Sunteti aici :: Slabire » 5 REGULI ALE DIETEI PE CARE E IN REGULA SA LE INCALCAM
5 REGULI ALE DIETEI PE CARE E IN REGULA SA LE INCALCAM
Daca ti se pare greu sa te tii strict de o dieta, iata vesti bune: incalcarea regulilor te poate de fapt ajuta sa slabesti- si sa tina kilogramele in friu pe termen lung. Un studiu publicat de International Journal of Obesity a constatat ca cei ce tin diete cu o strategie flexibila, care permite dulciuri si alte "tratatii" au avut semnificativ mai mult succes in mentinerea pierderii in greutate timp de trei ani decit cei ce s-au chinuit sa pastreze controlul rigid al obiceiurilor lor alimentare.
Asta pentru ca grupul cu control rigid a avut in minte „totul sau nimic". Ca rezultat, ei au balansat ca un yo-yo intre interzicerea tuturor bunatatilor-inclusiv mincarurile lor favorite- si prabusirea completa din vagonul dietei. Cei care au fost flexibili in a tine dieta, pe de alta parte, au considerat destul de bine sa-si urmareasca planul de slabire „mai mult sau mai putin", fara sa lase caderile sa se transforme in indopari. Dar care reguli sint in regula a fi incalcate fara a sabota dieta? Antrenoarea Holly Mosier, autoare a unei importante carti despre stress si slabire, ofera aceste ginduri care doboara mitul:
#1: Nu minca dupa ora 7 dupa-amiaza
De ce este in regula sa incalci aceasta regula: nu este nimic magic la evitarea mincatului noaptea. Cheia succesului slabirii nu este cind maninci; este atentia la ce maninci si a sta intre limitele caloriilor zilnice stabilite. Este foarte util sa tii un jurnal al alimentelor si sa te uiti la obiceiurile tale de a minca foarte atent. Un alt studiu a gasit ca oamenii care au tinut zilnic un jurnal al mincarurilor au avut scaderea in greutate dubla fata de fata de cei care nu au tinut nici un fel de notite. A scrie pe hirtie ce maninci ajuta la limitarea impulsului de a te complace in pofte, facindu-te atent la modelul dietetic pe care-l ai si ingerarea de calorii, indiferent la ce ora a zilei este consumata mincarea.
#2: Maninca cinci pina la sase mese mici in timpul zilei
De ce este in regula sa incalci aceasta regula: Desi teoria care sustine aceasta regula este ca mincatul frecvent iti mentine metabolismul activ, realitatea este ca avind mai multe ocazii de a minca rezulta deseori in mincatul peste masura, ducind la ingrasare in loc de slabire. Mai mult, o cercetare noua de la Purdue University a gasit ca mincind trei mese de marime obisnuita care includ proteina slaba, cum ar fi pui sau tofu, i-a facut pe oameni sa se simta mai satui decit mincatul unor mese mai mici, mai frecvent. Cercetatorii au sustinut de asemenea ca mincatul a trei mese bogate in proteine descreste si mincatul tirziu din noapte si poftele de nestapinit.
#3: Maninca numai mincaruri fara grasimi sau cu continut redus de grasimi
De ce este in regula sa incalci aceasta regula: American Heart Association a raportat recent ca alimentele scazute in grasimi si cele fara grasimi pot contribui la obezitate, pentru ca aceste mincaruri contin adesea la fel de multe sau mai multe calorii decit versiunile cu grasimi, dar ii pacalesc pe oameni prin a gindi ca acestea sint alegerile cele bune pentru scaderea in greutate. Controlati totdeauna informatiile nutritionale de pe etichete si evitati produsele scazute in grasimi care gem de zahar. Oricine, indiferent de dimensiuni, are nevoie de ceva grasime in dieta pentru transportul vitaminelor solubile in grasimi, cum sint A si E, in tot organismul. Grasimile bune, cum sint acizii grasi omega-3, joaca de asemenea un rol in sanatatea inimii si pot ajuta functionarea sistemului imunitar. Sfatul este de a limita ingerarea grasimilor la mai putin de 25-35 de procente din totalul caloriilor, cu mai putin de 7 procente de calorii venind din grasimi saturate. Alegeti grasimi nesaturate, cum sint in uleiul de masline, nuci sau peste.
#4: Maninca micul dejun in timp de 30 de minute de la trezire
De ce este in regula sa incalci aceasta regula: este adevarat ca studiile arata constant ca oamenii care maninca micul dejun tind sa cintareasca mai putin si au mai mult succes la mentinerea slabirii. De fapt, a lua micul dejun zilnic este unul dintre obiceiurile pe care 78 de procente dintre „pierzatorii de succes" care s-au inregistrat il au in comun. Toti au sustinut o pierdere in greutate de 15 kg sau mai mult pentru cel putin un an si altii pina la 66 de ani. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te fortezi sa maninci, ca primul lucru pe care il faci dimineata, daca nu iti este foame. Consumarea micului dejun mai tirziu dimineata, poate dupa exercitiile care iti pot trezi apetitul, este la fel de eficienta. Un studiu a gasit ca mincind un mic dejun copios bogat in proteine si sarac in carbohidrati le-a ajutat pe femeile supraponderale sa piarda in medie aproape 12 kg.
#5: Renunta definitiv la anumite grupe de alimente
De ce este in regula sa incalci aceasta regula: Aceasta „regula" se recicleaza la fiecare citiva ani. In unii ani ni se spune sa renuntam la lactate sau fructe. Si totdeauna ni se spune sa omitem zaharul. Totusi, chiar si cu o vointa de fier, este greu sa te tii de o dieta care te lasa sa te simti cronic deprivat, ceea ce poate pregati terenul pentru indopare. In schimb, mincati-va mincarurile favorite cu moderatie, si modificati putin retetele pentru a reduce din calorii. Intelegerea nutritiei si luarea unei atitudini flexibile, echilibrate fata de pierderea in greutate te ajuta sa faci alegerile cele mai destepte in privinta alimentelor, fara sa te incarci de stress-ul si frustrarea unei diete rigide care este imposibil de mentinut pe termen lung.

Acest articol a fost vizualizat de 40300 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.
Incercati dieta Montignac! Este perfecta atat pentru cele care vor sa slabeasca cat si pentru cele care vor sa se mentina si sa manance sanatos. Gasiti meniuri si retete pe http://femeiladieta.blogspot.com
Oricine a trecut printr-un program de scadere in greutate (prin ...
Pentru toti cei care lupta din greu cu startul adipos ...
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca barbatii si femeile nu ...
In zilele noastre sunt la mare moda unele regimuri alimentare ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii