Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam COENZIMA Q10, VERIGA LIPSA IN TRATAMENTUL CANCERULUI?
MEDITATE ASUPRA STILULUI DE VIATA
PSIHOLOGIA MANCARII
CONSTIPATIA
PRAJITURA CU FRUCTE USCATE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole SAREA, PRIETEN SI DUSMAN
INFECTIA CU VIRUSUL WEST NILE
DIANA DUPA 7 LUNI (104,6 - 73,5 kg)
Aplecari laterale
CSID - Renuntati la vicii
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » PEDALAND SPRE SANATATE SI O FORMA MAXIMA

PEDALAND SPRE SANATATE SI O FORMA MAXIMA


PEDALAND_SPRE_SANATA_20215.jpgTainele mersului pe bicicleta nu mai sunt de mult "taine" pentru majoritatea dintre noi, iar amintirile copilariei in care invatam sa mergem pe bicicleta sunt poate dintre cele mai frumoase. Putini sunt cei care nu stiu sa "manuiasca" o bicicleta, iar pentru ei exista o alternativa care nu implica niciun fel de efort sau indemanare - bicicleta medicinala. Asadar, fie ca esti adeptul mersului pe bicicleta veritabila in zilele frumoase, in drumetii la munte sau pe pistele de biciclisti din marile orase, fie ca preferi comoditatea folosirii bicicletei statice, nimic nu ar trebui sa te impiedice sa profiti din plin de exercitiile eficiente care te vor ajuta sa arzi calorii, sa te mentii in forma si sa ai o inima sanatoasa.

BENEFICIILE MERSULUI PE BICICLETA

Daca e sa ne gandim la faptul ca mersul pe bicicleta te poate ajuta sa dai jos cateva kilograme pe luna, sa te mentii permanent in forma fara a depune o cantitate semnificativa de efort, sa practici zilnic exercitiile cardio de care toti avem nevoie pentru a ne mentine motorasul in functiune si sa iti lucrezi in special musculatura partii inferioare a corpului si sa te bucuri de o oxigenare superioara, ai putea spune ca mersul pe bicicleta are suficiente beneficii care sa te convinga sa practici acest sport cat mai des.

Daca nu planuiesti sa-ti lasi sufletul pe bicicleta si sa mergi cu 60-70 km/ora, nicio problema. Specialistii spun ca o viteza de 19-22 kilometri pe ora sunt suficienti pentru a scapa de circa 235 de calorii in jumatate de ora. Asadar, in cazul in care ai o bicicleta medicinala si preferi sa o folosesti, relaxeaza-te, porneste televizorul, butoneaza telecomanda pana dai de postul preferat si instaleaza-te la un film interesant sau la o emisiune captivanta si incepe sa pedalezi. Iti va fi mult mai usor sa te mentii in miscare, timpul va zbura pe nerasuflate si vei ramane uimit cand vei vedea ca au trecut deja 30 de minute fara sa-ti dai seama. Forteza-te putin, incearca sa pedalezi circa 60 de minute si vei arde circa 470 de calorii. Urca-te pe bicicleta zilnic si cu siguranta vei reusi sa slabesti exact cat iti doreai. Combina miscarea specifica mersului pe bicicleta cu un regim adecvat (a nu se citi "infometare") si costumul de baie de anul trecut va trebui inlocuit cu unul nou, cu un numar sau doua mai mici.

Cu siguranta vei transpira pedaland, iar acest lucru este bineinteles unul pozitiv. Vei reusi sa elimini foarte multe toxine pe cale naturala; in plus, iti vei pune cu adevarat sangele in miscare, iti vei oxigena mult mai bine creierul, in special daca vei pedala in apropierea unei ferestre deschise.

In cazul in care faci parte din randul biciclistilor profesionisti si poti sa pedalezi cu peste 40-50 sau chiar 60 de kilometri la ora intr-un ritm constant pentru circa o ora pe zi, te vei bucura sa afli ca vei arde de trei ori mai multe calorii decat un biciclist mai "incet". Asadar, specialistii spun ca vei arde aproximativ 100 de calorii la fiecare 1500 de metri. Bineinteles, in cazul in care folosesti o bicicleta de curse, deci nu una statica, rezultatele vor fi si mai bune.

Mersul pe bicicleta este un exercitiu cardio extrem de eficient si pe langa mers sau alergat face parte din categoria exerictiilor care pledeaza pentru sanatate. In plus, antrenarea grupelor mari de muschi ai picioarelor si ai abdomenului inferior te vor ajuta sa arati in forma, sa iti imbunatatesti masa musculara sau doar sa ai picioare si coapse mai ferme.



BICICLETA MEDICINALA VERSUS BICICLETA DE CURSE

Bineinteles ca mersul pe bicicleta prin oras, in detrimentul masinii, autobuzelor sau metrourilor te va ajuta sa iti faci exercitiile zilnice in timp ce vei beneficia de o forma de transport mai rapida si mai eficienta. Te vei putea strecura mai repede in trafic, problema gasirii unui loc de parcare se va evapora, iar gradul inalt de relaxare pe care il vei simti daca te vei folosi de bicicleta pentru a ajunge la serviciu sau pentru a te deplasa dintr-un loc in altul te vor convinge sa profiti din plin de aceasta "ustensila". Primavara pare sa isi intre in drepturi, asa ca nimic nu are trebui sa te mai opreasca sa iti petreci weekendurile in natura, in parc sau la munte, pedaland, inhaland aer curat si facand miscare din plin.

Evident, mersul pe o bicicleta veritabila e mult mai eficient comparativ cu folosirea unei biciclete statice. In casa, nu ai trasee in panta, nu ai curbe sau mici hopuri peste care sa sari, nu ai posibilitatea sa iti incorzi muschii abdominali la maxim pentru a ajunge in cel mai scurt timp la destinatie, cand esti in trafic si ai nevoie sa pedalezi la putere maxima. Cu alte cuvinte, din aceste puncte de vedere, bicicleta pe doua roti iti ofera ceva mai multe beneficii in comparatie cu cea statica. Daca esti ceva mai tanar si esti pasionat de sporturi ceva mai extreme, poti sa incerci sa mergi intr-un parc unde se desfasoara diverse competitii intre biciclisti, poti sa te inscrii intr-o cursa speciala pentru incepatori sau poti sa inveti cateva msicari spectaculoase pe o rampa de biciclete. Orice iti va solicita muschii, articulatiile, concentrarea si atentia va avea efecte minunate asupra starii tare generale de sanatate, dar si de spirit.

Pe de alta parte, o bicicleta medicinala isi are avantajele ei. De exemplu, cand ploua sau ninge sau temperatura e atat de scazuta incat nu iti vine sa scoti nasul afara din casa, o astfel de bicicleta e mijlocul perfect de a-ti mentine obiceiul de a pedala. In plus, oboseala sau alte motive te pot impiedica sa iesi in parc si sa mergi pe bicicleta zi de zi, dar avand o bicicleta statica intr-un colt al casei vei scapa cu siguranta de toate aceste "pretexte". In plus, bicicleta de casa nu iti solicita concentrarea foarte mult, pentru ca, evident, nu prea ai cum sa te dezechilibrezi si sa faci cunostinta cu podeaua. Poti chiar sa citesti o carte sau sa iti lucrezi bratele cu ajutorul unei perechi de gantere in timp ce pedalezi pe o bicicleta statica. O bicicleta obisnuita, pe de alta parte, te poate pune uneori in dificultate, si trebuie sa acorzi un grad sporit de atentie celorlalti participant la trafic, gropilor, curbelor mai periculoase, asfaltului mai umed si lista poate sa continue.

O alta parte a paralelei intre cele doua tipuri de bicicleta se refera la faptul ca bicicleta statica iti permite o gama larga de programe de lucru prin intermediul carora iti poti regla intensitatea, viteza, durata, iti poti numara automat caloriile si cantitatea de tesut adipos de care ai scapat. Bicicletele de teren nu iti ofera toate aceste avantaje, cel putin cele care au un pret mai rezonabil, asadar am putea sa trecem o alta bila alba in dreptul bicicletei medicinale.

IN FINAL...

Acum ca ai aflat in linii mari care sunt principalele avantaje ale mersului pe bicicleta, indiferent de tipul acesteia, e timpul sa afli cum se merge corect pe o astfel de bicicleta. In primul rand, ai grija sa iti faci o incalzire scurta inainte sa te urci pe orice fel de bicicleta, deoarece iti vor fi solicitati muschii si vei risca sa faci niste intinderi mai mult sau mai putin grave. Asigura-te ca bicicleta statica are pedale speciale care se pot fixa pe picior, pentru a evita micile pierderi de ritm. Regleaza-ti scaunul in functie de inaltimea ta, si pune-ti o pernita moale pe el, daca nu este suficient de comod.

Daca suferi de anumite afectiuni articulare, de exemplu, e bine sa consulti un medic generalist care sa it idea unda verde inainte de a te apuca de pedalat. Daca vrei sa te tii de un program serios, un instructor de fitness ar trebui sa iti fie de mare folos. Vorbeste cu el si fixeaza-ti un program pesonalizat de pedalat.

Nu uita de hidratare; bea suficienta apa in timp ce pedalezi, altfel vei risca sa te deshidratezi. Pentru ca pedalatul este intotdeauna destul de solicitant, tine o sticla de apa aproape si in pauzele de pedalat hidrateaza-te corespunzator.

Pentru un incepator, circa 20-30 de minute de pedalat de 3-4 ori pe saptamana ar trebui sa fie suficiente. Pe masura ce vei capata un grad mai ridicat de rezistenta, vei putea sa pedalezi din ce in ce mai mult, iar rezultatele vor incepe sa se faca cu adevarat vizibile. Muschi frumos lucrati, forma fizica de invidiat, sananate pentru inima, trup si spirit. Pe scurt: bicicleta si efectele ei.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 67536 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii