Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SENZATIA DE FOAME - INTRE NECESITATE FIZICA REALA, DEPENDENTA SI REFULARE
CURS DE NUTRITIE SPORTIVA PENTRU ANTRENORI DE BOX (2008)
Lipidele (grasimile)
CINCI SUCURI NATURALE PENTRU SLABIT
Indicele masei corporale


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Victor Vlad (maratonist)
CUM SA CITIM CORECT ETICHETELE ALIMENTARE
Flexia pumnilor cu haltera
DE CE NU RENUNTI LA FUMAT?
UNEORI, MAMELE SUNT RELE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Te ajuta CARNITINA sa slabesti? Fierbinte
Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Slabire » MENTINEREA SCADERII IN GREUTATE

MENTINEREA SCADERII IN GREUTATE


MENTINEREA_SCADERII__31904.jpgCursul obisnuit de terapie a scaderii in greutate arata ca greutatea este pierduta repede la inceput, si punctul de cea mai mare scadere se petrece la 6 luni dupa inceperea tratamentului; apoi greutatea este incet recistigata pina cind ajunge aproape de nivelul original.

Deseori, 30-35% din greutatea pierduta de o persoana este recistigata in timpul primului an dupa tratament, si cresterea in greutate persista frecvent cu o pierdere medie de aproximativ 1,8 kg la 4 ani dupa tratament. Aproximativ 20% din indivizi pot fi considerati ca au reusit atunci cind se obtine pierderea intentionata a cel putin 10% din greutate si mentinerea acelei greutati pentru un minimum de 1 an.

In timp ce programele de scadere a greutatii s-au dovedit a avea succes, mentinerea scaderii a ramas o problema in ciuda utilizarii a numeroase strategii de schimbare a comportamentului. Au fost examinate diferite strategii precum contactul continuu cu terapeutul, antrenamentul de prevenire a recaderii, oferirea de alimente preambalate, implementarea suportului celor in aceeasi situatie si includerea programelor cu multe fatete dupa tratamentul de pierdere a greutatii.

Sint implicate instruirea in recunoasterea circumstantelor de risc mare pentru recadere, cum ar fi mincatul la petreceri sau la restaurant, si restructurarea gindurilor negative pentru a coopera cu sentimentul de vina legat de nereusita. De asemenea, este implicat un proces in 5 pasi care include identificarea problemei de catre individ, formularea solutiei alternative, luarea deciziilor, si testarea si evaluarea acelor decizii pina la rezolvarea problemei. Totusi, problema mentinerii dificile a pierderii greutatii persista, facindu-i pe unii sa se intrebe daca programele de mentinere sint folositoare doar pentru a amina recistigarea greutatii la "un pret adaugat".

Scaderea in greutate si mentinerea sa pot imbunatati sau chiar preveni factorii de risc pentru BCV si dezvoltarea co-morbiditatilor legate de greutate. Scaderea in greutate modesta (5-10% din greutatea initiala) este asociata cu imbunatatirea a citorva factori de risc stabiliti pentru BCV, de exemplu hipertensiunea, dislipidemia, incidenta redusa a tipului 2 de diabet, ca si o imbunatatire in controlul diabetului.

Un studiu examinind presiunea sanguina a gasit ca o scadere in greutate de 5,1 kg a rezultat in reducerea presiunii sanguine sistolice de 4,44 mm Hg, si a celei diastolice de 3,57 mm Hg; reducerile au fost semnificativ mai mari la slabiri mai substantiale. Totusi, efectele pozitive ale pierderii greutatii nu ramin decit daca pierderea in greutate este mentinuta. In timp ce nivelurile trigliceridelor din ser si LDL colesterolului descresc tipic in timpul primelor 2 luni de scadere in greutate, o recrestere a greutatii determina lipidele sa se intoarca la nivelurile anterioare, facind astfel imperativa prevenirea cresterii in greutate.

Studiul indivizilor ce au avut succes in strategiile comportamentale de mentinere a scaderii in greutate au relevat activitate fizica crescuta, consumarea unei diete reduse in grasimi, monitorizarea regulata a alimentelor consumate si greutatii corporale, restringerea varietatii de alimente consumate, consumarea unei diete saptaminale consistente, mincarea micului dejun, si limitarea timpului petrecut privind programele de televiziune.

Grupul studiat a fost compus din 77% femei, 95% albi, 82% cu studii superioare. Alte studii importante apartin la 6 categorii dupa tipul de interventie folosita pentru mentinerea scaderii in greutate: internetul (grupuri in sesiuni de discutii de terapie comportamentala); strategii de mentinere dupa o dieta cu foarte putine calorii (tipic 800 de calorii zilnic, in forma lichida, incluzind vitamine si suplimente minerale, fibre din carbohidrati, ceai verde, cafeina, proteine); farmacoterapia (orlistat, un inhibitor de lipaza care descreste absorbtia de grasime din dieta in tractul gastrointestinal, sibutramina, care suprima apetitul prin inhibarea reluarii norepinefrinei si serotoninei, acarboza, folosit pentru diabetul de tip 2, si sertralin, un inhibitor al repreluarii serotoninei); terapia comportamentala (terapeut, grupuri de suport); activitatea fizica (antrenament de rezistenta si mersul pe jos); terapii alternative (qigong, cuprinzind respiratie, meditatie si anumite exercitii; acupresiune, cu focalizare mentala).

In concluzie, tratamentele de mentinere a scaderii in greutate cu medicatie (cel mult 2 ani, dupa care din pacate efectul inceteaza), modificarile dietetice, suplimentarea cu cafeina sau proteine, urmind o dieta scazuta in grasimi, activitatea fizica, contactul cu alti participanti, terapia de rezolvare a problemelor aparute pe parcurs, si tratamentul de acupresiune au fost cele mai eficiente in reducerea recistigarii in greutate dupa tratamentul de scadere a greutatii. Acestea merita studiate in continuare pentru marirea eficientei. De asemenea, studiul trebuie continuat si pentru gasirea unor cai noi, neexplorate pina in prezent.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 44645 ori.



Te ajuta CARNITINA sa slabesti?

28 Noiembrie 2023

Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.

Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!


Beneficiile vitaminei C

20 Noiembrie 2023

Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.

Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.


Beneficiile semintelor de susan

14 Noiembrie 2023

Presarate pe covrigi, chifle de burgeri sau in salate, semintele de susan trec adesea nebagate in seama. Sunt foarte mici si se pierd printre alte ingrediente. Totusi, pot fi un adaos valoros in alimentatia ta, deopotriva pentru gust si nutrienti.

In acest clip iti voi vorbi despre proprietatile acestor seminte marunte si cum sa le folosesti in bucatarie!




Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(8 Iunie 2010 14:11) user a spus

Multa teorie pentru nimic. E simplu, scaderea in greutate trebuie sa se faca treptate. Prin infometarea imediata nu reusesti decat pe termen scurt. Pentru ca nu vad cum ai rezista cativa ani cu 1.200-1.500 calorii pe zi. Asadar, totul se face schimband cu totul regimul alimentar, si completand cu mult sport. Cei care revin la greutatea initiala nu au indeajuns de multa vointa, fiind numai si numai vina lor. Trebuie sa faci sport si mancare si dupa ce ajungi la greutate ideala, pentru a te mentine. Si cel mai greu este atunci, pentru ca nu mai ai ambitia pe care o aveai cand erai cu 20-30 de kilograme peste ceea ce era normal. Si-o spun din propria experienta. Am scazut de la 120kg la ~89, si inca scad. Asta in decurs de 1 an jumate. Dar am facut asta schimbandu-mi total alimentatia si facand sport de cel putin 4 ori pe saptamana, lucru pe care probabil am sa-l fac toata viata. Sunt constient ca fiecare zi fara miscare sunt cateva grame in plus. Acelasi lucru ar trebui sa-l constientizeze toti cei care incearca sa slabeasca.


Articole din aceeasi categorie

CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE
Frustrarea de a vedea kilogramele in plus pe cintar, sau ...
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...


4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS 4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...


Alte articole despre Slabire






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii