorii au modificat retetele obisnuite adaugand o larga varietate de piure-uri vegetale, ceea ce a dus la reducerea aportului caloric cu pana la 25%.

Acest studiu se adauga celor efectuate ca urmare a ratei obezitatii infantile, care este in crestere in toata lumea.

"Pe de o parte copiii sunt din ce in ce mai obezi, iar pe de alta parte acestia nu mananca destule vegetale," spune Barbara Rolls, de la Departamentul de Stiinte Nutritionale.

Retetele originale au fost "ajustate" cu piure de broccoli, dovlecei, conopida, tomate si dovleac. Copiii au gasit noile retete ca fiind acceptabile ca gust, comparativ cu cele originale.

Conform Lui Maureen Spill, seful echipei de cercetatori, copiii mananca aceeasi cantitate de hrana, indiferent de tipul de reteta folosit. Diferenta esta ca atunci cand folosim noile retete cantitatea de vegetale consumate se dubleaza, in timp ce aportul caloric scade cu 11 procente.

Acesta este de departe cel mai bun rezultat inregistrat in lupta cu kilogramele la varste mici.

Ouale si sanatatea

3 August 2011

Ouale, unul dintre cele mai consumate alimente din lume sunt de multa vreme subiect de controversa : este sanatos sa le consumam sau sunt o sursa de colesterol rau ?

Raspunsul vine de la University's School of Health Professions. Dr.Niva Shapira spune ca ouale pot sau nu sa fie o amenintare pentru sanatate, in functie de alimentatia gainilor.

Cercetarile sale au aratat cum gainile care au o dieta bogata in grau si orz si saraca in soia, porumb si floarea-soarelui (surse majore de acizi grasi omega-6)produc oua ce sunt mult mai sanatoase pentu om.

Rezultatele studiului au fost publicate in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Ouale care au un continut ridicat de acizi grasi omega-6 ridica tendinta colesterolului de a oxida, ceea ce duce la formarea de placi periculoase in interiorul arterelor.

Studiul a fost efectuat pe o perioada de cateva luni, pe doua grupuri de subiecti, care serveau zilnic doua oua la micul dejun. La sfarsitul perioadei de test, grupul care primea ouale "speciale" a avut cu 40% mai putin colesterol "rau" decat grupul martor, care primea oua obisnuite.

Dr.Shapira le recomanda consumatorilor sa ceara o agricultura orientata spre sanatate.

"Mai mult decat propriile castiguri, este timpul sa ne gandim si la sanatate," a concluzionat Dr.Shapira.

Algele protejeaza inima

27 Iulie 2011

Intr-un articol care poate aduce zambete pe fetele vegetarienilor, o echipa de cercetatori din care fac parte, printre altii Maria Hayes, Ciarán Fitzgerald, Eimear Gallagher si Deniz Tasdemir, a identificat algele ca fiind o noua potentiala sursa de ingrediente benefice pentru inima.

Algele rivalizeaza cu produsele lactate in ceea ce priveste sursele de asa-numite "peptide bioactive."

Articolul a fost publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry si s-a bucurat de un larg interes, deoarece la ora actuala principala sursa de peptide bioactive sunt produsele lactate.

Descoperirea unei alternative la produsele lactate era cautata de mult timp, atat din considerente de optiune, cat si medical.

Algele sunt de acum trecute in categoria "alimentelor functionale."
Acest tip de alimente, pe langa functia nutritiva au si un efect medicinal, fiind folosite in prevenirea sau tratamentul diverselor afectiuni.

Marea varietate a algelor disponibile la ora actuala, precum si usurinta de cultivare a acestora le face foarte atractive atunci cand vine vorba despre o alimentatie sanatoasa si echilibrata.

Garzile de corp ale creierului

18 Iulie 2011

Cercetatorii de la Universitatile Bonn si Mainz au descoperit un mecanism ce pare sa protejeze creierul impotriva imbatranirii.

Este vorba despre o proteina aflata in creier, receptorul canabioid-1(CB1). Un receptor este o proteina care se poate lega de alte substante, declansand un lant de semnale.

Canabioid-1 este receptorul de care se leaga THC - substanta activa a canabisului - si care duce la efectul de intoxicare al organismului.

Pe langa potentialul de dependenta, CB1 joaca de asemenea un rol important in degenerarea creierului

"Daca inhibam acest receptor prin manipulare genetica, creierul animalelor de experienta degenereaza mult mai rapid," spune Önder Albayram, principalul autor al studiului.

"Aceasta inseamna ca semnalul emis de CB1 are un efect de protectie asupra celulei nervoase."

Autorii recomanda prudenta in concluzii si dezvolta acum cercetari prin care incearca sa afle si alte roluri ale misterioasei CB1, de exemplu in protectia creierului impotriva proceselor inflamatorii.

Cine si cum ne protejeaza creierul

12 Iulie 2011

O forma naturala de vitamina E numita alfa-tocotrienol poate declansa productia unor proteine care curata celulele nervoase de toxine, prevenind moartea acestora dupa un accident vascular cerebral.

Acest proces este unul dintre cele trei mecanisme identificate pana acum prin care vitamina E protejeaza creierul dupa un accident vascular cerebral si arata ca aceasta substanta naturala poate fi mult mai eficace decat medicamentele de sinteza care se folosesc la ora actuala pentru prevenirea complicatiilor accidentului vascular cerebral.

Studiul a fost realizat pe animale de laborator de o echipa de cercetatori condusa de Prof.Chandan Sen, de la Universitatea din Ohio.

Vitamina E se gaseste in mod natural in 8 forme diferite, dintre care cea mai benefica este alfa-tocotrienolul. Aceasta este un component tipic al dietelor asiatice.

Se gaseste in diferite uleiuri vegetale, germeni de grau precum si anumite tipuri de nuci si cereale.

Beneficiile tocotrienolului erau banuite inca de la descoperirea sa, in 1964, facuta de catre Dr.Pennock si Whittle, insa pana acum studiile includeau toti cei opt izomeri ai vitaminei E.

"Principala descoperire pe care am facut-o cu acest studiu este ca tocotrienolul protejeaza celula nervoasa. Este un antineurodegenerativ," spune Prof.Sen.

"Aceasta forma de vitamina E ne-a ajutat sa identificam mai exact mecanismele prin care putem lupta contra degenerarii nervoase."

Expunerea la soare si vitamina D

4 Iulie 2011

Cunoastem cu totii importanta expunerii la soare pentru fixarea vitaminei D in organism.

O echipa de cercetatori de la London's Kingston University condusa de Prof. Declan Naughton a dezvoltat un test deosebit de exact, care poate detecta ponderea dietei in lipsa a ceea ce se numeste "vitamina solara".

Deficienta de vitamina D este o problema destul de serioasa, care poate duce la scaderea sistemului imunitar si poate creste riscul de cancer si osteoporoza.

Datorita acestui test, pentru prima data se pot distinge separat diferitele forme de vitamina D - vitamina D absorbita din alimente (cunoscuta sub denumirea D2) si vitamina absorbita de la soare (D3).

"Multi oameni stiu ca expunerea la soare este o sursa importanta de vitamina D," - spune prof.Naughton - "deoarece corpul produce un anumit tip de vitamina de sub actiunea razelor soarelui. Ce se cunoaste mai putin este ponderea pe care o are vitamina D pe care corpul o primeste din alimente. Noul nostru test poate masura individual toate formele de vitamina D si ne poate ajuta sa intelegem exact unde este problema. S-ar putea ca oamenii sa aiba nevoie de mai mult soare sau problema sa se afle in alegerea dietei corecte".

Acest test este incununarea a mai mult de doua decenii de cercetari si foloseste spectrometria de masa pentru a separa diferitele forme de vitamina D de alti compusi care pot duce la false rezultate.

Prof. Naughton spera ca in viitor cercetarile legate de vitamina D sa duca la intelegerea mai clara a legaturii dintre aceasta si diferite boli grave, la care inca se mai cauta remedii - cum ar fi scleroza multipla sau alte afectiuni neurologice.

Capsuni si sange la Universitatea din Ancona

28 Iunie 2011

Un grup de voluntari a mancat timp de doua saptamani cate 500g de capsuni pentru a demonstra capacitatile antioxidante ale acestora.

Studiul condus de cercetatori de la Marche Polytechnic University din Ancona (Italia) si University of Granada (Spania) a aratat cum capsunile amplifica raspunsul eritrocitar la stress.

Subiectilor li s-au prelevat probe de sange dupa 4, 8, 12, 16 zile si dupa o luna.Rezultatele au dovedit ceea ce se observase intr-un experiment anterior, realizat in vitro - consumul regulat de capsuni poate imbunatati capacitatile antioxidante ale plasmei sanguine si de asemenea se imbunatateste rezistenta celulelor rosii la hemoliza oxidativa(adica la fragmentarea lor).

Echipa studiaza acum impactul asupra organismului a consumului unei cantitati ceva mai mici - 150-200g pe zi.

"Importanta este ideea ca introducerea capsunilor in alimentatia zilnica poate face parte dintr-o dieta sanatoasa si echilibrata," spune Maurizio Battino, seful echipei de cercetatori din Ancona

A fost lansat portalul salabucuresti.ro

23 Iunie 2011

Agentia de publicitate TRIUMF (www.triumf.ro) lanseaza un nou portal: Salabucuresti.ro

Portalul www.salabucuresti.ro grupeaza majoritatea salilor de sport si centrelor de tratament din Bucuresti. Astfel, portalul Sala Bucuresti este impartit in 5 categorii:

1.      Fitness (Sali de fitness, antrenori personali)

2.      Aerobic (Sali de aerobic: zumba, pilates, tae bo, etc)

3.      Cursuri dans (Sali de dans, scoli de dans)

4.      Sporturi (fotbal, bowling, tenis de camp, etc)

5.      Centre de tratament (kinetoterapie, acupunctura, clinici private, etc)

 

Categoriile sunt concepute in asa fel incat utilizatorii sa poata parcurge rapid paginile pentru a gasi ceea ce ii intereseaza, respectiv cea mai apropiata sala de sport/ clinica de tratament.

In completarea necesitatilor unui portal sportiv, www.salabucuresti.ro contine atat o sectiune de suplimente, unde sunt promovate cele mai noi suplimente de pe magazinul online Farmavit (www.farmavit.ro), cat si o sectiune de articole sportive.

Intra pe www.salabucuresti.ro si convinge-te cat de usor poti sa gasesti orice sala de fitness, aerobic, dans,sporturi sau centru de tratament. Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi sectorul si zona si iti vei gasi imediat cea mai apropiata sala de tine! SUCCES!


Obezitatea si cisteina

21 Iunie 2011

Persoanele la care cisteina este prezenta la nivele ridicate cantaresc mai mult cu 6-10 kg decat restul populatiei, a descoperit o echipa de cercetatori norvegieni de la Departamentul de Nutritie al Universitatii Oslo.

Intrebarea pe care si-a ridicat-o echipa prof.Helga Refsum a fost : "Aceste nivele de supraponderalitate sunt legate de prezenta in exces a cisteinei ? Si daca asa stau lucrurile, care este legatura ?" De ce au unii oameni nivele de cisteina mai ridicate decat altii ? Cat de mult se datoreaza starea lor prezentei factorilor genetici si care este afectarea produsa de dieta ?

Proiectul a demarat in 2010 si va dura pana in 2013, insa cercetatorii sunt de pe acum gata sa dea unele raspunsuri.

"Stim de pe acum ca exista o importanta componenta genetica," spune prof.Refsum, aratand ca 50-80% din greutatea corpului este determinata de ereditate. "Priviti diferenta dintre barbati si femei! Femeile vor avea intotdeauna mai multa grasime decat barbatii. Natura intentioneaza asta."

De asemenea procentul de tesut adipos variaza mult de la un grup etnic la altul.

Factorii genetici sunt fara indoiala implicati in reglarea nivelului cisteinei.

Echipa a reusit reducerea greutatii animalelor de laborator prin reducerea nivelelor de cisteina. Pentru inlaturarea oricarui dubiu a fost facut si testul invers - revenirea la nivele anterioare de cisteina a antrenat cresterea in greutate.

Cercetatorii studiaza acum intregul lant biochimic implicat in acest proces, pentru a putea intelege rolul dietei - al doilea factor al declansarii obezitatii.

Dieta ar putea juca un rol cheie in ponderarea componentei genetice.

Insa acest lucru il vom afla abia in 2013, dupa incheierea experimentului.


O noua speranta in tratamentul diabetului

12 Iunie 2011

Rusung Tan, profesor de patologie la University of British Columbia si echipa condusa de el au facut o descoperire remarcabila - identificarea unui rol foarte important pe care celulele T il joaca in diabetul de tip I.

Mai cunoscut si ca diabetul juvenil, diabetul de tip I este o boala autoimuna care afecteaza in special copiii si adultii tineri. La pacientii suferinzi de diabet I, organismul isi ataca propriile celule producatoare de insulina, ceea ce duce la scaderea capacitatii de a regla cantitatea de glucoza din sange.

Echipa prof.Tan a descoperit la copiii bolnavi de diabet I prezenta unui tip special de limfocite T, numite Th17, care fusesera descoperite in 2005.

In mod normal, la indivizii sanatosi Th17 orienteaza sistemul imunitar in lupta cu bacteriile si virusii. In acest caz, insa, avem de-a face cu nivele ridicate de Th17. Acest lucru sugereaza ca acest tip de celule joaca un rol important si in dezvoltarea diabetului la copii.

Aceasta descoperire deschide noi orizonturi in tratamentul diabetului, luandu-se in consideratie cantitatea de celule T din sangele pacientilor.


Afisare 10 din 438.
Pagina 29 din 44






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii