Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013
STRESUL, INAMICUL TUTUROR
CARNEA - VALOARE NUTRITIVA
SIGURANTA ADMINISTRARII CREATINEI
Valori nutritionale fainoase


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Energia si activitatea fizica
PLANTELE DE SEZON - BENEFICII ASUPRA SANATATII
PREGATIREA ALIMENTELOR IN OBEZITATE
Fluturari la scripeti
L-carnitina
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul scaderii in greutate » Compozitia corpului
Ghidul scaderii in greutate

Compozitia corpului


Dimensiunea si compozitia corpului unei persoane joaca un rol determinant in privinta succesului in activitatea sportiva. Ne intereseaza in mod particular tesutul adipos si masa slaba, reprezentata in principal de catre musculatura. In functie de sportul practicat exista un ideal in ceea ce priveste tipul de corp. Culturistii, ca si maratonistii, tind catre un corp cat mai suplu, cu un procent foarte redus de grasime, primii fiindca vor ca musculatura sa fie cat mai vizibila, iar ai doilea pentru a nu fi nevoiti sa "care" prea multa greutate in timpul curselor; la celalalt pol se gasesc luptatorii sumo, care tind catre o cat mai mare greutate, conform traditiei sportului lor.

Compozitia_corpului_55069.jpgIntr-o multime de sporturi, competitiile se duc pe categorii de greutate, unii sportivi fiind nevoiti sa scape de kilograme intr-un timp foarte scurt.
Cunoasterea compozitiei corpului unei persoane este un predictor valoros al potentialului de a face performanta, mai util decat simpla masurare a inaltimii si greutatii.
Compozitia ideala a corpului variaza in functie de sport, dar in general, cu cat exista mai putina masa adipoasa, cu atat performanta este mai buna. Dezvoltarea masei musculare este o necesitate in sporturi in care forta si rezistenta musculara sunt parametrii de baza. In fitness si culturism masa musculara are un rol decisiv si mare parte din eforturi se concentreaza catre dezvoltarea ei.
Procentul de grasime are o influenta mai mare asupra performantei decat greutatea totala a corpului. S-a constatat ca cu cat procentul de grasime este mai mare, cu atat capacitatea de performanta este mai redusa.

Un barbat normal, care face sport doar pentru intretinere ar trebui sa aiba in jur de 15% grasime corporala, iar o femeie aproximativ 20-22%. In culturism aceste valori scad pana la 5-8% in cazul barbatilor si 6-12 % pentru femei. Si culturismul, ca si in alte sporturi in care competitiile se desfasoara pe categorii de greutate, se intampla uneori ca sportivii sa recurga la mijloace periculoase pentru a-si reduce rapid greutatea. Pierderile severe de greutate pot provoca probleme de sanatate, precum deshidratare grava, oboseala cronica, tulburari de alimentatie, disfunctii menstruale si tulburari de mineralizare a oaselor. Simptomele oboselii cronice, care acompaniaza scaderea in greutate rapida, pot sa dea falsa impresie ca s-a instalat un sindrom de suprantrenament.

Procentul de grasime se poate determina prin mai multe metode: cantarire hidrostatica (prin imersie in apa), impedanta bioelectrica (estimeaza grasimea in functie de continutul de apa al organismului), tehnici imagistice sofisticate (disponibile numai in laboratoare), insa cele mai la indemana metode sunt masuratorile unor circumferinte si introducerea valorilor in formule de calcul sau masurarea pliurilor cutanate in anumite puncte cu un subler special (cutimetru) si raportarea la nomograme sau utilizarea unor formule de calcul. O treime din grasimea corpului este localizata subcutanat, restul fiind dispusa in jurul organelor interne si in interiorul celulelor, inclusiv in muschi.




Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 35411 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

Supraponderal sau obez? Supraponderal sau obez?
Doctorii de obicei definesc "supraponderalitatea" ca o conditie in care ...
Riscuri asociate cu excesul ponderal Riscuri asociate cu excesul ponderal
Problemele de sanatate asociate cu obezitatea sunt numeroase. Obezitatea nu ...


Energia si activitatea fizica Energia si activitatea fizica
Pe vremea cand oamenii nu aveau la dispozitie hrana suficienta, ...
Indicele masei corporale
Pentru a afirma despre cineva ca este supraponderal sau obez ...


Alte articole despre Ghidul scaderii in greutate






1 2 »
Pagina 1 din 2






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii