Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam YO-YO SI SISTEMUL IMUN
FAZELE INTRARII IN FORMA
CSID - Colesterolul nu scade imediat ce renuntam la grasimile animale
TEHNICI PENTRU CULTURISTII AVANSATI
PORTIILE MARI CONDUC LA SUPRAALIMENTARE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole EXERCITIILE PENTRU ABDOMEN - DE EVITAT DIMINEATA
Stretching - spate - teorie
6 STRATEGII CARE TE REVIGOREZA IN SEZONUL ESTIVAL
COMBINATII SPECIFICE DE EXERCITII CE POT PREVENI FRACTURA DE SOLD
STRATEGII DE SCADERE IN GREUTATE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Câte dulciuri pot sa consume copiii? Fierbinte
Consumul de dulciuri la copii este un subiect de interes atât pentru părinți, cât și pentru specialiștii...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA

TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA


TOPUL_CELOR_10_ALIME_12660.jpgS-a deschis sezonul la raceala. Familia tot mai larga a virusurilor gripei revine in forta. Influenza, cu tovarasul sau de temut H1N1 isi va face curand debutul in scena. Trebuie sa luptam cu tot ce avem in dotare, incepand de la administrarea unui vaccin care sa acopere tulpinile de sezon, continuand cu igiena obligatorie, spalarea mainilor si evitarea aerului propulsat de stranut sau tuse bogat in cu germeni nocivi si, la fel de important, cu o alimentatie cat mai sanatoasa. Alimentele nu omoara virusul gripal, dar prin continutul lor fac capabil sistemul imunitar sa contracareze dezastrele pe care virusul gripal le-ar putea produce.

Sa facem cunostinta cu cei 10 dusmani ai infectiei gripale.

1. Supa de pui este un remediu, cunoscut de generatii, care trateaza raceala comuna precum si gripa provocata de virusul Influenza. Ea reduce inflamatia la nivelul cailor respiratorii superioare. Aburii calzi determina vasodilatatie in traiectul respirator, fluidifica secretiile si decongestioneaza caile respiratorii.

2. Sucul de portocale este o sursa importanta de vitamina C. Studiile au demonstrat ca un continut adecvat de vitamina C in alimentatie reduce durata si diminueaza simptomatologia unei infectii respiratorii fie virala sau bacteriana.

3. Afinele sau coacazele negre sunt si ele o sursa extrem de bogata in vitamian C. Pe langa aceasta ele au un continut crescut de substante antioxidante, alte vitamine si minerale, mai ales zinc, care stimuleaza sistemul imun. Studii efectuate pe grupuri placebo si grupuri de pacienti carora li s-a administrat zinc au inregistrat o reducere cu 2-3 zile a perioadei de boala la cei tratati. Afinele stimuleaza si procesele neurocognitive. Reduc stresul oxidativ si ne apara de afectiuni mult mai grave precum dementa sau boala cardiovasculara.

4. Stridiile, placute de unii sau urate de altii sunt o sursa importanta de zinc. Acesta catalizeaza o serie de reactii indispensabile pentru buna desfasurare a proceselor imunitare. Atentie insa, preparate termic insuficient, stridiile pot ramane gazda unor bacterii foarte nocive. Procesele de fierbere sau prajire nu elimina zincul din continutul lor, dar distrug orice urma de germen purtat.

5. Cerealele de la micul dejun, mai ales cele cu adaos de minerale si vitamine asigura mai mult de 25% din necesarul zilnic de nevoi ale organismului.

6. Ceaiul de ghimbir, baut mai ales cald dezobstrueaza caile respiratorii superioare si are efecte antioxidante. El reduce eliberarea de prostaglandine, elemente responsabile de procesul inflamator din tesut. Poate creste riscul de sangerare la persoanele predispuse.

7. Ceaiul verde contine polifenoli, mai ales catechine, care inhiba aderarea si includerea virusului in celulele respiratorii precum si sinteza de ARN viral in celulele deja infectate. Baut chiar dupa instalarea gripei, el reduce durata si gravitatea bolii. Desi am putea lua afirmatia ca fiind prea indrazneata, studii recente au incercat sa dovedeasca efectele similare ale ceaiului verde cu al unor antibiotice, mai ales asupra unor bacterii care si-au capatat rezistenta.

8. Ceaiul de Echinacea sau formulele farmaceutice care contin echinacee reduc efectele negative ale grupei. Totusi, in ciuda a ceea ce se credea pana acum, Echinaceea nu este capabila sa apere de raceala, ci doar sa reduca manifestarile acesteia.

9. Usturoiul cand este strivit elibereaza alicina. Ea este responsabila de mirosul ce il face distinct intre celelalte condimente. Alicina are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Mancand regulat si fara a exagera cantitatea, usturoiul ne apara de raceala. Atentie insa la cei care iau substante anticoagulante si antitrombotice. Asocierea cu usturoiul modifica timpii de sangerare si creste riscul de hemoragie.

10. Ardeiul iute contine capsaicina, substanta recunoscuta pentru proprietatile sale revulsive. Ea este capabila sa induca caldura locala prin vasodilatatie si are capacitati antiinflamatorii. Reduce congestia nazala si calmeze tusea. Totodata nu trebuie neglijat aportul de vitamina C pe care il aduc ardeii.

Evitati alimentele prea dulci, ele pot determina o ingrosare a secretiilor din caile respiratorii. Faceti miscare, un antrenament sanatos, in aer liber, descarca endorfine care stimuleza functionarea sistemului imunitar. Spalati-va cat mai des pe maini si evitati contactul cu secretii infectate. Dormiti suficient, pentru ca tot sistemul endocrin sa functioneze normal. El este responsabil de punerea sub alarma a serviciului de aparare a organismului, imunitatea. Si nu in ultimul rand pastrati o gandire pozitiva. Nimic nu poate elibera mai multi hormoni ai starii de bine, datatori de sanatate, decat o portie de fericire.



Dr. Ioana Simian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 47123 ori.



Câte dulciuri pot sa consume copiii?

24 Iunie 2024

Consumul de dulciuri la copii este un subiect de interes atât pentru părinți, cât și pentru specialiștii în sănătate. Dulciurile, deși sunt atrăgătoare datorită gustului lor plăcut și culorilor vii, pot avea efecte negative asupra sănătății celor mici atunci când sunt consumate în exces. Acestea contribuie la dezvoltarea cariilor dentare, pot duce la creșterea în greutate și la apariția obezității, precum și la probleme de comportament cauzate de fluctuațiile nivelului de zahăr din sânge.

In acest clip iti voi oferi o serie de sfaturi care sa te ajute sa controlezi cantitatea de dulciuri consumata de copiii tai!


Ce trebuie sa faci ca sa ai plamani sanatosi

17 Iunie 2024

Plămânii sunt esențiali pentru viața noastră, iar menținerea lor sănătoasă este crucială pentru un stil de viață activ și fără probleme respiratorii. În acest videoclip, vom explora tot ce trebuie să știi despre sănătatea plămânilor și cum să îi menții în formă maximă

Iata ce vei învăța din acest video:

  • Importanța plămânilor pentru sănătatea generală.
  • Factori care pot afecta sănătatea plămânilor.
  • Metode și exerciții simple pentru a îmbunătăți capacitatea pulmonară.
  • Sfaturi pentru evitarea factorilor de risc precum fumatul și poluarea.
  • Ce plante te ajuta sa previi si sa combati afectiunile plamanilor.
  • Beneficiile unei alimentații sănătoase pentru plămâni. R
  • ăspunsuri la întrebări frecvente despre bolile pulmonare și prevenția acestora.


Secretul tineretii cu coenzima Q10

3 Iunie 2024

Descoperă puterea coenzimei Q10 și impactul său asupra sănătății tale! În acest videoclip, vom explora ce este coenzima Q10, cum funcționează în organism și de ce este esențială pentru energia celulară. Află cum coenzima Q10 poate îmbunătăți sănătatea inimii, pielii și poate încetini procesul de îmbătrânire.

Coenzima Q10 este o molecula asemanatoare vitaminelor, liposolubila, prezenta in membranele celulare din corpul uman, mai ales in inima, ficat, rinichi si pancreas. Este disponibila sub doua forme: ubichinolul, forma activa, care poate fi utilizata imediat de organism si ubichinona - forma oxidata.

Coenzima Q10 contribuie la generarea de energie in celule, producand antioxidantul adenozin trifosfat (ATP), care protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, responsabil pentru multe probleme de sanatate.


Articole din aceeasi categorie

TOP 10 ALIMENTE CAPCANA TOP 10 ALIMENTE CAPCANA
Ai venit din concediu si primul lucru pe care l-ai ...
REMEDII NATURALE IMPOTRIVA BOLILOR PARAZITARE REMEDII NATURALE IMPOTRIVA BOLILOR PARAZITARE
Bolilele parazitare se intalnesc cel mai adesea la copii, insa ...


SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT
Soia provine din Asia , unde era cultivata cu 3000 ...
DEZVALUIRILE UNUI MIT: ACNEEA SI ALIMENTATIA DEZVALUIRILE UNUI MIT: ACNEEA SI ALIMENTATIA
Despre acnee s-au scris prea multe. Despre cine o da ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 6 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii