Sunteti aici :: Antrenament » AVANTAJELE ANTRENARII CATE UNUI MEMBRU PE RAND
AVANTAJELE ANTRENARII CATE UNUI MEMBRU PE RAND
Multe exercitii cu greutati pot fi executate cu cate un membru pe rand. Exemplele sunt multe si includ si exercitiile cu gantere executate cu o mana si extensia coapsei cu un picior. Cei mai multi oameni fac exercitii cu cate o mana sau un picior in incercarea de a obtine izolarea unei grupe musculare sau pur sa simplu fiindca asa se face acel exercitiu.Un studiu recent arunca o noua lumina asupra motivelor pentru care ar trebui sa folosim exercitii cu un singur membru. Reusita multor actiuni ca lupta cu bratele (la lupte greco-romane sau in judo) si aruncarea cu putere a unei mingii (ca la baseball, oina sau handbal) depind predominant de un singur brat ; alte activitati ca sariturile inalte sau lungi sau lovirea cu putere a unei mingi ca in fotbal depind predominant de un singur picior.
Antrenamentul cu un singur membru, numit si antrenamentul unilateral poate mari deficitul de bilateralitate si simetrie. Deficitul de bilateralitate se refera la un lucru prezent la multi oameni: daca le testezi forta fiecarui brat sau picior separat, suma fortei celor doua membre va fi mai mare, decat daca ai fi testat cele doua membre in acelasi timp (impreuna).Un alt studiu de actualitate a propus antrenarea isokinetica a membrului nondominant (de exemplu, mana stanga la dreptaci) sI a folosit extensia membrului inferior la aparat, trei pana la cinci seturi de cate sase repetari.
Programul de antrenament a durat opt saptamani si se desfasura de trei ori pe saptamana. Acest antrenament a crescut semnificativ deficitul de bilateralitate pentru exensia membrului inferior. Asta inseamna ca acest tip de antrenament creste forta in fiecare membru separat, si se poate obtine o extensie mai buna decat daca s-ar folosi forta mabelor membre in acelasI timp.Deci daca sunteti implicati intr-o activitate care presupune utilizarea unui singur brat sau picior, atunci este de preferat sa introduceti in programul dvs. de antrenament exercitiile realizate cu cate un membru pe rand , pentru ca va vor imbunatati performanta.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 45689 ori.
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil
4 Decembrie 2023Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.
Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.
Urmareste clipul pentru mai multe detalii!
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.
Lee Priest, Mr. Australia este posesorul unora dintre cele mai ...
Metoda de antrenament pe care v-o propun astazi se adreseaza ...
Nimic nu este mai urat decat sa vezi o persoana ...
Este o zi torida de vara afara si tu te ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii