Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Stretching - spate - exercitii set 2
BURSITELE SI TENDINITELE UMARULUI
NEVOIA DE REFACERE FIZICA
SPRINTURILE IMBUNATATESC PERFORMANTA AEROBA
Indreptari cu picioarele in extensie


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
CSID - Pentru o scadere ponderala nu renuntati la grasimi sau la carbohidrati
ANTIOXIDANTI NATURALI ENZIMATICI
Tractiuni la bara fixa (priza larga, pronatie)
ALEGE ALERGAREA!
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile scortisoarei Fierbinte
Scortisoara este disponibila sub forma de pudra, bastonase, ulei esential si intra in compozitia diferitor suplimente....
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAPA

BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAPA


BENEFICIILE_CONSUMUL_31071.jpgCeapa, prazul si usturoiul sunt unele din legumele neaose cu care romanii sunt obisnuiti si ingrediente considerate a fi aproape universale in preparatele culinare din intreaga lume de sute de ani. Dupa rosii, ceapa este una din cele mai des cultivate legume din lume. Fie ca e verde, rosie, galbena, mai mult sau mai putin aromata, dulce sau iute, mai mare sau mai mica, ceapa poate fi consumata intr-o varietate de moduri: cruda, prajita, uscata, coapta si chiar si fiarta. Consumata ca atare sau in ciorbite, tocanite sau preparate la cuptor si chiar si in muraturi, ceapa este atat de popular printre gospodine datorita aromei sale desosebite. Dar stiai ca ceapa are multe beneficii asupra sanatatii?

CEAPA - PROPRIETATI SI BENEFICII

Exista mai mult de 600 de soiuri diferite de ceapa in intreaga lume; leguma face parte din familia
liliaceae, familie de care apartin si usturoiul sau prazul si arpagicul. Ceapa contione o multime de sulfuri, tiosulfinate, sulfoxide si alti compusi odoriferi. Aroma cepei este data in principal de cistein-sulfoxizi, dar si acei compusi care ne fac sa lacrimam. Tiosulfinatele sunt cunoscute pentru proprietatile lor antimicrobiene - leguma lupta impotriva bacteriilor cum ar fi bacillus subtilis, salmonella si E.coli.

Daca e sa ne luam dupa anumite scrieri antice, s-ar parea ca ceapa a fost folosita inca de acum 4000 de ani, ca tratament pentru mai multe boli. In plus, in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, vaporii obtinuti din pasta de ceapa erau folositi pentru atenuarea durerilor si grabirea vindecarii ranilor soldatilor.

Ceapa are un continut ridicat de fier si este indicata in cazul anemiei, dar este si un bun antiinflamator si antiseptic datorita angentilor antiinflamatori pe care ii contine. Artrita si guta sunt boli inflamatorii ale caror simptome pot fi ameliorate cu ajutorul consumului de ceapa. Infectiie provocate de bacteria cum ar fi E.Coli si salmonella sau infectii ale tractului urinar si boli cum ar fi tuberculoza pot fi de asemenea ameliorate cu ajutorul acestei legume.

O jumatate de ceapa cruda consumata zilnic poate sa scada valorile ridicate ale colesterolului, estompand de asemenea si manifestarile trombozei si prevenind accidentele cardiovasculare. Tensiunea arterial poate fi scazuta de asemena cu ajutorul cepei consumata fie cruda, fie fiarta. Sangele se subtiaza si cheagurile de sange pot sa fie dizolvate.

Cancerul de colon poate fi prevenit cu ajutorul consumului de ceapa datorita fructo-oligozaharidelor ce pot sa stimuleze inmultirea bacteriilor bune din colon si sa ajute la diminuarea riscului cresterii tumorilor ce s-ar putea dezvolta la nivelul colonului. Totodata, constipatia si flatulenta pot fi ameliorarate cu ajutorul consumului de ceapa.

Diabetul poate fi mai bine tinut sub control prin certerea tolerantei la glucoza s scaderea nivelului insulinei cu ajutorul cromului care se regaseste in ceapa.

Tinitusul sau suparatorul tiuit din urechi poate fi oprit sau redus prin introducerea in ureche a unei bucati mici de vata imbibate in suc de ceapa. Daca ai problem cu caderea parului, poti sa aplcii suc de ceapa duirect pe scalp de doua ori pe saptamana, timp de 60 de zile, iar rezultatele se presupun a fi o regenerare vizibila a parului. Ceapa stimuelaza de asemenea transpiratia si este recomandata pentru reducerea febrei. Tusea si alte probleme respiratorii pot fi ameliorate cu ajutorul unui mix din suc de ceapa si miere.

Flavonoidele din ceapa ajuta la mentinerea starii de sanatatate a sistemului cardiovascular. Aceste substante pot sa reduca riscul de boli de inima, avand proprietati antioxidante cunoscute. Cromul ajuta celulele sa reactioneze la insulina, astfel incat ceapa cu un continut mare de crom poate sa scada nivelurile de glucoza, inslunia, dar si sa creasca toleranta la glucoza sis a reduca colesterolul "rau".

Ceapa este de asemenea considerat un probiotic natural, fiind un ingredient alimentar nedigerabil care stimuleaza inmultirea si functia bacteriilor bune in interiorul intestinului. Pe langa ceapa, usutroiul si bananele reprezinta probiotice naturale bune. Anumite studii recente au aratat faptul ca probioticele pot sa amelioreze anumite afectiuni cum ar fi acneea, sindromul colonului iritabil, dar si alergiile alimentare si oboseala cronica.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 70162 ori.



Beneficiile scortisoarei

26 Septembrie 2022

Scortisoara este disponibila sub forma de pudra, bastonase, ulei esential si intra in compozitia diferitor suplimente. Ea contine minerale - calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu, vitaminele A, B, K si antioxidanti ca beta-caroten, colina, alfa-caroten, licopen. Totusi, deoarece in mancare se foloseste de obicei putina scortisoara, nutrientii nu vor avea un impact semnificativ la necesarul zilnic.

Dar oare este buna pentru slabit?


Dieta in premenopauza

21 Septembrie 2022

Premenopauza este etapa de tranziție spre menopauză, în această perioadă având loc diferite schimbări fiziologice în organismul feminin. Nivelurile de estrogen și progesteron încep să fluctueze, iar ulterior scad. Astfel, apar simptome ca: menstruații neregulate, cu schimbări ale fluxului sau frecvenței, uscăciune vaginală, bufeuri, transpirații în timpul nopții, modificări ale dispoziţiei, iritabilitate, probleme de somn.

O problema frecvent intalnita este cresterea in greutate! In acest clip vorbim despre alimentatia optima in perioada de premenopauza.


Proportiile optime intre macronutrienti

12 Septembrie 2022

Numaratul caloriilor din alimente este o strategie adoptata uneori de persoanele care vor sa slabeasca. Daca mergem mai in profunzime cu acest proces, putem lua in calcul si macronutrientii, care duc discutia un pas mai departe, spre sursa caloriilor.

Este util sa ai un anumit raport de macronutrienti daca vrei sa slabesti sau conteaza mai mult caloriile?



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(18 Iunie 2018 11:06) Ilie a spus

Eu pentru stoparea caderii parului folosesc folixin si sunt multumit de rezultatele obtinute pana in prezent cu el.



Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii