Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam RADICALII LIBERI IN FIZIOPATOLOGIA UMANA
INVINGE RACEALA CU UN MIC DEJUN DELICIOS
Extensia soldului la cablu
GLUTAMINA SI REFACEREA DUPA EFORT
EXERCITI CARE DAU REZULTATE RAPIDE IN LUPTA CU KILOGRAMELE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ANTEBRATE
TOPUL ACCIDENTARILOR SUSCEPTIBILE DE A FI DIAGNOSTICATE INCORECT
Impins cu haltera de la piept pe plan declinat
FASCITERAPIA
DIETE CLASICE - O COMPARATIE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată Fierbinte
Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » OBEZITATEA INFANTILA, O PROBLEMA GRAVA

OBEZITATEA INFANTILA, O PROBLEMA GRAVA


Nu este de mult trecut timpul cand un copil de opt-noua ani considera ca cel mai grozav cadou pe care l-ar putea primi este o bicicleta; astazi copii de aceasta varsta isi doresc un computer sau un PlayStation. Aparent nimic grav, insa acest lucru atrage atentia asupra unui aspect deosebit de important - nivelul de activitate fizica este in continua scadere. Multi copii prefera sa petreaca ore intregi in fata monitorului sau televizorului, in defavoarea practicarii unui sport ca activitatea recreativa sau de performanta. Cele mai recente statistici din Marea Britanie arata ca 15% din cei 5 milioane de copii cu varste intre 2 si 11 ani sufera de obezitate, si inca 15% sunt supraponderali.

Peste Atlantic situatia este similara - 10% dintre copii cu varste intre 2 si 5 ani sunt obezi, 11,5% dintre cei intre 6-11 ani si 15,5% dintre copii din intervalul 12-19 ani. De altfel, 65% din populatia americana este considerata obeza, iar 80% dintre copii obezi vor deveni adulti obezi.

Dupa cum se stie, obezitatea este o problema foarte grava de sanatate, contribuind la 300.000 de decese anual in SUA, si mult mai mult in intreaga lume. Statisticile spun ca in 2005, obezitatea a facut mai multe victime decat SIDA si tutunul. Efectele negative ale obezitatii la copii si adolescenti se rasfrang asupra tuturor sistemelor si aparatelor organismului: hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare, probleme articulare, apnee in somn, colecistiopatii, probleme respiratorii si cresterea predispozitiei catre diverse forme de cancer. Nu ar trebui omise din enumerare problemele de ordin psihologic - depresia, anxietatea, izolarea sociala, alienarea - toate provocate de o foarte scazuta stima de sine, imagine deosebit de proasta asupra propriei persoane, relationare defectuoasa cu cei din jur, care conduce la frustrari si conflicte.

Consumul caloric mediu a crescut in mod simtitor in ultimele decade. Daca in 1970 era de 3300 kcal/zi, in 2004 a ajuns la o medie de 3800 kcal/zi. 60% dintre copii cu varsta intre 9 si 11 ani consuma dulciuri in fiecare zi, iar 16% consuma zilnic snacksuri sarate. In acest sens, in Marea Britanie a inceput din initiativa guvernului un control riguros asupra publicitatii din jurul a ceea ce este considerat "junk food", campanie care s-a extins de la presa scrisa, televiziune, panouri stradale, la Internet, jocuri pe calculator, cinema. Cea mai dificila lupta s-a dovedit a fi cea cu publicitatea agresiva de la televiziune. Pe de alta parte, au fost incurajate magazinele alimentare si supermarketurile sa ofere puncte de loialitate clientilor care cumpara hrana sanatoasa, cu continut redus de grasime, zahar si sare. In plus, medicii britanici au inceput sa fie monitorizati pentru a se observa daca pun accent pe prevenirea instalarii obezitatii la copii.

Toate aceste masuri au in spate nu numai grija pentru sanatatea populatiei, ci si un foarte puternic argument economic. Obezitatea este scumpa. Spre exemplu, obezitatea infantila a costat SUA in 1979-81 peste 35 milioane dolari, iar aceasta suma s-a marit de patru ori in 1997-2000, ajungand la 127 milioane dolari. Copiii obezi sunt de 5 ori mai predispusi catre o viata de proasta calitate, decat copiii cu greutate normala. Scolarizarea lor este mai proasta din cauza zilelor petrecute cu probleme medicale, fiind similara cu cea a copiilor cu cancer, tratati prin chimioterapie.

Tinerii obezi sunt supusi riscului de diabet zaharat tip 2, o boala care in trecut era apanajul persoanelor in varsta, dar care acum a devenit frecventa printre adolescentii obezi. Acesti copii obezi cu diabet zaharat presupun o serie de costuri foarte importante pentru sistemul medical, ca sa nu mai vorbim ca sunt predispusi catre boli de inima, infarct de miocard, insuficienta renala, orbire, infectii ce uneori duc la amputari de membre si moarte subita.

Copiii care locuiesc in orase mari tind sa aiba o greutate mai mare decat cei care locuiesc in orase mici sau in regiunile rurale. Acest trend pare sa aiba legatura cu faptul ca in metropole si orasele mari exista o multime de restaurante fast-food. Orasul Chicago este un epicentru al obezitatii epidemice. 70% dintre scolile din Chicago au cel putin un fast-food in imediata apropiere, iar copiii prefera un meniu de la fast-food, care poate contine cu pana la 1000 kcal mai mult decat o masa considerata sanatoasa.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 49425 ori.



Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Mic ghid de inlocuiri alimentare

18 Noiembrie 2024

Alegerile alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării de bine. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, oferă nutrienții necesari pentru energie și funcționare optimă a organismului.

Consumarea unei varietăți de alimente ajută la prevenirea deficiențelor nutriționale, iar limitarea zahărului, a grăsimilor trans și a alimentelor procesate poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Alegerea porțiilor adecvate și hidratarea corectă completează un stil de viață sănătos, contribuind la un corp și o minte în formă optimă.


Cum previi degradarea creierului?

4 Noiembrie 2024

Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.

O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.

Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.


Articole din aceeasi categorie

CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE
Frustrarea de a vedea kilogramele in plus pe cintar, sau ...
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...


4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS 4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...


Alte articole despre Slabire






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii