Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam GENUFLEXIUNI PE UN PICIOR - O TEHNICA PENRU FORTA SI COORDONARE
ENERGIA SI SLABIREA
CSID - Consumati si fructe exotice
CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR
HMB (beta-hidroxi-beta-metilbutiratul)


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Extensia bratelor cu gantera din culcat
DIETA MEDITERANEANA
TORTILLA
PLANTELE DE SEZON - BENEFICII ASUPRA SANATATII
EXISTA VIATA DUPA DESPARTIRE!
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum previi degradarea creierului? Fierbinte
Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » PROBLEME ALE PIELII

PROBLEME ALE PIELII


PROBLEME_ALE_PIELII_69609.jpgO multitudine de factori interni si externi pot conduce la cateva dintre cele mai comune probleme ale pielii, dar avand o privire de ansamblu asupra lor, te va ajuta sa le rezolvi in asa fel incat sa-ti protejezi pielea in cel mai potrivit mod.


PISTRUII

Pielea nostra are propriul ei mecanism de protectie impotriva soarelui. Cand este expusa la razele soarelui , pigmentul din piele creste cu scopul de a proteja stratul interior al pielii.

Pielea are tendinta de a se bronza datorita expunerilor repetate si de lunga durata la soare. In cazul pielii deschise la culoare, pigmentul se acumuleaza in straturile inferioare ale pielii. Datorita expunerii continue, pielea deschisa dobandeste pistrui, care sunt o acumulare de pigmenti in zonele in care exista putin sau deloc pigment.

Pistruii sunt puncte mici, maronii, raspandite pe toata fata. Au tendinta sa apara pe arii ca- nas, obraji si frunte.

Ingrijirea pistruilor:

(A) Evita expunerea excesiva la soare.
(B) Foloseste o crema cu factor de protectie cel putin 15 de fiecare data cand te expui la soare.
(C) Consulta un dermatolog.

Pistruiii nu necesita un tratament special, dar unele persoane ii considera neatractivi si de aceea aleg sa-i indeparteze prin diferite metode precum decolorarea sau indepartarea prin crioterapie sau terapie cu laser (tratament care utilizeaza fascicule de energie inalta).

In cazuri rare, pistruii pot fi modificari precoce care pot conduce la forme agresive de cancer al pielii, precum melanomul malign.

PUNCTELE ALBE

Sunt cauzate de acumularea de sebum in porii pielii. Ei apar ca niste excrescente mici, perlate ale pielii, produse cand o acumulare de sebum blocheaza un folicul in profunzimea pielii.

 Ingrijire:

A). Folosirea regulata a unui gel de curatare indeparteaza aceste acumulari de sebum; un gomaj pe baza de palnte aplicat de 2 ori pe saptamana face ca pielea sa fie mai tonica, descurajeaza aparitia de noi puncte si le elimina pentru o perioada de timp pe cele existente.
B). Nu trebuie indepartati prin extractie foratata, acesta doar va distruge tesuturile fetei si va cauza infectii.
C). Consulta un medic , care iti va prescrie o medicatie corespunzatoare - crème sau geluri care sa previna formarea lor.
D) Consuma cat mai multe legume si fructe.
E). Hidrateaza-te corespunzator pe parcursul intregii zile consumand apa sau sucuri de fructe. Un pahar cu apa calduta amestecata cu suc de lamaie te ajuta sa-ti detoxifici organismul.

 PUNCTELE NEGRE

Punctele negre rezulta atunci cand celulele moarte si sebumul blocheaza foliculul pilos aproape de suprafata pielii. Combinatia dintre pigmentul pielii, celulele moarte si sebum face acesta sa fie colorat in negru.

Pielea grasa are tendinta sa atraga mai multa murdarie din mediul extern si acesti poluanti se colecteaza in porii acesteia. Punctele negre fac ca porii sa se dilate foarte mult, iar femeile cu pielea grasa sfarsesc prin a avea o textura rugoasa a fetei.

Punctele negre sunt in cele mai multe cazuri cauza acneei. Cand un por este complet blocat, glandele sebacee se pot infecta rezultand clasicul "cos".

Ingrijire:

A) Spala-ti fata cu un sapun medicinal sau cu un gel special pentru tenul gras pentru a reduce cantitatea de sebum si a elimina riscul de infectie.
B) Spala-te pe fata cu apa din belsug cat mai des posibil pentru a indeparta de pe piele poluantii din mediu.
C) Nu folosi crème grase.
D) Punctele negre trebuie tratate doar de o persoana avizata pentru a evita infectia lor. Acesta va elibera continutul folosind metode care nu iti vor rani pielea.


PORII DILATATI

Activitatea intensa a glandelor sebacee determina dilatarea porilor. Secretia excesiva de sebum determina blocarea acestora, fiind fortati sa se acomodeze cu o cantitate crescuta de sebum si sa-si piarda forma, prin dilatare. Pielea isi va pierde aspectul de portelan si va capata un aspect mai putin placut.

Ingrijire

A) Foloseste un gel medicinal pentru a reduce cantitatea de sebum si a curata in profunzime porii.
B) Tonifica zilnic pielea - tonifierea indeparteaza sebumul de pe piele, inchide porii si imbunatateste textura pielii. Tonifiantele sunt preparate de obicei din infuzii de ierburi, flori, apa de trandafiri. Un tonifiant pe baza de trandafir este excelent pentru piele.

 NEGI (PAPILOAME, VERUCI )

Negii sunt mici excrescente ferme cu o culoare distincta de cea a pielii si care pot sa apara oriunde pe suprafata corpului, dar mai ales apar pe maini si / sau laba piciorului.

Sunt cauzati de un virus care afecteaza celulele pielii (papilloma virus = HPV) si care o data patruns in piele il face sa se dezvolte foarte repede. Pentru ca sunt contagiosi trebuie sa eviti contactul cu pielea altei persoane sanatoase pentru a nu raspandi acest virus.

Acestia pot sa dispara de la sine in aproximativ 2 ani, dar daca nu dispar in acest interval de timp se intervine prin alte metode:

- Crioterapia: Tehnica de crioterapie sau inghetarea verucilor presupune aplicarea de nitrogen lichid la o temperatura de minus 91 de grade Celsius.Tesutul mort va cadea dupa aproximativ o saptamana.
-Extirparea: Extirparea chirurgicala a negilor are o rata foarte buna de succes. Riscurile asociate cu indepartarea chirurgicala sunt posibilitatea unei infectii sau formarea unei cicatrice.
- Arderea sau electrocauterizarea: Electrocauterizarea este procesul de distrugere a tesutului cu ajutorul electricitatii. Acest procedeu este in cele mai multe cazuri eficient, dar lasa cicatrice.
- Laserul: Operatiile cu laserul folosesc o raza de lumina intensa pentru a arde si distruge tesutul negului. Operatiile cu laser se iau de obicei in calcul cand verucile (negii) sunt mari ca dimensiuni sau intinse pe portiuni mari de piele. In mod normal, operatiile cu laser nu cauzeaza cicatrice.Exista un usor risc de infectie.
- Aplicarea de cantaridina: Este o substanta chimica care se aplica de catre medicul de specialitate pe neg.

IMPORTANT !!!
Toate tehnicile de indepartare a negilor descrise mai sus se vor aplica doar dupa un consult medical de specialitate si doar sub indrumarea medicului specialist !!!

 

CEARCANELE

Sunt in general cauzate de lipsa somnului, oboseala, stress, dieta necorespunzatoare sau diverse patologii. Un somn odihnitor de 8 ore iti va reda stralucirea ochilor.

Pielea din jurul ochilor este foarte delicata. O ingrijire corespunzatoare te va ajuta sa eviti multe probleme. Curata cu o lotiune cu textura usoara zona din jurul ochilor pentru a-i asigura hidratarea corespunzatoare pe parcursul intregii zile.

Migdalele te ajuta sa inlaturi cearcanele si sunt un excelent suport nutritiv pentru piele. Indeparteaza crema dupa ce ai lasat-o sa actioneze 10 minute . Nici o crema nu trebuie lasata in jurul ochilor o perioada mai indelungata.

Evita aria din jurul ochilor cand aplici o masca.

Iata cateva retete simple si la indemana tuturor pentru a combate cearcanele:
- foloseste sucul de la o jumatate de castravete si pune-l la frigider; sucul de castravete impreuna cu sucul de la o lamaie si cu o crema pe baza de lanolina, se amesteca si rezulta o mixtura. Aceasta se tamponeaza pentru 10 minute in jurul ochilor dupa care se indeparteaza prin spalarea cu apa.
- aplica menta zdrobita in jurul ochilor, iti va indeparta ceracanele rapid.


CELULITA

Celulita este un termen care se refera la grasimea cu aspect neplacut de sub piele si la excesul de fluide din tesuturi, fapt care cauzeaza denivelari ale epidermei. La majoritatea femeilor apare pe fese, coapse si solduri. Aceste zone sunt de obicei printre primele care atrag celulita si ultimile care se debaraseaza de ea.

O retea de fibre de colagen mentin grasimea sub piele.
Pentru a reduce celulita,
- O cantitate semnificataiva de grasime trebuie inlaturata.
- Muschii trebuie tonifiati.
- Reteaua proteica inconjuratoare necesita a fi modificata.

Desi este foarte dificil sa scapi complet de celulita, o dieta corespunzatoare, exercitii pentru tonifierea muschilor si masajele viguroase te vor ajuta totusi sa o stapanesti.

Din nefericire, nu exista o solutie pe termen lung pentru celulita.

Cateva sugestii pentru a imbunatatii aspectul zonelor afectate de celulita:
- Urmeza o dieta cu continut scazut in grasimi.
- Evita mancarea care favorizeaza retentia de lichide, ca de exemplu prea multa sare in mancare.
- Verifica-ti in mod regulat balanta hormonala.
- Tonifica-ti prin exercitii speciale muschii fesieri, ai gambei si ai coapsei. Exercitii precum alergarea, inotul sau ciclismul sunt de mare ajutor.
- Masajele viguroase ale ariilor cu celulita de aproximativ 10 minute pe zi, sunt de ajutor.

Daca aceste metode nu dau rezultate ,poti apela la liposuctie.

VERGETURILE

Vergeturile sunt mici linii de atrofie cutanata similare cicatricilor, plane deprimate sau proeminente localizate pe abdomen, sani sau coapse. Se formeaza pe pielea supusa unei distensii exagerate (sarcina, obezitate).

De fapt orice cresterea a nivelului de cortizon determinat de obezitate, pubertate, crestere rapida in greutate, tratamentul cu corticosteroizi si chiar aplicarea cremelor cu cortizon vor creste riscul dezvoltarii vergeturilor.

Femeile sunt predispuse la vergeturi care apar cel mai frecvent pe sani, abdomen, fese si solduri. Tehnicile de reducere sau eliminare a acestora nu sunt inca foarte bine puse la punct si necesita cercetari mai profunde.


Tratament

1. Utilizarea tretinoinei s-a dovedit a fi pana la ora actuala cel mai eficient tratament. Tretinoina sub forma de Retisol-A, Retin-A, Stieva-A, Rejuva-A, Renova sau Vitamina A aplicata in doze mari poate realinia colagenul din piele si a elimina vergeturile.

Pentru a fi eficient, tratatementul cu tretinoina se aplica in doze mari, dar nu mai putin de 0.1% pe zi pentru o perioada de 12 saptamani. Suprafata pielii va deveni foarte iritata si uscata; este o reactie normala, foarte importanta care trebui suportata. Se interzice aplicarea de crème sau lotiuni prin care sa se elimine aceasta stare.

Vergeturile recente sunt mult mai receptive la acest tratament in comparatie cu cele mai vechi.

2. Un alt tratament efficient este acela cu dioxid de carbon aplicat cu ajutorul laserului. In cadrul acestui tratament se permite reorganizarea arhitecturii colagenului in piele.

3. In unele cazuri tehnica laser a indepartarii tesutului vascular poate avea rezultate bune.

4. O alta optiune o reprezinta injectia cu colagen Acesta se injecteaza in zonele afectate iar rezultatele sunt variabile si nepermanente dar mai mult decat atat sunt si foarte costisitoare.


Toate aceste tratamente si tehnici trebuie discutate si alese de catre medicul dermatolog in functie de starea si particularitatile fiecarui pacient.



Dr. Raluca - Elena BURJA

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit

slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(17 Aprilie 2018 13:39) Adela a spus

Pentru cosuri se poate folosi cu succes si derminax un supliment din plante.








Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii