Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Emisiunea Topsport - Stretching asistat
Efortul fizic si scaderea in greutate
Exercitii pentru muschii oblici abdominali 2
CE NE FACEM CU ALERGIA?
EXERCITIILE CARDIO DE CARE AI NEVOIE


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole TULBURARI DE NUTRITIE LA COPIII MICI
PASTILELE DE SLABIT
LA CE MESAJE SUTEM RECEPTIVI CAND VINE VORBA DE SANATATEA NOASTRA?
ALTE 8 SPORTURI CIUDATE
CRESTETI TIMPUL IN CARE MUSCHIUL ESTE MENTINUT SUB TENSIUNE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum sa mananci cu adevarat sanatos Fierbinte
"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Sanatate » SANI FRUMOSI SI SANATOSI, GHID PE VARSTE

SANI FRUMOSI SI SANATOSI, GHID PE VARSTE


SANI_FRUMOSI_SI_SANA_48761.jpgFeminitatea oricarei femei este pusa, cu siguranta, in valoare de sani frumosi, indiferent de forma sau marimea lor. Insa, mult mai importanta decat aspectul este sanatatea acestora, de aceea trebuie sa ii ingrjiesti permanent pentru ca pot ascunde afectiuni foarte grave, multe dintre ele cu sanse mari de vindecare daca sunt descoperite din timp, multumita evolutiei medicinei moderne.


Este esential sa stii ca problemele de sanatate ale sanilor sunt diferite, unele apar in perioada tineretii, altele mai tarziu. Nu intra in panica pentru ca nu intotdeauna este vorba despre ceva grav.


Am incercat sa iti prezint in cadrul acestui articol cele mai eficiente metode de a-ti proteja sanii, indiferent de varsta pe care o ai.


20 de ani, varsta la care pot aparea primii noduli


Orice femeie care observa ca prezinta un nodul la san, se gandeste la ceea ce este mai rau. De cele mai multe ori, acesti noduli reprezinta fibroadenoame mamare si apar in jurul varstei de 20-30 de ani.


Ce reprezinta, de fapt, aceste fibroadenoame mamare?


Acest tip de nodul este o crestere anormala de tesut glandular mamar si de tesut fibros. Un rol important in formarea si dezvoltarea acestor fibroadenoame il joaca estrogenul, hormonul tipic feminin.

Medicii recomanda ca imediat ce observi o modificare cat de mica in zona sanilor, sa mergi la consult pentru a identifica natura problemei si pentru a o trata din timp, avand siguranta in acest fel ca esti 100% sanatoasa.


Cum se trateaza?


Tratamentul variaza in functie de gravitatea si caracteristicile nodulilor. Astfel, tratamentul nu este necesar in cazul unor noduli mici, nedurerosi, care nu isi maresc dimensiunile si, mai ales, daca nici biopsia nu indica vreo problema.


Chiar si asa, nu trebuie sa lasi garda jos. Trebuie sa fii in continuare foarte ateta cu sanii tai, sa urmaresti evolutia sau involutia nodulul prin autoexaminare, examene clinice periodice si ecografii ulterioare.


Daca, insa, nodulii sunt durerosi, mai mari de 3 cm si inca mai cresc in dimensiune, iar biopsia a evidentiat celule atipice, este recomandata indepartarea lor prin excizie chirurgicala.


30 de ani, varsta la care sanii se pot inflama


Aceasta este varsta la care te poti confrunta pentru prima data cu o infectie a sanilor cunoscuta sub denumirea de mastita. Aceasta se manifesta prin durere, umflare si inrosire a sanului. De cele mai multe ori, aceasta infectie este depistata la femeile care tocmai au nascut, determinand stari de oboseala si epuizare fizica.


Cum se trateaza?


Este important sa stii ca poti preveni aparitia mastozei chiar tu. Daca esti proaspat mamica, este necesar ca dupa fiecare supt al bebelusului sa te asiguri ca sanii sunt goliti, iar in caz contrar foloseste o pompa speciala.

Daca observi ca detii lapte in cantitate mult prea mare, adreseaza-te medicului care iti poate prescrie medicamente pentru a rezolv aceasta problema.


Esential este sa te ingrijesti in fiecare zi si sa respecti cateva reguli de igiena:

- spala-te regulat

- evita frecarea sau folosirea unor sapunuri care iti pot irita mameloanele dureroase


Recomandare!!!


Incepand de la 30 de ani, este absolut necesar sa iti faci ecografie mamara anual.


40 de ani, varsta la care pot sa apara chisturi


In jurul varstei de 40 de ani, la nivelul organismului tau au loc numeroase schimbari hormonale care pot determina aparitia unor chisturi. Acestea sunt, de fapt, mici acumulari de lichid ce se formeaza in glanda mamara si care pot fi dureroase, uneori.


Cum se trateaza?


In primul rand, mai mult decat necesara, este realizarea unei mamografii pentru a se face o diferentiere clara intre aceste umflaturi si o tumoare. Micile chisturi dispar de la sine, tot ce trebuie sa faci este sa le tii sub urmarire si sa mergi regulat la consult medical. In cazul in care chisturile au dimensiuni mai mari, lichidul este scos cu un ac foarte fin.


Pentru a preveni orice risc de aparitie a unei tumori cancerigene, medicii recomanda ca dupa varsta de 40 de ani sa efectuezi cate o mamografie la fiecare un an si jumatate.


50 de ani, varsta la care mamografiile trebuie efectuate regulat


De obicei, dupa varsta de 50 de ani, femeile se confrunta si cu problema menopauzei, moment in care este mai mult decat necesara o atentie sporita acordata propriului organism deoarece riscul imbolnavirii de cancer este cel mai mare. Marea majoritate a femeilor remarca singure nodulul in zona sanilor, insa exista si cazuri in care nodulul este amplasat in apropierea axilei, astfel incat este mai greu de depistat. Atentie mare si la forma mamelonului: o micsorare sau o modificare a formei ori a culorii pot indica, de asemenea, instalarea unei tumori.


Cum se trateaza?


O femeie trecuta de varsta de 50 de ani ar trebui sa faca o mamografie o data la 2 ani. Daca au existat cazuri de astfel de tumori in familie, de exemplu mama sau bunica, este necesar sa apelezi la medici si la astfel de controale cu cel putin 10 ani mai devreme.


In concluzie, pentru ca sanatatea este cea mai de pret comoara, daca observi o modificare cat de mica in zona sanilor, mergi imediat la control!



Iuliana Moraru

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 60607 ori.



Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.


Ce mananci pentru rinichi sanatosi

27 Februarie 2023

Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu

Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(29 Noiembrie 2010 08:12) Miulescu Corina-Lucia a spus

Nu am avut si nu am probleme cu sinii, in schimb de o vreme am o dorinta .Niciodata nu mi-am facut probleme din punct de vedere fizic ,deoarece am avut grija de mine dar acum i-mi doresc nespus de mult sa-mi pun silicoane,credeti ca e ceva normal ,apreciez prea mult aspectul fizic?


Articole din aceeasi categorie

Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...
METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE
Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...


CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE
Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA 6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...


Alte articole despre Sanatate






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii