Sunteti aici :: Sanatate » PRINCIPALELE CAUZE CE DUC LA ACCIDENTARE
PRINCIPALELE CAUZE CE DUC LA ACCIDENTARE
Incalzire insuficienta
Tehnica de lucru incorecta
Executia miscarilor fara a trece prin toata amplitudinea de miscare
Utilizarea in exces a unei articulatii sau a unui tendon (cu sau fara durere prezenta)
Dezechilibre articulare
Cresterea rapida a greutatii
Odihna insuficienta
Folosirea tehnicilor de antrenament pentru avansati (daca esti incepator, mai ales)
Lipsa concentrarii
Alimentatie insuficienta sau de proasta calitate
Suprasolicitarea musculaturii prin utilizarea unei greutatii mari
Supraintinderea tendoanelor si ligamentelor
Ignorarea durerii acute si localizate
Executia unor exercitii multiarticulare (impins de la piept, genuflexiuni etc.) fara incalzire adecvata (pentru fiecare articulatie in parte).
Aceasta lista poate fi completata cu multe alte cauze de accidentare. Traumatismele articulare si cele ale tendoanelor apar mai frecvent decat cele ale musculaturii.
Multi isi pun intrebarea daca este bine sa se antreneze atunci cand au suferit o accidentare. Nu se poate da un raspuns general valabil, fiindca gravitatea difera de la un caz la altul. In principiu, este de preferat sa mergeti sa va vada un medic.
In cazul accidentarilor foarte usoare, care nu necesita tratament sau ingrijire medicala se pot continua antrenamentele la o intensitate mai redusa. Ne bazam pe aceste beneficii ale continuarii activitatii sportive: mentinerea fortei musculare, ceea ce reduce susceptibilitatea altor accidentari si prevenirea atrofiei musculare.
Trebuie sa fiti foarte atenti la semnalele pe care vi le transmite corpul si sa evitati acele miscari care accentueaza durerea.
Atunci cand accidentarea este insotita de durere trebuie sa aplicati metoda RICE, despre care am mai vorbit si cu alte ocazii. RICE vine de la Rest = odihna, repaus de la efort, Ice = gheata (aplicata pe zona dureroasa), Compresion = comprimare (cu o fasa elastica) si Elevation = ridicare (a membrului afectat, deasupra planului orizontal). RICE nu este o metoda inventata de culturisti, ci este o forma de tratament medical pe care trebuie sa o aveti in vedere atunci cand va accidentati si sa o aplicati imediat, ca sa beneficiati de ea.
Voteaza articolul ( Articolul nu a fost votat inca.)
Acest articol a fost vizualizat de 45420 ori.
Beneficiile consumului de quinoa
8 August 2022
Ai incercat vreodata un preparat pe baza de quinoa?
Daca nu, atunci ar trebui sa experimentezi gustul acestei pseudocereale care se consuma pe scara larga in America de Sud. Nu este un aliment-minune asa cum tind sa creada unele persoane, insa este un produs foarte hranitor, cu o multime de beneficii pentru sanatate.
In acest clip vei gasi inclusiv cateva idei de pregatire pentru quinoa!
Painea ingrasa?
4 August 2022
Unele persoane care vor sa slabeasca iau decizia de a renunta la paine, considerand-o un aliment nepotrivit cand esti la dieta. Ce te faci insa daca adori mirosul de paine calda, textura crocanta si gustul atat de bun?
Oare chiar ingrasa asa rau precum se crede? Cat ar trebui sa consumam in mod obisnuit si cat atunci cand urmam o cura de slabire?
Cea mai buna PIZZA cand vrei sa slabesti
1 August 2022
Poti sa mananci pizza atunci cand vrei sa slabesti?
Pizza este una dintre cele mai iubite mancaruri din lume, asociata cu relaxare, petreceri, iesiri cu prietenii, weekend si, in general, cu sentimente placute. Totusi, cand vine vorba de slabit, majoritatea oamenilor se feresc de pizza, considerand-o un produs nesanatos, care ingrasa. Asa sa fie?
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii