Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE
FASCIITA PLANTARA - PROBLEME CU CALCAIUL
PLEDOARIE PENTRU SPORT SI MISCARE PE DURATA SARCINII
ALERGAREA PE NISIP SAU IARBA POATE CRESTE RISCUL DE ACCIDENTARE
NU NEGLIJA CARENTA DE CALCIU


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ANTRENAMENT BICEPSI PENTRU INCEPATORI SAU AVANSATI
CSID - Excesul de zahar este periculos
L-carnitina
PROGRAM DE INTRAT IN FORMA
BUDINCA DE MORCOVI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » PLEDOARIE PENTRU EXERCITII IN AER LIBER

PLEDOARIE PENTRU EXERCITII IN AER LIBER


PLEDOARIE_PENTRU_EXE_12169.jpgCapricioasa cum e, timida si cu aproximativ o luna intarziere, vremea da semne ca e gata sa faca loc primaverii. Trebuie sa recunosti ca pe langa schimbarea garderobei sau aparitia unor fructe si legume de sezon, cresterea temperaturii si un soare care iti face cu ochiul zilnic iti schimba in bine pana si starea de spirit. Daca toata iarna ai cam stat cu nasul lipit de geam si ai regretat ca nu poti sa iesi la o plimbare din cauza viscolului sau a temperaturilor mult sub 0, a sosit "clipa razbunarii": plimba-te prin parc, mergi in drumetii, fa jogging, da-te cu rolele, cu bicicleta, joaca tenis, volei, fotbal, baschet, orice iti face placere si la care esti priceput cat de cat.


Acasa, la sala sau in parc?


Daca toamna si iarna cele mai potrivite antrenamente par cele de la sala sau din intimitatea propriului camin, primavara si vara ar trebui sa iti schimbe "decorul", si nu numai datorita timpului frumos - iata cateva argumente pro si contra ambelor tipuri de locatii.


Pro si contra "exercitii de interior"


-Un mediu stabil incurajeaza si usureaza o rutina de exercitii zilnice. Cand te antrenezi la sala sau acasa este destul de usor sa intri intr-o rutina. Nu ai probleme nici daca afara e prea frig sau prea cald, daca ploua sau ninge, daca s-a intunecat sau nu. Daca esti genul de om care are nevoie de un set de exercitii stricte pentru a nu deraia de la obiectivul propus, probabil ca antrenamentele de interior sunt cele mai potrivite pentru tine.

-Antrenamentele de interior te ajuta sa socializezi si te motiveaza mai mult, deoarece ofera beneficiile interactiunii cu altii. Cand vezi alte persoane care se antreneaza langa tine, esti mai motivat sa depui un efort mai mare la randul tau si sa ai performante mai bune. In plus, partenerii de antrenamente se pot dovedi confidenti buni cu care iti poti chiar crea noi relatii.

-Antrenamentele de acasa iti pot distrage atentia. Sa zicem ca suna telefonul fix, bate un vecin la usa, trebuie sa hranesti cainele sau sa-l ajuti pe cel mic la o tema, Toate pun un X rosu pe toata intentia ta buna de a face ceva miscare. Acasa esti tentat in permanenta sa faci alte lucruri, poate si inconstient, vrand sa amani cat mai mult ora exercitiilor epuizante.

-Daca te antrenezi la sala, mai mult ca sigur iti ia ceva timp sa te deplasezi pana la sala de sport. Unde mai pui traficul, nervii...

Pro si contra "exercitii de exterior"


-Cand faci miscare in aer liber, te poti bucura de frumusetea naturii, chiar daca stai intr-un oras mare - exista parcuri suficiente, respiri aer curat (pe cat posibil, inconjoara-te de vegetatie cat mai multa), iti oxigenezi mai mult creierul, te bucuri de o baie de soare, principala sursa naturala de vitamina D in organism.

-Daca nu te simti foarte sociabil intr-o zi sau pur si simplu vrei sa-ti limpezesti gandurile, in natura e cel mai potrivit s-o faci. Daca te antrenezi in mod regulat sa zicem intr-un parc, avand un program fix, vezi probabil fete cunoscute, dar avantajul e ca poti sa treci pe langa persoanele respective fara sa interactionati.

-Exista diferente de ordin biomecanic sau din punct de vedere al consumului energetic intre miscarea in natura si cea de la sala. Gandeste-te numai la banala alergare "veritabila" in natura, in comparatie cu cea de la sala, unde te ajuta o banda sa initiezi miscarea: de exemplu, elasticitatea suprafetei de alergare determina socuri ceva mai reduse la nivelul principalelor articulatii, totusi alergarea excesiva poate da nastere unor probleme la nivelul gleznei si genunchiului. Acest lucru este determinat din cauza contactului mai mare al piciorului cu banda rulanta, in comparative cu alergarea in aer liber. In plus, frecventa pasilor este ceva mai mare in cazul alergarii pe banda, dar mai dificil de controlat.

-Mediul ambient (temperatura, umiditatea) influenteaza sistemul de termoreglare al organismului. In acelasi timp, conditiile meteo nefavorabile sau obstacolele fizice de genul pavaje instabile si nu tocmai plate pot deveni scuze bune de a ramane acasa.


Orice locatie ai alege, este esential sa nu uiti pentru ce esti acolo: grija ta numarul unu este sa faci cat mai multa miscare, iar rasplata nu va intarzia sa apara sub forma unei sanatati cat mai bune. Daca te-ai hotarat sa optezi pentru varianta in aer liber, iata cateva sugestii de activitati/sporturi pe care le poti practica:


MERSUL PE JOS - beneficiaza din plin de cea mai banala si simpla forma de a face exercitii fizice. Poti sa-ti impui un ritm mai alert de a pasi, poti sa alternezi perioade de alergat cu perioade de mers, depinde de tine si corpul tau.


MERSUL PE BICICLETA, ROLE, SKATEBOARD - iti antrenezi multe grupe de muschi cand te dai pe bicicleta, in special cele din partea inferioara a corpului. Profita de bandele pentru biciclisti daca stai intr-un oras mare, da o tura pe o straduta mai putin circulata sau prin parc. Studiile au demonstrat ca plimbatul cu rolele reprezinta o metoda completa de aerobic, implica toti muschii corpului si ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Intr-o ora de mers pe role consumi in medie 400 de calorii si iti tonifici musculatura. Daca ai un skateboard si stii cum sa-l folosesti, evident, poti sa te simti bine, sa-ti impresionezi poate prietenii cu ceva sarituri si sa-ti lucrezi picioarele in acelasi timp. Grija mare totusi la orice obstacol intalnit si la cum calci pe placa, accidentarile sunt destul de frecvente in acest sport.


ALERGATUL - un exercitiu cardio foarte bun, ai grija totusi sa nu te accidentezi si sa-ti protejezi cat mai mult incheieturile, incaltand o pereche confortabila si potrivita de adidasi.


TENIS, BADMINTON - sporturi care presupun multa miscare si iti solicita mult muschii bratelor, umerii, muschii abdominali si incheieturile.


VOLEI, BASCHET - iti lucreaza mai multe categorii de muschi (bicepsi, tricepsi, umeri, iar sariturile antreneaza toata partea de jos a trupului). Aruncarile de la baschet iti solicita bratele si umerii, dar si pieptul si picioarele. Voleiul iti solicita destul de mult incheieturile, asa ca ai grija daca esti predispus la accidentari sau daca ai probleme cu acestea.

FOTBAL - daca te mai simti in forma, da niste telefoane si aduna-ti suficienti prieteni cat sa incropiti 2 echipe (va puteti juca "de amorul artei", nu e musai sa faceti echipe complete). Alergi, iti folosesti din plin picioarele la pase, mai faci niste intinderi sa prinzi mingea...distractie garantata. Totusi ai grija sa faci 5 minute de incalzire inainte.

Daca mai tii cont si de un studiu care spune ca exercitiile in aer liber ard cu 30% mai multe calorii decat aceleasi exercitii facute la sala sau acasa, probabil esti la un pas de a-ti pune adidasii si de a iesi in parc. Bucura-te de primavara!



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 49909 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

YOGA, ARTA RELAXARII YOGA, ARTA RELAXARII
Yoga este un sistem teoretic si practic de vindecare, fiind ...
PE SCURT DESPRE PILATES PE SCURT DESPRE PILATES
Fiecare dintre noi viseaza sa aiba un abdomen suplu, indiferent ...


CUM NE ANTRENAM? 10 SFATURI PENTRU INCEPATORI CUM NE ANTRENAM? 10 SFATURI PENTRU INCEPATORI
Iti doresti un corp frumos si nu stii de unde ...
EXERCITIUL FIZIC ESTE PRIORITATEA RECUPERARII CARDIOVASCULARE EXERCITIUL FIZIC ESTE PRIORITATEA RECUPERARII CARDIOVASCULARE
Reabilitarea fizica este componenta majora a reabilitarii cardiace complete dupa ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 9 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii