Sunteti aici :: Slabire » DIETA ESTE MAI POPULARA DECAT EFORTUL FIZIC
DIETA ESTE MAI POPULARA DECAT EFORTUL FIZIC
Atunci cand vine vorba de scadere in greutate, numarul celor care se axeaza pe reducerea numarului calorii ingerate zilnic si care nu aleg sa devina mai activi, este mai mare decat al celor care isi propun sa faca si miscare. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de catre cercetatorii de la GlaxoSmithkline. Aparent, aproximativ 50% dintre femei si 30% dintre barbati incearca sa slabeasca numai pe baza unui regim alimentar hipocaloric, in ciuda faptului ca este bine stiut ca activitatea fizica este deosebit de importanta in procesul de reducere a greutatii corporale.
Cercetatorii considera ca o explicatie a acestui fenomen este accesul la alimente hipocalorice. John Brewer, fiziolog sportiv este de parere ca: "Cresterea numarului de supraponderali care renunta la efort fizic in favoarea unui regim alimentar hipocaloric a devenit ingrijoratoare. Reducerea numarului de calorii nu este un substitut pentru antrenament. Publicul trebuie informat ca simpla reducere a aportului de alimente nu este cea mai buna solutie si ca trebuie crescut si consumul caloric prin efort fizic."
Evident ca este mult mai usor sa alegi de pe raftul magazinului un produs hipocaloric decat sa transpiri la sala. Multi oameni, si in special supraponderalii nu accepta ideea de a merge la o sala de fitness sau la bazinul de inot sau de a iesi la alergat, asa ca solutia regimului hipocaloric este cea mai la indemana.
Sigur, orice cura de slabire se bazeaza pe un regim alimentar hipocaloric, insa asa cum o arata mii de studii, nu numai ca rezultatele scaderii in greutate sunt mult mai bune atunci cand se asociaza efortul fizic, dar mai mult decat atat, beneficiile in planul sanatatii sunt uriase.
Iata in continuare cateva "trucuri" pe care le puteti folosi pentru a arde mai multe calorii in fiecare zi:
Atunci cand poti, foloseste scarile si nu liftul (sau scarile rulante)
Daca vrei sa mergi undeva, nu la mare distanta de casa, ia-o pe jos, nu merge cu masina
Cumpara-ti un pedometru (aparat care numara pasii) si propune-ti sa faci in fiecare zi mai multi pasi
Iesi la plimbare mai frecvent
Cumpara-ti o bicicleta si foloseste-o
In timpul reclamelor de la televizor, ridica-te si mergi prin casa
Ia-ti un telefon fara fir si mergi in timp ce vorbesti
Fa-ti rost de un stepper si foloseste-l zilnic
Exista momente in timpul fiecarei zile pe care poti sa ti le dedici consumarii catorva calorii in plus. Este de preferat ca la un moment dat sa incepi sa faci efort fizic si in mod organizat, pentru ca in felul acesta vei avea cele mai bune rezultate..
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 39904 ori.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023
"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023
Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Ce mananci pentru rinichi sanatosi
27 Februarie 2023
Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu
Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii