Sunteti aici :: Sanatate » PRINCIPALELE CAUZE CE DUC LA ACCIDENTARE
PRINCIPALELE CAUZE CE DUC LA ACCIDENTARE
Incalzire insuficienta
Tehnica de lucru incorecta
Executia miscarilor fara a trece prin toata amplitudinea de miscare
Utilizarea in exces a unei articulatii sau a unui tendon (cu sau fara durere prezenta)
Dezechilibre articulare
Cresterea rapida a greutatii
Odihna insuficienta
Folosirea tehnicilor de antrenament pentru avansati (daca esti incepator, mai ales)
Lipsa concentrarii
Alimentatie insuficienta sau de proasta calitate
Suprasolicitarea musculaturii prin utilizarea unei greutatii mari
Supraintinderea tendoanelor si ligamentelor
Ignorarea durerii acute si localizate
Executia unor exercitii multiarticulare (impins de la piept, genuflexiuni etc.) fara incalzire adecvata (pentru fiecare articulatie in parte).
Aceasta lista poate fi completata cu multe alte cauze de accidentare. Traumatismele articulare si cele ale tendoanelor apar mai frecvent decat cele ale musculaturii.
Multi isi pun intrebarea daca este bine sa se antreneze atunci cand au suferit o accidentare. Nu se poate da un raspuns general valabil, fiindca gravitatea difera de la un caz la altul. In principiu, este de preferat sa mergeti sa va vada un medic.
In cazul accidentarilor foarte usoare, care nu necesita tratament sau ingrijire medicala se pot continua antrenamentele la o intensitate mai redusa. Ne bazam pe aceste beneficii ale continuarii activitatii sportive: mentinerea fortei musculare, ceea ce reduce susceptibilitatea altor accidentari si prevenirea atrofiei musculare.
Trebuie sa fiti foarte atenti la semnalele pe care vi le transmite corpul si sa evitati acele miscari care accentueaza durerea.
Atunci cand accidentarea este insotita de durere trebuie sa aplicati metoda RICE, despre care am mai vorbit si cu alte ocazii. RICE vine de la Rest = odihna, repaus de la efort, Ice = gheata (aplicata pe zona dureroasa), Compresion = comprimare (cu o fasa elastica) si Elevation = ridicare (a membrului afectat, deasupra planului orizontal). RICE nu este o metoda inventata de culturisti, ci este o forma de tratament medical pe care trebuie sa o aveti in vedere atunci cand va accidentati si sa o aplicati imediat, ca sa beneficiati de ea.
Voteaza articolul ( Articolul nu a fost votat inca.)
Acest articol a fost vizualizat de 44555 ori.
Cum sa ai un ABDOMEN PLAT!
26 Iunie 2022
Faci sute de abdomene, te infometezi, te impachezi ca sa transpiri sau dai mii de lei pe tratamente la clinici de infrumusetare, totul in incercarea de a topi grasimea incapatanata de pe abdomen. Si cu toate aceste eforturi, rezultatele intarzie sa apara. De ce este atat de greu sa elimini grasimea din zona abdominala? Ce e de facut ca sa ai un abdomen plat si sa poti purta cu incredere haine pe talie?
Urmareste acest video pentru detalii!
Micul dejun - e important sau nu?
20 Iunie 2022
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! Dar... oare chiar este?
Aceasta este una dintre afirmatiile pe care le auzi frecvent cand vine vorba de regulile alimentare pentru o viata sanatoasa, inclusiv daca vrei sa slabesti.
In acest video vei afla daca masa de dimineata este cu adevarat importanta sau putem sa sarim peste ea!
Cum scapi de balonare?
13 Iunie 2022
Vrei sa stii ce trebuie sa faci ca sa scapi de BALONARE? Pana la urma, cine nu a fost balonat macar o data in viata lui?
Realitatea este ca balonarea e o problema digestiva frecvent intalnita, care produce disconfort. Senzatia de stomac plin si abdomenul umflat nu sunt deloc placute. Pentru a reduce balonarea sau a scapa de ea, este important mai intai sa stii ce o provoaca.
In acest clip iti voi vorbi despre principalele cauze ale balonarii, dar si despre ce trebuie sa faci ca sa previi sau sa scapi de balonare!
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii