Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam GHIMBIRUL, MAI MULT DECAT AROMA
8 DINTRE CELE MAI CIUDATE SPORTURI DIN LUME
ROSIILE SI BENEFICIILE LOR ASUPRA SANATATII
CSID - Renuntati la vicii
SCADEREA ANORMALA IN GREUTATE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole EXERCITIUL FIZIC, CHEIA SANATATII
AI INCERCA SA FACI BUNGEE JUMPING?
Zma si nivelul testosteronului
PERICOLELE EXCESULUI PONDERAL
Exercitii pentru muschii feselor
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată Fierbinte
Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » 5 SECRETE ALE SLABIRII PENTRU O VIATA INTREAGA

5 SECRETE ALE SLABIRII PENTRU O VIATA INTREAGA


5_SECRETE_ALE_SLABIR_30104.jpgCei mai multi oameni pot pierde repede doua sau cinci kilograme inaintea unui eveniment important. Dar cum pastrezi pierderea in greutate - astazi, miine si pentru tot restul vietii tale? Nici chiar toti cei cu "gene norocoase" nu pot ramine subtiri o viata intreaga fara ajutorul citorva strategii de baza.

Aceste cinci secrete ale pierderii in greutate pentru toata viata te pot mentine mai slab- si, mai important, mai sanatos- acum si mereu.

Secretul nr. 1:

Recunoaste ca viata si corpul tau se schimba pe masura ce imbatrinesti si adapteaza-ti obiceiurile in consecinta.

Imbatrinirea incepe cu mult inainte sa ai 40 sau 50 de ani. Pierderea in greutate pentru tot restul vietii se reduce pina la urma la atentia acordata fiecarui stadiu al vietii. Trebuie sa te inveti cu schimbarea ta continua si nu poti face aceleasi lucruri pe care le faceai mereu pentru a mentine aceeasi greutate.

Pentru a pune asta in practica:

Lasa mincare pe farfurie. Cu cit esti mai batrin, cu atit mai mult iti incetineste metabolismul- 1-2% pe an dupa virsta de 30 de ani. Nu e nevoie de multa mincare pentru a adauga la greutate. Trei imbucaturi in plus pot adauga 100 de calorii pe zi, sau 5 kg la sfirsitul anului.

Nu minca exact trei mese pline pe zi. Digestia incetineste pe masura ce imbatrinim, in special digestia fibrelor. Asa ca usureaza incarcatura mincind mese mai usoare, mai mici si gustari sanatoase pentru a mentine nivelurile energiei mai stabile si pentru a te predispune mai putin la infulecatul lacom.

Numara caloriile lichide. Un pahar de vin cu masa de seara contine aproximativ 150 de calorii. Asta poate adauga pina la 7 kg in plus intr-un an. Doua pahare? Dubleaza cifra. De asemenea considera micsorarea portiei de cafea si injumatatirea adausului de sirop cu arome adaugat in cafea.

Fii atent la cum e preparata mincarea. Adultii si cei in virsta gatesc mai putin si maninca mai mult la restaurante. Dar cind nu controlezi pregatirea mincarii se strecoara extra caloriile. Nu inseamna ca nu trebuie sa mai socializezi, dar trebuie sa fii hiperconstient de ceea ce iti intra in gura.

Secretul nr. 2:

Mentine-te in miscare (nu neaparat in sala de sport).

Un metabolism incetinind gradat de la tinerete inainte inseamna ca trebuie sa maninci mai putin decit puteai la 20 de ani pentru a mentine o greutate comparabila. Dar poti de asemenea sa compensezi pentru incetinire luptind cu inertia si stilul de viata sedentar. Oamenii slabi se misca mai mult. Adultii in virsta slabi nu urmeaza neaparat antrenamente viguroase; mai degraba continua sa se miste tot timpul zilei - gradinarind, facind curat, mergind pe jos, urcind scarile si fiind activi si angajati in activitati.

Pentru a pune asta in practica:

Ridica-te in fiecare ora. Un studiu faimos a gasit ca oamenii obezi stateau jos 9,5 ore pe zi, in comparatie cu cei slabi, care stateau mai putin de 7 ore pe zi. In 2011 cercetatorii au gasit ca oamenii care stau mai mult au talia mai mare (impreuna cu o multime de rezultate nedorite ale analizei de singe). Dar nu e suficient sa stai perioade lungi si apoi sa faci efort fizic mare; e mai bine sa stai in picioare si sa pui caloriile la lucru tot timpul zilei, ceea ce stimuleaza muschii si corpul functioneaza mai bine.

Lasa-te mai putin in grija uneltelor care scutesc munca. Un studiu i-a comparat pe cei care faceau curat zilnic (de exemplu spalatul manual) si mergeau pe jos la cumparaturi cu cei ce faceau aceleasi lucruri folosind masina de spalat si automobilul. Economia de calorii a fost mica (26 de calorii in plus pentru spalatul manual), dar s-au adunat, zi de zi, pina la 5 kg in plus pe an pentru cei care foloseau masini. Evident ca nu poti merge pe jos oriunde, dar este de retinut ca este cu atit mai bine pentru corpul tau cu cit faci mai multe lucruri singur.

Poarta un pedometru. Asta te poate ajuta sa observi cit de mult te misti. Scopul trebuie sa fie de 10 000 de pasi zilnic.

Incepe sa te agiti. Cercetarile arata ca unii oameni se nasc agitati, programati genetic sa se miste mai mult decit altii. Dar asta nu inseamna ca nu poti sa te antrenezi sa sporesti miscarea.

Secretul nr. 3: Maninca plante - toata ziua, in fiecare zi.

Maninca mincare. Nu prea mult. Mai ales plante. Asta inseamna sa maninci mai usor, sa maninci mai bine.

Pentru a pune asta in practica:

Include o planta in fiecare masa, fiecare gustare. Nu te ingrijora de cit de multe fructe si legume trebuie sa maninci pe zi.

Asigura-te ca vegetalele si cerealele domina farfuria. Elibereaza-te de definitia unei mese decente ca fiind compusa din carne- cartofi- legume. Nu te limita la o singura leguma pentru o masa, si explora lumea larga a cerealelor integrale. Considera carnea un condiment.

Alege fructe, legume si cereale care sint proaspete si integrale. Prin definitie vei minca mai putine mincaruri procesate. Asta la rindul sau te ajuta sa reduci la minimum sodiul, care este rau pentru vasele de singe care devin mai putin flexibile si mai predispuse la tensiune ridicata in timp. Mincind mai putine mincaruri procesate ajuta de asemenea sa eviti grasimile inflamatorii. Inflamatia cronica este un proces biochimic care poate alimenta nedorita crestere in greutate.

Secretul nr. 4: Stai superhidratat.

Sigur, apa iti umple stomacul- dar asta nu este singurul motiv pentru care bautul unei cantitati mari de apa va mentine greutatea scazuta. Este important sa te mentii bine hidratat, in special pe masura ce imbatrinesti, pentru ca receptorii pentru sete isi pierd abilitatea de a recunoaste setea in timp. Noi fiind fiinte bazate pe apa, organele noastre se bazeaza pe hidratarea buna pentru a functiona optim. Adultii in virsta iau de multe ori medicamente multe care necesita sa fie metabolizate de ficat, de exemplu, si bautul apei ajuta curgerea lor prin sistem.

S-ar putea sa nu legi direct acest proces de masura ta, dar stabilizarea greutatii este mai usoara cind organele corpului au o performanta optima.

Pentru a pune asta in practica:

Nu confunda foamea cu setea. Asigura-te ca inainte de a lua ceva sa maninci verifici daca nu esti cumva insetat.

Poarta o sticla cu apa peste tot cu tine. Adu sticla cu apa in masina, la programarile de la doctor, cind te duci la plimbare- la fel cum iti porti portofelul peste tot.

Fa apa gustoasa. Pentru a ajuta sa-ti dezvolti obiceiul incearca sa pui o aroma in apa ta. Pune o feliuta de lamiie sau portocala, sau chiar de pepene rosu, sau citeva afine, zmeura, sau mure. Sau adauga un plic de ceai de plante sau ceai verde aromat in apa rece sau la temperatura camerei pentru a-i spori gustul.

Secretul nr. 5:

Nu fi o pasare de noapte

Desigur, multi dintre cei de treizeci si ceva de ani subtiri petrec nopti intregi fara sa doarma. Problema este ca e un stil de viata greu de sustinut de la mijlocul vietii inainte, in timp ce mentii si kilogramele departe. Copiii, cerintele slujbei, apneea din timpul somnului, problemele vezicii urinare care te trimit des la baie, toate te pot tine treaz noaptea. Si un mare numar de studii stiintifice arata acum ca somnul precar influenteaza direct cit de strimti iti sint pantalonii cind te imbraci dimineata. In medie, cei care dorm mai putin cintaresc mai mult.

De ce? Oamenii cu ciclurile de somn intrerupte sau care nu reusesc sa aiba suficient somn reparator au de a face cu multe schimbari hormonale care influenteaza apetitul. Nivelurile de leptin, care regleaza satietatea, scad; grelin, care declanseaza apetitul, creste. Multi oameni care dorm prost au un control slab al poftelor. Si cortizolul (hormonul de stress) creste de asemenea, ceea ce poate contribui la rezistenta insulinica si prediabet. Sase pina la opt ore de somn este scopul deseori citat pentru cei ce incearca sa rupa cercul vicios atit de problematic.

Pentru a pune asta in practica:

Considera somnul la fel de important pentru controlul greutatii ca si dieta si exercitiul fizic. Cei mai multi oameni pur si simplu ignora somnul. Ceea ce, am vazut, este gresit.

Invata sa controlezi problemele care interfera cu somnul, cum ar fi apneea din timpul somnului sau ceea ce face vezica urinara hiperactiva. Problemele fizice sint deseori la radacina somnului intrerupt.

Evita sa maninci cind se apropie ora de culcare. Corpul tau va cheltui energie digerind mincarea mai degraba decit sa adoarma odihnitor. Cel mai bine este sa lasi cel putin 3 ore intre cina si mersul la culcare. Daca trebuie neaparat sa maninci ceva, bea un pahar cu lapte, care poate creste nivelul de serotonina.

Incearca suplimente pentru imbunatatirea somnului. Magneziul si melatonina au calitati relaxante, sedative. Folosirea periodica a unor ajutoare de somn care se gasesc fara reteta in farmacii poate ajuta de asemenea la resetarea modului de a dormi intrerupt.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 53933 ori.



Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Mic ghid de inlocuiri alimentare

18 Noiembrie 2024

Alegerile alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării de bine. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, oferă nutrienții necesari pentru energie și funcționare optimă a organismului.

Consumarea unei varietăți de alimente ajută la prevenirea deficiențelor nutriționale, iar limitarea zahărului, a grăsimilor trans și a alimentelor procesate poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Alegerea porțiilor adecvate și hidratarea corectă completează un stil de viață sănătos, contribuind la un corp și o minte în formă optimă.


Cum previi degradarea creierului?

4 Noiembrie 2024

Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.

O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.

Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.


Articole din aceeasi categorie

CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE
Frustrarea de a vedea kilogramele in plus pe cintar, sau ...
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...


4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS 4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...


Alte articole despre Slabire






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii