Sunteti aici :: Slabire » AMINOACIZII CU LANT RAMIFICAT AJUTA LA MENTINEREA MASEI MUSCULARE ATUNCI CAND SE TINE REGIM DE SLABIRE
AMINOACIZII CU LANT RAMIFICAT AJUTA LA MENTINEREA MASEI MUSCULARE ATUNCI CAND SE TINE REGIM DE SLABIRE
Unul dintre scopurile fiecarui atlet, atunci cand tine cura de slabire este sa scape de masa adipoasa, insa nu si de masa musculara. Devine din ce in ce mai evident ca atunci cand se introduc in dieta aminoacizi cu catena ramificata, in timp ce tinem cura de slabire, pierderea de masa musculara este mult mai mica. Intr-un studiu s-au utilizat mai multe tipuri de diete : hipocalorica simpla, hipocalorica cu aport mare de proteine, hipocalorica cu aport scazut proteic si hipocalorica cu aport suplimentar de aminoacizi cu lant ramificat. Hipocaloric inseamna ca se consuma mai putine calorii decat ar fi necesare pentru a mentine greutatea corpului, astfel ca intr-o dieta hipocalorica, subiectul va scadea in greutate.
Toate regimurile folosite au acoperit 24 kcal/kg corp/zi timp de 19 zile.
Regimul cu continut proteic mare a asigurat necesarul caloric zilnic astfel : 25% prin proteine, 15% prin grasimi sI 60% prin carbohidrati.
Regimul cu continut proteic scazut a asigurat necesarul caloric zilnic astfel : 15% prin proteine, 25% prin grasimi sI 60% prin carbohidrati.
Regimul cu continut mare de aminoacizi cu catena ramificata a asigurat necesarul caloric zilnic astfel : 20% prin proteine, 10% prin grasimi sI 60% prin carbohidrati. Aminoacizii se administrau in cantitate de 51,9 grame / 100g proteine ; proteinele erau formate in principal din 76% leucina, 19% izoleucina si 5% valina.
In toate tipurile de dieta s-a inregistrat o scadere semnificativa a greutatii corporale, dar cea mai importanta s-a obtinut in regimul cu aminoacizi cu lant ramificat - aproximativ 5 kg. O scadere semnificativa s-a obtinut si la capitolul tesut adipos , cea mai importanta fiind tot in dieta cu aminoacizi -3,7%. Lucrul cel mai important este mentinerea masei musculare la nivelul de dinaintea aplicarii regimului.Grasimea viscerala, adica grasimea din jurul organelor interne a fost masurata prin rezonanta magnetica nucleara. Din nou, toate regimurile au aratat o scadere a grasimii viscerale, iar regimul cu aminoacizi a fost cel mai eficient. Cercetatorii au concluzionat ca includerea aminoacizilor cu lant ramificat intr-o dieta restrictiva (de slabire) produce o scadere semnificativa a grasimii si mai ales a celei viscerale, fara a afecta prea mult masa musculara.
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 49925 ori.
Beneficiile consumului de CACAO
22 Aprilie 2024
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?
Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.
Cum ne organizam corect mesele
18 Aprilie 2024
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.
Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.
In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI
26 Martie 2024
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?
Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?