Sunteti aici :: Slabire » SCADEREA IN GREUTATE, UN PROCES DE TRANSFORMARE COMPORTAMENTALA
SCADEREA IN GREUTATE, UN PROCES DE TRANSFORMARE COMPORTAMENTALA
Intr-un numar recent al revistei "Obesity Research" a fost publicat rezultatul unui studiu care a durat 2 ani, efectuat de catre cercetatorii de la Summa Health System in Akron, Ohio. Acesta este primul studiu extensiv care vine sa certifice faptul ca pacientii care isi petrec un timp mai lung in activitati fizice si in acelasi timp isi controleaza alimentatia au cele mai mari sanse sa scada in greutate. Reversul este de asemenea corect: pacientii care isi petrec foarte putin timp facand efort fizic si cei care nu isi controleaza dieta sunt cei mai susceptibili sa creasca in greutate.
Conform doctorului Everett E. Logue, cele mai bune rezultate au fost obtinute de catre cei care au introdus controlul portiilor de alimente. "Desi observam modele similare in ceea ce priveste scaderea in greutate prin reducerea consumului de lipide, impreuna cu cresterea consumului de fructe si legume, cresterea activitatii fizice generale si a antrenamentelor planificate, comportamentul cu ajutorul caruia se obtine cea mai importanta scadere in greutate este cel prin care marimea portiilor de alimente este controlata". Controlul portiilor de alimente pare a fi mai usor de acceptat din punct de vedere comportamental decat introducerea unui program de exercitii fizice. Cu toate acestea cele mai multe studii concluzioneaza ca efortul fizic este un element foarte important in obtinerea si mentinerea unei greutati optime pe timp indelungat.
Studiul a aratat ca 38% dintre pacientii supraponderali care timp de doi ani au respectat in mod constant controlul portiilor de alimente au pierdut mai mult de 5% din greutatea de baza. Similar, 33% dintre pacientii care nu au respectat controlul portiilor au crescut cu peste 5% din greutatea de baza.
Mesajul acestui studiu este simplu: trebuie sa mananci mai putine calorii si/sau sa consumi mai multe calorii daca vrei sa scazi in greutate. Este atat de simplu, incat cei mai multi oameni considera ca este prea simplu ca sa fie adevarat si alearga dupa solutii complicate si adesea ineficiente. Nu exista scurtaturi, in schimb exista o multime de cai prin care putem consuma mai putine calorii si arde mai multe. Important este sa ne gasim propria metoda de a manca rational si de a face exercitii, pe care sa o mentinem toata viata. Traim intr-un mediu care predispune la obezitate. Trebuie, printr-un proces cognitiv sa incercam sa modificam mediul in care traim sau sa invatam sa nu mai raspundem la semnalele care ne conduc la consumul excesiv de alimente sau la sedentarism (de exemplu, trebuie sa fim atenti undem facem cumparaturile, unde luam masa in oras, unde petrecem timpul in afara serviciului).
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 11924 ori.
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil
4 Decembrie 2023
Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.
Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.
Urmareste clipul pentru mai multe detalii!
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023
Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023
Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii