Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam GIMNASTICA DE ACASA
EXERCITIILE FIZICE REDUC TENSIUNEA ARTERIALA LA PERSOANELE HIPERTENSIVE
Stretching - coapse - teorie
COMPOZITIA CORPULUI IN PROCENTE
DE CE NE INDRAGOSTIM DE PERSOANELE NEPOTRIVITE?


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CAT DE SINCERI SUNTEM?
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI
CALCIUL - MINERAL ANABOLIZANT
CUM POTI COEXISTA PASNIC CU DIABETUL
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta PALEO - adevar sau mit? Fierbinte
Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Sanatate » CE NE FACEM CU ALERGIA?

CE NE FACEM CU ALERGIA?


CE_NE_FACEM_CU_ALERG_26357.jpgCe este alergia?


In mod normal, sistemul imunitar este un scut de aparare al organismului impotriva agentilor invadatori, cum ar fi bacteriile sau virusii. Bolile alergice sunt acele boli al caror mecanism de declansare include obligatoriu reactia alergica, o reactie de tip exagerat, nociv asupra organismului, este o reaccie anormala, disproportionata si excesivãa a sistemului imunitar, facã de antigene bine tolerate de subieccii normali. Reactiile alergice pot aparea la nivelul oricarui organ.

Cu totii am cunoscut sau cunoastem persoane care stranuta inevitabil in mijlocul naturii, sau in zone cu mult praf, sau care au o teama sporita fata de albine. Pentru multi, venirea primaverii declanseaza un anumit disconfort. Aceste persoane sustin ca sunt alergice, iar evitarea a ceea ce declanseaza alergia este metoda de a se feri de un mare pericol.


Antigen si alergen


Antigenele sunt substante agresoare externe care declanseaza un raspuns imun specific din partea organismului.


Alergenul este antigenul care poate provoca o reactie alergica.

Alergenii pot partunde in organism pe mai multe cai: inhalatorie, digestiva, tegumentara (intepaturi sau contact).

Aeroalergenii (Alergenii care patrund in corp pe cale respiratorie) pot fi de origine animala (peri, blana, descuamari epidermice de animale, unele specii de gandaci etc.), de origine vegetala (polenuri, mucegaiuri, ricin, fibre textile, tutun, pulberi de lemn). Un aeroalergen puternic este si praful de casa.


Simptomele cele mai frecvente in cazul alergiilor la substante din aer sunt :


-Stranutul frecvent si prezenta nasului infundat

-Lacrimarea ochiilor

-Imflamarea pleoapelor

-Tuse

-Conjunctivita


Alergia la polen este una dintre cele mai intalnite forme de alergie. Polenul consta in particule produse de plante pentru a se reproduce, si este cea mai greu de evitat metoda de producere a alergiilor.


Alergia la alimente


Alimentele ingerate, indiferent de regnul din care provin, (animal, vegetal, mineral), pot determina uerori variate reactii alergice. Alergia alimentara se manifesta foarte variat ca simptome. Cele mai importante reactii sunt : socul anafilactic, paloarea, tulburarile digestive ( crampe abdominale, varsaturi, diaree), respiratorii (rinita, tuse, astm), cutanate (urticarie, edeme, eczeme), neurologice (cefalee).


Dupa ameliorarea simptomelor declansate de aliment, acesta trebuie eliminat din alimentatie pentru o perioada nedeterminata de timp. Remediu ablosut nu exista, pacientul trebuie sa asculte indicatiile medicului, pentru a putea tolera in viitor alimente care in prezent i-au fost interzise. Exista metode pentru a creste toleranta la anumite alimente, constand in tratamente cu medicamente antihistaminice (medicamente care ajuta la dilatarea cailor respiratorii si vaselor de sange, dar are efect si la nivel gastric)


Alergia la medicamente


Acest tip de alergii este mai frecvent la adulti decat la copii si varstnici si au incidenta mai mare la femei decat la barbati. Se manifesta cu reactii variate. Din cauza readministrarii unui medicament, persoana in cauza s-a sensibilizat prin repetate contacte anterioare. Pentru a recunoaste o alergie la medicamente se utilizeaza metoda intreruperii administrarii, astfel simptomele ar trebui sa dispara in cateva zile. Dintr-un studiu efectuat in tara noastra reiese ca cel mai des intalnit medicament alergic este penicilina.


Alergia la insecte


Alergia la insecte poate aparea fie in urma intepaturilor, fie a muscaturii, fie chiar si numai dupa inhalarea emanatiilor acestora. Cele mai frecvente sunt consecintele alergice ale intepaturilor cu venin ale albinelor si viespilor. Reactia persista timp de mai multe zile, cel mai grav este socul anafilactic. Se cunosc cateva cazuri de intepaturi cu venin de insecte la care decesul a survenit rapid.


Evitarea intepaturilor de insecte este masura ideala dar, bineineteles, nu intotdeauna posibila. Persoanele cu acest tip de alergie trebuie sa stie ca insectele sunt atrase de alimente, de parfumuri si culori.


Pentu o buna depistare a cazurilor de alergie, se fac teste cutanate, prin care pielea este expusa la un alergen, iar apoi se urmareste reactia impreuna cu medicul. Calculand dupa istoricul medical al pacientului si reactiile imediate la acest test, se poate determina daca stranutul, tusea sau anumite reactii cutanate sunt provocate de reactii alergice. Atunci cand evitarea sursei de alergie este foarte putin posibila, hiposensibilizarea este o alternativa. Aceasta consta in injectarea subcutanata a unor substante mici de alergen in organism, in doze crescand progresiv. Cu aceasta tehnica a cresterii dozelor se ajunge la un moment dat la doza maxima care nu produce nici un prejudiciu. De aici incepe un fel de "intretinere", care consta in administrarea dozei maxime la anumite intervale de timp.


Pentru cei diagnosticati deja cu astfel de predispozitii, cea mai buna metoda este, evident, evitarea surselor de alergii, iar pentru cei care nu au astfel de probleme informarea este cea mai buna metoda pentru a putea reactiona intr-o situatie, fie ca e vorba de propria persoana sau de cei din jur.



Andreea Jugarean

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 46957 ori.



Dieta PALEO - adevar sau mit?

28 Martie 2023

Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.

Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.


Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.



Adauga un comentariu Acest articol are 3 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(10 Iunie 2013 18:46) Leon a spus

Si eu, precum si taicamiu stranutam de 7-8 ori dupa ce mancam.

(26 Aprilie 2010 16:15) Alexandra a spus

Eu am o alergie mai ciudata. Nu in fiecare dimineata, dar destul de des, imediat dupa ce mananc incep sa stranut de minim 20 de ori...

(26 Aprilie 2010 13:52) Anna a spus

Eu am o puternica alergie la praf si e foarte greu de tinut sub control pentru ca praful face parte din existenta noastra. Oricat as aspira sau sterge tot apare. Dificila situatia uneori.


Articole din aceeasi categorie

REMEDII IMPOTRIVA DURERILOR DE CAP REMEDII IMPOTRIVA DURERILOR DE CAP
Durerile de cap pot fi cauzate de numerosi factori, printre ...
CUM PREVII RAUL DE TRANSPORT CUM PREVII RAUL DE TRANSPORT
Foarte multe persoane se confrunta cu asa numitul "rau de ...


MENOPAUZA, MITURI SI ADEVARURI MENOPAUZA, MITURI SI ADEVARURI
Menopauza este o perioada putin asteptata de femei dar care, ...
TIPURI DE MASAJ SI EFECTELE ACESTORA TIPURI DE MASAJ SI EFECTELE ACESTORA
Masajul reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de a ...


Alte articole despre Sanatate






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii