Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Stretching - brate - teorie
CUM SLABIM DUPA SARBATORI (SI ORICAND ALTCANDVA)?
Concurs Satisfactor
CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR
Suntem 70% apa


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Extensia pumnilor cu haltera
GASTRITA, IN CATEVA IDEI
PRAJITURA CU NUCI
CELE MAI FRECVENTE GRESELI PE CARE LE FAC CEI CE MERG LA SALA
Campionii Sanatatii, 16 aprilie 2011, Parcul IOR
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » TU STII SA MERGI PE BICICLETA?

TU STII SA MERGI PE BICICLETA?


Eu nu, dar tare mult as vrea sa invat. Si mi-am reamintit ca nu stiu cand ieri dimineata, in timp ce mergeam spre birou, am vazut un domn la camasa si cravata care in locul masinii a preferat sa mearga pe bicicleta la servici. E cam greu sa te simti ca in Germania alegand sa faci asta la noi in tara, dar daca lasi comoditatea pe care ti-o ofera masina si prejudecatile altora deoparte se poate! Mersul pe bicicleta nu este doar o buna modalitate de a face miscare, punand la treaba diverse grupe de muschi, dar poate fi si o activitate distractiva; si, in fond, bicicleta este un mijloc de transport care poate fi foarte util in timpul zilei. Poti combina astfel transportul practic cu o miscare fizica care poate fi foarte benefica corpului nostru.

Ai nevoie de cateva motive bune pentru a incepe sa mergi pe bicicleta? Un prim motiv ar fi eliberarea de stres pe care acest exercitiu ti-o aduce. Pedalarea te relaxeaza pur si simplu. Fie ca alegi sa te plimbi sau doar sa mergi spre un loc anume, mersul pe bicicleta iti elibereaza mintea de ganduri negative si griji zilnice, fiind placut si oferind o energie si o forta in plus celui care il practica. Este benefic sanatatii prin faptul ca iti creste nivelul de rezistenta la efort al corpului tau, iar sistemul cardiovascular va fi intr-o forma mult mai buna, fiind mentinuta atat activitatea cardiaca cat si cea pulmonara. Contribuie, prin urmare, la o mai buna oxigenare a organismului. Un rezultat pe care-l vei simti rapid va fi ca nu vei mai obosi atat de repede facand lucruri care sunt in fond simple, precum urcatul scarilor sau mersul pe jos, iar somnul va fi mult mai linistit si odihnitor.

TU_STII_SA_MERGI_PE__61698.jpgNumarul de calorii arse in urma mersului pe bicicleta este semnificativ (in jur de 230 de calorii intr-o jumatate de ora de mers la o viteza moderata), fiind o metoda eficienta de a slabi si de a te mentine intr-o forma fizica buna. Iti poti modela astfel silueta, precum si tonifia muschii si articulatiile printr-un sport usor si placut. Iar, daca intentionezi sa slabesti, o dieta sanatoasa alaturi de o gandire pozitiva in permanenta si mersul pe bicicleta reprezinta reteta perfecta.

Daca te-ai convins, atunci urmatorul pas, in cazul in care nu ai o bicicleta, este sa achizitionezi una. In cadrul criteriilor de selectie se numara faptul ca bicicleta trebuie sa corespunda proportiilor corpului tau, pentru ca utilizarea ei sa fie cat mai confortabila si benefica tie. Este important ca inaltimea cadrului sa fie adecvata, scaunul/seaua sa fie confortabil(a), iar furca si ghidonul sa asigure mentinerea unei pozitii verticale in timpul mersului. Inaltimea scaunului trebuie astfel potrivita incat genunchii sa fie usor indoiti atunci cand duceti pedala la nivelul cel mai de jos. Pentru a te asigura ca inaltimea selei este reglata adecvat, incearca sa te asezi si sa ajungi cu ambele picioare la pamant. Daca reusesti, atunci este prea joasa si risti provocarea unor rani la genunchi, precum si o pedalare dificila.

Casca este foarte importanta pentru a preveni accidentarile, iar manusile fara degete special realizate pentru ciclism pot ajuta la o manevrare mai facila a ghidonului. Pozitia in care stai atunci cand mergi cu bicicleta este foarte importanta, precum si fluiditatea miscarilor pe care le faci, pentru ca trebuie sa eviti suprasolicitarea muschilor si a incheieturilor. Pedalarea trebuie sa fie facila, placuta si relaxanta, si nu solicitanta sau obositoare pentru muschi.

Poti incepe prin a merge la plimbare pe rute scurte, de exemplu prin parc. Evita la inceput zonele mai abrupte sau cele care ti-ar solicita muschii prea mult, pentru a nu te obosi de la inceput foarte tare si pentru a evita febra musculara. Mentine la inceput ritmul de plimbare, urmand ca treptat sa ajungi la un ritm mai sustinut, care sa te solicite mai mult. Iti cresti astfel constient nivelul de rezistenta la efort al organismului, iar satisfactia acestei realizari o vei simti in activitatile cotidiene. In timp vei observa ca mersul pe bicicleta a devenit o activitate obisnuita si ca nu-ti va mai solicita un efort deosebit, ci dimpotriva iti va crea o energie si o forta interioara semnificative, precum si o stare mentala pozitiva.

Alege bicicleta in locul masinii, chiar daca la inceput ti se pare un efort prea mare si vezi ca cei din jur sunt comozi. Cheia sta in obisnuinta! Gandeste-te ca bicicleta nu consuma benzina, nu polueaza, nu necesita un loc de parcare, este un mijloc de transport facil si, in plus, este modul ideal de a face miscare.



AnaMaria Plesca

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit
Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(26 Octombrie 2009 18:42) Roxana F.F. a spus

DA bicicletei! In curand voi incepe o vacanta de 3 luni impreuna cu sotul meu si vom folosi zilnic bicicleta sau cel putin vom incerca zilnic sa o folosim. Insa nu in Romania ci intr-un loc unde sa fim in deplina siguranta, fara trafic intens si fara soferi de tir a la Romania. (imbecili).







Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii