Sunteti aici :: Slabire » 7 SECRETE PENTRU A SCADEA O MASURA LA IMBRACAMINTE
7 SECRETE PENTRU A SCADEA O MASURA LA IMBRACAMINTE
Ati auzit asta de un milion de ori: daca vrei sa slabesti, trebuie sa maninci mai putine calorii si sa le arzi la sala. Inca este adevarat (stiu, oftati), dar daca pare munca grea, iata niste noutati formidabile: nu trebuie sa va schimbati total obiceiurile pentru a da jos citeva kilograme. De fapt, modificind modul in care ginditi despre mincare si cum sa maninci poate fi tot ce este nevoie pentru a vedea silueta subtiindu-se. Incercati sa adoptati aceste filozofii despre mincare, toate cu suport stiintific, si kilogramele vor incepe sa cada, fara transpiratie.
1. Mincarea nu este un premiu
Te gindesti vreodata ca meriti o negresa cind ai realizat ceva? "Multe femei nu se simt confortabil sarbatorind zgomotos; mincatul este o sarbatorire in liniste", spune un doctor in psihologie, creatoarea unui sistem de slabire. Dar placerea trece si este deseori urmata de vinovatie si stress, care pot declansa poftele de ceva bun si deci cresterea in greutate. "Alegeti o recompensa care va arata inca a premiu a doua zi", cum ar fi sa puneti bani in fondul pentru vacanta.
2. Regula mastii de oxigen se aplica de asemenea si mincatului.
"Atit de multe femei isi pun tot timpul si energia in a se asigura ca cei pe care-i iubesc maninca sanatos, dar apoi fac alegeri proaste cind vine vorba de mincarea pentru ele", spune o purtatoare de cuvint pentru Asociatia Dietetica Americana. Marturie stau feliile de mar din rucsacul celor mici. Cind pregatiti gustarea pentru copii si o lipie din griu integral pentru sot, petreceti un minut sa va preparati si voua ceva la fel de nutritiv. De exemplu, o para si o bucatica de brinza cedar, sau chiar rulati inca o lipie din griu integral pentru voi.
3. Indoparea cu ceva bun dureaza putin.
Daca exageram cu grasimile saturate (brinza, unt, carne de vaca) timp de 3 zile la rind, asta ne poate obisnui cu mincatul peste masura, dupa cum dovedeste Journal of Clinical Investigation. "Grasimile in exces pot bloca abilitatea creierului de a raspunde la hormonii care ne spun ca sintem satui", spune o cercetatoare. Mincatul unui burger si o bere, ocazional, nu e o extravaganta prea mare, dar daca va propuneti o vacanta de indopat, sau un weekend, nu va mai bazati pe semnalele din interior care spun cind foamea s-a potolit. Va trebui sa masurati portiile o zi sau doua pentru a reduce grasimea si a reseta semnalele de foame.
4. Meniurile sint bomboane pentru ochi.
"Pui crocant cu chimen" este tot pui prajit, pe care il evitati in mod normal. Frazele descriptive de pe meniu ne fac cu 27 de procente mai aproape de a comanda o mincare, cum demonstreaza un studiu. Inainte de a cina la restaurant, uitati-va la meniu online, ignorind adjectivele. Stabiliti-va la proteine fara grasime si garnitura de legume, sau o salata plus ceva pentru deschiderea apetitului, care de obicei este jumatate din dimensiunea primului fel.
5. "Pentru ca exista" este un motiv bun pentru urcat Everestul, dar nu pentru o mica tratatie.
Inainte de a apuca covrigul din camera de conferinte sau o prajiturica la supermarket, intrebati-va daca le vreti cu adevarat. Daca nu, ignorati-le. Aceste ciuguleli spontane nu va fac mai fericit sau mai svelt. De obicei aceste calorii zburatoare nu sint inregistrate, dar se pot aduna. Pentru a rezista tentatiilor, creati-va o politica personala pentru ele, de exemplu "ma indop doar cu ciocolata amaruie" sau "un singur dulce pe zi" asa incit nu trebuie sa luati o decizie de moment.
6. Nu este o coincidenta ca nou rimeaza cu rau.
Da, dietele la moda care promit rezultate ametitoare (12 kg date jos in 2 saptamini!) sau promoveaza o singura mincare ca un miracol pentru slabit suna tentant. Cine nu vrea sa slabeasca rapid si fara efort? Dar de fapt toti stim ca a face constant ceva ce pare nebunesc sau prea sever dureaza cit ultima aparitie a lui Lady Gaga. O dieta la moda poate functiona daca vrei sa pierzi citeva kilograme repede si sa le pui din nou la loc. Pentru a tine kilogramele departe urmati un plan care este usor de incorporat in stilul vostru de viata si ofera toti nutrientii de care are nevoie corpul vostru fara a va face sa va simtiti deprivati de ceva. O regula empirica buna: daca nu gasesti ingredientul respectiv intr-o alimentara obisnuita sau pe meniul unui restaurant, dieta va fi prea frustranta pentru a putea fi mentinuta.
7. Cu cit dormi mai mult, cu atit maninci mai putin.
Cei care petrec doar 5 ore si jumatate intre cearceafuri maninca cu 25 de procente mai multe calorii dupa cina decit cei care au adaugat inca 3 ore timpului in patut, dupa cum a aparut intr-un studiu. Are sens: cu cit sintem treji mai mult timp, cu atit este mai probabil sa ni se faca foame sau sa ne plictisim si sa incepem sa luam gustari. Din pacate orele de dupa cina nu sint tipic ore active (cine alege sa alerge in loc sa priveasca surfing la 11 noaptea?), asa ca deseori nu ardem caloriile acelea in plus, si riscul de ingrasare creste. Daca sinteti pasari de noapte, faceti o cina sanatoasa si pastrati jumatate sau garnitura pentru gustarea de mai tirziu in noapte. Hei, cind motai, pierzi din greutate!

Acest articol a fost vizualizat de 45259 ori.
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil
4 Decembrie 2023Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.
Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.
Urmareste clipul pentru mai multe detalii!
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.

Aplicatiile iPhone pentru slabireCei care au "telefonul destept" ("smartphone") si ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii