Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Marius Rus (Ironman)
VITAMINIZAREA PIELII
DIETA MAYO TE SCAPA DE 10 KG IN 2 SAPTAMANI
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
MINIMUM DE MISCARE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole O CONTROVERSA NESFARSITA IN CULTURISM: MISCARE EXPLOZIVA SAU MISCARE LENTA?
Stretching - coapse - exercitii set 6
CSID - Colesterolul nu scade imediat ce renuntam la grasimile animale
EXERCITII PENTRU UN GAT PUTERNIC
SANGELE VINDECATOR
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Remedii Naturale pentru Sănătatea Articulațiilor Fierbinte
Pentru a ne menține articulațiile sănătoase, e important să le folosim corect și să le protejăm de suprasolicitare....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » PLANUL TAU DE SCADERE IN GREUTATE

PLANUL TAU DE SCADERE IN GREUTATE


PLANUL_TAU_DE_SCADER_76099.jpgAti incercat sa pierdeti din greutate si sinteti frustrati. Poate ati cumparat o carte de exercitii care promite slabire semnificativa imediat, dar e complicat si ati renuntat. Poate insistati ca prietenii vostri slabi maninca mai mult decit voi, dar ei nu se ingrasa. Ei au "un metabolism mai activ" decit voi. Va ginditi ca e ca si cum aerul pe care-l respirati se transforma in grasime in jurul mijlocului de cite ori inhalati. Aveti dreptate despre cel putin un lucru. Prietenii vostri slabi s-ar putea sa arda caloriile mai eficient decit voi. Cit de mult mincati nu determina in sine slabire sau ingrasare. Si studiile confirma de fapt ca cei mai multi oameni supraponderali nu maninca mai mult decit cunostintele lor de greutate normala. Asta inseamna ca greutatea este determinata de altceva decit de cit de multa mincare mincati.

Pentru voi este descris in continuare un program de scadere in greutate pe termen lung.

In timp ce multe programe de dieta si exercitii au o baza stiintifica si rezulta cel putin in slabire pe termen scurt, acest program subliniaza simplitatea, angajarea cu timp putin dar pe durata mai lunga, si o slabire mai sanatoasa.

Hai sa ne uitam la cele patru variabile care constituie ecuatia slabirii si ingrasarii si cum sa inclinam ecuatia in favoarea voastra. Simplificind, daca va ingrasati, mincati mai multe calorii decit foloseste corpul vostru. Daca va mentineti aceeasi greutate, caloriile care intra si caloriile care ies sint in echilibru. Sint la fel. Pentru a slabi trebuie sa preluati mai putine calorii decit arde corpul vostru.

Ati auzit asta de un milion de ori, dar ecuatia "calorii intra, calorii ies" nu este asa de simpla cum multi oameni au fost convinsi sa creada. Stiti din ce este alcatuita partea "calorii intra" a ecuatiei. Sint piinea prajita si cafeaua voastra de dimineata, marul de la ora 10, carnea si salata de la prinz, sucurile, iaurtul vostru de dupa-amiaza, bomboanele de ciocolata din bomboniera colegului, pizza cu copiii, si inghetata de la miezul noptii. Este tot ce mincati intr-o zi. Ce inseamna "calorii ies" este ceva mai complicat, dar este extrem de important. Este suma totala a tuturor caloriilor arse intr-o zi prin 3 procese diferite:

1. Metabolismul de repaus: aproximativ 60-75 procente din totalul caloriilor pe care le ardeti intr-o zi vin din simpla mentinere a tesuturilor corpului cind este in stare de repaus. 75 de procente! Cind se spune ca oamenii au metabolism ridicat sau scazut, despre acesta este vorba. Ginditi-va la asta pentru o secunda. Corpul vostru arde majoritatea caloriilor cind sta doar, deci este in interesul vostru sa va transformati corpul intr-o masina de ars grasimi.

2. Activitatea fizica: 15-30 de procente din caloriile pe care le folositi zilnic vin din exercitiul formal sau nu, sau miscare. Cu alte cuvinte, sedintele de la clubul de sport sau alergatul combinate cu activitatile zilnice ca urcatul scarilor, datul cu aspiratorul si adusul copiilor in casa.

3. Efectul termic al mincarii: aproximativ 10 procente din caloriile voastre zilnice sint necesare pentru a digera, converti, si depozita ceea ce mincati.

Aveti 4 variabile cu care sa lucrati in ecuatia greutatii voastre: cit de mult mincati, cit de mult va miscati, cit de mult ardeti in repaus, si cit de mult ardeti in digestie si depunere.

Iata pe ce trebuie sa va concentrati pentru cea mai eficienta slabire:

In primul rind, cit de mult mincati. Nu e nici o indoiala ca, caloriile pe care le consumati conteaza la greutatea pe care o aveti. Dar in ultimii 100 de ani consumul de calorii pe cap de locuitor a scazut cu aproximativ 400 de calorii pe zi. Daca ingerarea caloriilor ar determina greutatea te-ai astepta sa cintarim o fractie astazi din ceea ce am cintarit in primii ani 1900. In schimb, sintem mai grei si mai grasi.

Lectia aici este ca inactivitatea, nu dieta, a jucat cel mai mare rol in grasimea noastra colectiva.
In al doilea rind, metabolismul de repaus. Acesta e foarte important. Cum poti arde mai multe calorii in mod continuu, indiferent daca lucrezi in gradina sau dormitezi intr-un hamac? Creste cantitatea de tesut activ din corp, si anume muschii. Grasimea este un tesut care nu necesita intretinere. Doar sta acolo, aratind gras, si nu-ti cere mare lucru. Dar ceea ce vrei este tesut care se intretine greu.

Musculatura arata dragut si necesita constant calorii. Cu cit ai mai multi muschi, cu atit vei arde mai multe calorii pe zi. Cardio ajuta, desigur. Chiar si fara dezvoltarea muschilor suplimentari, creste metabolismul. Intr-un studiu, un program de exercitiu aerobic de 8 saptamini a crescut metabolismul de repaus cu 10 procente, chiar fara nici o schimbare a cantitatii de muschi.
Slabirea numai prin dieta de obicei rezulta intr-o pierdere a tesutului muscular si scadere a ratei metabolismului de repaus.

In al treilea rind, activitatea fizica. Cind pierzi o jumatate de kilogram de tesut (in afara de pierderea de apa), acea jumatate de kilogram poate fi din grasime, din tesut slab ca cel muscular, sau dintr-o combinatie a celor doua. Cind pierzi greutate doar prin dieta, un procent mai mare din pierdere va fi din muschi decit daca pierzi greutate printr-o combinatie de reducere modesta a caloriilor si activitate fizica.
Un studiu de pionierat s-a uitat la efectele dietei singure, exercitiului singur, sau o combinatie a ambelor. Trei grupe de femei au tinut o dieta cu un deficit de 500 de calorii pe zi timp de 16 saptamini. Toate grupele au pierdut aproximativ aceeasi greutate- 5 kilograme. Dar in timp ce grupul care a tinut doar dieta a pierdut aproximativ 1,25 kilograme de muschi si 4,25 kilograme de grasime, grupul care a exersat doar a cistigat 1 kilogram de muschi si a pierdut aproape 6 kilograme de grasime. Grupul cu combinatia a cistigat aproximativ o jumatate de kilogram de muschi.
Scaderea in greutate nu este egala automat cu pierderea grasimii. (Poti pierde muschi!)

In al patrulea rind, efectul termic al mincarii. In timp ce majoritatea greutatii cistigate sau pierdute nu e determinata de aceasta variabila, efectul termic al mincarii poate face diferenta pe termen lung in controlul greutatii. Unu, micul dejun creste metabolismul de repaus cu aproape 10 procente. Doi, exercitiul dupa o masa creste efectul termic al mincarii, in multe cazuri, de aproape doua ori. Asta inseamna ca, caloriile pe care le arzi din mincare sint crescute daca exersezi dupa masa.

Iata in continuare recomandari rezonabile, cu baza stiintifica, pentru pierderea grasimii care iau in considerare angajarea voastra ca timp si efort:

1. Scadeti numarul de calorii pe care le consumati cu o cantitate modesta- aproximativ 250-500 de calorii pe zi. Faceti asta fie prin inlaturarea unui aliment obisnuit, fie prin taierea marimii portiei voastre obisnuite cu tot ce mincati cu aproximativ 10-20 de procente. Puteti sa o faceti dupa ochi. Dar orice ati face, mincati neaparat micul dejun.
2. Exersati formal timp de 20-30 de minute 6 zile pe saptamina. Faceti antrenament de rezistenta (greutati, flotari, genoflexiuni, etc.) si antrenament de anduranta (mers, alergare, ciclism, etc.) in zile alternative. Antrenamentul de rezistenta trebuie sa includa aproape 20 de seturi de exercitii constind in 8-12 repetitii pina la oboseala. Acestea pot fi 20 de exercitii diferite, 2 seturi de 10 exercitii diferite, sau 3 seturi de 7 exercitii diferite. Activitatea aerobica trebuie sa fie la o intensitate moderata spre moderat-crescuta. Fortati-va sa mergeti mai repede, kickbox mai tare sau sa mergeti pe bicicleta mai repede oricind puteti.
3. Daca corpul vostru poate suporta, exersati curind dupa ce mincati o masa- in timp de aproximativ o ora.
Poate nu veti vedea pierderea de 2-3 jumatati de kilogram pe saptamina pe care le promoveaza alte programe, dar ginditi-va la asta ca la o diploma de merit. Greutatea voastra nu va fi bazata pe greutatea apei sau pierderea de proteine, ci mai curind pe pierderea de grasime si metabolismul crescut care vor sustine pierderea in greutate. Angajati-va 6 luni la acest mod de viata si apoi apreciati rezultatele. Veti fi placut impresionati.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 55697 ori.



Remedii Naturale pentru Sănătatea Articulațiilor

3 Aprilie 2025

Pentru a ne menține articulațiile sănătoase, e important să le folosim corect și să le protejăm de suprasolicitare. Mișcarea regulată, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga, ajută la menținerea flexibilității și la întărirea mușchilor care susțin articulațiile.

Hidratarea joacă și ea un rol esențial, deoarece lichidul sinovial din articulații are nevoie de apă pentru a le menține lubrifiate. Alimentația echilibrată contribuie și ea la sănătatea articulațiilor. Alimente bogate în omega-3, cum ar fi peștele gras, nucile și semințele, reduc inflamația, iar colagenul și vitamina C din citrice, ardei sau supa de oase ajută la regenerarea cartilajului. E bine să evităm excesul de zahăr și alimentele ultraprocesate, care pot favoriza inflamația și rigiditatea articulară.

Greutatea corporală are un impact mare asupra articulațiilor, mai ales asupra genunchilor, șoldurilor și coloanei vertebrale. Dacă avem kilograme în plus, presiunea asupra acestor articulații crește, ceea ce poate duce la uzură și dureri. Menținerea unei greutăți sănătoase printr-o alimentație echilibrată și mișcare regulată poate preveni multe probleme.

Nu în ultimul rând, postura corectă și evitarea mișcărilor bruște sau repetitive pot preveni accidentările. Dacă stăm mult timp la birou, e bine să facem pauze pentru a ne mișca, iar dacă ridicăm greutăți, trebuie să folosim tehnici corecte pentru a proteja coloana și articulațiile. Cu puțină grijă și atenție, ne putem menține articulațiile sănătoase și flexibile pentru mai mult timp!


Magneziul, mineralul esenţial pentru sănătatea ta!

17 Februarie 2025

Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea noastră, dar adesea trecut cu vederea. Joacă un rol crucial în peste 300 de reacții biochimice din organism, contribuind la funcționarea optimă a mușchilor și a sistemului nervos, la reglarea glicemiei și la menținerea sănătății oaselor.

Un nivel adecvat de magneziu ajută la reducerea stresului și a oboselii, îmbunătățind calitatea somnului și starea generală de bine. De asemenea, susține sănătatea cardiovasculară, ajutând la menținerea unei tensiuni arteriale normale și la prevenirea aritmiilor. Alimente precum nucile, semințele, legumele cu frunze verzi și cerealele integrale sunt surse excelente de magneziu, dar uneori suplimentele pot fi necesare, mai ales în perioade de stres intens sau efort fizic crescut.

Deficiența de magneziu poate duce la crampe musculare, iritabilitate, insomnie și chiar probleme cardiace, așa că este important să ne asigurăm că avem un aport suficient pentru o viață echilibrată și sănătoasă.


5 paşi OBLIGATORII pentru SLĂBIRE rapidă

27 Ianuarie 2025

Slăbirea rapida si eficientă înseamnă mai mult decât simpla pierdere de kilograme – este despre a adopta un stil de viață sănătos și sustenabil. Aceasta implică o combinație echilibrată de alimentație corectă, activitate fizică regulată și o atitudine pozitivă față de propriul corp.

Nu este vorba despre diete drastice sau soluții rapide, ci despre înțelegerea nevoilor organismului și crearea unor obiceiuri care să dureze pe termen lung. Un aspect esențial al slăbirii eficiente este concentrarea pe calitatea alimentelor, nu doar pe cantitate, alegând alimente nutritive care oferă energie și sprijină sănătatea generală. În același timp, mișcarea joacă un rol vital, fie că vorbim despre exerciții intense sau activități mai blânde, cum ar fi mersul pe jos sau yoga.

La fel de important este să ai răbdare și să-ți setezi obiective realiste. Slăbirea eficientă nu înseamnă să obții rezultate peste noapte, ci să construiești un echilibru care să îți permită să-ți menții greutatea dorită fără să te simți frustrată sau lipsită de energie. În final, contează să fii bună cu tine însăți și să accepți că drumul către o versiune mai sănătoasă a ta poate avea și obstacole. Fiecare pas mic contează, iar progresul real vine atunci când îți prioritizezi sănătatea, atât fizică, cât și emoțională.


Articole din aceeasi categorie

GENETICA IN LUPTA CU OBEZITATEA INFANTILA GENETICA IN LUPTA CU OBEZITATEA INFANTILA
Oamenii de stiinta, studiind hartile genomice pe mii de europeni ...
VIRUSUL OBEZITATII VIRUSUL OBEZITATII
Dupa cum stim deja cu totii si dupa cum vedem ...


CELULITA - O PRIVIRE CRITICA CELULITA - O PRIVIRE CRITICA
Celulita este numele - impropriu - sub care este cunoscuta ...
AI NEVOIE DE MOTIVE CA SA SLABESTI? AI NEVOIE DE MOTIVE CA SA SLABESTI?
Motivul principal pentru care trebuie sa scazi in greutate este ...


Alte articole despre Slabire






Pagina 10 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii