Sunteti aici :: Slabire » SCADEREA IN GREUTATE, UN PROCES DE TRANSFORMARE COMPORTAMENTALA
SCADEREA IN GREUTATE, UN PROCES DE TRANSFORMARE COMPORTAMENTALA
Intr-un numar recent al revistei "Obesity Research" a fost publicat rezultatul unui studiu care a durat 2 ani, efectuat de catre cercetatorii de la Summa Health System in Akron, Ohio. Acesta este primul studiu extensiv care vine sa certifice faptul ca pacientii care isi petrec un timp mai lung in activitati fizice si in acelasi timp isi controleaza alimentatia au cele mai mari sanse sa scada in greutate. Reversul este de asemenea corect: pacientii care isi petrec foarte putin timp facand efort fizic si cei care nu isi controleaza dieta sunt cei mai susceptibili sa creasca in greutate.
Conform doctorului Everett E. Logue, cele mai bune rezultate au fost obtinute de catre cei care au introdus controlul portiilor de alimente. "Desi observam modele similare in ceea ce priveste scaderea in greutate prin reducerea consumului de lipide, impreuna cu cresterea consumului de fructe si legume, cresterea activitatii fizice generale si a antrenamentelor planificate, comportamentul cu ajutorul caruia se obtine cea mai importanta scadere in greutate este cel prin care marimea portiilor de alimente este controlata". Controlul portiilor de alimente pare a fi mai usor de acceptat din punct de vedere comportamental decat introducerea unui program de exercitii fizice. Cu toate acestea cele mai multe studii concluzioneaza ca efortul fizic este un element foarte important in obtinerea si mentinerea unei greutati optime pe timp indelungat.
Studiul a aratat ca 38% dintre pacientii supraponderali care timp de doi ani au respectat in mod constant controlul portiilor de alimente au pierdut mai mult de 5% din greutatea de baza. Similar, 33% dintre pacientii care nu au respectat controlul portiilor au crescut cu peste 5% din greutatea de baza.
Mesajul acestui studiu este simplu: trebuie sa mananci mai putine calorii si/sau sa consumi mai multe calorii daca vrei sa scazi in greutate. Este atat de simplu, incat cei mai multi oameni considera ca este prea simplu ca sa fie adevarat si alearga dupa solutii complicate si adesea ineficiente. Nu exista scurtaturi, in schimb exista o multime de cai prin care putem consuma mai putine calorii si arde mai multe. Important este sa ne gasim propria metoda de a manca rational si de a face exercitii, pe care sa o mentinem toata viata. Traim intr-un mediu care predispune la obezitate. Trebuie, printr-un proces cognitiv sa incercam sa modificam mediul in care traim sau sa invatam sa nu mai raspundem la semnalele care ne conduc la consumul excesiv de alimente sau la sedentarism (de exemplu, trebuie sa fim atenti undem facem cumparaturile, unde luam masa in oras, unde petrecem timpul in afara serviciului).
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 11441 ori.
Cum sa mananci cu adevarat sanatos
20 Martie 2023
"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.
Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!
Alimente care reduc inflamatia
13 Martie 2023
Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.
Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.
Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.
Ce mananci pentru rinichi sanatosi
27 Februarie 2023
Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu
Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii