Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CREATINA - eficienta si potentiale efecte secundare
TEHNICI PENTRU CULTURISTII AVANSATI
ASCULTA-TI STOMACUL!
CONSTIPATIA
GLUTAMINA SI REFACEREA DUPA EFORT


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Aminoacizii liberi
ANTRENAMENTELE SI FRIGUL
IG MEDIU
Hiperextensii
Colaboratorii www.doctor.info.ro
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA

ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA


ANTRENAMENTUL_DE_PRI_36935.jpgIncepe deja sa miroasa a primavara, si ar fi momentul sa incepi sa devii ceva mai activ din punct de vedere fizic. Daca pana acum nu stiai cum sa faci sa ajungi cat mai repede acasa si sa scapi de gerul de afara, sarind in cel mai apropiat taxi sau fugind spre tramvai sau metrou mai ceva ca Usain Bolt, acum vremea frumoasa si din ce in ce mai calda ar trebui sa te impinga sa o iei de drumul cel lung spre casa, si nu numai. Alege sa faci sport primavara si invata sa ignori micile probleme care sunt specifice trecerii dintre anotimpuri: nu mai ninge, dar poate ca au inceput ploile, si baltile din stanga si din dreapta ta nu par sa te invite la o partida de alergare prea placuta. Poti fie sa alergi doar in zilele "uscate", sau poti sa mergi la o sala de sport si sa folosesti, deocamdata, o banda de alergare. Daca preferi totusi sa faci totul in aer liber, poti sa tii cont de o serie de sfaturi care ar trebui sa te ajute sa faci fata cu brio tuturor problemelor aferente antrenamentelor de primavara.

ALEGE UN ECHIPAMENT POTRIVIT

Chiar daca esti tentat sa imbraci inca haina de iarna cand mergi la alergat, e recomandat sa optezi pentru o jacheta mai groasa, special conceputa pentru a te proteja impotriva ploii. Poarta pantaloni impermeabili care sa iti fie lejeri si astfel sa nu iti impiedice miscarile cat mai naturale in timpul alergarii. O haina din fas ar putea sa se dovedeasca cea mai potrivita in acest sens. Nu te feri sa iti acoperi capul cu o gluga si ai grija la incaltaminte: evita pe cat posibil pantofii din panza sau cu gauri. Cand alegi sa te antrenezi in aer liber in timpul primaverii, nu trebuie sa te concentrezi pe a-ti proteja incaltamintea de balti - pana la urma, nu iesi la parada modei si nu trebuie sa iti pui la bataie cei mai scumpi pantofi. Alege o pereche de incaltaminte impermeabila care are un strat special, impermeabil cusut pe interior. Ghetele usoare iti pot oferi protectia sporita de care ai nevoie, daca simti ca adidasii sau chiar tenisii iti sunt prea subtiri si vei fi nevoit sa alergi cu picioarele ude de indata ce vei alea "norocul" sa calci intr-o balta.

Ai grija de asemenea de ochelarii de soare - acestia iti vor proteja cu succes ochii impotriva razelor de soare, dar si impotriva vantului mai nervos. Ar fi bine totodata sa ai cel putin doua perechi de ciorapi la tine, pentru a putea sa te schimbi cand simti nevoia. Ia la tine si o punga impermeabila pentru a te descotorosi de echipamentul murdar si pentru a-l separa de cel curat.

ALEGE MOMENTUL POTRIVIT

Chiar daca s-ar putea sa iti stapanesti cu greu dorinta de a iesi la primul tau antrenament de primavara, ai grija sa arunci un ochi peste prognoza meteo. Vremea e foarte schimbatoare in aceasta perioada si in orice moment te-ar putea surprinde o ploaie trecatoare. Asadar, ar fi bine sa ai la tine o pereche suplimentara de pantaloni si o bluza in plus, in cazul in care detii o masina si poti sa te folosesti de ea in momentul in care decizi sa alergi sau sa te antrenezi in aer liber.

Foloseste-te de o geanta speciala destinata tuturor "uneltelor" de care stii ca vei avea nevoie - echipament de schimb, ochelari de soare, apa, batoane energizante si ai grija sa nu lasi geanta acasa inainte sa iesi pe usa.

TINE-TE DE TREABA

Indiferent ca vrei sa alergi, sa mergi cu bicicleta, sa faci fitness in aer liber, e crucial sa te tii in permanenta de treaba, fie ca ai sau nu chef, dispozitie, sau timp. O vorba inteleapta spune ca e util sa meditezi cel putin 30 de minute in fiecare zi. Cei care sunt prea stresati de timp ar trebui sa mediteze o ora intreaga. Cu alte cuvinte, daca nu ai timp, fa-ti. Nu amana un antrenament, pentru ca vei vrea sa faci la fel cu urmatoarele si te vei obisnui astfel sa sari peste tot mai multe.

Alearga pe o strada din jurul blocului sau mergi intr-un parc si alearga fie cate 400 de metri, cu pauze scurte, fie cate un minut sau doua. Timpul sau distantele pe care le vei alege vor depinde de nivelul tau de pregatire fizica. E esential sa retii ca trebuie sa faci ceea ce iti place cel mai mult. Daca iti place sa mergi la bazinul de inot, fa-o, deoarece inotul e o forma grozava de a te mentine in forma. Daca iti place ciclismul, imbratiseaza-l. Daca iti place sa joci tenis sau fotbal, nu ezita sa o faci cat mai des. Astfel, vei reusi sa imbini utilul cu placutul, timpul va zbura mult mai repede, si vei reusi sa iti atingi telurile mult mai repede.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 48142 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii