Sunteti aici :: Nutritie » MANCAREA SI PERSONALITATEA
MANCAREA SI PERSONALITATEA
Iata ceva ce probabil nu stiai! Preferintele tale culinare se afla in stransa legatura cu personalitatea ta. Astfel, preferinta pentru ceva dulce, acru, condimentat sau sarat iti tradeaza nu doar felul de a fi, ci si starea emotionala din acel moment.
Mai mult decat atat, chiar si felul in care mananci spune cate ceva despre tine! Asadar, iata ce secrete ne dezvaluie continutul farfuriei si felul in care il savuram!
Cum mananci... asa esti!
- Daca mananci pe graba, aproape fara sa mesteci... nu traiesti in prezent, ci mai mult in viitor;
- Daca mananci orice ai la indemana... ai aceeasi atitudine si fata de viata. Te multumesti cu ce primesti, fara sa ai ambitia de mai mult si fara sa ai incredere in fortele proprii;
- Daca nu stii ce sa alegi sa mananci... iti este intotdeauna frica de alegeri, de situatii limita. Ti-e teama de aprecierile gresite facute de tine atat asupra ta cat si a celor din jurul tau. Te increzi prea mult in intelect si prea putin in intuitie;
- Daca nu iti place sa diversifici meniul... iti este greu sa accepti comportamente si pareri diferite de ale tale;
- Daca obisnuiesti sa mananci calm si ordonat... esti o persoana echilibrata si perfectionista.
Daca uiti de ce te-ai asezat la masa...
O multime de persoane se angajeaza intr-o discutie exact cand au de gand sa manance. In toiul discutiei isi amintesc pentru ce s-au asezat de fapt la masa si se multumesc rontaind un sandvis si savurand o cafea.
Daca si tu te afli printre acele persoane, mai ales la locul de munca, inseamna ca in general iti place sa visezi si sa " proiectezi " situatii si discutii. Esti foarte atasat de pasiunile tale si de infatisarea ta, incat tinzi sa fii narcisist.
In familie, nu acorzi suficienta atentie partenerului si nici copiilor, la fel cum nu acorzi atentie nici orelor de masa sau alimentelor consumate mai mult pe fuga. Aceasta neatentie o vei plati cu afectiuni ale glandei tiroide si ale intestinelor.
Daca nu te poti abtine sa fumezi si sa bei un pahar cu vin dupa ce mananci...
Dupa ce mananci, stai cu coatele larg desfacute pe masa, intr-o pozitie oarecum meditativa, fumand lacom o tigara si degustand un pahar cu vin...
Daca te regasesti in descriere, inseamna ca esti o persoana destul de aroganta si avida de bani. Crezi ca totul ti se cuvine si intri usor in conflicte cu cei care nu iti impartasesc parerile. Copiii se tem de tine, iar partenerul nu stie ce sa mai faca ca sa iti fie pe plac.
Din cauza atitudinii tale "superioare" si nu numai, vei primi putini musafiri de-a lungul vietii. In plus, te poti confrunta cu migrene, tulburari ale somnului, afectiuni ale inimii si vaselor de sange.
Daca iti plac dulciurile...
Daca esti mare amator de dulciuri, in primul rand, ai grija sa nu intreci limita! Ai o predispozitie la obezitate si diabet zaharat.
Dar sa revenim la personalitate! Esti o persoana practica, joviala, cu o rezistenta buna in fata situatiilor complicate. Totusi, pe cat de mare este doza ta de energie, pe atat de repede o consumi, motiv pentru care, sub impulsul de a-ti reface rapid depozitul de energie, sterpelesti ceva dulce din dulap.
Daca iti plac pastele fainoase si produsele de patiserie...
Daca vitrinele patiseriilor si brutariilor te atrag ca un magnet sau daca adori pastele, inseamna ca esti o persoana blanda si calma. Esti foarte atasat de familie, prieteni si tot ce inseamna " acasa ".
Desi in general nu tu esti cel care preia initiativa, esti totusi comunicativ si altruist. Pe plan sentimental, esti usor de ranit si suferi din cauza insatisfactiilor din cuplu. Esti predispus la depresii.
Daca adori alimentele crocante sau picante...
Persoanele carora le place sa manance crocant sau condimentat se incadreaza in doua tipuri de comportament.
FIE consideri ca viata ta nu este prea interesanta, astfel ca alegi alimente energizante sau care atrag atentia prin consumarea lor, FIE esti amator de senzatii tari, iti place sa traiesti intens si sa incerci " noul ".
Daca alegi meniuri care contin carne...
Daca iti place sa ai macar o bucatica de carne in farfurie, se pare ca esti o persoana puternica, careia nimic nu i se pare imposibil. In familie, nu se poate spune ca debordezi de jovialitate si spirit comunicativ, insa membrii familiei se pot baza pe tine, deorece stii sa analizezi bine situatiile complicate.
Obisnuiesti sa te gandesti prea mult la ce consecinta au actiunile tale asupra celor din jurul tau. Nu esti o persoana avida de castiguri financiare, nici de faima, iar corectitudinea te va mentine pe linia de plutire din punct de vedere financiar, moral si social.
Daca iti plac mancarurile exotice...
Nu refuzi niciodata un platou exotic si condimentat... Inseamna ca esti o persoana foarte activa, uneori superficiala si imprudenta. In zilele mai putin bune, tinzi sa fii suparacios si capricios.
In general, nu suporti sa fii criticat si nici sa critici, iar la locul de munca adopti pozitia de subaltern doar din comoditate. Esti pasionat de calatorie si de tot ceea ce tine de fantastic. Esti norocos pe plan financiar, insa cheltuiesti banii la fel de repede cum ii castigi.
Daca iti plac cartofii...
Cartofii iti plac la nebunie! Prajiti, fierti, copti... in orice meniu si reteta! Chiar si painea cu cartofi ti se pare mai gustoasa!
Asadar, esti o persoana flegmatica ( calma, rezistenta la efort, incapatanata, comoda ) si responsabila la locul de munca. In situatii limita, nu iei repede hotarari, dar cand o faci, ai certitudinea celei mai bune decizii.
Iti plac copiii, filmele, lectura si confortul caminului tau. S-ar putea sa te confrunti cu probleme ale vezicii urinare si vezicii biliare.
Daca nu ai preferinte culinare...
Nu esti deloc pretentios si mananci ce ti se da? Inseamna ca esti o persoana fara aspiratii inalte, care prefera sa realizeze minimul necesar decat sa viseze la idealuri de neatins.
Iti place sa lucrezi pentru binele tau si al familiei, iar copiii tai vor fi educati in acelasi spirit, al corectitudinii si muncii sustinute. Notiunile de invidie, rautate si barfa iti sunt aproape necunoscute.
Ce parere ai? Ti se potriveste descrierea? Mai este ceva de adaugat?
Raluca Cristea
Acest articol a fost vizualizat de 58153 ori.
Cum previi degradarea creierului?
4 Noiembrie 2024Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.
O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.
Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.
Secretul oaselor puternice
7 Octombrie 2024Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:
Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.
Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.
Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.
Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.
Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.
Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu
Beneficiile vinului rosu
1 Octombrie 2024Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.
De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...