Sunteti aici :: Slabire » SCADEREA IN GREUTATE, UN PROCES DE TRANSFORMARE COMPORTAMENTALA
SCADEREA IN GREUTATE, UN PROCES DE TRANSFORMARE COMPORTAMENTALA
Intr-un numar recent al revistei "Obesity Research" a fost publicat rezultatul unui studiu care a durat 2 ani, efectuat de catre cercetatorii de la Summa Health System in Akron, Ohio. Acesta este primul studiu extensiv care vine sa certifice faptul ca pacientii care isi petrec un timp mai lung in activitati fizice si in acelasi timp isi controleaza alimentatia au cele mai mari sanse sa scada in greutate. Reversul este de asemenea corect: pacientii care isi petrec foarte putin timp facand efort fizic si cei care nu isi controleaza dieta sunt cei mai susceptibili sa creasca in greutate.
Conform doctorului Everett E. Logue, cele mai bune rezultate au fost obtinute de catre cei care au introdus controlul portiilor de alimente. "Desi observam modele similare in ceea ce priveste scaderea in greutate prin reducerea consumului de lipide, impreuna cu cresterea consumului de fructe si legume, cresterea activitatii fizice generale si a antrenamentelor planificate, comportamentul cu ajutorul caruia se obtine cea mai importanta scadere in greutate este cel prin care marimea portiilor de alimente este controlata". Controlul portiilor de alimente pare a fi mai usor de acceptat din punct de vedere comportamental decat introducerea unui program de exercitii fizice. Cu toate acestea cele mai multe studii concluzioneaza ca efortul fizic este un element foarte important in obtinerea si mentinerea unei greutati optime pe timp indelungat.
Studiul a aratat ca 38% dintre pacientii supraponderali care timp de doi ani au respectat in mod constant controlul portiilor de alimente au pierdut mai mult de 5% din greutatea de baza. Similar, 33% dintre pacientii care nu au respectat controlul portiilor au crescut cu peste 5% din greutatea de baza.
Mesajul acestui studiu este simplu: trebuie sa mananci mai putine calorii si/sau sa consumi mai multe calorii daca vrei sa scazi in greutate. Este atat de simplu, incat cei mai multi oameni considera ca este prea simplu ca sa fie adevarat si alearga dupa solutii complicate si adesea ineficiente. Nu exista scurtaturi, in schimb exista o multime de cai prin care putem consuma mai putine calorii si arde mai multe. Important este sa ne gasim propria metoda de a manca rational si de a face exercitii, pe care sa o mentinem toata viata. Traim intr-un mediu care predispune la obezitate. Trebuie, printr-un proces cognitiv sa incercam sa modificam mediul in care traim sau sa invatam sa nu mai raspundem la semnalele care ne conduc la consumul excesiv de alimente sau la sedentarism (de exemplu, trebuie sa fim atenti undem facem cumparaturile, unde luam masa in oras, unde petrecem timpul in afara serviciului).
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 11021 ori.
Cum sa ai un ABDOMEN PLAT!
26 Iunie 2022
Faci sute de abdomene, te infometezi, te impachezi ca sa transpiri sau dai mii de lei pe tratamente la clinici de infrumusetare, totul in incercarea de a topi grasimea incapatanata de pe abdomen. Si cu toate aceste eforturi, rezultatele intarzie sa apara. De ce este atat de greu sa elimini grasimea din zona abdominala? Ce e de facut ca sa ai un abdomen plat si sa poti purta cu incredere haine pe talie?
Urmareste acest video pentru detalii!
Micul dejun - e important sau nu?
20 Iunie 2022
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! Dar... oare chiar este?
Aceasta este una dintre afirmatiile pe care le auzi frecvent cand vine vorba de regulile alimentare pentru o viata sanatoasa, inclusiv daca vrei sa slabesti.
In acest video vei afla daca masa de dimineata este cu adevarat importanta sau putem sa sarim peste ea!
Cum scapi de balonare?
13 Iunie 2022
Vrei sa stii ce trebuie sa faci ca sa scapi de BALONARE? Pana la urma, cine nu a fost balonat macar o data in viata lui?
Realitatea este ca balonarea e o problema digestiva frecvent intalnita, care produce disconfort. Senzatia de stomac plin si abdomenul umflat nu sunt deloc placute. Pentru a reduce balonarea sau a scapa de ea, este important mai intai sa stii ce o provoaca.
In acest clip iti voi vorbi despre principalele cauze ale balonarii, dar si despre ce trebuie sa faci ca sa previi sau sa scapi de balonare!
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii