Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam TIMPUL, DUSMANUL MARILOR IUBIRI
Ridicarea umerilor cu gantera
CSID - Mentine-te sanatos in timpul iernii
ALTE EMISIUNI TV
EXERCITII PENTRU SOLDURI SI COAPSE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CU CE NE AJUTA FRUCTELE EXOTICE?
Chirurgia limitativa
HIPERPLAZIA
SFATURI PENTRU ANOTIMPUL ALB
IMPLICATIILE ALCOOLULUI IN AFECTIUNILE HEPATICE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum eviti platoul in dieta Fierbinte
Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA

TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA


TOPUL_CELOR_10_ALIME_12660.jpgS-a deschis sezonul la raceala. Familia tot mai larga a virusurilor gripei revine in forta. Influenza, cu tovarasul sau de temut H1N1 isi va face curand debutul in scena. Trebuie sa luptam cu tot ce avem in dotare, incepand de la administrarea unui vaccin care sa acopere tulpinile de sezon, continuand cu igiena obligatorie, spalarea mainilor si evitarea aerului propulsat de stranut sau tuse bogat in cu germeni nocivi si, la fel de important, cu o alimentatie cat mai sanatoasa. Alimentele nu omoara virusul gripal, dar prin continutul lor fac capabil sistemul imunitar sa contracareze dezastrele pe care virusul gripal le-ar putea produce.

Sa facem cunostinta cu cei 10 dusmani ai infectiei gripale.

1. Supa de pui este un remediu, cunoscut de generatii, care trateaza raceala comuna precum si gripa provocata de virusul Influenza. Ea reduce inflamatia la nivelul cailor respiratorii superioare. Aburii calzi determina vasodilatatie in traiectul respirator, fluidifica secretiile si decongestioneaza caile respiratorii.

2. Sucul de portocale este o sursa importanta de vitamina C. Studiile au demonstrat ca un continut adecvat de vitamina C in alimentatie reduce durata si diminueaza simptomatologia unei infectii respiratorii fie virala sau bacteriana.

3. Afinele sau coacazele negre sunt si ele o sursa extrem de bogata in vitamian C. Pe langa aceasta ele au un continut crescut de substante antioxidante, alte vitamine si minerale, mai ales zinc, care stimuleaza sistemul imun. Studii efectuate pe grupuri placebo si grupuri de pacienti carora li s-a administrat zinc au inregistrat o reducere cu 2-3 zile a perioadei de boala la cei tratati. Afinele stimuleaza si procesele neurocognitive. Reduc stresul oxidativ si ne apara de afectiuni mult mai grave precum dementa sau boala cardiovasculara.

4. Stridiile, placute de unii sau urate de altii sunt o sursa importanta de zinc. Acesta catalizeaza o serie de reactii indispensabile pentru buna desfasurare a proceselor imunitare. Atentie insa, preparate termic insuficient, stridiile pot ramane gazda unor bacterii foarte nocive. Procesele de fierbere sau prajire nu elimina zincul din continutul lor, dar distrug orice urma de germen purtat.

5. Cerealele de la micul dejun, mai ales cele cu adaos de minerale si vitamine asigura mai mult de 25% din necesarul zilnic de nevoi ale organismului.

6. Ceaiul de ghimbir, baut mai ales cald dezobstrueaza caile respiratorii superioare si are efecte antioxidante. El reduce eliberarea de prostaglandine, elemente responsabile de procesul inflamator din tesut. Poate creste riscul de sangerare la persoanele predispuse.

7. Ceaiul verde contine polifenoli, mai ales catechine, care inhiba aderarea si includerea virusului in celulele respiratorii precum si sinteza de ARN viral in celulele deja infectate. Baut chiar dupa instalarea gripei, el reduce durata si gravitatea bolii. Desi am putea lua afirmatia ca fiind prea indrazneata, studii recente au incercat sa dovedeasca efectele similare ale ceaiului verde cu al unor antibiotice, mai ales asupra unor bacterii care si-au capatat rezistenta.

8. Ceaiul de Echinacea sau formulele farmaceutice care contin echinacee reduc efectele negative ale grupei. Totusi, in ciuda a ceea ce se credea pana acum, Echinaceea nu este capabila sa apere de raceala, ci doar sa reduca manifestarile acesteia.

9. Usturoiul cand este strivit elibereaza alicina. Ea este responsabila de mirosul ce il face distinct intre celelalte condimente. Alicina are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Mancand regulat si fara a exagera cantitatea, usturoiul ne apara de raceala. Atentie insa la cei care iau substante anticoagulante si antitrombotice. Asocierea cu usturoiul modifica timpii de sangerare si creste riscul de hemoragie.

10. Ardeiul iute contine capsaicina, substanta recunoscuta pentru proprietatile sale revulsive. Ea este capabila sa induca caldura locala prin vasodilatatie si are capacitati antiinflamatorii. Reduce congestia nazala si calmeze tusea. Totodata nu trebuie neglijat aportul de vitamina C pe care il aduc ardeii.

Evitati alimentele prea dulci, ele pot determina o ingrosare a secretiilor din caile respiratorii. Faceti miscare, un antrenament sanatos, in aer liber, descarca endorfine care stimuleza functionarea sistemului imunitar. Spalati-va cat mai des pe maini si evitati contactul cu secretii infectate. Dormiti suficient, pentru ca tot sistemul endocrin sa functioneze normal. El este responsabil de punerea sub alarma a serviciului de aparare a organismului, imunitatea. Si nu in ultimul rand pastrati o gandire pozitiva. Nimic nu poate elibera mai multi hormoni ai starii de bine, datatori de sanatate, decat o portie de fericire.



Dr. Ioana Simian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 45424 ori.



Cum eviti platoul in dieta

19 Februarie 2024

Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti felicitari de la toata lumea.

Insa dupa o perioada, numarul de pe cantar a intepenit si nu vrea si pace sa coboare. Inainte sa arunci cantarul sau sa renunti definitiv la dieta, sunt cateva lucruri pe care sa le iei in calcul. Stagnarea sau perioada de platou este o etapa foarte des intalnita in procesul de slabire.

Dar de ce apare? Afla raspunsul in acest clip si mai ales ce trebuie sa faci ca sa eviti acest nesuferit PLATOU!


Dieta cu alimente moi

12 Februarie 2024

Dieta cu alimente moi sau "dieta fara mestecat" este o dieta in care o persoana trebuie sa manance numai alimente moi si care necesita o mestecare minima, evitand toate alimentele care nu corespund acestor cerinte.

Cui se recomanda o astfel de dieta?

Principalii beneficiari sunt persoanele in varsta, dar ei nu sunt singurii care ar putea avea nevoie sa gaseasca alimente nutritive pe care sa le manance fara a mesteca.


Este Dieta Atkins o alegere buna pentru slabire?

5 Februarie 2024

Dieta Atkins este o dieta „cu vechime”, care a trecut prin cateva mici transformari si care este inca activa pe piata regimurilor de slabire. Ea a fost popularizata in anii `70 de catre medicul cardiolog Robert Atkins din Statele Unite si este o dieta low carb - adica presupune un consum redus de carbohidrati, cu accent pe proteine si grasimi.

Are mai multe etape, iar in fiecare dintre ele exista o anumita restrictie cu privire la cantitatea de carbohidrati care poate fi consumata zilnic.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI
Ciocolata neagra contine mult mai multi antioxidanti decat afinele, ceaiul ...
FA O CURA CU SEMINTE DE IN FA O CURA CU SEMINTE DE IN
Poate nu te-ai gandit sa faci o cura cu seminte ...


REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU
Consumul exagerat de alimente grase, precum produsele lactate sau cele ...
VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
Vitamina D, cunoscuta si sub denumirea de calciferol, este solubila ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii