Sunteti aici :: Slabire » CUM DEPASIM FAZA DE PLATOU IN CURELE DE SLABIRE?
CUM DEPASIM FAZA DE PLATOU IN CURELE DE SLABIRE?
Oricine a trecut printr-un program de scadere in greutate (prin aceasta intelegand combinatia dintre regim alimentar si efort fizic) a experimentat la un moment dat o faza de platou, in care greutatea s-a incapatanat sa nu mai scada nici un gram. Principalul motiv pentru care acest lucru se intampla este permanenta tendinta a organismului de mentine in echilibru raportul dintre aportul de energie si consumul de energie. Cu alte cuvinte, corpului nostru nu prea ii place sa scada in greutate. Mare noutate va spun... Dupa o scadere initiala, progresele se vor incetini si in cele din urma se vor opri, cu toate ca mentineti acelasi aport de nutrienti si acelasi nivel de aport fizic. Sau poate ca aceasta este problema. Haideti sa vedem!
Problema 1. Ati redus prea mult aportul de calorii
Atunci cand reduceti aportul caloric, corpul va raspunde printr-o reducere a ratei metabolice. Si in aceste conditii corpul va functiona normal, insa in cele din urma veti avea nevoie de tot mai putine calorii pentru a inhiba senzatia de foame, ceea ce va conduce la limitarea scaderii in greutate.
Solutia: Mentineti aportul caloric sub valoarea necesarului caloric. Insa tineti cont ca un deficit mai mare de 700-1000 kcal face dificila mentinerea masei musculare.
Problema 2. Pierdeti treptat si masa musculara
Muschii ard grasimea si daca pierdeti muschi veti arde mai putin calorii. Tesutul muscular utilizeaza de cinci ori mai multe calorii decat tesutul adipos, astfel incat daca pierdeti masa musculara, metabolismul devine mai lenes si scaderea in greutate se opreste.
Solutia: Pe langa regimul alimentar, trebuie sa faceti cat mai mult efort fizic (organizat). Exercitiile cu greutati reprezinta modul ideal prin care puteti sa va protejati masa musculara.
Problema 3. Chiar scaderea in greutate
Cum adica? Pai, chiar acesta era obiectivul initial. Nu scapati din vedere faptul ca odata ce ajungeti sa cantariti mai putin, necesarul caloric se reduce (corpul are nevoie de mai putina energie).
Solutia: Din nou: programul de antrenament cu greutati. In acest fel va dezvoltati masa musculara, compensand intr-un mod excelent eliminarea tesutului adipos. Nu va fi nevoie sa faceti mari ajustari in privinta numarului total de calorii pe care il aduceti prin regimul alimentar.
Problema 4. Faza de adaptare se sfarseste
Atunci cand incepeti un nou program de exercitii, corpul raspunde facand numeroase modificari metabolice, ceea ce implica un consum caloric important. Insa intr-un anumit moment organismul nu se va mai adapta la solicitari, iar ca rezultat veti consuma mai putine calorii pentru aceeasi activitate.
Solutia: Nu lasati corpul sa se obisnuiasca cu exercitiile. Mentineti perioada de adapatare modificand intensitatea, durata, frecventa si tipul de exercitii. Includeti in program antrenamentul cu intervale.
Problema 5: Eficienta exercitiilor
Cu cat faceti mai mult din ceva, cu atat deveniti mai buni in acel domeniu. Cu cat corpul devine mai eficient la antrenament, cu atat sunt consumate mai putine calorii. Sportivii antrenati consuma mai putine calorii decat cei neantrenati, pentru acelasi tip de antrenament (si la greutate corporala similara).
Solutia: Aceeasi solutie ca si la problema 4: nu va obisnuiti cu exercitiile. Gasiti tot mereu alte metode a va antrena. Dupa doua saptamani de alergat pe banda, treceti pe bicicleta sau sariti coarda.
Problema 6: Antrenamentul excesiv
Daca va antrenati excesiv, la un moment dat organismul va raspunde reducand cantitatea de calorii pe care le ardeti in activitatile din restul zilei.
Solutia: Acordati timp suficient refacerii. Daca va simtiti epuizati, luati o pauza de cateva zile sau reduceti intensitatea antrenamentelor.
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 64061 ori.
Beneficiile consumului de patrunjel
29 Mai 2023
Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.
Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.
Alimente care te scapa de raceala
22 Mai 2023
Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!
De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.
Dieta pentru cei care slabesc greu
15 Mai 2023
Pot fi multe motive pentru care nu reusesti sa slabesti asa cum ti-ai dori, insa realitatea este ca in cele mai multe situatii oamenii nu fac exact lucrurile simple si eficiente, despre care o sa iti vorbesc in acest video.
In acest clip vreau sa iti spun cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le stie oricine isi doreste sa slabeasca. Daca la final o sa spui ca deja stiai aceste “secrete”, atunci intreba-te ce faci gresit si apoi corecteaza, ca sa te bucuri de rezultatele dorite!
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii