Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT
COMBINATII SPECIFICE DE EXERCITII CE POT PREVENI FRACTURA DE SOLD
Flexii concentrate
EMPATICII, AMATORI AI CURELOR DE SLABIRE
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI
CU CAT FACI IMPINS DE LA PIEPT CU HALTERA?
ANTRENAMENTUL SECVENTIAL SI SCADEREA IN GREUTATE
Stretching - abdomen - exercitii set 2
DIANA DUPA 7 LUNI (104,6 - 73,5 kg)
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » FATA NEVAZUTA A STEROIZILOR ANABOLIZANTI

FATA NEVAZUTA A STEROIZILOR ANABOLIZANTI


FATA_NEVAZUTA_A_STER_96364.jpgIn urma cu cateva sute de ani oamenii au incercat numeroase substante cu scopul de a-si imbunatati performantele. Atunci cand auzim de steroizi asociem numele acestora cu avantajele lor legate in principal de trasaturile masculine: cresterea fortei si a masei masculare in detrimentul grasimii, rezistenta fizica prelungita, intensificarea performantelor atletice si a infatisarii fizice.


Steroizii anabolizanti sunt derivati sintetici ai testosteronului responsabili pentru efectele androgenice (masculine) cat si cele anabolice (cresterea tesutului) pe perioada adolescentina si adulta a barbatului. Formele prin are acestia pot fi administrati si se gasesc pe piata sunt: tablete, geluri, spray-iuri nazale sau injectabil.


Utilizarea acestor mijloace artificiale cu scopul de a imbunatati performanta a fost considerata incompatibila cu spiritul sportului si din acest motiv a fost condamnata. Cu toate acestea, stim ca legea este in continuare incalcata si ca conditiile sportive sunt de cele mai multe ori o problema de dopping decat de training.

 

Ceea ce se stie mai putin este ca steroizii anabolizanti sunt utilizati in cadrul a numeroase situatii medicale.


Tulburari psihice. Intre anii 1930 si 1970, steroizii anabolici au fost utilizati cu succes in a trata depresia si psihozele. Este incert de ce utilizarea acestora in a trata anumite boli psihice s-a diminuat de-a lungul timpului. Aceasta schimbare se datoreaza interactiunilor adverse a steroizilor cu alti agenti depresivi.


Hipogonadism. Steroizii sunt administrati barbatilor in doze fiziologice pentru tratarea hipogonadismului (insuficienta dezvoltare anatomica si functionala a glandelor genitale) pentru a induce si mentine caracteristicile sexuale secundare, comportamentul sexual, dezvoltarea muschilor si ameliorarea libidoului si a potentei.

Pubertate intarziata. Intarzierea pubertatii la baietii cu varsta de 15 ani sau chiar mai in varsta este tratata prin administrarea esterilor de testosteron administrati de-a lungul a sase luni. Apoi, pubertatea continua deoarece incepe producerea androgenilor. Deoarece steroizii pot afecta oasele, centrii epifizei (glanda endocrina, aflata intre cele doua emisfere, fiiind responsabilã cu secrecia unor hormoni) acestia trebuie permanent monitorizati.

Cancer metastatic de san. Steroizii anabolici au fost utilizati in tratarea acestui tip de cancer si a durerilor de sani la femeile aflate dupa menopauza.


HIVSIDA . Cazuri raportate ale pacientilor suferinzi de aceste boli tratate cu o varitate de sterozi pe care orala sau injectabili indica cresteri ale apetitului, vigorii, masei corporale, libidoului si o stare generala imbunatatita a pacientilor.


Contraceptie. O serie de evaluari multinationale a eficientei contraceptive a steroizilor au fost realizate in ultimii 20 de ani. Aceste studii au demonstrat control asupra spermatozoizilor si in consecinta rezultate sustinute in contraceptia eficace cu efecte adverse minime.


Majoritatea studiilor medicale scot in evidenta ca utilizarea acestora in doze mari, de lunga durata si in combinatie cu alte droguri sau medicamente reprezinta riscuri mari privind sanatatea si fac greu de identificat agentul responsabil pentru efecte adverse. Efectele adverse stiute sau suspectate, rezultate in urma utilizarii steroizilor anabolizanti pot fi impartite in patru mari categorii: efecte cosmetice, boli ale inimii, toxicitate si tumoare a ficatului, infertilitate.


Efecte cosmetice. Printre cele mai bine cunoscute si vizibile efecte ale steroizilor sunt: acneea, pielea grasa, schimbari in structura parului si chiar pierderea acestuia, crestera parului facial, ginecomastia. Cea din urma reprezinta dezvoltarea si cresterea anormala a sanilor si este bine recunoscuta insa putin inteleasa. Atunci cand se confrunta cu aceasta problema sportivii incearca sa o trateze cu alti steroizi care este putin probabil sa se transforme in estrogeni puternici. Asadar aceasta conditie este ireversibila si operatia plastica este recomandata.


Sistemul cardiovascular. Exista o serie de investigatii care certifica faptul ca steroizii pot afecta factorii coagulanti si trombocitele, conducand la cheaguri de sange ce pot astupa vasele de sange din creier, inima si plamani. De asemenea, studiile au evidentiat ca utililizarea acestor steroizi pot cauza schimbari structurale ale inimii si chiar infarct.


Distrugerea ficatului. Multe actiuni ale steroizilor se situeaza in ficat. Acesta este tesutul unde are loc curatarea corpului de aceste substante. Daca ingestia lor s-a facut pe cale orala atunci si ficatul va fi expus la intreaga doza care soseste prin vena ce transporta sangele de la organele digestive existand sanse sa se produca sangerare cistica potential fatala sau cancer la ficat, desi este destul de rar.


SIDA si alte tipuri de infectii precum hepatita de tip B sau C pot fi dobandite odata cu utilizarea acelor sau a produselor contaminate de pe piata neagra.


Infertilitate. Sportivii care isi autoadministreaza doze mari de steroizi sunt dupa cate se pare infertili in timpul si dupa sase luni de la administrare. Acest efect nu poate aparea la toti barbatii si nu exista cazuri de infertilitate ireversibila. Insa exista evidente in ceea ce priveste cresterea disfunctiilor erectile si a contractiei testicolelor, desi dorinta sexuala este crescuta.


Nu trebuiesc ignorate nici efectele psihologice ale utilizarii steroizilor. Experimentele realizate de Gladue au scos la iveala faptul ca exista diferente semnificative de gen privind comportamentele antisociale. Barbatii prezinta o agresivitate fizica si verbala mai mare decat femeile. Barbatii inregistreaza o impulsivitate ridicata si o toleranta scazuta la frustrare in timp ce femeile tind sa evite confruntarile directe. De asemenea cei care prezinta un nivel mai ridicat de testosteron comit mai multe violente, incalca regulile, consuma mai multe substante alcoolice. Dozajul si insatisfactia legata de dimensiunile corporale sunt cei mai buni predictori pentru dependenta psihologica si depresia asociata pe care le provoaca steroizii.



Codruta Mihalcea

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit

slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 5 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(18 Iulie 2018 19:24) Tudor Ianis a spus

Mi se pare un articol cam aberant despre steroizi. Ce s-a scris in acest articol sunt efectele secundare de care dai doar daca folosesti in exces si pe perioade mari de timp.

Orice aliment folosit in exces dauneaza. Nu vreau sa incurajez consumul de steroizi, doar ca trebuie specificat ca aceste efecte apar atunci cand se exagereaza.

Eu am folosit si mai folosesc din cand in cand steroizi si nu am avut nici unul din efectele de mai sus. Tin 1-2 cicluri pe an, depinde cum consider ca trebuie. Dar asta si pt ca am consumat calculat si iau de pe site-uri bune precum www.steroizi-originali.com

(18 August 2017 14:00) Radu a spus

M-am ferit mereu de steroizi desi fac culturism de ani buni de zile. Momentan iau somatodrol un supliment pentru definire si sunt multumit de cum se comporta.


(3 Iunie 2013 15:20) Cosmin a spus

Salut. Cred ca ar trebui sa se faca deosebire intre consumul si abuzul de steroizi. Nu incurajez pe nimeni sa foloseasca, dar trebuie totusi o opinie obiectiva. Uite cateva depsre steroizi si aici, de la un site specializat: http://steroizi.ro/articole/faq_steroizi.php

(20 Martie 2010 01:18) Ronnie a spus

Suly, scuze ca iti spun, dar cat de ignorant esti de pui o astfel de intrebare. Cum adica ce efecte secundare au, cand articolul de sus tocmai asta a explicat?

(19 Ianuarie 2010 19:34) Suly a spus

As vrea sa imi injectez si eu Steroizi dar nu stiu cum....si ce efecte secundare ar putea avea cine stie il rog sa imi zica si mie sulydan este id'ul







Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii