Am sa schitez cateva idei care s-ar putea sa-ti foloseasca.
De la inceput vreau sa va spun ca nu am de gand sa "dezvalui" cine stie ce reteta extraordinara, cu care veti slabi 15 kilograme in 3 zile, evident "fara nici un fel de efort" :)
Deci ce ar trebui facut?
Sunt doi poli asupra carora trebuie sa va indreptati atentia: nivelul efortului fizic si alimentatia.
Ceea ce trebuie sa faceti este sa va ganditi foarte serios la introducerea in programul vostru de antrenament a catorva sedinte de antrenament cardio (efort aerob), precum alergare in rit moderat (astfel incat sa puteti intretine o conversatie cu propozitii scurte cu un partener de alergare), inot, bicicleta, sarit coarda, gimnastica aerobica sau la sala, bicicleta stationara, banda de alergat, stepper. Eu consider ca este de perferat sa faceti acest efort intr-un alt moment decat in cadrul antrenamentului de forta. O sedinta trebuie sa dureze minim 30-45 minute, dar nu mai mult de 60-90 minute, astfel incat sa aiba efect.
Daca principalul vostru scop este acumularea de masa musculara, trebuie sa fiti constienti ca acesta activitate (antrenamentul cardio) este consumatoare de energie, deci intr-un fel va subminati singuri incercarile. Pe de alta parte, este important sa nu renuntati la exercitiile de forta chiar daca doriti numai sa slabiti, deoarece astfel va mentineti tonunsul muscular (iar "furnaulul" unde sunt arse grasimile sunt muschii, deci cu cat aveti masa musculara mai multa, cu atat puteti sa "ardeti" mai multe grasimi).
Mai trebuie sa retineti ca in aceasta situatie cantarul nu este cel mai bun prieten. La inceput veti da jos cateva kilograme, insa apoi continuand cu acest gen de antrenament combinat e posibil ca in timp sa mai scapati de stratul adipos si sa mai acumulati si masa musculara, ceea ce pe cantar nu se va cunoaste, in schimb oglinda nu va va insela.Organismul are o mare capacitate de adaptare, de aceea este bine sa alternati diversele tipuri de efort aerob sau sa le combinati. Cresterea ritumului sau duratei nu e o idee foarte buna atunci cand exista interesul de a salva masa musculara de la distrugere.
Al doilea pol este alimentatia. Multi oameni sunt grasi deoarece se alimenteaza incorect. Daca veti reduce numarul de calorii, veti slabi chiar si fara efort aerob, insa aspectul corpului va fi ca al unui om slabit de o boala si radiind de sanatate ca al celui care se antreneaza.Impartiti regimul zilnic in 5-6 mese mai mici. Unii spun ca aceasta impartire nu ar avea un efect semnificativ asupra slabirii, totusi este cunoscut faptul ca organismul consuma energie pentru a digera alimentele si astfel mancand la fiecare 2-3 ore veti mentine metabolismul activ.
Compozitia alimentelor este foarte importanta. Orientati-va spre alimente bogate in proteine si fara multe grasimi, ca albusul de ou, pui sau curcan fara piele, peste, carne de vaca slaba, lapte si branza dietetica. Concentratele proteice pot fi de ajutor.Carbohidratii sunt de asemenea importanti (ei sunt "combustibilul" organismului), dar retineti ca excesul se depune sub forma de grasime. De aceea orientati-va spre surse de carbohidrati cu index glicemic redus, ca legumele, cerealele si unele fructe.
O idee interesanta este ciclizarea carbohidratilor. Aceasta metoda consta in 3 zile in care reduceti cu 15% necesarul zilnic, apoi o zi aport normal, iar in urmatoarea zi cresteti cu 15% aportul peste normal. Ciclul se repeta apoi. Se pare ca aceasta tehnica de ciclizare este mai eficienta in efortul de slabire decat mentinerea permanenta a unui aport redus de carbohidrati. In timpul efortului fizic, muschii au nevoie de glucoza, iar ciclizarea carbohidratilor are capacitatea de a incarca mai bine muschii cu glicogen. Este doar o idee pe care eventual o puteti testa pe voi.
In linii foarte mari, cam aceasta ar fi abordarea logica a unei cure de slabire cu sanse de succes. Totul se poate reduce la simpla ecuatie consum energetic > aport energetic.
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 51574 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023
Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023
Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii