Sunteti aici :: Antrenament » ANTRENEAZA-TE FOLOSIND BENZILE ELASTICE
ANTRENEAZA-TE FOLOSIND BENZILE ELASTICE
Daca esti cat de cat familiarizat cu interiorul unei sali de antrenament, esti constient de faptul ca exista o multime de aparate si echipamente pe care le poti folosi. Exista totusi momente in care fie nu vrei sa te deplasezi pana la sala, fie ai suferit o accidentare si nu esti capabil sa folosesti gantere sau haltere. Totusi, nu ar trebui sa-ti intrerupi exercitiile nici in situatii de acest gen, iar benzile elastice sunt o alternativa excelenta destinata celor care nu pot folosi aparate clasice. Poti sa te folosesti de corzi elastice pentru a te concentra asupra anumitor parti ale corpului, iar cele doua manere pe care le incorporeaza aceste benzi sau corzi elastice te pot duce cu gandul la extensoarele cu arc metalic. Totusi, aceste benzi sunt realizate dintr-un cauciuc special si incorporeaza diferite grade de rezistenta, cum ar fi usor, mediu, greu si dificil.
Utilizarea benzilor elastice
Daca esti interesat de astfel de benzi, iata cateva amanunte folositoare. In primul rand, e bine de stiut ca rezistenta acestor benzi elastice creste odata cu lungimea lor. Cu alte cuvinte, e nevoie de o forta superioara pentru a le folosi pe masura ce le lungesti. Exercitiile care folosesc benzile sau corzile elastice au ca si caracteristica principala faptul ca permit miscari extrem de simple si lipsite de efort in prima faza, atunci cand corzile nu sunt inca intinse, si cu un grad sporit de dificultate in momentul in care corzile sunt intinse aproape la maxim. Astfel, modalitatea primara de a controla aceste ustensile folosite in cadrul antrenamentelor este reglarea rezistentei finale apeland la lungimea initiala a benzii.
Pentru majoritatea exercitiilor care au la baza folosirea corzilor elastice e nevoie de o pereche de manusi speciale si de o saltea. Poti sa profiti de achizitionarea unor benzi elastice si sa iti compui o serie de exercitii de executat acasa. Acum ca stii in linii mari cum se folosesc aceste corzi elastice, e momentul sa afli cateva exercitii destinate anumitor grupe de muschi.
EXERCITII PENTRU PICIOARE
Ridicarile pe varfuri sunt un exercitiu util prin intermediul caruia iti poti antrena picioarele folsind corzile elastice. Tot ce trebuie sa faci este sa prinzi banda elastica in usa, sa te asezi cu spatele la usa si sa asiguri manerele la gat. Trebuie sa te ridici pe varfuri cu ambele picioare, sau poti incerca alternativa cu un singur picior ridicat pe rand, daca doresti sa obtii o rezistenta mai mare.
Un alt exercitiu clasic pentru picioare care poate fi executat cu ajutorul corzilor elastice se refera la fandari. Astfel, trebuie sa intinzi coarda sub talpa si sa o asiguri la nivelul gatului, dar prin spatele bratelor. Asigura-te ca genunchiul nu depaseste varful piciorului atunci cand esti in pozitia de extensie maxima.
Exercitii pentru piept
Fluturarile din stand pot sa devina si mai interesante in conditiile in care decizi sa folosesti o coarda elastica pentru a le executa. Astfel, trebuie sa prinzi coarda in usa, sa te apleci usor in fata si sa apropii bratele, tinand, bineinteles, manerele corzii in maini, aducand palmele fata in fata.
Exercitii pentru spate
Ramatul din sezand folsind banda elastica este un exercitiu care se executa tot cu banda prinsa in usa, tinand spatele drept si perpendicular pe sol. Trage bratele in spate, tinand manerele benzii, iar la finalul miscarii adu palmele in zona abdomenului inferior.
Ramatul cu ambele brate presupune asezarea partii mediane a corzii sub ambele picioare, aplecarea partii superioare a corpului, avand spatele cambrat, si realizarea miscarii de tragere a bratelor spre inapoi. Trebuie, bineinteles, sa tii manerele corzii elastice in ambele maini, si sa apropii bratele de corp pe toata durata exercitiului.
Ramatul cu un singur brat presupune sa adopti pozitia in aplecat, sprijinit pe un picior. Securizeaza coarda elastica de talpa si tine celalalt capat in mana opusa piciorului sprijinit, apoi trage bratul spre inapoi. Apropie-l cat poti de mult de corp, pentru a obtine o eficienta sporita.
Exercitii pentru abdomen
Aplecarile de trunchi sunt o idee buna in ceea ce priveste lucrarea abdomenului, iar folosirea unei benzi elastice in cadrul acestui exercitiu iti sporesc sansele de a obtine aspectul dorit. Prinde coarda si securizeaza-o in usa, apoi lipeste-ti spatele de usa si apleaca-te, folosindu-te doar de muchii abdominali, si nu de forta bratelor.
Crunch-ul este un alt tip de exercitii care se pot executa cu ajutorul corzii elastice. Din nou e nevoie sa securizezi coarda in usa, apoi trebuie sa iti intinzi spatele pe saltea, asigurandu-ti sprijinul pe talpi. Folosindu-te de corzi, ridica-ti trunchiul, dar ai grija sa mentii in permanenta contactul cu salteaua.
EXERCITII PENTRU BICEPS
Flexiile din stand executate cu ajutorul benzilor elastice presupun mentinerea spatelui drept, asezarea bratelor pe langa corp si scoaterea pieptului in fata. Tinand coatele lipite de corp, foloseste-te de coarda pentru a realiza fexiile antebratelor pe brate.
Pe langa aceste exercitii, poti sa te folosesti de corzile elastice pe post de rezistente suplimentare, dar si ca ajutoare in cadrul exercitiilot cu gantere, de exemplu.
Alexandra Igna

Acest articol a fost vizualizat de 73073 ori.
Dieta PALEO - adevar sau mit?
28 Martie 2023Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.
Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.

Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...

Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...

Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii