Sunteti aici :: Slabire » PLATOUL - UNA DIN PROBLEMELE CURELOR DE SLABIRE
PLATOUL - UNA DIN PROBLEMELE CURELOR DE SLABIRE
Un program de slabire poate fi o chestie tare frustranta... In primul rand trebuie sa incepi sa mananci sanatos, adica sa renunti la tonele de ciocolata si fast-food, si sa te orientezi catre legume si fructe, alimente dietetice, mese la ore fixe si portii mai mici. In al doilea rand, trebuie sa incepi sa faci miscare. Si asta nu inseamna sa iesi cu gasca la o bere sau sa butonezi cat e ziua de lunga la calculator, ci sa iesi la alergat in parc sau sa mergi la sala sau si mai bine, ambele variante. In alt treilea rand trebuie sa astepti... Daca esti genul care vrea rezultate peste noapte, probabil ca o sa fii foarte deceptionat. Rabdarea este un aspect foarte important intr-un program de slabire, iar daca vrei rezultate durabile trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si vointa.
Sa zicem ca ai slabit multumitor pana in acest punct, insa ai ajuns la inevitabilul platou. Practic nu mai scazi in greutate de cateva saptamani si inca esti destul de departe de obiectivul pe care ti l-ai propus. Ce ar fi de facut?
Trebuie sa stii ca facand mereu aceleasi exercitii organsimul tau se adapteaza la acel gen de efort si devine din ce in ce mai eficient. Asta inseamna ca va face miscarile respective cu un consum caloric cat mai redus posibil. Deci antrenamentul tau poate fi considerat ineficient, Intr-o oarecare masura. In acest punct ar trebui sa iei una dintre urmatoarele masuri:
- mareste intensitatea antrenamentelor - adica creste viteza cu care faci exercitiile si redu pauzele dintre serii. Daca antrenamentul dura inainte 60 de minute, acum fa-l sa dureze 45.
- incearca ceva nou - daca pana acum pedalai pentru slabire, acum iesi la alergat, iar daca alergai, treci la sarit coarda sau mergi la inot. Zapaceste-ti organismul si nu-i da posibilitatea sa se obisnuiasca cu un exercitiu.
- fa exercitii cu greutati - daca nu faceai pana acum, este momentul!
- mai adauga o zi de antrenament - chiar si 15-20 minute in plus de efort te pot scoate din faza de platou.
S-ar putea sa te lovesti si de o alta problema. Dupa cateva luni de exercitii cu scopul slabirii, poate vei constata pe cantar ca in loc sa scazi, tu cresti!! Ingrozitor!
Nu e chiar asa de ingrozitor pe cat pare. Mai bine ia cantarul si arunca-l pe fereastra, fiindca el nu iti poate spune cu precizie cat perzi si cat castigi. Te-ai gandit vreodata ca de fapt pierzi din depozitele adipoase, dar castigi masa musculara? Muschii cantaresc mai mult si ocupa mai putin spatiu decat grasimea. De aceea ar trebui sa iti orientezi atentia catre oglinda si catre felul cum iti vin acum hainele. La fiecare 3-4 saptamani masoara-ti circumferintele corpului cu un centimetru de croitorie, in special pieptul, talia, coapsele si bratele. Aici se vad cel mai bine diferentele.
Si daca, totusi constati ca iei in greutate, dar acumuland grasime, atunci analizeaza-ti cu mai multa atentie regimul alimentar, fiindca cu mare probabilitate, acolo este problema.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 48337 ori.
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.
Beneficiile semintelor de susan
14 Noiembrie 2023Presarate pe covrigi, chifle de burgeri sau in salate, semintele de susan trec adesea nebagate in seama. Sunt foarte mici si se pierd printre alte ingrediente. Totusi, pot fi un adaos valoros in alimentatia ta, deopotriva pentru gust si nutrienti.
In acest clip iti voi vorbi despre proprietatile acestor seminte marunte si cum sa le folosesti in bucatarie!

Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...

Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...

Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii